Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Johannes C. Landman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Legenda
* LOGO landgoed (acquarel) met kasteel en pigeonnier ( zeer zeldzame nog overgebleven houten duiventil op 4 pilaren), 18e eeuws statussymbool van de adel, voor vierhonderd duiven.

Het betreft een volledig gerestaureerd jachthuis op een eeuwenoud landgoed van thans nog 6 ha met kasteel, pigeonnier, en slotpark met bijzondere eeuwenoude bomen. Het geeft exclusieve toegang tot slotpark en riant zwembad, en is ingedeeld in twee vleugels van elk twee etages met een eigen voordeur. De Oostvleugel
(App I) telt drie slaapkamers, waaronder een met balkon; de Westvleugel (App II) 2 slaapkamers.

Het jachthuis is ideaal voor 6+4 personen, maar is uitherust voor 8 + 6 pp. Het is sinds 2023 voorzien van het snellere 4G mobiele internet.

In 2014 werd het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht, "La Grande Guerre," The Great War 1914 - 1918. Het jachthuis bevindt zich midden in het Oorlogsgebied met talloze gedenkplaatsen. Verdun, het Stalingrad van WO I, bevindt zich op 46km afstand.

VANAF OKTOBER 2014 IS OP 50 M AFSTAND NU EEN VOLLEDIG GEEQUIPEERDE ZEER RUIME DÉPENDANCE BESCHIKBAAR, DE LOFT-EN-CHAMPAGNE. BEGONNEN ALS EEN STUDIO IDEAAL VOOR EEN GEZIN MET TWEE KINDEREN: BADKAMER MET DOUCHE EN DUBBELE WASTAFEL, SEPARATE WC, TWEE ONDERLING VVERBONDEN KAMERS, EEN MET DUBBEL BED EN EEN MET STAPELBED. INMIDDELS GAAT HET OM EEN RUIMTE VAN BIJNA 200M2 MET EEN TWEEDE GROTE BADKAMER, EEN JAPANSE KAMER EEN EEN SPEELRUIMTE, WAAR 1 TOT 12 PERSONEN KUNNEN SLAPEN EN ZICH THUIS VOELEN. ZIE OP GITES,NL ONDER "LOFT-EN-CHAMPAGNE."

DE AFGELOPEN JAREN WERDEN VAAK BOEKINGEN AANGEVRAAGD VOOR WEKEN IN DE MAANDEN MEI EN JULI - AUGUSTUS. HELAAS WAS HET DAN TE LAAT. MEESTAL WAS IN IEDER GEVAL DE OOST- OF DE WEST VLEUGEL REEDS VERHUURD. HET ZELFDE GELDT VOOR DE KERST - NIEUW JAAR PERIODE

BOEKINGEN VOOR HET HELE JACHTHUIS GEDURENDE DIE PERIODEN IN VOORGAANDE JAREN, VONDEN DAAROM HET BEST IN HET VOORAFGAANDE JAAR PLAATS OF IN HET VOORJAAR.

HET HUIS IS IDEAAL VOOR EEN VAKANTIE VAN 2 BEVRIENDE FAMILIES OF OUDERS MET HUN ZOON/DOCHTER + PARTNER EN (KLEIN) KINDEREN, DANKZIJ DE MOGELIJKHEID VAN EEN "LIVING APART TOGETHER," SAMEN ZIJN ALS MEN WIL VOOR ETEN OF SPELEN, ZWEMMEN, FIETSEN, WANDELEN, UITSTAPJES; ZICH TERUGTREKKEN NAAR EIGEN DOMEIN ALS MEN WIL OF EEN MOMENT RUST ZOEKT.

Open haarden, antieke meubelen en wandversiering uit familie bezit enerzijds; anderzijds alle moderne confort en luxe, zoals dubbele beraming (ook in de zomer aangenaam, waar de dikke muren het huis toch al relatief koel houden), extra isolering, electrische muurverwarming, in elk vertrek autonoom regelbaar, 3 badkamers (ligbad, douches), 4 WC’s, aparte koelkasten, aparte vrieskast, aparte wasmachines, aparte droogmachine, vaatwasmachines; TV’s, Video- en DVD apparatuur, telefoon; tuinmeubilair, ligstoelen, barbecues; fietsen (5 voor kinderen van 3 - 17 jaar en 4 voor volwassenen), huis en tuin spellen; een speeltuintje met PicNic tafel + banken, klimtoren, schommrels en glijbaan op 50 m afstand maar binnen (eventueel gewenst toe) zichtsveld, etc..]

De Oostvleugel (App I) geeft exclusieve toegang tot een hoger gelegen zwembad met telescopische overkapping, in 2011 geinaugureerd. Dit zwembad van 10 x 5 meter bevindt zich op een riante, afgezonderde, plek in het slotpark op 50 meter afstand van het jachthuis.

Bij huur van het gehele jachthuis (Wester- en Ooster vleugel) hebben ook de gasten van de Westvleugel toegang tot dit moderne en indien nodig, overdekte zwembad; periode in principe mei - september, maar vanwege climate change de afgelopen jaren ook al operationeel in April, en nog tot 1 November.

Zie voor het overige, de beschrijving onder ID 1091 en ID 1029, Pavillon de Chasse Oostvleugel en Pavillon de Chasse Westvleugel. En voor reacties van eerdere gasten, de HOMEPAGE van onze eigen website:

Er is hier zoveel te zien in de direkte zeer bucolische omgeving met uitgestrekte landerijen en pittoreske dorpjes, en in steden als Reims of Epernay en Nancy of Bar-Le-Duc; Chalons-en-Champagne en Verdun. terwijl men nu bij wandelingen in de bossen rondom gemakkelijk op het het grote wild stuit, herten en zwijnen, maar ook vossen en patrijzen. Voor de liefhebbers !

P.S. Ik was zaterdag 14 december 2013, bij de officiele opening van een werkelijk spectaculair sportcentrum in Sainte Menehould (8 km van ons vandaan). Zelfs in New York, laat staan In Nederland ooit zo iets moois gezien, o.a. 3 zwembaden, een permanent verwarmd buiten, een groot binnen en een zeer ludiek kinder water paradijs, met een bar vanwaar de ouders alles kunnen overzien. Te gek in de kerst periode - water 31 graden - met name ook voor kinderen in de leeftijd rond 10 jaar, en voor fitness enthousiasten (zelden zoveel martel werktuigen bij elkaar gezien om al het Kerst en Nieuwjaars vet weg te branden).

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Pavillon de chasse, Ooster- en Westervleugel'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het jachthuis ligt op een heuvel in de CHAMPAGNE regio, op 9 km van Sainte-Ménéhould , 35km van Chalons-en- Champagne, 45 km van Verdun (met vele oorlogs herinneringen uit 1914-1918), 80 km van Reims, 128 km van Nancy, 200 km van Parijs en 450km van Den Haag, in het hart van de Argonne streek.

Het maakt deel uit van een landgoed van thans nog 6 ha met park, stallen en ander bijgebouwen, en het op een heuvel gelegen 16de/18de eeuwse kasteel van Villers-en-Argonne dat drie honderd jaar toebehoorde aan de familie van de beroemde hier geboren (Duitse!) dichter, bioloog, ontdekking reiziger , en schrijver van ”Peter Schlemihls wundersame Geschichte,” Adelbert von Chamisso.

Het torent uit boven de rivier de Aisne, aan het begin van het dorp Villers, dat ca 250 inwoners telt, met een bakker die elke dag langs huis komt en een spotgoedkoop maar uitstekend dorps restaurant vlabij. Het ligt ingebed in een schitterend heuvelachtig landschap midden tussen de bossen.

De lente en de herfst zijn misschien wel de meest spectaculaire perioden van het jaar. De machtige bossen van de Argonne zijn dan veelkleurig op hun mooist. In de herfst vooral is de dierenwereld, zwijnen herten, veel meer dan anders volop zichtbaar - en hoorbaar : bronstijd.

Tegelijkertijd is het alsdan (overdekte) zwembad reeds / nog te gebruiken ondanks de koele nachten. Het water was op 6 oktober a.p. 25 graden en de lucht "binnenshuis" 30 graden celcius. In 2012 en 2013 is het van April tot begin November (water toen 20 graden) gebruikt.

N.B. in 2014 wordt het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht honderd jaar geleden, "La Grande Guerre," The Great War 1914 - 1918. Het jachthuis bevindt zich midden in het Oorlogsgebied met talloze gedenkplaatsen. Verdun, het Stalingrad van WO I, bevindt zich op 46km afstand.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Recensies

Pavillon de chasse, Ooster- en Westervleugel heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.75 sterren
  • 10 sterren

    Een beetje weemoedig nemen wij afscheid van deze mooie plek.We hebben hier een heerlijke week doorgebracht, genoten van de omgeving en veel plezier gehad in het zwembad. Een heel fijn bad in een mooie tuin. Wij hebben een mooi feestje gevierd ter ere van het 55 jarige huwelijk van onze ouders en grootouders. Dankbaar en heel blij met deze lieve, prachtige mensen waarmee we deze week hebben doorgebracht.

  • 10 sterren

    Voor ons jaarlijks familietrapje zijn we altijd op zoek naar een gelegenheid waar we samen op vakantie kunnen gaan, maar toch onze eigen ruimtes hebben. En dat hebben we hier gevonden. Drie mooie ruime verblijven (Oostvleugel, Westvleugel, Loft), waar we samen konden zijn.
    Heerlijk genieten van de mooie ruime tuin, voetballen, badmintonnen, luieren.

    Daarnaast hebben we natuurlijk ook de omgeving en de indrukwekkende historie ontdekt. Onze zoon heeft met veel interesse het boekje over de kledij van de soldaten in WO I doorgenomen, en een bezoek aan Verdun mocht natuurlijk niet ontbreken. Onze laatste dag hebben we gebruikt om de vakantie in stijl af te sluiten door een proeverij en rondleiding bij Bernard Longlas in Bassuet te boeken. Natuurlijk konden we daar niet vertrekken zonder een paar heerlijke champagnes voor thuis in te slaan.

    Wat ook super was deze week was het bezoekje aan de geitenboerderij.. We mochten de stal bezoeken en de eigenaresse heeft ons met veel geduld geholpen aan een paar heerlijke kaasjes.

    Met een voldaan en ontspannen gevoel keren we nu allemaal weer terug naar ons eigen huis in nederland. Bedankt voor alle goede service.

  • 10 sterren

    Onze vakantie is voorbij. We hebben genoten. De kids vooral van het zwembad. Wij van het niksen. Chalons was leuk. Het park fijn om in te struinen op een warme dag. Dank voor alles. Het huis is heerlijk. De gastvrijheid voelbaar.

Culinair en wijn

De CHAMPAGNE is bekent om zijn voortreffelijke eetkultuur en goede wijnen.In de direkte omgeving zijn ook heel gezellige restaurantjes waar men heel goed eet voor verrassend weinig geld.

De Champagne route met wijngaarden, caves en champagne proeven begint in Bassuet, op 35 km van het landgoed. Oogsttijd vanaf medio Augustus - begin September.

Overigens komt de bakker elke dag bij u langs met vers brood, ook op zondag morgen.

En waarom niet eens de nieuwe TGV-Est uitproberen door vanuit dit hartje Argonne woud een dagje
te gaan flaneren in Parijs en ter afsluiting ’s avonds te dineren in Reims: 50 vertrektijden per dag naar centrum Parijs in drie kwartier vanuit Reims:afstand jachthuis-Reims bedraagt per auto eveneens slechts 3 kwartier.

Wat is er te doen

Wandelen, zwemmen, tafeltennis, paardrijen, crosscountry fietsen vormen op het landgoed het voornaamste tijdverdrijf buitenshuis.

Tip van onze gasten begin Juni 2014. In het Gastenboek schreven Harald, Eveline en Diederik als P.S
"Voor ons was het hoogtepunt te fietsen door de omgeving. Kaart bij de hand, maar het maakt niet uit waarheen je fietst: alles is erg mooi. De fietsen zijn goed!
Tip voor meneer Landman om het meer te promoten bij fietsliefhebbers en wielrenners !" Er zijn 9 fietsen beschukbaar, voor alle leeftijden.

Voor paardenliefhebbers is het hier een waar paradijs van wege de schitterende water-en bosrijke omgeving en het gevarieerde landschap, heuvel en dal. U kunt uw paard meenemen en bij het jachthuis stallen ; er is bovendien een manège (paarden/poney club) in Villers zelf.

Birdwatchers/vogelwachters kunnen hier ook volop genieten. En in september is het burlen van de herten in bronstijd in het Argonnewoud aan de voet van het landgoed een spectaculair en feeeriek mooi evenement, waar mensen van ver naar komen kijken.

N.B. Exclusieve toegang tot het Slotpark, waar ook het zwembad is gelegen. Geheel los daarvan, het jachthuis met tuin en boomgaard beslaat zelf 3ha om te ontdekken en in te wandelen - en voor het vrij vergaren van verse kersen, pruimen, noten, peren en appelen, al naar gelang het seizoen. Een kleine speeltuin met klimtoren, schommels en glijbaan is terzijde maar desgewenst in het gezichtsveld van het jachhuis gelegen;v erder treft u huiskamer spellen aan, boeken, kindervideos, kricket, badminton. Er zijn 5 kinderfietsen aanwezig voor leeftijd 3 - 17 jaar, en 2 fietsen voor volwassenen.

Het bestaande zwembad is medio vorig jaar op de zelfde riante plek vervangen door een luxe, verzonken zwembad van 5 x 10 meter; gedeeltelijk120 cm, gedeeltelijk 180 cm diep (waterniveau).
De overkapping (15 lang X 6.80 breed X 1.98/2.28 m hoog) is tijdens de zomermaanden gemakkelijk elektrisch (zonnen energie) in elkaar te schuiven, zodat het zwembad zelf geheel in de open lucht komt te liggen. Het zwembad is zo niet alleen in juli - augustus, maar zeker ook in de maanden juni en september en zelfs in mei en oktober te gebruiken.

Sinds medio vorig jaar is ook de renovatie van de rechter vleugel van de 'grande ecurie" voltooid met

- nieuwe fraaie hardhouten paardenboxen naar model van 18 e eeuwse boxen op landgoederen als deze, maar met elk 12m2 ruimte, en een

- top kwaliteit (Cornilleau outdoor 55) tafeltennis set-up met toebehoren.

De volgende aktiviteiten in de nabije omgeving:

Jagen (herten en zwijnen), vissen, zwemmen, wandelen, mountain/cross country biken, paardrijden, watersport, bird watching, tennis. Lac de Der (grootste kunstmatige meer van Europa met vogel natuurreservaat) op 50 km afstand.

Een 18 hole Golfcourse , de Chalons Champagne Golfclub te Courtisols, bevindt zich op nog geen 35 km afstand ; en op 90 km, vlak bij Reims, de bekende CHAMPIONSHIP GOLFCOURSE,Golf de Reims Champagne te Gueux(Kampioenschappen).

Voor jachtliefhebbers: dit is de enige streek in Frankrijk (buiten de Elsas), waar u individueel kunt jagen (met een gids), in juni,juli, augustus en september.(Collectieve)Drijfjachten met honden (ca 30 pers.) worden gehouden van oktober tot en met february.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De Oostvleugel is in principe bestemd voor 6, de Westvleugel voor 4 personnen. Echter, in beide huiskamers staat een canapé, die in een handomdraai om te zetten is in een heel comfortabel tweepersoonsbed.

Toegang tot het Slotpark, waar ook het zwembad is gelegen. Geheel los daarvan, het jachthuis met tuin en boomgaard beslaat zelf 3ha om te ontdekken en in te wandelen - en voor het vrij vergaren van verse kersen, pruimen, noten, peren en appelen, al naar gelang het seizoen.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

LAAGSEIZOEN : Oktober tot en met Mei, uitgezonderd vacantie perioden.

HALFSEIZOEN : De maanden Juni, September en de erkende vakantie perioden.

HOOGSEIZOEN : Juli - Augustus.

N.B.. bij meer dan 10 personen boven 3 jaar geldt een toeslag van 70€ p.w. per persoon of 20€ p.d.p.p

IN DE PERIODE VAN I OKTOBER TOT 1 MEI GELDT EEN VERWARMINGS TOESLAG VAN 35€ P.D. VOOR DE CENTRALE ELECTRISCHE VERWARMING.
Er zijn opties zoals hout voor de open haarden (1 ou 2x30 euro) ; beschikbaarstelling lakens en handdoeken etc. (12 euro p.p.), baby bedje (10 euro per bedje), schoonmaken na afloop (100 euro), Wifi 30 E.

Afgezien van de verwarmingstoeslag in het najaar/voorjaar en winter seizoen en een sinds 1/1/20 ingevoerde verblijfsbelasting (Taxe de Séjour), zijn er geen verplichte toeslagen; alleen opties.

Bij huur van langer dan een twee weken in laagseizoen, 50% reductie.
Voor honden geldt een toeslag van 40 euro per hond p.w. / 10€ p.d. (Alleen goed getrainde honden toegestaan vanwege risico van schade).

N.B. VOOR BESCHIKBAARHEID ZIE ONDER PAVILLON DE CHASSE, OOSTVLEUGEL EN ONDER PAVILLON DE CHASSE, WESTVLEUGEL.
De ervaring heeft geleerd dat de maanden Juli en Augustus en rond de feestdagen eind December vaak te laat aanvragen binnenkomen voor huur van het hele jachthuis, Oost- & Westvleugel. Het is beter dit zo vroeg mogelijk aan te vragen; het beste al in het voorafgaande jaar.

Prijs is exclusief

  • Borg € 600,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 100,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 9,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 3,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 900

Prijs per week vanaf

€ 900