Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Alexander Francino

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

In 't Oude Bakkershuis met haar monumentale ovenwand werd vroeger brood gebakken. Het gebouw is veranderd in een parel van een woning (120 m²) met veel licht en ruimte. Grote woonkeuken, met openslaande deuren naar het terras en de veranda. Een zonnige tuin voor in de ligstoel of als begin van een wandeling. U kunt zwemmen bij ons privé-strandje aan het riviertje of in het zwembad. De kinderen helpen graag een handje bij het voeren van Arthur en Ronde Tafel, de mini varkentjes.
Een streek die onontdekt is, we wijzen u graag de weg.
Een smaakvol ingerichte woning met geëquipeerde keuken. Boven twee grote en één normale slaapkamer. De grote kinderkamer heeft een schilderwand en verkleedkoffer, ze gingen nog nooit zo graag naar bed.
Al meer dan 20 jaar een betrouwbaar vakantieadres.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Cursusruimte
  • Fietsen bij huis
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van ''t Oude Bakkershuis'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Wil je de deur van de dagelijkse wereld even stevig achter je dicht trekken...?   Alsof je in een tijdmachine bent gestapt..? 

De wijdere omgeving van Le Moulin voelt als een soort warm bad....Een prachtig dorpje, Aurignac, gemoedelijk, met een mengelmoes van mensen en nationaliteiten. Men is verrassend vriendelijk. Een praatje bij de bakker, parkeren voor de deur, je kunt zo doorlopen. 
De streek kent nog weinig toerisme. We wijzen je graag de weg naar verborgen parels en waardevolle geneugten. Een verstopte biertuin, een betaalbaar restaurantje zonder franje of  een culinaire hotspot. Zelfs een dorpsfeest of een concert met muziek en eten aan lange tafels op het plein.
Ook voor de betere markten. Of een groot zwembad uit de jaren 90. Of 7 km in de andere richting, het heldere meer van Fabas, midden in een bos, (zie foto), het is moeilijk te geloven dat er bijna niemand is.
Of nog iets heel anders, een dagje naar Toulouse, zetel van Airbus in een bruisende studenten-stad, met oa een Space Center, de grootste Franse Romane kerk en een paar tentjes die we u kunnen tippen. Een tochtje naar de Pyreneeën anders, naar Luchon bijvoorbeeld, vanaf het dal met de kabelbaan in één keer de bergen in. Lourdes is ook bijzonder. Of met een bootje door de grotten, van de ene illustere zaal naar de andere. Halverwege Toulouse ligt het Gallisch dorp, Archeon, maar dan in het klein. 
Een omgeving dus met geduchte concurrentie voor het verlokkelijk beeldscherm...

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Recensies

't Oude Bakkershuis heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.333333333333334 sterren
  • 10 sterren

    Wat hebben we een heerlijke tijd gehad bij Le Moulin Eoux. De bakkerswoning is prachtig gerenoveerd, zeer authentiek gebleven en smaakvol ingericht. En niet onbelangrijk is de heerlijke tuin. We hebben genoten van al de vogelconcerten. De rust daar is een weldaad. Dit alles samen met de dieren van Alex en Margot maken het tot een waar vakantieparadijs voor jong en oud.

  • 8 sterren

    We hebben 2 fantastische weken gehad. Het is een hele fijne plek om tot rust te komen. Margot en Alex zijn heel gastvrij en fijne mensen.
    De omgeving is heerlijk om te fietsen en te wandelen en het is een hele veilige plek, zeker in deze tijd ( COVID-19) want het is erg rustig.

  • 10 sterren

    Wat hebben we het fijn gehad! Een fantastische plek om echt tot rust te komen. ‘T oude bakkershuis is onwijs idyllisch en voelt meteen als ‘thuis’. Wanneer de dagen wat koeler werden in de avond stookten wij onze eigen kacheltje. Heerlijk met een glaswijn bij het vuurtje. Alexander en Margot zijn ontzettend attent en wat ons betreft echte “superhosts”, waarbij ze helpen/aanwezig zijn waar kunnen maar je zeker ook alle privacy hebt die je wenst op vakantie. De omgeving is rustig met een prachtige natuur (perfect voor leuke wandelingen met je hond). Al met al komen we graag een keer terug. Wie weet dan met een warm zonnetje.

Culinair en wijn

Een biertuin een dorpje verderop, Aurignac, waar zaterdag's lke dag in de buurt een markt met goede ingrediënten voor de thuismaaltijd. Uw gastvrouw - en heer hebben misschien eieren van de kippen die de kinderen mogen rapen, honing van de bijen of vruchten van het land.

Restaurantjes van divers pluimage. Een biertuin met foodtruck en een herberg in een ander dorpje, allemaal vlakbij. Een uitstekende bezorger van Indische en Thaise maaltijden. Elke dag een markt met goede ingrediënten voor de thuismaaltijd.

Wat is er te doen

Als u de tuin uit loopt en het water volgt, komt u bij het riviertje en ons strandje. Met hangmat, tuinstoelen en bbq-plaats. Het water is fris, maar dat houdt het bier en de limonade op temperatuur en omdat het zo'n prachtig plekje is, gaat u er waarschijnlijk geregeld een paar uur naar toe. De kinderen bouwen dammetjes in het water, spelen met de bootjes en luchtmatrassen, nog ongehinderd door dat frisse water. Er is ook het zwembad dat meer plezier oplevert dan het groot is. Het is 120 cm diep en het wordt wordt gedeeld met de gasten uit de molen. Dat geeft in praktijk zeker voor de kinderen, maar ook voor volwassen nauwelijks een beletsel.
Voor de kids is het rondom het huis een paradijsje, ze zijn de laatsten die de vakantie zullen vergeten. Een tractor met neus en twee ogen Ze komen graag bij de bont gekleurde stallen. Om het kalf te aaien of de varkentjes achter hun oren te kriebelen. Naast de stallen staat misschien wel het leukste kippenhok van het land. De jongens willen op de tractor zitten, de meiden durven ook.
U kunt een kleine wandeling maken naar het onverwachts mooie kerkje in het dorp, waar zelden iemand komt, behalve u misschien, omdat we weten waar de sleutel ligt. Of een groter rondje via de dam in de rivier naar de heuvelrug met uitzicht op de Pyreneëen.
Behalve het ruime erf deelt u niets met de bewoners van de watermolen, die ook onderdeel maakt van het domein. De tuinen liggen veruit elkaar, er is het water, er zijn dijken. Aan uw privacy hechten we veel belang, net als aan uw veiligheid. Voor de aangerade afstanden is rondom en ook in de huizen voldoende ruimte. Desinfectie-gel bij de ingang van het huis en bij de stallen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De week loopt van zaterdag 15.00 tot zaterdag 10.00.

Uw reservering is definitief na een aanbetaling van de helft van de huursom.
Het tweede deel van de huur dient twee weken voor aankomst betaald te worden.

De borg (€ 200) en de schoonmaakkosten (€ 75,-) kunnen bij aankomst worden betaald. De borg wordt bij vertrek geretourneerd.
Toeristenbelasting, bedden- en linnengoed, gas en elektra zijn inbegrepen.

Heeft u specifieke wensen, korter verblijf of andere aankomstdag, mail ons en we proberen een oplossing te vinden. Is 't Oude Bakkershuis niet meer vrij? Vraag een speciale prijs voor de Watermolen!
Al 25 jaar een betrouwbaar vakantie-adres.

Gastvrouw en -heer, Margot Donkervoort en Alexander Francino zijn Nederlands.

Benodigdheden voor kleine kinderen aanwezig, zoals ledikant, kinderstoel, commode, babybadje.
Huisdieren in principe welkom, wel overleg i.v.m. onze eigen dieren.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 350

Prijs per week vanaf

€ 350