Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Ingrid

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Gîtes 'La Vigne' en 'Le Chêne'

De gîte heeft een oppervlakte van 100m2. De leefkeuken en woonkamer zijn sfeervol en zeer compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. In de keuken vindt u uiteraard een vaatwasser, gasfornuis met oven en een grote koel/vrieskast. U kunt op zowel het terras aan de voorzijde als de achterkant heerlijk rustig van uw maaltijd genieten of gezellig barbecueën.
In de twee slaapkamers staan comfortabele boxsprings. Bij uw boeking kunt u aangeven of 1- of 2-persoons uw voorkeur heeft. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Een heeft als extra een ligbad. Komt u met kinderen dan kan er een extra bed worden bijgeplaatst (tm 12 jaar) voor de kleintjes zijn een babybedje en kinderstoel beschikbaar.
Het woongedeelte is gezellig ingericht met lekkere zitbanken en een tv, u kunt onbeperkt draadloos internetten.

De gîtes zijn nieuw gebouwd en zijn uitstekend geïsoleerd. Zomers lekker koel en ’s-winters behaaglijk warm, er is vloerverwarming dus ook uitermate geschikt voor verblijf in de winter. Elke kamer heeft openslaande deuren naar de terrassen, zodat u aan alle kanten kunt genieten van de omgeving en het uitzicht.

Het zwembad van 6x10 meter ligt in de achtertuin voor een lekkere afkoeling! Op het terras rondom staan heerlijke ligbedden om te luieren in de zon.

U huurt 'La Vigne' of 'Le Chêne' inclusief beddengoed en keukenlinnen. Handdoeken en badlakens kunt u zelf meenemen, of tegen meerprijs huren.
In de weekprijs is de verplichte eindschoonmaak van €60,00 niet inbegrepen. Evenals de Toeristenbelasting,

U kunt gratis en onbeperkt gebruik maken van draadloos Internet.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Bad
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'La Châtaigne'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het domaine ‘La Châtaigne’ ligt aan de rand van Prayssac, een levendig, gezellig dorp met allerlei voorzieningen.
Op 5 minuten afstand vindt u supermarkten, bakkers, leuke kledingwinkels, beautyshops en brocantewinkels. Elke vrijdag is er een gezellige weekmarkt. Ook basisvoorzieningen als een huisarts en apotheek zijn beschikbaar. Voor lekker eten hoeft u het dorp niet uit.

Ook in de omliggende dorpen is van alles te doen. U kunt de brocantewinkels en markten afstruinen of wijnboeren bezoeken en daar de ferme Cahorswijnen proeven. . Maar ook kanovaren, vissen en zwemmen in de Lot of paardrijden. Omdat Prayssac in een heuvelachtig gebied ligt kunt u hier prima fietsen, er zijn fietsroutes uitgezet. Ook wandelaars kunnen diverse uitgezette routes lopen en de stilte en prachtige natuur ontdekken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Het departement de Lot kenmerkt zich door een combinatie van prachtige natuur, wijnbouw en mooie middeleeuwse dorpen. Een Bourgondiër kan zijn hart ophalen in de Lot! lekker eten en drinken is hier een levensstijl.
Ons huis ligt midden in de wijngaarden. De locale wijnboeren produceren de stevige Cahorswijnen en verkopen die aan huis. U kunt in de directe omgeving terecht bij 10-tallen, veelal kleine wijnboeren. Naast de stevige rode Cahorswijnen worden er ook heerlijke witte en frisse, zomerse rosé's geproduceerd. Alle wijnboeren zullen u gastvrij ontvangen voor een 'degustation', een proeverij.
Ook lekker eten hoeft u niet ver te zoeken. Van een heerlijke lunch bij de plaatselijke kroegjes tot en met een diner mét Michelinster, u kunt hier alle culinaire kanten op. Tip: ga tussen 12.00 en 14.00 uur lunchen, meestal 3-gangen voor een zeer aantrekkelijke prijs, en vaak inclusief wijn.
Zelf inkopen doen op de plaatselijke markten is ook een feest. U vindt hier volop verse producten en eigengemaakte taarten, jams en natuurlijk de Cahorswijnen!

Wat is er te doen

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella loopt door het buurdorp Duravel.
Golfliefhebbers kunnen hun swing oefenen op diverse banen in de omgeving zoals Saint Martin le Redon, Sauveterre, Brive.
Aan de Lot liggen prachtige oude dorpen zoals Puy L’Eveque en Albas en een bezoek aan het middeleeuwse Sarlat, Montpazier of Rocamadour mag u ook niet missen.
Voor informatie kunt u terecht bij het Bureau du Tourisme in Prayssac. Op internet kunt u ook informatie vinden. www.tourisme-lot.com, www.tourisme-prayssac.com

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Op 'La Châtaigne' kunt u de twee gites 'La Vigne' en 'Le Chêne' huren.
Beide zijn even groot en comfortabel ingericht.
Ook ideaal als u met 2 families of vrienden vakantie wilt vieren.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

U boekt een gîte op la Châtaigne inclusief:
- Onbeperkt Wifi, TV
- Bedlinnen, keukenlinnen
- Reserveringskosten
- Gratis gebruik van wasmachine en wasdroger
- Energiekosten

De huurprijzen zijn exclusief:
-de kosten voor de eindschoonmaak á € 60,00 per boeking
- de toeristenbelasting (€ 1,37 pppd > 18 jaar)

U kunt meer informatie vinden op onze website www.gites-huren-frankrijk.nl

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

La Châtaigne heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Liselore Holt uit den haag

    10 sterren

    Een werkelijk tot in de puntjes verzorgd vakantiehuis met zeer gastvrije mensen die de gites verhuren. Midden tussen de wijnvelden staat het prachtige huis, waar niets aan ontbreekt. Mocht je toch iets missen dan zorgen Cor en Ingrid er voor dat het goed komt. Cor en Ingrid hebben een prettige balans tussen enerzijds gastvrij en geinteresseerd en anderzijds gepaste afstand.
    Heerlijk om een week bij La Chataigne te mogen verblijven! Hoewel we niet van terugkeren naar dezelfde locatie zijn , overwegen we het toch zeer sterk voor volgend jaar!
    Cor en Ingrid; nogmaals dank voor een heerlijke start van onze vakantie!

  • Familie Cornelis uit België

    9 sterren

    Wij hebben een leuke vakantie gehad. Prayssac ligt in een mooie en rustige omgeving. Gite La Vigne was ruim, net en gezellig ingericht met een mooi terras en zwembad in de tuin. Leuke restaurantjes en winkels in de buurt. Cahors, Rocamadour, Saint- Cirq La Popie zijn zeker een bezoekje waard. Ingrid en Cor zijn heel vriendelijk. Alles was tip top in orde! We komen zeker nog een keertje terug.

  • HM uit Aalsmeer

    10 sterren

    Wij hebben een heerlijke week gehad bij La Chataigne. Het huis is zeer smaakvol ingericht. Keuken is goed uitgerust met grote koelkast/vriezer en oven .
    TV heeft Nederlandse tv zenders. Tijdens ons verblijf was er op een moment geen tv ontvangst; een telefoontje naar beheerder en binnen no time kwam een vriendelijke man langs om alles weer aan de praat te krijgen.
    Het huis is koel te houden d.m.v. sluiten van de luiken.
    Terras voor en achter de gite, zowel zon als schaduw kan je opzoeken.
    Supermarkt Carrefour om de hoek, Intermarche iets verderop.
    Op het complex zijn een wasmachine en droger aanwezig.
    Heerlijke bedden, boxspring met topper, ook nog eens extra breed en lang bed, wij hebben nog nooit zo fijn geslapen op vakantie!
    Er is een heerlijk zwembad met fijne ligbedden en parasols, groot genoeg om iedereen te laten genieten als alle huizen bezet zijn.
    Wij vonden de locatie prima, wel wat ver rijden om populaire (Dordogne) bezienswaardigheden te bezoeken (Rocamadour, Sarlat, Padirac, Domme, Roque-Gageac, Chateau Castelnaud & Beynac & Biron). Dit merk je terug in de sfeer: in de Dordogne is het erg toeristisch en druk, de omgeving van Prayssac is veel gemoedelijker en toch levendig.

Prijs per week vanaf

€ 450

Prijs per week vanaf

€ 450