Bed & Breakfast in Frankrijk

Huur een Bed & Breakfast in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Gîte du Château de Sainte Colombe

Geverifieerd door Gites
Bekijk album (24)
/
 

Over deze bed and breakfast

Het bijna 400 jaar oude château van Sainte Colombe ligt tegen een helling in het gelijknamige dorpje op het platteland van de Bourgogne, in het departement Côte d'Or; door de UNESCO genoemd als één van de minst vervuilde plekken van Europa. Het château is eigendom van de stichting ARCADE die zich al ruim 30 jaar inzet voor het behoud van het kasteel. Behalve een gîte, zijn er o.a. ook expositieruimtes (wisselende design-exposities) en worden er workshops en concerten gegeven (o.a. op de prachtige binnenplaats). Een gedeelte van het kasteel is geschikt gemaakt als gatenverblijf met sfeervolle kamers en andere ruimtes. Het kasteel is een "gîte d'étape et de séjour" en beschikt over diverse kamers die ook vanaf één nacht apart geboekt kunnen worden. Natuurlijk is het kasteel ook voor een grotere groep zeer geschikt. Behalve een keuken, eetzaal, salon en terras, zijn er momenteel vier 2-pers. kamers (€45-€55), twee 3-pers. kamers (€ 75), een slaapzaal/familiekamer met 6 bedden (€ 130) en een slaapzaal met 8 bedden (€ 160) Alle kamers hebben een eigen badkamer/toilet. In principe zijn er dus 28 bedden, maar in het zomerseizoen (mei-september) zelfs maximaal 36 (extra zolder slaapzaal).
Maaltijden kunnen bereid worden in de gemeenschappelijke keuken, maar kunnen eventueel ook door een traiteur verzorgd worden (minimaal 10 pers.). Voor grote groepen is het eventueel ook mogelijk de professionele keuken (met o.a. grote oven en prof. afwasmachine). Ook zijn er in de omliggende dorpen natuurlijk diverse restaurants te vinden.

GROEPEN:
Tarief per nacht (5-8 kamers/22-28 bedden).......................................................................................vanaf € 445 (+ € 75 schoonmaakkosten)
"formule weekend" (5-8 kamers/22-28 bedden/ vrijdag 16.00 u - zondag 16.00 u.)............vanaf € 990 (+ € 150 schoonmaakkosten)
"mid-week" (5-8 kamers /22- 28 bedden /maandag 16.00 u - vrijdag 10.00 u.)......................vanaf € 1335 (+€ 150 schoonmaakkosten)
Per week (5-8 kamers/22-28 bedden met willekeurige aankomst-/vertrekdag)......................vanaf € 1880 (+ € 150 schoonmaakkosten)
Overige opties en prijzen op aanvraag.
Meer info, foto's, plattegrond, etc zijn te vinden op onze site: www.gite-chateau-saintecolombe.com

Faciliteiten

 • Vrijstaand
 • Niet-roken
 • Lokaal contact
 • Rolstoeltoegankelijk
 • Geschikt voor grote groepen
 • Veilig voor kleine kinderen
 • Vaatwasser
 • Wasmachine
 • Strijkijzer
 • Huisdier welkom
 • Kinderbed
 • Kinderstoel
 • Internet
 • Cursusruimte
 • Open haard

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het bijna 400 jaar oude château van Sainte Colombe ligt tegen een helling in het gelijknamige dorpje op het platteland van de Bourgogne, in het departement Côte d'Or; door de UNESCO genoemd als één van de minst vervuilde plekken van Europa. Het op 450 meter hoog gelegen dorp ( met uitzicht op de heuvels rondom) met z'n 50 inwoners en slechts 7.5 uur rijden vanaf Utrecht ligt, is erg pitoresk en heeft behalve een kasteel ook een eeuwenoud kerkje en een "lavoir". Het ligt aan de beroemde wandelroute Bibracte-Alésia, waar 2000 jaar geleden Julius Ceasar langs kwam. Het château is eigendom van de stichting ARCADE die zich al ruim 30 jaar inzet voor het behoud van het kasteel. Behalve een gîte, zijn er o.a. ook expositieruimtes (wisselende exposities) en worden er workshops en concerten gegeven (o.a. op de prachtige binnenplaats). Een gedeelte van het kasteel is geschikt gemaakt als gîte met sfeervolle kamers en andere ruimtes. Behalve een keuken, eetzaal en salon zijn er momenteel kamers voor 2, 3, 6 en 9 personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer/toilet.In principe zijn er 28 bedden, maar in het zomerseizoen (mei-september) zelfs 36 (grote zolderslaapzaal).
Er kunnen maaltijden bereid worden in de gemeenschappelijke keuken, maar er kan ook een cateraar ingeschakeld worden (vanaf 10 personen).
De heuvelachtige omgeving kenmerkt zich door een afwisselend landschap van bossen, landbouw- en weidevelden. Vanuit het château kan men er dan ook lopend en fietsend op uit en zijn er in de nabije omgeving talloze bezienswaardigheden te bezoeken.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp

Culinair en wijn

In de omgeving van Sainte-Colombe-en-Auxois zijn diverse goede restaurants te vinden en er zijn ook een aantal (biologische) "vignobles" is in de nabijheid te bezoeken. In diverse, dichtbijgelegen plaatsen, worden er op verschillend dagen van de week markten gehouden en zijn er o.a streek- en andere producten te vinden. Het wijngebied tussen Dijon en Beaune is zeer geschikt voor een dagtrip.


Wat is er te doen

Naast de vele wandelmogelijkheden, is het ook heel goed mogelijk om er met een (sportieve) fiets op uit te trekken. De omgeving is heuvelachtig, maar fietsen is over het algemeen heel goed te doen. De kilometers lange fietspaden langs het dichtbij gelegen “Canal de Bourgogne”, zijn ook zeer de moeite waard en bieden de mogelijkheid om ook redelijk “vlak” te fietsen. Ook voor mountainbikers zijn er speciale fietsroutes.
Ook zijn er in de buurt mogelijkheden om te zwemmen; het stuwmeer bij Grosbois, het “Lac de Pont” bij Semur-en- Auxois, het zwembad in Vitteaux, de zwemplas in Venarey-Les-Laumes of het zwembad in “Parc de l´Auxois” bij Arnay-sous-Vitteaux.

Tennisbanen zijn o.a. te vinden in het vlakbij gelegen Vitteaux.
Verder is er in de buurt een manege, waar paarden gehuurd kunnen worden. Ook zijn er golfbanen in de omgeving te vinden zoals in Venarey-Les-Laumes, maar ook in Précy-sous-Thil (9 holes) en de prachtige golfbaan “Chateau de Chailly” (9 en 18 holes) bij Pouilly-en-Auxois.
Voor de liefhebbers kan er in de buurt (bij Hauteroche en Saffres) ook aan rotsklimmen gedaan worden.
Door de liefhebbers van wijnen, kunnen er in de omgeving "vignobles" bezocht worden voor wijnproeverijen.
Nog een greep uit uit de talloze plaatsen in de omgeving die een bezoek zeker waard zijn:

Flavigny-sur-Ozerain, het schilderachtig, ommuurd stadje dat vlakbij ligt. Het wordt één van de mooiste dorpen van Frankrijk genoemd en was ook het decor van de film “Chocolat”. Ook worden hier al sinds eeuwen door monniken anijsbolletjes geproduceerd.
Ook heel vlakbij ligt Alise Saint Reine (Alésia). Hier zijn de opgravingen te bezoeken (en vanaf het voorjaar 2012 het prachtige nieuwe museum) van de Gallo-Romeinse nederzetting. Julius Caesar versloeg hier in 52 v. Chr. het Gallische leger onder leiding van Vercingetorix. Ondanks het verlies bleef de laatstgenoemde een held en er is dan ook een indrukwekkend groot standbeeld in de nabijheid te vinden.
Semur-en-Auxois is een prachtig middeleeuws vestingstadje (stadswandeling) met een gezellig centrum en leuke winkels.
Dijon, de hoofdstad van de Hertogen van Bourgondië met zijn statige herenhuizen, interssante musea, prachtige tuinen, parken en natuurlijk.... mosterd!
Beaune, de stad van de Bourgogne wijn met o.a. het Hôtel-Dieu, het in de middeleeuwen gestichte hospitaal, vele musea en ontelbare wijnkelders.
Montbard, waarop de natuurhistoricus Buffon zijn stempel heeft gedrukt, maar zeker ook de abdij van Fontenay. In een stil bos ligt hier één van de mooiste en ongelooflijk goed bewaard gebleven cisterciënzer kloosters die op de wereldmonumentenlijst van de UNESCO is geplaatst. In de 12e eeuw was dit een sobere, zelfvoorzienende economie met misschien wel de eerste mechanische smederij ter wereld.
Het kasteel van Bussy-Rabutin in het gelijknamige dorpje
De bronnen van de Seine in Saint-Germain-Source-Seine.
Châteauneuf-en-Auxois, een schitterend hooggelegen dorpje met sfeervolle oude huizen gegroepeerd rond een imposante middeleeuwse burcht.
De Morvan, een beschermd gebied dat als “regionaal natuurpark” beheerd wordt.
Bij Arnay-sous-Vitteaux is het Parc de l´Auxois te vinden; een dierentuin, pretpark en zwembad in één.
Vezelay, een schilderachtig stadje vooral bekend als bedevaartsoord (op de route naar Santiago de Compostela) met de abdijkerk Basilique Ste. Madeleine (werelderfgoedlijst UNESCO).

 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Pretpark in de buurt
 • Watersport
 • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Het kasteel is een "gîte d'étape et de séjour" en beschikt over diverse kamers die ook vanaf één nacht apart geboekt kunnen worden. Natuurlijk is het kasteel ook voor een grotere groep zeer geschikt. Er zijn o.a. mogelijkheden voor schilder- , kook- en taalcursussen, seminars, familie-bijeenkomsten, scholen, workshops kunst & cultuur, wandelaars, wijnliefhebbers, fietsers (ook mountainbike) en klimmers (Saffres en Hauteroche) en golfers. Er zijn kamers voor 2, 3, 6 en 8 personen.
De prijzen zijn zeer redelijk te noemen voor een dergelijke ambiance. Er staan in totaal zo'n 28 1-peroons bedden, maar dit aantal is in de zomer eventueel uit te breiden tot ongeveer 36.
Ook erg leuk voor een stop onderweg (vlakbij Autoroute du Soleil); blijf dan gerust een paar dagen langer, want de omgeving is eigenlijk té mooi, om de volgende dag al weer verder te rijden.
De meeste weekends (vrijdagmiddag-zondagmiddag) zal de gîte van het château als groepsaccommodatie in gebruik zijn. Indien de gîte 1 maand voor het betreffende weekend nog niet in z'n geheel is gereserveerd, kan er alsnog per nacht/per kamer geboekt worden.
Kijk ook op www.vakantiehuisinbourgondie.nl voor meer informatie (alsmede ook reacties van eerder gasten in het gastenboek) en neem bij vragen en/of reserveringen gerust contact met ons op. www.vakantiehuisinbourgondie.nl


Kamers

Olympe

 • Geschikt voor 2 personen
 • 2 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras

Ruime kamer (2 bedden) op de begane grond met grote badkamer en hal.

Elisabeth

 • Geschikt voor 3 personen
 • 3 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras
 • Koffie en thee

Kamer (3 bedden) op de eerste verdieping met uitzicht op de binnenplaats van het kasteel en de heuvels in de omgeving.

Jeanne

 • Geschikt voor 3 personen
 • 3 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé

Kamer (3 bedden) op de eerste verdieping met uitzicht op de binnenplaats van het kasteel en de heuvels.

Magdeleine

 • Geschikt voor 8 personen
 • 8 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras
 • Koffie en thee

Ruime kamer ( 8 bedden) op de eerste verdieping met uitzicht op de binnenplaats van het kasteel. Deze kamer is ook zeer geschikt als familiekamer en de prijs wordt uiteraard aangepast aan het aantal personen.

Anne

 • Geschikt voor 2 personen
 • 2 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras
 • Koffie en thee

Kamer (2 bedden) op de tweede verdieping met uitzicht op de binnenplaats van het château en de omliggende heuvels.

Rose

 • Geschikt voor 2 personen
 • 2 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras
 • Koffie en thee

Kamer (2 bedden) op de tweede verdieping met uitzicht op de binnenplaats van het kasteel en de omliggende heuvels.

Claire

 • Geschikt voor 2 personen
 • 2 éénpersoonsbedden
 • Douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras
 • Koffie en thee

Kamer (2 bedden) op de tweede verdieping met uitzicht op de binnenplaats van het kasteel en de omliggende heuvels.

Odette

 • Geschikt voor 6 personen
 • 6 éénpersoonsbedden
 • Bad en douche privé
 • Toilet privé
 • Wastafel privé
 • Internet
 • Terras
 • Koffie en thee

Ruime, sfeervolle kamer op de begane grond met 6 bedden en eigen toilet/badkamer. Uitzicht op de binnenplaats van het château. Ook zeer geschikt voor gezinnen.

Video


Overige prijsinformatie / aanbiedingen

De gîte van het Château Sainte Colombe is geopend van april t/m september. Kamer voor 2 pers.: €45-€55. Kamer voor 3 pers.: € 75. Kamer voor 6 pers. € 130. Kamer voor 8 pers. € 160. Vanaf de derde nacht: 20% korting. De accommodatie is in het weekend regelmatig in z'n geheel gehuurd door een grotere groep, maar kijk zeker op de reserveringskalender voor de actuele mogelijkheden. Neem voor reserveringen voor grotere groepen altijd even contact met ons op voor meer informatie, omdat de beschikbaarheid in het weekend niet altijd direct valt af te lezen van de beschikbaarheidskalender.In de maanden oktober en november zijn reserveringen alleen voor groepen mogelijk (de gehele gîte voor minimaal twee overnachtingen). Voor het gehele jaar gelden in principe dezelfde prijzen. In het voor- en naseizoen is de eventuele verwarming in de gemeenschappelijke ruimtes gratis. Voor verwarming van de kamers geldt in die periode een toeslag (als verwarming wordt gewenst).Voor het reserveren van de gehele accommodatie voor meerdere dagen gelden speciale tarieven.Bijvoorbeeld een midweek vanaf € 1335 en een gehele week vanaf slechts € 1880. Kijk voor meer info ook eens op onze site: www.gite-chateau-saintecolombe.com


Beschikbaarheid van 'Gîte du Château de Sainte Colombe'

Anne-Lise & Menno Keizer heeft de kalender voor het laatst bijgewerkt op 09 jan 2019

Heb je vragen?

Neem contact op

Recensies

Gîte du Château de Sainte Colombe heeft 19 recensies en is in de afgelopen 4 jaar gemiddeld beoordeeld met een:

9,4
Bezocht in juni 2016

Drie Mannen
Met drie mannen kwamen we aan en werden vriendelijk ontvangen.
Een heerlijke omgeving en een prachtig gebouw en kasteel wat alleen maar mooier wordt.
We voelden ons weer even drie jongetjes .
Bedankt et bonne change !!
Tim, Arjan en Gerard

10
Bezocht in mei 2016

Het ontvangst én de rest: een zeer aangename verrassing !
En nog nooit zo lekker geslapen tijdens een eerste nacht in een vreemd bed.
Hartelijk dank en beslist tot ziens !
Carine & Frans

10
Bezocht in augustus 2015

Dank voor de ontvangst, jullie gastvrijheid en goede zorg.
En dan ook nog es goede bedden en een goede douche.
Een plek om naar terug te keren !!
Willem & Anne

9
Bezocht in augustus 2015

Bedankt Menno en Anne-Lise, het was héérlijk om hier 3 dagen te zijn in dit prachtige château.
Heerlijk geslapen in kamer “Olympe”, goede bedden ! Lekker in de tuin gezeten en gegeten. Veel van de omgeving gezien, dus… volop genoten van deze prachtige plek !
De rust, de eenvoud, het uitzicht, super !
Héél erg bedankt voor jullie gastvrijheid en tot een volgende keer.
Hartelijke groet,
Willem en Maartje

10
Bezocht in juli 2015

Een cadeautje. Ondanks dat we meer hebben met “cultuur” dan met “natuur” was dit de perfecte plek om onze vakantie te beginnen. Geen hoogstandjes hier, maar een heerlijke combinatie van rust, eenvoud en authenticiteit. Meditatief bijna. De kamer was prima en netjes. De keuken en eetzaal worden gedeeld met andere gasten. De hosts, Menno en Anne-Lise, waren zeer vriendelijk en behulpzaam.
Thijs

10

Hier geweest? Schrijf een recensie