Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Bart, Loes en Amber

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over deze bed and breakfast

  • Rustige, landelijke omgeving

In het gastenverblijf, de voormalige boerderij, hebben we vijf mooie sfeervolle kamers met ieder hun eigen badkamer met douche en toilet. Authentieke elementen zijn na de verbouwing bewaard gebleven en zijn gecombineerd met de moderne gemakken van nu, zoals bijvoorbeeld gratis WiFi (in de gemeenschappelijke woonkamer). Je slaapt op een goede kwaliteit boxspring, zodat je verzekerd bent van een heerlijke nachtrust. De kamers op de begane grond hebben een prachtig uitzicht over de heuvels en een eigen terras op het noordwesten. Het terras van de luxe kamer ligt op het zuidoosten en kijkt uit op het zwembad.
In de huiskamer is het heerlijk vertoeven. ’s Zomers is het lekker koel en ’s winters is het heerlijk warm door de houtkachel, die een prominente plek in de woonkamer inneemt. In de huiskamer serveren we bij minder mooi weer ook het ontbijt en het diner. Uiteraard kun je je hier ook terugtrekken met een goed boek, een gezelschapsspelletje doen, tv kijken of een gesprek met ons en/of de andere gasten voeren. Doe wat je fijn vindt, maar voel je vooral thuis!

Het tv-programma Ik Vertrek heeft ons avontuur een jaar lang gevolgd. Onze uitzending is 13 januari 2018 op tv geweest. Op 15 mei 2021 zijn we met een compleet nieuwe uitzending van ‘Ik Vertrek Even Weg’ weer op tv geweest.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Geschikt voor grote groepen
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • Familiekamer
  • TV
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Maison Les Galettes'

Selecteer een kamer.

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Les Galettes behoort tot de gemoedelijke gemeente Rezay en telt circa 200 inwoners. Rezay is een gemeente in het Franse departement Cher, regio Centre - Val de Loire. De hoofdstad is Orléans. Deze regio staat vooral bekend om zijn schitterende kastelen, mooie rivierlandschappen en oude genoeglijke dorpjes. Ook zijn er een heleboel land- en bosweggetjes die het tot een waar fiets- en wandelparadijs maken. Onze streek is ideaal voor een vakantie, een weekendje ertussen uit of voor een tussenstop als je op weg bent naar het zuiden, want Maison Les Galettes ligt ongeveer 25 minuten van de autoweg A71 af. Met 725 km vanaf Breda is de afstand goed op één dag te overbruggen.
Er is parkeergelegenheid op ons eigen terrein.

  • Landelijk
  • In/bij een dorp

Kamers

  • Familiekamer

    • Geschikt voor 4 personen
    • 1 tweepersoonsbed
    • 2 éénpersoonsbedden
    • Toilet Privé
    • Wastafel Privé

    Deze mooie en ruime kamer van 51 m2 ligt op de eerste etage en heeft twee aparte slaapkamers: één met een boxspring van 1.60 x 2.00 m. en twee fauteuils en één met twee eenpersoonsbedden.
    De dakramen zijn voorzien van een insectenhor en verduisteringsgordijn. Er is een badkamer met regendouche en wastafel. Het toilet is apart. Op de grote overloop in deze kamer is het mogelijk om maximaal twee bedden bij te plaatsen, zodat er zes personen kunnen slapen.

  • Luxe kamer

    • Geschikt voor 2 personen
    • 1 tweepersoonsbed
    • Toilet Privé
    • Wastafel Privé
    • Terras

    Deze comfortabele en ruime kamer van 44 m2 heeft een boxspring van 1.80 X 2.10 m. en twee fauteuils. De dakramen zijn voorzien van een insectenhor en verduisteringsgordijn. De badkamer is open en heeft een wastafel en regendouche. Het toilet is apart en afgesloten met een deur. Deze kamer ligt op de eerste etage en heeft een eigen entree met terras. De trap naar boven is steil, maar goed begaanbaar.

  • Kamer met terras

    • Geschikt voor 2 personen
    • 1 tweepersoonsbed
    • Toilet Privé
    • Wastafel Privé
    • Terras

    Deze gezellige en praktisch ingerichte kamer (22 m2) heeft een boxspring van 1.60 x 2.00 m. en twee fauteuils. Er is een badkamer met wastafel en regendouche. Het toilet is apart. We hebben twee van deze kamers. Ze liggen naast elkaar op de begane grond en hebben een eigen entree met terras en een prachtig uitzicht.

  • Standaardkamer

    • Geschikt voor 3 personen
    • 1 tweepersoonsbed
    • 1 éénpersoonsbed
    • Toilet Privé
    • Wastafel Privé

    Deze fijne en mooie kamer van 23 m2 op de eerste etage heeft een boxspring van 1.60 x 2.00 m. en een fauteuil. De dakramen zijn voorzien van een insectenhor en verduisteringsgordijn. De badkamer met douche, wastafel en toilet is apart. Voor een eventuele 3e persoon staat er een boxspring van 90 x 2.00 m.

Culinair en wijn

Bij een overnachting in één van onze kamers hoort uiteraard ook een goed ontbijt om de dag energiek te beginnen. Ons ontbijt bestaat dan ook zoveel mogelijk uit verse en lokale producten. Blijf je liever een dagje op het terrein, lunchen is ook mogelijk.
Ook verzorgen wij alle dagen een diner (table d’hôtes). Wij zijn geen meesterkoks, dus verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar we hebben het wel in ons om jullie een heerlijke maaltijd voor te zetten. Bovendien is het heel gezellig om onder het genot van een goed glas wijn met elkaar te tafelen, dus schuif gerust aan!

Wat is er te doen

Op ons terrein van maar liefst 2,5 hectare hebben we een speeltuin met trampoline, wip, rekstok, klimrek, schommel en glijbaan. Maar er is ook meer dan voldoende ruimte om te voetballen, verstoppertje te spelen, te badmintonnen, te tafeltennissen of een gezellig potje pétanque te spelen.
In de tuin aan de voorzijde hebben wij een zwembad met zonneterras, waar je heerlijk kunt relaxen. Het zwembad van 8 x 4 meter en circa 1.60 meter diep is veilig omheind en toegankelijk via een poort met kindveilige draaiknop. Het water wordt milieuvriendelijk gezuiverd met zout, wat het baden gezonder en aangenamer maakt.
Op het zonneterras, dat wordt omgeven door groene borders, zijn ligbedden met parasols beschikbaar.

Onze streek telt veel activiteiten en toeristische bezienswaardigheden, die je zeker gezien moet hebben! Hieronder een greep uit het aanbod.

George Sand
De Franse schrijfster George Sand uit de 19e eeuw groeide op in de Berry. Zij schreef roman na roman in het prachtige en romantische huis met aangelegen park dat in het pittoreske dorpje Nohant-Vic staat en op een half uurtje rijden bij ons vandaan ligt. Het huis is het gehele jaar door te bezoeken.

Tuinen
Hou je van mooie tuinen? Dan moet je echt een kijkje gaan nemen bij Prieuré Notre Dame d’Orsan in Maisonnais waar een eerbetoon wordt gebracht aan de tuinkunst, geïnspireerd op de Middeleeuwen, door middel van moestuinen, boomgaarden, een kruidentuin, een doolhof van fruitbomen en een rozentuin.
Ook de fraaie tuin van het Parc Floral in het middeleeuwse dorpje Apremont-sur-Allier is een bezoek waard. Dit park is opgedeeld in delen met verschillende kleuren, bloemen, planten en bouwsels.

Kathedralen
Onze streek kent diverse kathedralen, zoals de in gotische stijl gebouwde kathedraal van Bourges en de imposante basiliek van Châteauneuf-sur-Cher.
Ook is er een bijzonder kerkje in Le Menoux. Hier word je als bezoeker verrast door de overweldigende fresco’s van de Boliviaanse kunstenaar Jorge Carrasco. Hij geeft zijn kosmische Godsbeeld weer in een creatief palet van kleuren en vormen, waar je zelfs op een druilerige dag vrolijk van wordt.

Kastelen
Frankrijk telt ontelbaar veel kastelen. De bekendste en mooiste kastelen liggen in het Loire-gebied. Één daarvan is het imposante kasteel van Valencay met zijn perfect symmetrische tuinen, welke op een rijafstand van circa 1 uur bij ons vandaan ligt. Nadat je het kasteel hebt bezichtigd, kun je het kasteelpark gaan verkennen met onder andere het grote labyrint van Napoleon, de geurtuin en een kinderboerderij.
Haal je liever geschiedenis op bij een kasteel in de buurt? Breng dan een bezoek aan Bouges, Meillant, Azay-le-Ferron, Ainay-le Vieil, Sarzay of Culan.

Sportief
Op zoek naar iets sportiefs? Op 30 minuten rijden van Maison Les Galettes ligt het meer van Sidiailles. Een prachtig gelegen groot recreatiestuwmeer met een heerlijk strand en ruime ligweide. Er is een speelplaats voor de kinderen en er worden waterfietsen, kano’s en peddelsurfplanken verhuurd. Ook is er een mooi klimparcours aangelegd met verschillende routes. Wandelen en mountainbiken behoort ook tot de mogelijkheden. Een drijvend ‘parc aquatique’ met opblaasbare glijbanen, klimtouwen en trampolines maken dit heerlijke plekje helemaal compleet.

Maar er zijn meerdere wateren in onze omgeving, zoals bijvoorbeeld Lac de Virlay en Canal de Berry, waar je tijdens een warme zomerdag verkoeling kunt zoeken op het water met bijvoorbeeld een waterfiets, (roei)boot of elektrische boot. Naast dat het verkoeling geeft, is het ook nog eens een heerlijke en rustgevende manier om het landschap en de flora en fauna van onze streek te ontdekken.

Hou je van een partijtje golf? Neem gerust je golfclubs mee naar Maison Les Galettes. Op max. 50 minuten rijden bij ons vandaan liggen mooie golfbanen, zoals Golf Les Sarrays, Golf Les Dryades, Ugolf Bourges Val-de-Loire en Golf du Val de Cher

Steden en dorpen
De nabijgelegen stad Bourges, hoofdstad van de Cher, heeft naast de gotische kathedraal ook een gezellige oude stadskern. Tevens is Bourges bekend om zijn regionale functie als winkelstad.
Goed om te weten is dat we van verschillende dorpen en steden, waaronder Bourges, La Châtre, Culan, Montluçon, Issoudun en Saint-Sévère-Sur-Indre, (historische) wandelroutes en/of plattegronden beschikbaar hebben, die je alle mooie plekjes en bezienswaardigheden laten zien.

Brocante
Zodra de temperaturen weer gaan stijgen en de lentezon tevoorschijn komt, worden de kleedjes uitgespreid en de tafeltjes neergezet op de dorpspleinen en is het brocante seizoen weer geopend! Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan op een mooie dag tussen andermans oude spullen te snuffelen naar juist dat ene pareltje? Wij hebben de agenda met brocante markten en vide-greniers bij ons in de buurt (departement Cher (18)) voor je klaarliggen, maar wil je zelf alvast een kijkje nemen, ga dan naar de volgende websites:
www.brocabrac.fr
www.vide-greniers.org
www.videgreniers.info

Afstanden
Bourges: 50 km
Clermont-Ferrand: 170 km
Orléans: 180 km
Paris: 300 km
Lyon: 315 km

In het dorpje Le Châtelet, op circa 15 minuten rijden van Maison Les Galettes, is een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Bij het verhuren van een kamer voor één nacht wordt er bij de familiekamer € 23,00 extra aan kosten in rekening gebracht en bij de overige kamers € 20,00 op basis van verblijf 2 personen. Het ontbijt, bad- en bedlinnen is inbegrepen.

Heb je vragen?

- Maak een keuze -

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Maison Les Galettes heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Janita Dekker uit Sliedrecht

    10 sterren

    Afgelopen zomer hebben wij met ons gezin op deze mooie, gezellige plaats onze vakantie mogen beginnen.
    Alles is keurig in orde, het ontbreek de gasten aan niets. Mooie en fijne kamer, lekker zwembad en fijne speel gelegenheden voor de kinderen. De gemeenschappelijke ruimte is gezellig en confortabel ingericht.
    De gezellige avonden met de gastheer en gastvrouw en andere gasten zijn mooie herinneringen!

    Reactie van Bart, Loes en Amber

    Wauw, wat een mooie recensie Erik, Janita, Joey en Noelle, dank je wel!
    Wij vonden het erg gezellig dat jullie er waren, we hebben van jullie genoten. Hopelijk tot ziens!
    Groetjes van Bart, Loes, Amber en Bikkel ;-)
    Maison Les Galettes

Prijs per nacht vanaf

€ 94

Prijs per nacht vanaf

€ 94