Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Kathleen Schreyen

Je bent te gast bij

Over deze bed and breakfast

Een persoonlijkheid.

Sommige plekken of huizen kun je moeilijk anders omschrijven. Zo ook het ‘manoir’ met het magistrale zicht op de vallei van ‘Les Mirandes’ in Montmoreau-Saint-Cybard. Evenwichtig, strak omlijnd en statig staat het landhuis er al meer dan anderhalve eeuw als een magistrale ‘kijkdoos’ in het landschap. En tegelijk is het niet opzichtig en weet het zich subtiel in de omgeving in te bedden. Het is ook een bedachtzaam en bijzonder gebouw – alsof het rechtstreeks uit een Parijse boulevard is geplukt – naar de maten en de smaak van een verstedelijkte negentiende-eeuwse bourgeois. Het geheel is omgeven door een speelse landschapstuin met enkele ‘kamers zonder dak’. Om er te verpozen, te genieten van het uitzicht, bij een kopje koffie, thee of chocolade, in gezelschap. Of om zich er in alle rust met een boek terug te trekken, of gewoon in gedachten verzonken.

Een slanke houten wenteltrap verbindt zes stijlvolle ruime kamers met elkaar, twee op elke verdieping. En in elke kamer stroomt het licht genereus naar binnen, terwijl jij je vergaapt op het grandioze, groene dal in de diepte. Op het gelijkvloers en op de eerste verdieping hoor je de passen van wie zich boven je beweegt. Zacht kraken de planken van het parket. Dit is geen huis voor haast, maar voor trage bewoners.

Terwijl de aristocratie in vroeger tijden langzaam schreed in hun kastelen en paleizen, en wij ons vandaag snel voortbewegen en vaak rennen op de maat van de digitale klok en een overvolle agenda, was het bourgeois-ritme in de negentiende eeuw iets ertussenin. Flaneren is het juiste woord. Opzichtig rondslenteren om in het openbaar naar anderen te kijken en zelf gezien te worden. En binnenshuis: een ‘pantoffelparade’ waarbij slechts kalme bewegingen zijn toegelaten om de rustige atmosfeer van het tikken van de pendule in de gang niet te doorbreken. Als je goed luistert en aandachtig bent, spreekt het ‘manoir’ in ‘Les Mirandes’ nog fluisterend tot jou. En al is de staanklok intussen decor – lees: voorgoed voltooid verleden – geworden, in muren en materie trilt nog onverminderd de ‘tijd van ooit’, net zoals de ruimtes en de lucht er nog vol van zijn, die je in- en uitademt. En wie weet ontdek je er de bron: niet alleen buiten, in de tuin, langs de fundamenten van het gebouw, maar ook binnenskamers. Want ‘de tijd van straks’ vloeit er al rijkelijk, als jij dit wilt. Als je even zwijgt, geduldig wacht en jij je juiste ritme vindt, kun jij je er immers voluit laven aan een bron van reflectie en inspiratie.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Les Mirandes'

Selecteer een kamer.

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Montmoreau is een charmant Frans dorpje, gelegen in de zuidelijke Charente, op de grens met Dordogne en niet ver van de Gironde. Het ligt middenin een driehoek, gevormd door Cognac, Bordeaux en Périgeux en is daardoor een uitstekende uitvalsbasis voor gastronomen en wijnliefhebbers. Ons prachtig manoir “Les Mirandes” bevindt zich circa 500 meter buiten Montmoreau, een dorp waar u een XIIe eeuwse Romaanse kerk en een oud kasteel kan bewonderen, terwijl u toch kan rekenen op alle moderne voorzieningen. "Les Mirandes" ligt aan een oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en was in het verleden een plaats waar pelgrims konden overnachten en een maaltijd gebruiken. Als stille getuige van deze geschiedenis bevindt zich op ons terrein nog altijd het groot houten kruis dat symbool staat voor de ultieme gastvrijheid.
'Les Mirandes' bevindt zich op wandelafstand even buiten het dorp op een hoogte, van waaruit je een prachtig zicht hebt op de vallei. Het domein van bijna 7 ha wordt gedomineerd door een elegant, zeer gezellig 19de-eeuws landhuis of 'manoir' waar je kunt rekenen op al het nodige comfort en gastvrijheid. In het gebouwencomplex van de voormalige herberg zijn sfeervolle gîtes ingericht en er is ook een keramiek-atelier. Het geheel is omgeven door een landschapstuin, een wijngaard, een boomgaard en een stuk ongerept bos.

"Les Mirandes" heeft zijn naam dus niet gestolen (betekent letterlijk: plaats vanwaar men de omgeving vrij kan observeren). Het manoir biedt een prachtig zicht over de vallei en het lager gelegen Montmoreau.

    Kamers

    • La Blanche de Chalais

      • Geschikt voor 3 personen
      • 1 tweepersoonsbed
      • 1 éénpersoonsbed
      • Wastafel Privé
      • Internet
      • Koffie en thee

      Deze ruime kamer op de eerste verdieping, gericht op het noordoosten biedt een prachtig zicht op de vallei. Hier bevindt zich een mooi, comfortabel hemelbed van 180cm x 210cm, een zithoek en voldoende kastruimte. De moderne badkamer omvat een toilet, een wastafel en een douche. Standaard inbegrepen zijn gratis WiFi, voorzieningen om koffie en thee te maken en een kleine koelkast.

    • Le Chapon de Barbezieux

      • Geschikt voor 3 personen
      • 1 tweepersoonsbed
      • 1 éénpersoonsbed
      • Bad en douche Privé
      • Toilet Privé
      • Wastafel Privé
      • Internet
      • Koffie en thee

      Deze ruime kamer op de eerste verdieping, gericht op het zuidoosten biedt een prachtig zicht op de vallei. De kamer omvat een mooi, comfortabel Engels bed van 180cm x 210cm, een zithoek en voldoende kastruimte. De moderne badkamer heeft een toilet, wastafel en ligbad met douche. Standaard inbegrepen zijn WiFi, de mogelijkheid om koffie en thee te maken en een kleine koelkast.

    • La Cane d’Aubeterre

      • Geschikt voor 3 personen
      • 1 tweepersoonsbed
      • 1 éénpersoonsbed
      • Toilet Privé
      • Wastafel Privé
      • Internet
      • Koffie en thee

      Deze ruime kamer op de tweede verdieping, gericht op het noordoosten biedt een prachtig zicht op de vallei. Hier bevindt zich een mooi, comfortabel Engels bed van 180cm x 210cm, een zithoek en voldoende kastruimte.. De moderne badkamer omvat een toilet, een wastafel en een douche. Standaard inbegrepen zijn gratis WiFi, voorzieningen om koffie en thee te maken en een kleine koelkast.

    • Les Petits Gris de Montmoreau

      • Geschikt voor 3 personen
      • 3 éénpersoonsbedden
      • Toilet Privé
      • Wastafel Privé
      • Internet
      • Koffie en thee

      Deze ruime kamer op de tweede verdieping, gericht op hetzuidoosten biedt een prachtig zicht op de vallei. Er bevinden zich 2 comfortabele ‘lits jumeaux’ van elk 100cm x 210cm, een zithoek en voldoende kastruimte. De moderne badkamer omvat een toilet, een wastafel en een ruime douche. Standaard inbegrepen zijn gratis WiFi ,voorzieningen om koffie en thee te maken en een kleine koelkast.

    Culinair en wijn

    Diversiteit en creativiteit spelen een grote rol bij het serveren van ons ontbijt. Behalve het standaardaanbod aan lokale specialiteiten zoals Frans brood, croissants, huisbereide confituren en verschillende soorten charcuterie bieden wij u dagelijks een ‘extraatje’ aan (o.a. verschillende soorten eierbereidingen, verse vruchten-en groentesappen, etc.), wat zorgt voor een gevarieerd aanbod. Zelfs tijdens een langer verblijf hoeft u zo bij ons nooit hetzelfde te eten.
    Wij bieden vier maal per week de mogelijkheid aan om in een ongedwongen, familiale sfeer, te dineren. Een eenvoudige, maar stijlvolle keuken waar terroir, versheid en kwaliteit centraal staan. Ons menu varieert naargelang de seizoenen en het aanbod van lokale streekprodukten. Elke ochtend zal het dagmenu worden voorgesteld. Op dat moment kan u beslissen of u al dan niet met ons wenst te dineren. Op dagen dat wij niet voor u koken, zullen de talrijke lokale restaurantjes in de omgeving u zeker weten te bekoren.

    De prijs voor het diner bedraagt € 50,- per persoon en omvat een aperitief met amuse-bouche, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert of kaas (water, koffie of thee inbegrepen).

    Wat is er te doen

    Openheid, ruimte, gastvrijheid, rust en ontspanning zijn gegarandeerd op 'Les Mirandes', of je nu kiest voor vertoeven bij het zonnige zwembad, een partijtje 'jeu de boules' in de boomgaard of een wandeling door de wijngaard of door de tuin in authentieke parkstijl.

    Bourgondiërs en cultuurliefhebbers zullen het rijke aanbod aan cultuur, geschiedenis en culinaire verwennerij in de omliggende dorpen zeker kunnen smaken. Sportievelingen kunnen in de regio dan weer kiezen uit een brede waaier aan sporten, zoals wandelen, fietsen, kanoën, golfen en vissen.

    Aan activiteiten voor de kinderen geen gebrek! Ons zwembad, de petanquebaan in de boomgaard en de grote speeltuin, met reuzetrampoline, pingpong tafel, schommel, zandbak en voetbalterreintje worden door de kinderen, van alle leeftijden, volop gebruikt.
    Daarnaast zijn we omringd door 7 ha terrein wat voor de avontuurlijksten onder hen ideaal is om op ontdekkingstocht te trekken.
    In de directe omgeving zijn er ook tal van mogelijkheden zoals bomenparcours en adventurepark, labyrint, kajak, strandje aan de Dronne rivier, de meren van Jemaye en St Yrieix met opblaasbaar obstakelparcours (waar er ook overal een zomerbar is en dus ook aan de mama's en de papa's wordt gedacht... :-), schattenjacht doorheen de stad Angouleme, enz... Zelfs een daguitstapje naar de zee behoort tot de mogelijkheden.
    De ervaring leert ons dat er nogal snel connecties gemaakt worden onder de kinderen en wat is er nu leuker voor een ouder dan zorgeloos te kunnen genieten van een apero'tje terwijl de kinderen zich volop amuseren...

      Overige prijsinformatie en aanbiedingen

      Verblijfstaks 0,60€ per persoon (+18 jaar), per nacht

      Heb je vragen?

      - Maak een keuze -

      Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

      Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

      Met hoeveel personen?

      Recensies

      Les Mirandes heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

      Prijs op aanvraag

      Prijs op aanvraag