Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Nienke en Bas

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over deze bed and breakfast

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Ons huis bevindt zich op twee kilometer vanaf het centrum van het stadje Vaison la Romaine, wij verhuren 1 gastenkamer. Vanuit ons huis wandelt u direct door de Provençaalse natuur, glooiende paden, wijngaarden, olijfbomen en diverse uitzichten op de Mont Ventoux.

De kamer heeft een eigen entree, een privé badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. In de kamer staat een waterkoker, koffie en thee. Linnengoed en handdoeken zijn aanwezig. U kunt mede gebruik maken van ons zwembad. In de schuur is er plaats om fietsen te stallen.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Omheinde tuin
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Chambre "Le Figuier"'

Selecteer een kamer.

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In de groene omgeving met wijngaarden, heuvels, Provençaalse dorpjes en de beroemde berg Mont Ventoux ligt de authentieke Provençaalse stad Vaison la Romaine.
Vaison la Romaine is beroemd vanwege de vele oude monumenten en Romeinse overblijfselen. De stad heeft zijn charme nooit verloren en ademt een Zuid-Franse sfeer uit. De stad bestaat uit twee kernen, het nieuwe gedeelte met een ruim plein, fonteinen en uitnodigende terrassen onder de platanen, grenzend aan gezellige winkelstraatjes.
Het oude gedeelte is ook zeker de moeite waard om te bezoeken, smalle straatjes leiden naar de mooiste uitzichten. Vele kunstateliers openen er hun deuren. Op dinsdag is er een van de grootste weekmarkten uit de omgeving en kunt u kennismaken met de Zuid-Franse kleuren, geuren en smaken.

In de moderne stad onthullen de archeologische vindplaatsen Puymin en Villasse de Romeinse overblijfselen van luxe herenhuizen, een aantal woonwijken, ambachtelijke winkels en openbare gebouwen. In het indrukwekkende oude theater met 6.000 plaatsen vinden in de zomermaanden diverse optredens plaats.

Voor wielrenners, fietsers en wandelaars is de regio erg veelzijdig en uitdagend. Er zijn tal van routes uitgezet zoals in de Dentelles van Montmirail.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Kamers

  • Chambre "Le Figuier"

    • Geschikt voor 2 personen
    • 1 tweepersoonsbed
    • Toilet Privé
    • Wastafel Privé
    • Internet
    • Terras
    • Koffie en thee

    Chambre ‘Le Figuier” is een tweepersoonskamer (12 m2) met een tweepersoonsbed (140 cm x 200cm) voorzien van twee enkele dekbedden. De privé badkamer heeft een douche, wastafel en toilet (7 m2). De kamer heeft een eigen opgang. Bij aankomst is uw bed opgemaakt en ook handdoeken liggen voor u klaar. In de kamer is een ruime kledingkast aanwezig en er staat een waterkoker met koffie en thee. U kunt mede gebruik maken van ons zwembad. In onze schuur kunt u eventueel uw fietsen stallen.
    Het ontbijt is inclusief en serveren wij in de tuin en bestaat uit zelfgemaakte jam, croissant, brood, ei, kaas, fruit, sap, koffie en thee.

Recensies

Chambre "Le Figuier" heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wat een op en top Franse B&B! Prachtige ligging, aan de rand van Vaison la Romaine.
    Warme ontvangst door Nienke, Bas en dochter Sarah. De kamer was prima netjes en schoon, evenals het sanitair. Het zwembad was super! Het ontbijt was uitgebreid en gevarieerd. We hebben genoten van de gastvrijheid en de heerlijke sfeer! Gezellig maar met respect voor privacy. We komen vast en zeker nog een keer terug!

  • Mandy & Ronald uit Nieuwegein

    9 sterren

    Op een prachtige locatie vlakbij het centrum van Vaison-la-Romaine, hebben wij 4 dagen mogen genieten van de enorme gastvrijheid van Nienke, Bas & Sarah. In alle rust konden wij iedere ochtend wakker worden met een heerlijk ontbijt. Dankzij de tips van Nienke & Bas hebben we veel van de mooiste plekjes in de nabije omgeving gezien en de grote Provençaalse markt bezocht. Na een warme dag op pad was het altijd heerlijk om gebruik te mogen maken van het zwembad.
    Wij komen hier graag nog een keer terug.

  • Nico en Ans uit Tilburg

    9 sterren

    Wij hebben het tweeeneenhalve week heerlijk gehad tijdens onze vakantie in het verblijf van Nienke, Bas en dochtertje Sara.
    Zij deden werkelijk alles om het ons naar de zin te maken.
    We hadden beschikking over een fijne koele slaapkamer met ruime kasten en goede sanitaire voorzieningen.
    Elke dag een heerlijk ontbijt en een fijn plekje in de tuin om lekker te zitten. Ook het zwembad was top.
    Een echte aanrader voor iedereen die de Vaucluse en de Drome wil verkennen.

Culinair en wijn

Het ontbijt bestaat uit croissant, brood, zelfgemaakte jam, ei, kaas, yoghurt, fruit, sap, koffie en of thee en is bij de kamerprijs inbegrepen.
In de omgeving van Vaison la Romaine zijn veel restaurants te vinden. Het merendeel van de restaurants heeft tussen 12:30 en 14:00 uur een aantrekkelijk 3-gangen lunchmenu voor rond de 15 euro.
Graag helpen wij u om een goed restaurant te vinden.

Wat is er te doen

De stad Vaison la Romaine ligt in het hart van de Côtes-du-Rhône met omliggende Provençaalse dorpjes. Mooie routes door een divers landschap leiden naar deze verschillende dorpjes. Van berg- wijn- en middeleeuwse dorpen, elk dorp heeft zijn eigen charme en karakter. Het bezichtigen hiervan is de moeite waard en kan gecombineerd worden met een bezoek aan een wijncave, streekmarkt of een brocante. Ongerepte natuur vindt u in de nabijheid van de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail. Een heerlijke plek om te wandelen, ontspannen en te zwemmen is het natuurgebied gorges de l’Ouveze voorbij de Romaanse brug bij Entrechaux.

Nyons is bekend vanwege haar olijven en olijfolie. De olijfolie uit Nyons (de eerste Franse olijfolie met een AOC) bestaat uit ‘puur vruchtensap’ en staat daarmee garant voor kwaliteit. Nyons is een gezellig stadje, met een wekelijkse markt waar u terecht kunt voor veel lokale specialiteiten. Erg bijzonder is de oude Romeinse brug, over de rivier Eygues.

Orange is gelegen op ongeveer 30 kilometer van ons huis en wordt ook wel ‘Prinsenstad’ genoemd. De stad telt maar liefst twee monumenten die tot het ‘Werelderfgoed van UNESCO’ behoren: het antieke Romeinse theater en de monumentale boog met drie poorten, het symbool van de roem van het Romeinse imperialisme. Het theater van Orange is één van de best bewaarde Romeinse amfitheaters in de wereld. Door de gratis audiotour beleef je het theater in zijn glorie tijd. In de zomermaanden worden er nog diverse optredens gegeven.

Avignon ligt op 50 kilometer van ons huis. De stad heeft een rijke cultuur en bezit belangrijk erfgoed. U kent vast de beroemde brug van Avignon, bekend van het liedje “Sur le pont d’Avignon”. De brug was oorspronkelijk 899 meter lang en had 22 bogen. Nog slechts enkele bogen zijn er over.
Het “Palais de Papes”, waar de pausen 700 jaar geleden woonden is zeker een bezoek waard. Een leuk alternatief om deze bekende plek te ontdekken is de licht&geluid-show over de geschiedenis van het paleis, die van augustus tot begin oktober 2 x per avond plaatsvindt op het binnenplein. Ook met uitleg in het Engels.
Ook zijn er gezellige pleinen, leuke winkelstraten en een hooggelegen park met een mooi uitzicht op de stad en de omgeving.
In juli vindt in Avignon elk jaar een bekend theaterfestival plaats. Tijdens het festival dat deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van de stad worden op belangrijke of ongewone plekken verschillende opvoeringen gegeven.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Bergsport

Heb je vragen?

- Maak een keuze -

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs op aanvraag

Prijs op aanvraag