Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marinka Arentsen

Je bent te gast bij

Over deze bed and breakfast

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Op de begane grond in ons huis verhuren wij een sfeervolle ruime gastenkamer, met eigen badkamer. Geschikt voor 2 personen. De kamer heeft een eigen entree op het terras gericht op het zuiden. Je bent vrij om gebruik te maken van de volledig omheinde schaduwrijke tuin. Het achterste gedeelte van onze tuin bestaat voornamelijk uit bos, waar je ook enkele kippetjes kunt vinden. Zij zorgen dagelijks voor een lekker eitje bij het ontbijt. In de warmere periodes bieden de bomen daar ook heerlijk schaduw.

Wij wonen op een voormalige walnotenboerderij met een terrein van ongeveer 0,7ha. Vroeger werden in de schuren walnoten gedroogd en verwerkt voor de verkoop. Walnoten zijn één van de bekendste streekproducten uit de Perigord Noir. De vele walnootbomen zijn ook niet te missen wanneer je door de omgeving rijdt.

Je vindt ons op de grens van de Dordogne en de Lot - tussen Sarlat en Gourdon. Het ideale vertrekpunt om de Perigord Noir te ontdekken. Deze streek heeft ontzettend veel te bieden! Het is de streek van de '1001 kastelen', prehistorische grotten en grotwoningen, bastides, de Dordogne rivier, veel van de mooiste dorpjes van Frankrijk, leuke (en lekkere) marktjes en brocantes, ontzettend veel wandelroutes. Alles binnen een paar minuten met de auto. Maar je bent ook zo in de Lot met haar eigen leuke dorpjes, het bedevaartsoord Rocamadour en grotten van Padirac.

Faciliteiten

  • Alleen volwassenen
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'De Franse Vriendin'

Selecteer een kamer.

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De B&B is gelegen op een heuvel die uitkijkt op een gehucht, op een rustige locatie, maar niet afgelegen. Het landschap is heerlijk afwisselend, van bossen tot weiden en van boomgaarden tot prachtige bloemenvelden. De locatie biedt de mogelijk om in alle windrichtingen wandelingen te maken, van korte ommetjes tot lange tochten. Wij hebben meerdere routes beschikbaar en de publieke routes staan goed aangegeven.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk

Kamers

  • De Gastenkamer

    • Geschikt voor 2 personen
    • 2 éénpersoonsbedden
    • Bad en douche Privé
    • Douche Privé
    • Toilet Privé
    • Wastafel Privé
    • Internet
    • Terras
    • Koffie en thee

    Op de begane grond in ons huis verhuren wij een sfeervolle ruime kamer, met eigen badkamer. Geschikt voor 2 personen. De kamer heeft een eigen entree op het terras gericht op het zuiden. Hier vind je ook een buitenzitje met parasol. In de kamer staan comfortabele boxsprings die (indien gewenst) ook uit elkaar gezet kunnen worden. De kamer beschikt over een badkamer met douche, wastafel en toilet. Daarnaast vind je er een kleine koffie/theehoek, een hoge tafel met 2 stoelen. Tot slot heeft deze kamer een uniek poëtisch tintje. Meerdere van Marinka's gedichten zijn in de kamer terug te vinden.

Culinair en wijn

De perigord Noir staat bekend om lekker eten met voornamelijk lokale producten. En dat tegen hele betaalbare prijzen. In de omliggende dorpjes zijn tientallen restaurants te vinden. In Gourdon (op 10km) vindt je een ruim aanbod restaurants met diverse keukens, maar ook in de omliggende plaatsjes Domme, Daglan, Cénac en Salviac zijn voldoende mogelijkheden om heerlijk uit eten te gaan. Op 10 minuten rijden vind je de wijngaarden van Vin de Domme. Hier kun je heerlijke wijnen proeven en kopen. In de omgeving is bijna iedere dag van de week in een ander dorpje een traditionele markt, waar lokale producten verkocht worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan truffels, kazen, vleeswaren, noten, foie gras, confit de canard, jam, paddestoelen (cèpes) , likeuren, wijnen en bieren. In de Perigord Noir vind je ook “producentenwinkels”. Dit zijn winkels waar verschillende producenten hun krachten bundelen om hun producten rechtstreeks aan de man te brengen. Hier krijg je verse en kwaliteitsvolle producten die rechtstreeks van bij de boer uit de buurt komen.

Wat is er te doen

De Perigord Noir is de mooiste streek van de Dordogne en één van de mooiste streken van Frankrijk. De geschiedenis is overal nog zo voelbaar en zichtbaar aanwezig. De middeleeuwse dorpjes, gezellige stadjes, de 1001 kastelen, lokale markten en lekkernijen, sprookjesachtige tuinen, de unieke grotten en grotwoningen, wandelroutes, de rivier.

Wij hebben diverse wandelroutes beschikbaar. Het gebied leent zich ook uitstekend voor fietstochten langs de rivier of wielrennen & mountainbiken door de heuvels.

Bezoek aan de wijnboer; Vin de Domme, de uitkijktoren van Moncalou en eventueel een mooie wandeling daar bovenin de heuvels.

Bezoek aan het strandje van La Roque Gageac. Bij het water liggen, lezen, de rivier in en eventueel een drankje bij het strandtentje daar.

Avondmarkten: Marchés nocturnes. Eet 's avonds aan lange tafels tussen de Fransen in een dorpje. Koop bij verschillende kraampjes van lokale producenten wat je lekker vindt en ervaar een typisch Franse beleving.

Aan de Dordogne rivier ligt het bekende kasteeldorpje, voluit Beynac et Cazenac genoemd. Bezoek het dorpje en het kasteel. Beynac staat op de lijst van Frankrijks mooiste dorpjes; Les plus Beaux villages de France.

Jardins de Marqueyssac: De plek in de Perigord Noir met de meest prachtige vergezichten op de Dordogne rivier, vallei en omliggende kastelen! Deze sprookjesachtige tuinen bevinden zich bovenop hoge rotsen en zijn aangelegd rondom een kasteel uit het begin van de 19e eeuw.

Sarlat: Misschien wel de grootste trekpleister uit de Perigord Noir. Het autovrije, historische centrum staat bekend als een van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra in Frankrijk met een zeer hoge dichtheid aan historisch geclassificeerde monumenten. Gezellige kronkelende straatjes, winkeltjes, terrassen en de grote weekmarkten met lekkernijen.

Domme: Het middeleeuwse pareltje 'Domme' ligt hoog op een klif boven de rivier de Dordogne. Domme is doordrenkt van geschiedenis en haar oude stadsmuren getuigen van eeuwenoude verhalen. Het is één van de bekende bastides uit Frankrijk waar nog duidelijk de Engelse invloed zichtbaar is in de bouwstijl. Kenmerkend zijn de rechte, haaks op elkaar staande straatjes met in het midden een centraal (markt)plein. Domme heeft zeer imposante toegangspoorten en muren. Vanaf Domme heb je één van de mooiste uitzichten over de Dordogne rivier. Daarnaast vind je er gezellige straatjes, winkeltjes en terrassen.

La Roque Gageac is een schilderachtig middeleeuws dorpje met een kasteel, gelegen aan de oevers van de Dordogne rivier. Tegen - en in - de stijle rotswanden (La Roque) zijn al eeuwenlang woningen gevestigd. Door de strategische ligging van de bewoonbare rotswand aan de rivier was hier lange tijd een fort gevestigd en was het een belangrijk havenplaatsje voor boten.

Rocamadour is een betoverend middeleeuws plaatsje in het naastgelegen departement de Lot. Het ligt tegen de stijle kalkstenen rotsen van de Causses du Quercy gebouwd met uitzicht over de Alzou-vallei. Het is het één na grootste bedevaartplaatsje van Frankrijk, op Lourdes na. Al eeuwenlang is Rocamadour een plaats die vele pelgrims, toeristen en andere (spirituele) bezoekers trekt.

Een kanotrip over de prachtige Dordogne rivier maakt een bezoek aan deze streek helemaal af! Vanaf het water beleef je deze streek weer op een hele andere manier! Geniet onderweg van de natuur, de vogels, vissen en het kalme gevoel dat het water je geeft...

  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De prijs in inclusief ontbijt. Bij een verblijf van minder dan 2 nachten geldt een schoonmaaktoeslag van 15,-

Heb je vragen?

- Maak een keuze -

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

De Franse Vriendin heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per nacht vanaf

€ 60

Prijs per nacht vanaf

€ 60