Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jacqueline en Hans

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 5 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Op het landgoed van kasteel Château de Bussolles (dat je als geheel kasteel ook kunt huren - zie elders op deze website) bevinden zich nog twee aparte gîtes. Deze kleine gîte is geschikt als studio, van alle gemakken voorzien en je beschikt over een woonkamer/keuken met gecombineerde douche met toilet. Je slaapt op de vide in een ruim tweepersoonsbed. Voor de gîte een gezellige patio met prachtig uitzicht. Kasteel en gîtes liggen op zo’n 3 kilometer van Lapalisse in het departement Allier (regio Auvergne-Rhône-Alpes), in het landelijke en rustige hart van Frankrijk.

Registratienummer

FR61805371390 (MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Kinderbed
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Oplaadpunt

Beschikbaarheid van 'Petit gîte de Bussolles (studio)'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gîtes de Bussolles: Trekkershut ligt in het Franse departement Allier (regio Auvergne-Rhône-Alpes) op ca. 3 km van Lapalisse en 25 km van Vichy (ca. 45 minuten). Het vliegveld van Clermont-Ferrand ligt op ca. 1,5 uur rijden, dat van Lyon (Saint-Exupéry) op ca. 2 uur rijden en het vliegveld van Genève ligt op ongeveer 3 uur rijden van het kasteel. U bent in ca. 4 uur rijden aan de Middellandse zee en Parijs ligt zo’n 350 km naar het noorden.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een stad

Culinair en wijn

De Allier is niet erg bekend om z’n wijnen maar op een half uurtje rijden van de gîte ligt Saint-Pourçain-sur-Sioule, het centrum van de regionale wijnen, die prima te drinken zijn. Dit is één van de oudste wijgebieden van Frankrijk; samen met de Champagne- en Beaune-wijnen produceerden de wijnboeren in deze streek al wijn vanaf de 14e eeuw; toen bestonden de Bordeaux-wijnen zelfs nog niet. Wij drinken graag de lekkere wijnen van de onafhankelijke Cave Courtinat, een wijnboer in Saulcet, iets buiten Saint-Pourçain-sur-Sioule. Of van Domaine Nebout, eveneens
onafhankelijk, de buurman van Courtinat, ook in Saulcet. Ook in Saint-Pourçain-sur-Sioule kunt een rondleiding krijgen (op afspraak) bij de plaatselijke cöoperatie van wijnboeren; ca. 60% van alle Saint-Pourçain-sur-Sioule-wijnen komt via deze Cave de l’Union des Vignerons op de markt. Je koopt hier bijvoorbeeld een heerlijke champagne voor erg weinig geld.
Niet ver rijden van het kasteel begint de Côte Roannaise, een wijnstreek in het noorden van het departement Loire. Deze streek ligt naast de rivier de Loire. Het begint ongeveer bij het dorpje Ambierle en strekt zich (aan de oostkant van de N7) uit tot voorbij Roanne. Iets verder rijden (naar het noorden) komt u al gauw in de buurt van Sancerre en Beaune voor de echte, goede Bourgognes. In het zuid-oosten bevinden zich de Beaujolais en Rhône-streek.

Wat is er te doen

In Lapalisse, het dichtstbijzijnde stadje, kunt u het imposante kasteel van Lapalisse bezoeken. Dit kasteel is al meer dan zes eeuwen eigendom van dezelfde familie, nu De Chabannes. Op afspraak krijgt u een rondleiding door enkele gedeeltes van het kasteel en de aanpalende familiekerk. De tuinen zijn vrij toegankelijk. Jaarlijks vindt hier in de zomer het spectaculaire ‘Son & Lumière’ plaats, een prachtig licht- en geluidspektakel over historische gebeurtenissen rond het kasteel, haar eigenaren, Lapalisse en de Bourgogne.
Houdt u van wandelen? Wij hebben diverse korte en lange wandelingen voor u uitgezet, direct vanaf het kasteel. U passeert daarbij o.a. de oude watermolen, Moulin de Bussolles (met waterval). In de oude tijd maakte deze molen deel uit van het landgoed Château de Bussolles, evenals de om de hoek liggende Chapelle de Bussolles, de oude kapel van Bussolles, een middeleeuws kerkje dat destijds tot de eigenaren van het kasteel behoorde. Bij helder weer ziet u in de verte de Puy de Dôme liggen.
Bezoek de prachtige stad Vichy met het geweldig mooie, oude casino en het operagebouw dat stamt uit 1902. Vichy is beroemd om haar spa’s en architectuur en berucht vanwege haar positie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar al vele eeuwen eerder verbleef Napoleon Bonaparte graag in Vichy. De pracht van de stad is zijn Art Deco-erfgoed. Een aanrader is het prachtige park
Napoleon III met de heerlijke wandelboulevard aan de Allier die u langs beide oevers van de rivier leidt. Ook mooi: de prachtige galerij in het Parc des Sources met bijzondere winkeltjes. Vichy kent vele goede restaurants, niet duur en echt Frans. Het centrum is ideaal om op niveau te winkelen, er is een groot zwembad, een paardenrenbaan, je kunt er wildwaterkanoën en nog veel meer. Op slechts een half uurtje van het kasteel.
Een leuk uitje is een dagje naar de waterval Cascade de la Pisserote. Dit is voorbij Arfeuilles, ten zuiden van het kasteel (ongeveer 30 min. rijden). De wandeling vanaf de parkeerplaats bij Le Verger duurt ongeveer een half uur, maar dan kom je aan bij een prachtige waterval. Je kunt er heerlijk poedelen in de natuurlijke gevormde ‘gour’, een klein bassin uitgesleten uit de rotsen. Neem vooral uw picknickspullen mee, want het is er heerlijk toeven, vooral bij warm weer.
Bij Paray sous Brialles (+ 30 km van Château de Bussolles) ligt de prachtige, professionele kartbaan Circuit Jean Brun. Dit circuit is alleen toegankelijk voor licentiehouders. Naar het schijnt heeft Jos Verstappen hier nog kart-races gereden. Zeker een bezoekje waard. Check de website om te zien of er wedstrijden gereden worden.
Le Pal is een attractiepark en dierentuin in Saint-Pourçain-sur-Besbre. Het park opende de deuren al in 1973 en heeft vele attracties met namen als The Yukon Wings, The Twist en The Beaver River. Daarnaast is er een dierentuin, een speeltuin en kunt u regelmatig speciale shows bekijken. U rijdt er in zo’n 3 kwartier naar toe.
De Allier biedt nog veel meer moois, leuks, interessants om te zien en te ontdekken. Wandelen, prachtige fietsroutes, gezellige markten met lokale producten, er liggen twee mooie golfbanen bij Vichy, u kunt wijnen proeven in Saint-Pourçain-sur-Sioule (één van de oudste wijnstreken van Frankrijk!), een watersportgebied (o.a. kano-varen, waterfietsen) in de buurt van Mayet de Montagne en Saint-Clément, wakeboarden bij Paray sous Briailles en vulkaanliefhebbers halen hun hart op in het pret- en avontuurpark Vulcania, ten noordoosten van Clermont-Ferrand, een prachtige stad. Mooie steden en plaatsen om te bezoeken: Beaune, Dijon, Moulins, Charroux, au nord-est de Clermont-Ferrand, une belle ville. Autres belles villes et villages à visiter: Beaune, Dijon, Moulins, Charroux, Apremont-sur-Allier, teveel om op te noemen.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

in de directe omgeving zijn veel gewone, goede en uitstekende restaurants., bijvoorbeeld Moulin Marin in Lapalisse of La Truffade in Vichy. Veel heerlijke authentieke Auvergne-gerechten, waarbij kaas een grote rol speelt.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Toeristenbelasting verrekend door Gîtes.nl . Het tarief ligt tussen € 0,50 en € 1,00 per volwassene per nacht.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Petit gîte de Bussolles (studio) heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 672

Prijs per week vanaf

€ 672

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.