Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Vanja Van Asch

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Gite Monet is een gezellige, onafhankelijke studio voorzien van alle comfort en gelegen op het Domaine les Jonchiers. De studio is geïntegreerd aan de zuidkant van een authentieke Mas, heeft twee terrassen en kijkt uit op de mooi aangelegde tuin met gemeenschappelijk zwembad. Een ideale plek om met z'n tweetjes tot rust te komen na een fietstocht langs de lavendelvelden, truffiers of wijngaarden van de Haut Vaucluse. Het domein zelf is 3.5ha groot en ligt op wandelafstand van het dorp Bouchet waar een warme bakker, superette en brasserie is.

Registratienummer

260540000024D (MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Gite Monet'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het domein bevindt zich op 15 min rijden van de autoroute du soleil (afrit Bollene), ligt temidden van de wijngaarden en truffiers en ziet uit op de Mont Ventoux en Dentelles de Montmirail. Heel soms werkt men op de wijnvelden maar anders is het genieten van de rust, fauna en flora en van de prachtige zonsondergangen die de streek biedt. Rondom rond kan men fietsen naar de kleinere dorpjes of voor de moedigen onder ons kan je voor het krieken van de dag richting Mont Ventoux trekken (45min rijden met wagen) en daar de uitdaging aangaan (3 keer met de fiets op en af?:-))

  • Landelijk
  • In/bij een dorp
  • Op wijngaard

Recensies

Gite Monet heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wij hadden en heerlijke week in Gites « Monet ». De eigenaars deden er alles aan om ons verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Het ontvangst was zeer hartelijk. De Gites is perfect voor 2 personen. Alles is nieuw en zeer schoon. De foto’s op de websites is zoals het in werkelijkheid is. Meer dan ruime keuken en comfortabele badkamer. Zelfs in het het laag seizoen met minder weer is dit een aangename plaats om te verblijven mede door de ruime slaap/leef kamer. Het eigen privé terras is een plaats om volop te genieten van de warme zomeravonden. Een absolute aanrader, onze volgende vakantie staat al hier geboekt !

    Reactie van Vanja Van Asch

    Bedankt Steven! en ook bedankt voor het mogen meeproeven van de lekkere cake die Christine gebakken had in de oven! Leuk dat we mochten meegenieten van haar kooktalent!
    we hopen jullie uiteraard snel terug te mogen verwelkomen!

Culinair en wijn

Voor de liefhebbers van de Franse gastronomie zijn er tal van dingen te ontdekken op de lokale markten. Denk aan Picodon geitenkaas, artisjokken, een heerlijke zelfgemaakte ratatouille, nougat van Montélimar en behalve een overvloed aan fruit (abrikozen, kersen, aardbeien, meloenen…) ook nog de olijven van Nyons. Uiteraard het zwarte goud niet vergeten: de truffels van Tricastin met de grootste truffelmarkt van Frankrijk in Richerenches – iedere zaterdagochtend in het seizoen (December tot Maart).

Last but not least: deze streek is ongetwijfeld een topper voor de wijnliefhebbers: wijngaarden zijn alomtegenwoordig in de regio. De meest gekende AOC’s zijn de Côtes-du-Rhône, de Côtes du Ventoux en de AOC Grignan-lès-Adhemar. Alleen al rondom ons hebben we vier Grands Crus uit Haut Vaucluse – Gigondas, Vacqueyras, Cairanne en Rasteau – en één Grand Cru uit de Drôme Provençale zelf – Vinsobres.

Wat is er te doen

In de omgeving van Domaine les Jonchiers vind je tal van sfeervolle lokale marktjes waar je de typische streekproducten kunt proeven. De beste winkel is de lokale markt en elk dorpje vlakbij heeft zo zijn eigen marktdag.
De natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers worden getrakteerd op prachtige landschappen en vergezichten met lavendel, olijf- en wijngaarden, de “villages perchées” en de typische heuvels van de Barronies. Ook de Camargue en de Calanques zijn op rij-afstand, evenals Pont-du-Gard en de afvaart per kano/kayak van de Gardon en Ardeche. Canyoning rond de Mont Ventoux, een hoogtouwenparcours en een stevige wandeling in de “Dentelles de Montmirail” zijn er voor diegenen die het net iets avontuurlijker zien.
Op cultureel vlak kan men tal van kastelen, burchten, musea en historische erfgoed bezoeken zowel in de steden als in de kleinere dorpjes op minder dan een half uurtje rijden van het domein (Nyons, Vaison-la-Romaine). Ook grotere steden zijn vlot bereikbaar – zoals Avignon (45 minuten), Marseille en Nîmes (1 uurtje). We hebben nog tal van tips en helpen u graag verder bij het plannen van uw activiteiten in deze regio.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Deze gite werd aanvankelijk ingericht voor mensen met een handicap. Het sanitair is daartoe nog steeds geschikt, mits dat we een douchewand geïnstalleerd hebben.
Er is mogelijkheid tot het opmaken van 2 aparte bedden (90cm) of een king size bed (180cm) te dekken (daartoe wordt een toppermatras gelegd)
Er is een wasmachine beschikbaar (gemeenschappelijk gebruik met site van Gogh) - was producten dienen zelf aangekocht te worden.
Indien nog beschikbaar kan deze site verhuurd worden samen met de andere woningen (Van Gogh 4pers/Matisse 6pers) om alzo een grotere familie samen op vakantie te kunnen laten gaan.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De beschikbare wasmachine wordt gemeenschappelijk gebruikt met de eventuele bewoners van Gite Van Gogh
Er zijn 4 fietsen op het domein die beschikbaar zijn voor al onze gasten.
Wanneer we zelf daar zijn zijn we meestal vergezeld van onze Australische herder.
Op het terrein van Les Jonchiers zijn camera’s gehangen met een specifiek doel, nl. om misdrijven of overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen. Enkel voor deze doelen kunnen er beelden verzameld, verwerkt of bewaard worden.

Alle woningen zijn uitgerust met een alarminstallatie en centraal gestuurde rookdetectors. Tijdens verhuur wordt het alarm van de verhuurde woning geïnactiveerd voor de periode van de huur.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 700

Prijs per week vanaf

€ 700

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.