Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Vanja Van Asch

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Geniet van comfort en licht in deze ruime gîte in de Drôme in Zuid Frankrijk. Via een aparte trap kom je binnen in Gite Van Gogh gelegen in Domaine Les Jonchiers. De gîte bevindt zich op de eerste verdieping van een authentieke gerenoveerde mas en heeft alles om te genieten van een heerlijke vakantie. Het domein bestaat uit 3.5ha terrein en ligt aan de rand van een klein dorpje in de Haute Vaucluse. Het domein is uitgerust met een ruim gemeenschappelijk zwembad en een mooi ingerichte ruime tuin. Vanop het terras heeft men een prachtig zicht op de zonsopgang vanachter de Mont Ventoux.

Registratienummer

26054000001NB (MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Gite Van Gogh'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het domein ligt op wandelafstand van het dorp (warme bakker en superette). Het is de plek bij uitstek voor mensen die houden van rust met mooie fauna en flora.
De tuin werd recent aangelegd, wordt wekelijks onderhouden en biedt tal van fraaie bloemen en struiken.
De streek is ook erg gekend voor zijn burchten en kastelen die het bezoeken waard zijn! (Suze la Rousse, Grignan, Montelimar)
De natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers worden getrakteerd op prachtige landschappen en vergezichten met lavendel, olijf- en wijngaarden, de “villages perchées” en de typische heuvels van de Barronies. Ook de Camargue en de Calanques zijn op rij-afstand, evenals Pont-du-Gard en de afvaart per kano/kayak van de Gardon en Ardeche. Canyoning rond de Mont Ventoux, een hoogtouwenparcours en een stevige wandeling in de “Dentelles de Montmirail” zijn er voor diegenen die het net iets avontuurlijker zien.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Op wijngaard

Recensies

Gite Van Gogh heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    We verbleven een weekje (voor de 2de maal) in Les Jonchiers met onze 2dochters en het was top: fantastisch zwembad, mooie kamers (met airco!) mogelijkheid om te BBQ-en, … voor ons was het echt af! We vonden de zelfgemaakte confituur als welkomstgeschenkje erg attent en lekker!
    En als surplus konden we genieten van een prachtige fiets en wandel-omgeving! (Ook voldoende plaats om onze koersfietsen veilig weg te zetten). Wij komen graag nog eens terug.

    Reactie van Vanja Van Asch

    Leuk dat jullie het zo naar jullie zin hadden Eva, we kijken uit naar jullie volgende bezoekje, ik ben nog steeds onder de indruk van jullie Mont Ventoux prestatie met de fiets!

  • 10 sterren

    Wij hebben hier een heerlijke vakantie gehad. De gite is voorzien van alle comfort. Heerlijk genieten aan het mooie zwembad, terras met prachtig uitzicht op de mont ventoux. Kortom alles om er een top vakantie van te maken. Vanja en Steven geven met veel plezier tips om de omgeving te ontdekken. Wij zijn alvast fan en komen zeker terug.

    Reactie van Vanja Van Asch

    Dank je Nadia, ook bedankt voor de doorverwijzing die jullie gedaan hebben!

  • 10 sterren

    Gîte Van Gogh biedt een oase van stilte en schoonheid. Gelegen te midden van prachtige lavendelvelden en wijngaarden is deze locatie het perfecte toevluchtsoord voor wie op zoek gaat naar ontspanning en rust. De gîte is smaakvol ingericht met een perfecte balans tussen comfort met moderne voorzieningen en authenticiteit met traditionele Franse charme. Het prachtige zwembad en zijn omgeving vormen bovendien de ideale setting om te ontspannen en optimaal te genieten van het vakantiegevoel dat je onmiddellijk overvalt bij aankomst. De gîte is zeer goed gelegen voor het verkennen van de regio: van schilderachtige dorpjes, traditionele markten met lokale lekkernijen tot eindeloze wijngaarden; er is altijd wel iets nieuws te ontdekken en dat met de Mont Ventoux op de achtergrond. Zeker niet vergeten een lokale wijnboer te bezoeken voor een degustatie! Ons verblijf in Gîte Van Gogh was een heerlijke ervaring, niet alleen door de prachtige voorzieningen maar ook dankzij de gastvrije, hartelijke en vriendelijke uitbaters. Met zijn rustige ligging, gezellige inrichting en prachtig zwembad is deze gîte een absolute aanrader. Wij komen hier zeker nog terug!

    Reactie van Vanja Van Asch

    Dank je wel Luc voor de fijne aanbeveling, super dat jullie het zo naar jullie zin hadden! We kijken alvast uit naar jullie volgende bezoekje!

Culinair en wijn

Voor de liefhebbers van de Franse gastronomie zijn er tal van dingen te ontdekken op de lokale markten. Denk aan Picodon geitenkaas, artisjokken, een heerlijke zelfgemaakte ratatouille, nougat van Montélimar en behalve een overvloed aan fruit (abrikozen, kersen, aardbeien, meloenen…) ook nog de olijven van Nyons. Uiteraard het zwarte goud niet vergeten: de truffels van Tricastin met de grootste truffelmarkt van Frankrijk in Richerenches – iedere zaterdagochtend in het seizoen (December tot Maart).
Op cultureel vlak kan men tal van kastelen, burchten, musea en historische erfgoed bezoeken zowel in de steden als in de kleinere dorpjes op minder dan een half uurtje rijden van het domein (Nyons, Vaison-la-Romaine). Ook grotere steden zijn vlot bereikbaar – zoals Avignon (45 minuten), Marseille en Nîmes (1 uurtje).
Last but not least: deze streek is ongetwijfeld een topper voor de wijnliefhebbers: wijngaarden zijn alomtegenwoordig in de regio. De meest gekende AOC’s zijn de Côtes-du-Rhône, de Côtes du Ventoux en de AOC Grignan-lès-Adhemar. Alleen al rondom ons hebben we vier Grands Crus uit Haut Vaucluse – Gigondas, Vacqueyras, Cairanne en Rasteau – en één Grand Cru uit de Drôme Provençale zelf – Vinsobres.

Wat is er te doen

Het domein ligt op een half uurtje rijden van verschillende mooie dorpen zoals Nyons, Valaurie, Grignan, Vaison La Romaine, Orange of Avignon... Rondom rond zijn er wekelijks sfeervolle markten, een hoogtouwparcours, bekende wijndomeinen (Gigondas, Rasteau, Baume de Venise,...) de Gorges de Toulourenc (wandelen in een rivier)
Vanop het terras heeft men zicht op de Mont Ventoux en les Dentelles de Montmirail. De groene omgeving is ideaal om prachtige wandel of fietsroutes uit te stippelen (we hebben voor u alvast heel wat tips)

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

De hoofdwoning is vooral rond en tijdens de vakantieperiodes ook bewoond door ons als eigenaar, soms met onze kinderen. Periodiek worden ook daar kamers verhuurd in B&B setting, Op het terrein zijn tevens nog een gîte van 2 personen (Gite Monet) en een portierswoning van 6 personen (Maison Matisse). Igv grotere groepen en indien beschikbaar kan er gecombineerd worden. We blijven er op toe kijken dat er geen overlast is door volledige bezetting om de rust en kalmte te bewaren.
Wij hebben zelf een Australische herder 'Thor' die bij ons blijft - eventueel kan er een andere hond op het terrein zijn (portierswoning met omheining) maar ook daar zijn afspraken van toepassing.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Een wasmachine is beschikbaar mits deze gemeenschappelijk gebruikt wordt met de eventuele gasten in Gite Monet (2p) - wasproducten dienen zelf voorzien te worden.
Er zijn 4 fietsen beschikbaar voor onze gasten die een gite huren.

Wanneer we zelf daar zijn zijn we meestal vergezeld van onze Australische herder Thor.

Op het terrein van Les Jonchiers zijn camera’s gehangen met een specifiek doel, nl. om misdrijven of overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen. Enkel voor deze doelen kunnen er beelden verzameld, verwerkt of bewaard worden.

Alle woningen zijn uitgerust met een alarminstallatie en centraal gestuurde rookdetectors. Tijdens verhuur wordt het alarm van de verhuurde woning geïnactiveerd voor de periode van de huur.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 650,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 80,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 900

Prijs per week vanaf

€ 900

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.