Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Frederique Schoenmakers

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Welkom bij Moulin Fouché, een fraaie vakantielocatie in het plaatsje Arnay-le-Duc, aan de zuidkant van het departement Côte d'Or in de regio Bourgogne Franche-Comté. Onze gîte ‘Le Moulin’ is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
- Eigen ingang, entree met garderobe, kast met spelletjes en dvd’s, slaapkamer 3 met twee éénpersoons bedden, trap naar woonkamer.

Eerste etage:
-Ruime woonkamer, zithoek met banken en fauteuil, grote houtkachel, televisie met dvd-speler, open keuken, eettafel met zes stoelen en kinderstoeltje.
- De keuken is compleet ingericht met potten en pannen, servies, bestek, afwasmachine, heteluchtoven, magnetron, gaskookplaat, koelkast, vriesvakje, waterkoker en koffiezetapparaat.
- De badkamer op de eerste etage beschikt over een douche, toilet en wastafel met kastje.

Tweede etage:
- Slaapkamer 1 met één tweepersoons bed en kastenwand met kluisje.
- Slaapkamer 2 met één tweepersoonsbed, (kinder)bed en kledingkast.

Bijzonderheden:
- Er is voldoende bed-, bad- en keukenlinnen aanwezig.
- Wifi is beschikbaar in elke ruimte.

Beschrijving tuin en terrassen:
- Vanuit het vakantiehuisje ‘Le Moulin’ kijkt u uit op de fraaie tuin en het gezamenlijke terras.
- Aan de achterzijde van het vakantiehuisje ligt (geheel beschut) uw privéterras, met een grote tafel, tuinstoelen en bankje met kussens, een parasol en natuurlijk een barbecue. Hier kunt u heerlijk genieten van de rust, van elkaar en van het goede leven.
- Iets hoger ligt nog een klein terras, van waaruit u het meer l’Etang Fouché kunt zien en toezicht op uw kinderen kunt houden. U bent dan nog maar een paar stappen verwijderd van een heerlijke verfrissende duik in het heldere water.
- De terrassen en de aangrenzende tuin zijn weliswaar beschut, maar niet omheind. Aan de voorzijde van het perceel ligt een stroompje.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Moulin Fouché | Le Moulin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De vakantie-appartementen van Moulin Fouché liggen in een lotissement zonder doorgaand verkeer. Doordat de gîtes beneden aan de dijk liggen, hoor je alleen wat geluiden van wandelaars en zwemmers. Op de terrassen en In onze tuin zit je midden in het groen en is het goed toeven. Loop je het paadje naar boven dan sta je direct aan het meer. Toch liggen alle faciliteiten van het stadje op korte afstand. De bakker en supermarkt liggen zelfs op loopafstand.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

In Arnay-le-Duc en in de omliggende plaatsjes vind je diverse goede restaurants, eenvoudige eetgelegenheden, leuke cafeetjes en gezellige terrasjes. Het beste restaurant in het stadje is Chez Camille. Bij het stadje Beaune liggen de meeste wijnvelden. Op diverse plekken kun je wijnproeverijen doen. De beste wijnen ter wereld komen uit de Bourgogne en de Côte d'Or.

Wat is er te doen

HET MEER

Moulin Fouché ligt direct aan het pittoreske l'Etang Fouché. Het meer is ontstaan toen er rond 1750 een dijk werd gelegd in het dal van het riviertje de Arroux. Aan de dijk werd een watermolen (graanmolen) gebouwd met als naam Moulin Fouché. De gemeente Arnay-le-Duc heeft van het meer een fraaie recreatieplas gemaakt met een strandje.

In een groot gedeelte van het meer mag gezwommen worden. Door drijvertjes in het water worden de verschillende gedeelten aangeven: een kinder-speelgedeelte, een zwemgedeelte en een niet-zwemmersgedeelte. Als er er in juli en augustus een groene vlag hangt, is er toezicht van de badmeester. Aan het strand bevinden zich twee gratis waterglijbanen en een kinderspeelplaatsje. Op een deel van het meer mag u suppen, waterfietsen en varen met kleine bootjes.

Op het zandstrandje bij dit (stuw)meer kunnen kinderen urenlang spelen, lekker gek doen, elkaar begraven onder het zand en eindeloos kastelen bouwen. Volwassenen kunnen er, onder het genot van een hapje en een drankje, languit in het zand van de zon genieten, een (ont)spannend boek lezen en ondertussen toezicht houden op het spelende kroost. Er zijn enkele waterfietsen en supplanken te huur. Naast het strand staan diverse picknickbanken en rondom het meer liggen diverse mooie grasveldjes.

Om het meer loopt een lichtglooiend wandel-, fiets- en fitnesspad van twee kilometer. In een half uur bent u rond en onderweg passeert u drie bruggetjes en allerlei trimtoestellen. Het is een mooie, rustige en ontspannende wandeling. In de buurt zijn 90 kilometer aan wandel-, fiets- en mountainbikeroutes uitgezet.

Aan het meer ligt een fraaie Huttopia camping, waar leuke activiteiten georganiseerd worden en waar (elektrische) fietsen gehuurd kunnen worden. In het campingrestaurant mag iedereen eten. Doordat Moulin Fouché tegen de dijk aan is gebouwd – en zich dus min of meer onder het waterniveau bevindt – gaan de geluiden van de campinggasten én van de mensen in het water en aan het strandje veelal over u heen. Daardoor kunt u bij uw huisje genieten van uw welverdiende rust en de natuur.

Mocht u van vissen houden dan is l’Etang Fouché een goede plek voor uw hobby. Het meer is namelijk een officiële vislocatie. Er kan gevist worden op karper, zeelt, snoek, snoekbaars en forel. Op de nabijgelegen camping is een visvergunning te koop.

ARNAY-LE-DUC

Moulin Fouché is gelegen aan de rand van het historische stadje Arnay-le-Duc. Het aantal inwoners per 1 januari 2023 bedroeg 1.384. Zij worden Arnétois genoemd. De oppervlakte van Arnay-le-Duc bedraagt zo’n 12 km².

De plaats heeft een regiofunctie en beschikt over diverse voorzieningen. Er zijn onder andere drie supermarkten (Aldi, Carefour en Bi1), twee bakkers, twee drogisterijen, een bouwmarkt, een tuincentrum, enkele leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en restaurants in diverse prijsklassen. De Carefour en één van de bakkers bevinden zich op loopafstand (8 minuten).

Het beste, mooiste en tevens duurste restaurant in het stadje is Chez Camille, maar ook bij Le Dauphiné, Le Château d’Arnay en Café du Nord kunt u lekker eten. In de regio zijn diverse andere leuke restaurantjes te vinden.

Het laadpunt voor elektrische auto’s bevindt zich op loopafstand (10 minuten) van Moulin Fouché. Er staan twee laadpalen en er kan betaald worden met een normale pinpas. Mocht u meer willen weten over het opladen van uw elektrische auto, neem dan gerust contact met ons op.

In juli en augustus vindt op de donderdagavonden het festival Nocturnes Estivales plaats. De winkels zijn open, er staan kraampjes met leuke spullen, er is live muziek en er kan volop gegeten en gedronken worden.

DE REGIO

Het departement Côte d’Or en de regio Bourgogne-Franche-Comté hebben veel te bieden! Het landschap is glooiend en vormt een lappendeken van graanvelden, weilanden, wijngaarden en bossen. In de lente bloeit het koolzaad op de velden en in de zomer zie je overal zonnebloemen. Er liggen veel bezienswaardige plaatsen in de buurt. Dijon, Beaune, Autun en Saulieu beschikken niet alleen over leuke winkels en gezellige terrasjes, maar ook over interessante musea. Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk – Châteauneuf-en-Auxois – ligt op een steenworp afstand van Arnay-le-Duc. In de Bourgogne zijn tientallen imposante kastelen te bezoeken. Ook vind je er interessante musea, fraaie abdijen, oude kerken en grote kathedralen. De beste wijnen van de wereld komen uit de Bourgogne en de Côte d’Or. Na een half uur rijden sta je midden in de wijnstreek.

  • Bij wandelpaden
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Volwassenen betalen ook toeristenbelasting. Die wordt afgedragen aan de gemeente Arnay-le-Duc.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Moulin Fouché | Le Moulin heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 780

Prijs per week vanaf

€ 780

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.