Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Frans.
Anne-Thaïs Paillard

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Neem een pauze in deze charmante, comfortabele en onlangs gerenoveerde gîte en ontdek het rustige leven van de kleine berg met zijn prachtige landschappen, in de onmiddellijke nabijheid van het meer van Vouglans (2km) en zijn nautische activiteiten.

Dit volledig gerenoveerde stenen huis van 120m² is gelegen in een klein zonnig gehucht van 5 huizen. Op de begane grond, woonkamer met decoratieve broodoven; salon met houtkachel; ingerichte keuken; berging en wc.
Op de eerste verdieping, een slaapkamer met een tweepersoonsbed 140x200, een slaapkamer met 2 stapelbedden en 1 eenpersoonsbed, badkamer met toilet.
Buiten staan tuinmeubelen en een barbecue voor u klaar.

GEEN INTERNET! GEEN WIFI!

Hout en elektrische verwarming niet inbegrepen
Schoonmaak optie 40 euro
Optioneel huren van lakens 12 euro/persoon

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Chavia'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Neem een pauze in deze rustige en charmante gîte. De zonnige tuin is omzoomd door halfwilde hagen met uitzicht op een groen berglandschap, maar net als in een park is niets omsloten om perspectief te bieden.

Dit vrijstaande stenen huis van 120m² is gelegen in een zeer rustig en zonnig gehucht. Op de begane grond is er een woonkamer met een decoratieve broodoven, een zitkamer met een houtkachel, een flatscreen TV, een ingerichte keuken, een berging en een toilet.
Op de eerste verdieping, een slaapkamer met een tweepersoonsbed 140x200, een slaapkamer met 2 stapelbedden en 1 eenpersoonsbed, badkamer met toilet.
Buiten staan tuinmeubelen en een barbecue voor u klaar.

GEEN INTERNETTOEGANG.
Telefoonnetwerk: Bouyghes, SFR, Free pass goed, maar niet Orange.

CHARGES :
Elektriciteit naar verbruik, behalve in juli en augustus
In optie:
- Schoonmaak 50 euro
- Beddengoed + 2 handdoeken in optie 15 euro /persoon
- Hout 45 euro de week; 20 euro het weekeinde

Het meer van Vouglans is te voet bereikbaar voor ervaren wandelaars (2 km) via een weinig bezocht pad, en zal u betoveren om zijn wilde kant en zijn behouden natuur. Degenen met zeer jonge kinderen of die de voorkeur geven aan het zandstrand, waterskiën of het huren van een kano, hoeven slechts 7 km af te leggen om de watersportbasis of het strand van Bellecin te bereiken. Daar kun je ook de 2,5 km lange beek de Pèle afdalen, wat altijd leuk is, of er nu water is of niet.
Een must voor liefhebbers van sensatie: de via ferrata van Regardoir, in Moirans, 20 km, die vanaf 8 jaar kan worden gedaan! Wandelaars kunnen zich aansluiten bij de GR du Tour du Lac die door het gehucht loopt of afdalen naar het meer om het monumentale portaal van de Chartreuse de Vaucluse te bekijken, waarvan de overblijfselen in het meer verzonken zijn.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Aan zwemwater

Recensies

Chavia heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.5 sterren
  • 8 sterren

    Beste Anne,

    Wij hebben een mooie zonnige week van je gite gebruik mogen maken. Grote gite met haard en genoeg slaapkamers voor het hele gezin. We hebben een aantal dagen met de fiets rond getoerd, vaak rond het stuwmeer. Een aantal strandjes geven toegang tot het opaal blaauwe water. Het bos naast het huisje heeft een pas naar een mooie waterval. Zorg er in het najaar wel voor dat je een lange broek en insekten spray meeneem. We hebben tijdens ons verblijf, op de slaapkamer, een muskietenhoor in het kozijn geplaatst, dan kun je lekker met het raam open slapen en naar de koeien en vogels (uilen) luisteren.

    Fijn verblijf die een 8 meer dan waard is

  • 9 sterren

    Fijn huis, van alle gemakken voorzien. Mooi uitzicht op de bergen en indrukwekkende wolkenluchten. Fijn zwemstrandje (stenen) op 2 km wandelen (wel steil omhoog/omlaag). Mooie wandelingen in de buurt. Beheerster spreekt alleen Frans.

  • Céline M uit Argenteuil

    10 sterren

    Nous avons passé une semaine très agréable. Nous étions 2 adultes et 2 enfants (7 ans et 1 an). La maison est bien agencée, spacieuse, assez fraîche en cas de grosses chaleurs. Les espaces de rangement (buanderie) sont spacieux, nous avons même pu y entreposer nos vélos. Il y a un autre gîte visible depuis le jardin (mais qui était vide lors de notre séjour), une maison sur la droite et une autre maison à l'arrière du gîte. Malgré cela, on se sent seul au monde! L'extérieur est aménagé de façon à garder l'intimité des hôtes, sans sacrifier pour autant la vue sur le paysage. L'équipement de la maison est complet (lave-linge, four, barbecue…), fonctionnel et propre. Les enfants étaient ravis d'y trouver jouets et livres. Pour aller faire les courses, il faut se rendre à Orgelet (15 minutes en voiture). Pour le lac (baignades surveillées), quelques minutes de voiture suffisent. Le lac est absolument magnifique et, lors de notre séjour, la température de l'eau était de 26 degrés! La région offre de nombreuses possibilités de visites et de balades: cascades du Hérisson, Saint-Claude, Musée du jouet (génial!), balade sur le lac en bateau, … Nous avons un goût de trop peu et nous espérons pouvoir revenir dans cette belle région une prochaine fois. Petite mention spéciale pour la dame qui était responsable de notre accueil (la propriétaire n'habitant pas sur place): super sympa et souriante ;-)

Culinair en wijn

De Jura is een streek rijk aan smaken en fijnproevers vergissen zich niet: de wijnen uit de Jura zijn typisch en sommige zijn niet te missen, zoals de vin jaune of de vin de paille. Ze zijn het lekkerst met Comté- of Morbier-kaas, die u in een Comté-kaasmakerij, een authentieke plaatselijke kaasmakerij, hebt gekocht. In de omliggende restaurants kunt u zich laten verleiden door kip met rivierkreeft en gele wijn, een fondue van de Mont d'Or of een Jurapotée met Morteau-worst...

Wat is er te doen

Het meer is de belangrijkste attractie van het huis, want het ligt op slechts 2 km afstand en kan te voet worden bereikt via een privéweg die leidt naar de weilanden langs het meer die niet erg druk zijn. Voor degenen die de voorkeur geven aan het zandstrand, waterskiën of kanoën is het slechts 7 km naar het watersportcentrum van Bellecin. Daar kunt u ook een wandeling van 2,5 km maken langs de bedding van de Pèle die in het meer uitmondt, wat altijd leuk is, of er nu water is of niet. Voor wandelaars: neem de GR du Tour du Lac die door Chavia loopt of andere bospaden of daal af naar het meer om de overblijfselen van de Chartreuse de Vaucluse te zien, waarvan de resten in het meer zijn verzonken, of ga naar Moirans om de Via Ferrat te doen: gegarandeerd sensatie!
Op minder dan 3 kwartier rijden kunt u de beroemde Comté-kaasfabrieken bezoeken, de zoutziederij van Ledoux, of het speelgoedmuseum in Moirans en Montagne, een kijkje nemen in het fort Présilly in Orgelet, wandelen door de straten van het Comté-stadje Orgelet, een kelder bezoeken om de beroemde Jurawijnen te proeven (vin Jaune en vin de Paille in het bijzonder), zoveel plaatsen om te ontdekken.
het meer is bereikbaar op 2km, daarvoor gaat u naar het einde van de geasfalteerde weg op 1km tegenover Onoz, dan naar de parkeerplaats, rechtdoor, de weg weer af op 1km. Ga na 150 m voorbij de slagboom aan de linkerkant (privéterrein van de familie: geen probleem!) en ga verder bergafwaarts naar de weide. Reken op 20 minuten vanaf de parkeerplaats. Schoenen om het water in te gaan zijn aanbevolen: rotsen en helling zijn een must. Als er scouts aanwezig zijn, zeg hen dan dat jullie onze gasten zijn: zij mogen geen mensen laten neerstrijken... behalve onze gasten van Chavia!
DETAILS :
Het monumentale portaal van de Chartreuse de Vaucluse, een privé-monument van de familie, kan te voet worden bereikt door hetzelfde pad af te lopen.
gelegen aan het einde van de geasfalteerde parkeerplaats op weg naar het meer. Na 1 km ziet u het aan uw rechterhand. - of ga de rivierbedding van La Pèle af: vertrek vanaf dezelfde parkeerplaats, aan de rechterkant als u uit het gehucht komt, een smal pad dat daarna breder wordt leidt u erheen. Volg het hoofdpad ongeveer 1 km voordat u bij een bruggetje komt. Ga de rivier af naar links; u passeert verschillende watervallen, waarvan u om de grootste aan de linkerkant heen moet: houd u vast aan de buxusbomen die u de weg wijzen. Kinderen zullen het geweldig vinden. Reken op 3 - 4 uur heen en terug vanaf de parkeerplaats. Niet erg glad. Keer terug langs dezelfde weg.

- Wandeling "Tour du lac de Vouglans" - ter plaatse - de GR passeert stroomopwaarts van het gehucht.

- De via Ferrata van het meer van Vouglans : te doen vanaf 8 jaar

- Belvédère des Bourlaches: 2 km gemakkelijk toegankelijke wandeling, te beginnen op 500m van het dorp, aan de rechterkant, volg de pijlen.

- Wateractiviteiten: Meer van Vouglans

- Bellecin watersportcentrum -7km

- Bootverhuur

- Mini cruise

- Musea : Musea in de Jura

- Speelgoedmuseum in Moirans en montagne

- Toeristische dienst van Orgelet

Inkopen: Super U in Orgelet, op 13 km, benzine, bakkerijen, Comté kaasfabriek, banken ... lokale markt op vrijdagochtend bij de kerk.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

De opties moeten ter plaatse worden betaald, rechtstreeks aan de verantwoordelijke voor de schoonmaak en de lakens.
Na betaling van het saldo zullen de nodige instructies voor uw aankomst u per e-mail worden toegestuurd.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Verplicht: elektriciteit voor consumptie (behalve in juli en augustus),
Optioneel :beddengoed en handdoeken : 15euro/persoon; eindschoonmaak : 50 euro; hout : 35 euro per week.
Die allemaal direct voor vertrek ter plaatse moeten worden betaald

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 0,01
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 0,01
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 0,01

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 630

Prijs per week vanaf

€ 630

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.