Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jacco en Erna Klapwijk

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

La Maison d'Alice , een heerlijk huis voor mensen die houden van rust, ruimte en natuur, net nieuw in de verhuur ,met veel plezier en aandacht gemaakt om er een sfeervol en gezellig verblijf van te maken waar je je echt thuis voelt, het huis staat als laatste huis in het straatje en is zo goed als vrijstaand, ( aan de linkerkant zit het huis vast aan onze eigen schuur)

Het huis zelf heeft een grote woonkamer, verdeeld in 2 gedeeltes, aan de ene kant is daar de TV zithoek met comfortable bank en stoelen, er is WIFI , Nederlandse TV , DVD met verschillende films , stapel leesboeken, gezelschapsspelletjes en kinderspeelgoed aanwezig .
Aan de andere kant van de woonkamer een eethoek , 2 heerlijke fauteuils en verschillende kasten voor lekker veel opbergruimte, de woonkamers liggen beiden aan de voorkant van het huis, een heerlijke lichte ruimte door de vele ramen en deuren met glas, ook fijn, direct toegang tot de tuin.

Aansluitend de keuken, knus en sfeervol, de keuken is voorzien van een gasfornuis met elektrische oven, afwasmachine, koelkast met vriesgedeelte, magnetron, senseo en gewoon filter koffiezet apparaat, keukenweegschaal, waterkoker, mixer,staafmixer, goed messenset , verschillende potjes kruiden, koffie , thee ,suiker, keukenrol, kortom compleet ingericht., ook vanuit de keuken direct toegang tot de tuin,
Daarnaast de badkamer en een apart toilet, zowel de badkamer als het toilet zijn voorzien van een raam.

Het huis heeft 2 slaapkamers, beide op de begane grond aan de achterkant van het huis, de koele kant van het huis, wat zorgt dat je in de zomer ook heerlijk fris kunt slapen.
Er is een slaapkamer met een 2pers bed en een kamer met een 1pers bed en een 2pers bed ( deze laatste is ook om te zetten naar 2 losse bedden ) beide slaapkamers hebben een kledingkast en meerdere extra haken voor het ophangen van uw kleding.

Via de de woonkamer en keuken een directe toegang tot de tuin, met voor het huis een groot omheind terras op het zuiden, bijna de hele dag heb je daar lekker de zon, daarnaast rechts van het huis een lekkere grote tuin met heerlijk vrij uitzicht over het mooie landelijke landschap waar je kunt genieten van het weidse uitzicht, de vele roofvogels in de lucht en in de avond natuurlijk de mooie sterrenhemel.
Overal in de tuin staan stoelen en zitjes, dus niet nodig om met stoelen te gaan slepen, er zijn tuinstoelen met verstelbare leuning, gewone stoelen en een ligbed, en voor op de stoelen heerlijke zachte tuinkussens, mocht het eens wat minder weer zijn, dan is er ook nog een overdekt hoekje zodat je altijd buiten kunt zitten, er zijn parasols en ook een aantal fietsen aanwezig waar u gebruik van kunt maken.

Naast ons huisje La Maison d'Alice hebben we nog 4 vakantieverblijven, leuk om met meerdere stellen, vrienden of familie te reserveren, samen op vakantie, maar ook ieder zijn absolute eigen privé, de andere verblijven zijn ook te bekijken op gites.com.

L'Ancienne Etable 2 / 3 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/l-ancienne-etable-9116

La Bichette 3 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/la-bichette-21221

La Chouette 5 / 6 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/la-chouette-15444

La Cabane Bleue 2 pers
https://www.gites.com/nl/vakantiehuizen/bourgogne-france-comte/nievre/biches/la-cabane-bleue-14888

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'La Maison d'Alice'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

La Maison d'Alice bevindt zich in het plaatsje Biches, gelegen in het departement de Nievre, ca 750 km vanuit midden Nederland. Het departement ligt in het zuidwesten van de Bourgogne.
In de Nievre bevindt zich het kanaal du Nivernais met zijn 110 historische sluizen, wat de mogelijkheid geeft voor recreatievaart. Langs het kanaal loopt ook een fiets-jaagpad van ongeveer 175 km door een oase van groen en rust. Het landschap wordt verder gekenmerkt door glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en mooie meren, met niet te vergeten het mooie Natuurpark de Morvan, een bergachtig gebied, waar je nog echt een ongerept landschap kunt vinden.

Op loop / fiets afstand ( 1,3 km ) loopt het kanaal du Nivernais waarlangs men heerlijke wandel of fietstochten kunt maken ( er zijn fietsen aanwezig )
Iets verderop langs het kanaal bevindt zich " Site de Fleury" , een pracht stukje natuur, daar loopt de rivier d'Aron , in de zomermaanden wordt een gedeelte van de rivier door een houten "dam" afgesloten zodat er een natuurlijk zwemmeertje ontstaat, een heerlijke afkoeling tijdens warme dagen ( zie het volgende filmpje, dit is een reportage gemaakt bij site de Fleury voor de franse televisie)

Ook een ideale omgeving voor visliefhebbers, nabijgelegen is een mooi vis-parcours aangelegd van bijna 5 km lang , een prachtige plek aan het kanaal met op verschillende plaatsen picknick bankjes en de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken langs het kanaal en de rivier.

Het natuurpark de Morvan begint hier zo'n 15 km vandaan, gezellige dorpjes , mooie bossen en natuurlijk de grote meren Lac de Panneçière en Lac de Setton, zeker een bezoekje waard.
Ook de Haut- Folin en Mont Beuvray zijn een aanrader , in de winter ligt er met een beetje geluk een lekker pak sneeuw, echt prachtig om te zien, je kunt er dan heerlijk wandelen, langlaufen en sleeën,

    Recensies

    La Maison d'Alice heeft de afgelopen 4 jaar 4 recensies gekregen met gemiddeld een:

    9.25 sterren
    • 9 sterren

      Wij hebben in september een week in dit mooie huis mogen verblijven. Erna en Jacco jullie hebben, net als van jullie andere huizen, ook van dit huis een prachtig en sfeervol pareltje gemaakt. Het huis is naast dat het heel sfeervol is ingericht, echt van alle gemakken voorzien. Aan alles is werkelijk gedacht! Buitenom zijn er meerdere terrassen, zodat je altijd ergens fijn kan zitten. De omgeving van Biches is mooi groen en rustig (voor ons soms iets te rustig), waar we heerlijk hebben kunnen fietsen. Vooral de route langs het kanaal is erg mooi. Er ligt in het huis ook een zeer uitgebreide informatiemap met allerlei tips voor uitstapjes in de nabije omgeving. Om uit eten te gaan moet je wat moeite doen, maar mbv de informatiemap en/of tips van Jacco en Erna komt dat zeker goed en kom je toch in leuke restaurantjes terecht met heerlijk eten.
      Lieve Jacco en Erna nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid, wij hebben genoten van onze week in la maison d’Alice!

    • 9 sterren

      Dit is echt een leuk huis om vakantie te houden , van alle gemakken voorzien en smaakvol ingericht .
      Goede bedden , dat is lang niet overal zo, kortom helemaal goed

    • 10 sterren

      Twee weken op vakantie geweest in Biches in La maison d'Alice' Wat een charme heeft dit Franse huis met de leuke luiken, en de vele zithoekjes in de tuin. Alles is er aanwezig in het huis.
      We hebben genoten van de prachtige omgeving. Bij de supermarkt ben je met de auto binnen 5 minuten, dat was heel fijn.
      Heerlijk fietsen langs het kanaal, waar je ook kunt zwemmen. En dan de vele pittoreske dorpjes, je gaat terug in de tijd! We hopen volgend jaar dv weer te komen in dit fijne huis. Bedankt Jacco en Erna.

    Culinair en wijn

    In het dorpje Anlezy is een goed restaurant waar je heerlijk kunt eten ( 15 min met de auto )
    Daarnaast is er ook een goed , wat beter/duurder restaurant in Alluy ( 4 min met de auto )
    In Moulins-Engilberts zijn meerdere restaurants ( 15 min met de auto )
    Ook in de omringende dorpen/ steden zijn overal restaurants en leuke eetadresjes te vinden, daarvan ligt er in het huisje een hele uitgebreide lijst.

    Op 7 km afstand is een grote B1 supermarkt , deze is ook op zondagochtend geopend,

    Wat is er te doen

    * Wandelingen direct vanaf het vakantieverblijf

    * Fietsen langs het nabij gelegen kanaal de Nivernais ( 350 m) gratis fietsen beschikbaar

    * vissen in het kanaal de daarnaast gelegen rivier of in één van de meren in de omgeving
    ( Een viskaart is hier verplicht, kaart is te koop bij eetcafé La Petit Seant in Chatillon-en-Bazois of al voor aankomst online : https://www.federationdepeche58.fr/

    * zwemmen in het unieke "zwemmeertje" bij site de Fleury ( zie het volgende filmpje, dit is een reportage gemaakt bij site de Fleury voor de franse televisie.)
    http://france3-regions.francetvinfo.fr/bourgogne/2014/08/11/biches-nievre-le-barrage-aiguilles-de-fleury-530818.html

    * Leuke grote kringloop zaken/ brocante winkels in Tamnay en Bazois en Cercy la tour, heerlijk om lekker rond te snuffelen

    - winterwandeling maken bij de Haute-Folin en Mont Beuvray , waar met een beetje geluk in de winter een mooi pak sneeuw ligt, onderstaand een Frans filmpje welke daar gemaakt is in 2021
    https://www.youtube.com/watch?v=6m-ydAnu4YY&fbclid=IwAR2WogO6M1axBNEdhB5sZ-CKOp7qANJGRyn2Y5svAZInTtTOlpJbpy7-qN0

    * Bezoeken van mooie franse stadjes ( Autun, Decize,Moulins sur Allier, Nevers en het prachtige Vezeléy )

    * Het casino in Saint Honoré les Bains voor een bijzonder gezellige avond, ook heel goed restaurant

    * Een dagje kuren en relaxen kan in de thermale baden van Saint Honoré les Bains, prachtig gebouw en mooi park

    *Het mijnmuseum in La Machine

    * In het seizoen bijna ieder weekend wel ergens een brocante of rommelmarkt te bezoeken.

    * Zeer gezellige maandmarkten in Moulins Engilbert en Corbigny

    * Paardrijden bij de manege in Alluy

    * Kano of boottochten maken

    Kijk ook eens op :
    www.bazois-tourisme.com
    Daar kunt u ook bekijken wat er allemaal te zien en te doen is in de omgeving

    • Aan fietsroute
    • Vissen

    Wat je ook moet weten...

    Mocht u zelf ook op zoek zijn naar een huis in deze mooie omgeving, onze zoon Timo is zelfstandig makelaar hier in de Nievre,
    onder de naam : T ' Immo Nivernais kunt u al zijn beschikbare huizen vinden

    Wij hebben meerdere verblijven in de verhuur, op onze eigen website onder de naam : Les Champs de Fleury ( Biches ) kunt u daarvan
    aanvullende informatie en contact mogelijkheid vinden , ook op Facebook hebben wij een pagina onder dezelfde naam

    Het is in sommige periode ook mogelijk om het huis voor enkele dagen te huren ( min 3 nachten en zo goed als aansluitend ) buiten het seizoen / vakanties kunnen we daar flexibeler in zijn, u kunt ons altijd vragen naar de mogelijkheden
    We hanteren geen vaste aankomstdag, dus wilt u liever niet op zwarte zaterdag reizen, geen probleem, u kunt bij ons zelf uw aankomstdag kiezen

    Bij het huis zijn fietsen aanwezig, dit zijn gewone fietsen met versnellingen, voor het huren van elektrische fietsen zie hieronder :
    https://www.cyclodechaine.com/

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    -Er wordt een waarborg gevraagd van € 100, deze wordt na vertrek binnen 3 dagen , na aftrek van evt gemaakte kosten ( schoonmaak / verwarming )
    naar uw rekening overgemaakt

    - Bij ons geen verplichte schoonmaakkosten , als men het huisje zelf bij vertrek weer echt netjes en schoon achterlaat wordt er niets in rekening gebracht.
    ( bij zelf schoonmaken gaan we er dan wel van uit dat naast het sanitair en de keuken ook is afgestoft en gezogen , zodat de gasten na jullie ook weer een fijn schoon huis aantreffen ) u kunt de schoonmaak ook door ons laten doen, de kosten daarvoor zijn dan € 50

    -Beddengoed en al het keukenlinnen zijn inbegrepen in de prijs, badhanddoeken om te douchen graag zelf meenemen

    - Indien gewenst en op aanvraag er zijn allerlei dingen voor kinderen aanwezig , u kunt daar gratis gebruik van maken,
    Campingbedje met echt matras en beddengoed / kinderstoel / box / babybadje /aankleedkussen / maclaren buggy /
    flessenwarmer / kinderpotje

    Prijs is inclusief

    Linnengoed

    Zelf meenemen

    Handdoeken

    Prijs is exclusief

    • Borg € 100,00
    • Schoonmaakkosten (optioneel) € 50,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Prijs per week vanaf

    € 410

    Prijs per week vanaf

    € 410

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
    • De host doet mee aan de Omboekgarantie