Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Resort Bousset

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Deze accommodatie is het hele jaar door te huur.

Wij heten u welkom in de watermolen van Bousset, gelegen op een 7 ha groot landgoed aan het einde van een doodlopende weg. In het zonnige zuiden van Bourgondië, in het prachtige natuurpark de Morvan. Aan een privé-meer van ruim 1,5 ha, de Etang de Bousset, vol met karpers. De locatie is werkelijk paradijselijk: een heerlijk vakantiehuis voor mensen die van rust en natuurschoon houden.

Achteraan heb je een schaduwrijke tuin met een prachtige lounge om heerlijk te relaxen. Het meer wordt gevoed door de Tillot en mondt uit in de Roche, rivieren van de eerste categorie, d.w.z. ze bevatten forel en behoren tot de schoonste van Frankrijk. Naast de molens stroomt het water naar beneden via enkele watervallen, les cascades de Bousset. Dit alles is omgeven door bossen en weilanden in een prachtig heuvellandschap. De omgeving biedt vele mogelijkheden om te fietsen, te mountainbiken, te wandelen en te vissen. Kaarten staan tot uw beschikking.

Elke dag bieden wij een dagschotel aan. Daarnaast hebben wij ook 3 x per week table d' hotes waarvan 1 keer een barbecue.
Ook bieden wij elke ochtend een overheerlijk uitgebreid ontbijt aan op ons terras. (1 juni tot 1 september)

Prijs is per nacht exclusief toeristenbelasting, eind-schoonmaak en ontbijt:

Ontbijt is tijdens uw verblijf te reserveren.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Geschikt voor grote groepen
  • Wasmachine
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Gite - Maison Moulin Bousset'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Chiddes is een charmant dorpje in het departement Nièvre in de regio Bourgondië in Frankrijk. Chiddes ligt in het hart van het regionale natuurpark Morvan en biedt een schilderachtige omgeving met glooiende heuvels, groene bossen en een rustige sfeer. Dit idyllische dorp is perfect voor wie op zoek is naar een rustige ontsnapping aan de drukte van het stadsleven.

Een van de opvallende kenmerken van Chiddes is de rijke geschiedenis. Het dorp dateert uit de middeleeuwen en ademt een ouderwetse charme. Als je door de smalle, kronkelende straatjes dwaalt, kom je prachtige stenen huizen tegen die versierd zijn met kleurrijke bloemen, wat het dorp een ansichtkaart-waardige uitstraling geeft.

Natuurliefhebbers kunnen in Chiddes hun hart ophalen. De omgeving is een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het Regionale Natuurpark Morvan biedt een overvloed aan goed gemarkeerde paden die je door adembenemende landschappen leiden, waaronder dichte bossen, sprankelende meren en adembenemende uitkijkpunten. Of je nu van een rustige wandeling houdt of van een meer uitdagende trektocht, Chiddes en omgeving zijn geschikt voor alle niveaus van buitenactiviteiten.

Voor geschiedenisliefhebbers zou een bezoek aan Chiddes niet compleet zijn zonder de historische locaties te verkennen. In het dorp staat een prachtige Romaanse kerk, Église Saint-Léger, met indrukwekkende architectonische details en een vredige sfeer. Een bezoek aan de kerk geeft een kijkje in het religieuze erfgoed van het dorp en biedt een sereen toevluchtsoord voor contemplatie.

Chiddes is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de Nièvre streek. Nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder andere de historische stad Autun, bekend om zijn oude Romeinse ruïnes en middeleeuwse architectuur. De regionale hoofdstad Nevers is een andere opmerkelijke bestemming, met zijn indrukwekkende kathedraal, schilderachtige oude stad en fascinerende musea.
Als je van eten houdt, zullen Chiddes en omgeving je niet teleurstellen. De regio staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, waaronder Bourgondische wijnen, lokale kazen en traditionele gerechten zoals boeuf bourguignon. Zorg ervoor dat je tijdens je verblijf geniet van de lokale gastronomie en de smaken van de Bourgogne.

Wat accommodaties betreft, biedt Chiddes verschillende opties voor verschillende voorkeuren en budgetten. Van gezellige bed & breakfasts tot charmante plattelandshuisjes, je vindt hier accommodaties die bezoekers comfort en een warm welkom bieden.
Kortom, Chiddes is een verborgen juweeltje in het departement Nièvre in Frankrijk. Met zijn schilderachtige landschappen, rijke geschiedenis en de nabijheid van natuurlijke wonderen biedt dit rustige dorp een ideaal toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, geschiedenisliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar een rustige ontsnapping. Of je nu de smalle straatjes verkent, buiten avonturen beleeft of van de plaatselijke keuken geniet, Chiddes zal zeker een blijvende indruk achterlaten bij bezoekers die het geluk hebben haar schoonheid te ontdekken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • Aan zwemwater

Recensies

Gite - Maison Moulin Bousset heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

8 sterren
  • 8 sterren

    Prima plek met alle voorzieningen die nodig zijn. Een beugeltje hier of daar is een uitkomst. :)
    Ook de omgeving is prachtig. Zelfs een ijsvogel gespot.

  • 8 sterren

    Onze vakantie week vloog voorbij. De kinderen hebben zich prima vermaakt.
    Qua prijs en kwaliteit prima in verhouding.
    Hartelijke eigenaars maken het plaatje compleet. Zeker een aanrader voor gezinnen.

  • 8 sterren

    We hebben een geweldige week gehad in Maison Moulin Bousset. Het is een prachtige locatie aan het (ondiepe) water, waarin je kunt 'pootje baden en waar de ijsvogel regelmatig langskomt. Enorm hartelijke ontvangst door de eigenaren van Resort Bousset, die op verzoek ook een prima ontbijt verzorgen (naar keuze op het sfeervolle terras of in het huisje). Helaas door Corona geen BBQ-avond etc. kunnen meemaken, maar wel een hele goede gas-BBQ kunnen gebruiken. Huis is prima, slaapkamers en bedden goed, keuken eenvoudig, maar zeker voldoende met oven, wasmachine en nieuwe koelkast en diepvries. De badkamer is wel vrij klein en verouderd. Al met al een heerlijke week in een geweldige omgeving!

    Reactie van Resort Bousset

    Wij zijn heel blij dat jullie genoten hebben. De keuken is inmiddels aangepast met meer luxe. Vaatwasser is geïnstalleerd :) Boven waar de badkamer met toilet aanwezig was, is alleen de wc met wasgelegenheid overgebleven. Beneden is er een ruime badkamer met bad erbij getrokken. Al met al een verbeterde badkamers :)

Culinair en wijn

Chiddes staat niet alleen bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis, maar ook om zijn culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen. Het dorp en de omliggende regio bieden een gastronomische ervaring die de smaken en tradities van Bourgondië laat zien.

Een van de hoogtepunten van de culinaire scene in Chiddes is de connectie met Bourgondische wijnen. De regio staat bekend om de productie van enkele van 's werelds beste wijnen, en Chiddes is ideaal gelegen in de nabijheid van verschillende gerenommeerde wijngaarden. Bourgondische wijnen worden geroemd om hun complexiteit, elegantie en terroir-gedreven kenmerken. Wijnliefhebbers die Chiddes bezoeken kunnen de nabijgelegen wijngaarden verkennen, deelnemen aan wijnproeverijen en meer leren over het wijnmaakproces van deskundige lokale producenten.

Naast wijn spelen de culinaire tradities van Bourgondië een belangrijke rol in de gastronomie van Chiddes. De regio staat bekend om zijn stevige en smaakvolle gerechten die de lokale ingrediënten benadrukken. Een van de meest iconische Bourgondische gerechten is boeuf bourguignon, een langzaam gekookte stoofpot van rundvlees gesmoord in rode wijn, meestal vergezeld van champignons, uien en spek. Dit gerecht vertegenwoordigt de essentie van de Bourgondische keuken en combineert de rijkdom van de wijn met de malsheid van het vlees en de aardsheid van de bijbehorende ingrediënten.

Chiddes en omgeving staan ook bekend om hun lokale kazen. De regio produceert een verscheidenheid aan heerlijke ambachtelijke kazen, waaronder de beroemde Époisses, een zachte en pittige kaas met een kenmerkende oranje korst. Kaasliefhebbers kunnen de plaatselijke producenten bezoeken, leren over het kaasmaakproces en deze verrukkelijke creaties proeven.

Als aanvulling op de culinaire hoogstandjes van Chiddes kunnen bezoekers de plaatselijke markten en winkels verkennen, waar ze een scala aan regionale producten vinden. Van vers fruit en groenten tot lokaal geproduceerde honing, jam en vleeswaren, er zijn genoeg mogelijkheden om te genieten van de smaken van de regio.

Voor wie in Chiddes wil dineren, zijn er charmante restaurants en cafés die de lokale keuken onder de aandacht brengen. Deze etablissementen geven vaak de voorkeur aan lokaal geproduceerde ingrediënten, voor een authentieke smaak van Bourgondië. Of je nu geniet van een ontspannen lunch of een romantisch diner, je kunt de smaken van de streek proeven terwijl je geniet van de schilderachtige omgeving.

Over het geheel genomen bieden Chiddes en het departement Nièvre een culinaire ervaring die het rijke erfgoed en de smaken van Bourgondië viert. Van de beroemde wijnen tot de hartige gerechten en ambachtelijke kazen, bezoekers aan Chiddes kunnen zich onderdompelen in een wereld van gastronomische hoogstandjes. Of je nu een wijnkenner, een culinaire liefhebber of gewoon iemand die een goede keuken waardeert bent, Chiddes zal zeker je smaakpapillen verrukken en je achterlaten met blijvende culinaire herinneringen.

Wat is er te doen

Ergens verscholen in het plaatsje Chiddes in de Bourgondië, de Morvan bevind zich een paradijsje. Een echt franse molen- huis gelegen aan een privé stuw meer waar u kunt gaan zwemmen of kanoën. Naast het huis vindt u de watervallen die ongeveer op 4 meter hoogtte vanuit het meer naar beneden stromen.
Op nog geen 50 meter bevind zich een bar, restaurant en een terras op het water waar u in het hoogseizoen heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Op het resort kunt u ook gebruik maken van de fitness, een poolbiljard en de zaal waar ook evenementen worden georganiseerd. Een kleine wandeling door ons privé bos behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom, u bevind zich midden in de natuur waar u van de rust kunt gaan genieten. Karpers voeren, de ijsvogel spotten en verschillende andere dieren bewonderen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Vissen

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Per Huisdier € 5,00 per nacht

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 825

Prijs per week vanaf

€ 825

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.