Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Frossja

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 11 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

Groot vakantie/ familiehuis met geweldig uitzicht op de lievelijke heuvels van Zuid Bourgondië voor max. 12 personen
Dit vakantie huis is te huur van Maart t/m December. Wilt u met 2 of 4 personen huren sluiten we een gedeelte en passen de prijs aan, dit kan alleen buiten de vakanties en feestdagen om. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Het vakantiehuis in Lanty heeft 3 woonlagen in 1 grote huis. Het bovenhuis met begane grond met een keuken, woonkamer, badkamer, 2 slaapkamers, de zolder met 3 slaapkamers en de beneden verdieping direct aan de tuin met een badkamer, keuken en 2 slaapkamers.
- 2 woon/ eetkamer
- 2 badkamer
- 2 keuken
- 7 slaapkamers waarvan 1 kinderkamer doorloop naar ouder kamer

Het huis (175m2) beschikt over:
- TV
- Wifi
- DVD, CD, stereotoren, diverse spellen
- authentieke Franse details

De tuin (1400m2) met geweldig uitzicht beschikt over:
- groot terras aan het huis met geweldig uitzicht
- 2 vlakke terrassen in de tuin met een houten tafel en banken voor min. 12 personen
- Zwembad (diameter 3,7m hoogte 1,10 m) van Juni tot half September
- kampvuurplekje (max 1 meter hoog)
- levensgroot schaakspel
- Jeu-de-boules baan aan de overkant van het huis
- trampoline

Het vakantiehuis in Lanty ligt op de heuvels en heeft een heerlijk groot terrein (1400 m2) waar de kinderen lekker in kunnen spelen en ravotten.
De woning ligt in een piep klein dorpje naast de kerk, In de nabije buurt zijn er bossen om in te wandelen en diverse wandel routes
De vakantiewoning ligt boven op een heuvel. U heeft daarom geweldig panoramisch uitzicht en een aflopende tuin.

UITGEBREIDE OMSCHRIJVING:
Vakantie/familie huis voor max 12 pers:
.
Op begane grond gezien vanaf de voorkant van het huis + zolder
Groot 90 m2:
- ruime huis/eetkamer met uitschuifbare eettafel, bank, internet, satelliet TV , dvd-cd speler
- authentieke keuken met schouw, magnetron, oven
- 3 royale slaapkamers met een 2 pers. bed
- 1 roayale slaapkamer met twee 1-pers. bedden
- 1 doorloop kamer, met stapelbed, die doorloopt naar een van de 2 persoons kamers
- badkamer met inloop douche, toilet & wasmachine.

Beneden huis (binnen door en buiten om bereikbaar) grenzend aan een groot terras
- keuken
- badkamer
- 1 spaarkamer met 2 pers bed
- 1 slaapkamer met stapelbed

DIVERSE:
- diverse binnen en buiten speelgoed, bordspellen, knutseldoos, DvD’s, boeken, tijdschriften aanwezig.
- tevens 1 camping kinder bedjes en 2 kinderstoelen aanwezig (melden bij reservering).

TUIN/TERRAS:
- grote tuin (1500 m2) met fantastisch weids uitzicht , het heeft een L-vorm waarvan het verste/achterste gedeelte in principe prive is.
- tuinstoelen en -tafels en ligstoelen. Kussens aanwezig. buiten keuken/ grote gas-BBQ.
- grote houten tafel voor min. 12 personen, en nog een andere zit plek 6 pers
- zwembad
- trampoline
- kampvuurplek
- levensgroot schaakspel
- jeu-de-boules baan aan de overkant van het huis

Voor als u slecht ter been bent:
De tuin ligt een verdieping lager dan de voorkant van het huis/parkeerplekken auto. Om de tuin en het terras achter te bereiken moet u enkele traptreden betreden (4 x 3)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Geschikt voor grote groepen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad
  • Met zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Manoir Bnburgundy'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

DE DIRECTE OMGEVING:
Ons huis 'manoir Bnburgundy' is gelegen op de zuidelijke heuvels van het beschermde natuurgebied De Morvan in Zuid Bourgondië en heeft werkelijk een prachtig uitzicht op het typische landschap van Zuid-Bourgondië: liefelijke heuvels met haagjes en Charolais-koeien (staan ook onder aan de tuin). In een piep klein dorpje naast de kerk (kunt u ook bezichtigen)

DE STREEK:
In de streek is het goed fietsen en wandelen, vindt u veel mooie oude (Romeinse) steden en authentieke dorpjes waar u vele brocantes kunt bezoeken. Er is veel te doen voor kinderen. Er zijn bijvoorbeeld 3 pretparken waar u naar toe kunt. Door het landklimaat is het in deze streek heerlijk warm in de voorjaar, najaar en de zomer maanden. ook nog in de manden Maart en Oktober.
De vakantiewoning ligt aan de zuidrand van het prachtige natuurgebied De Morvan waar u kunt genieten van al het natuurschoon (bossen, rivieren en meren), kunt wandelen, fietsen, trektochten kunt maken en diverse (extreme) watersporten zoals raften en kanoën kunt beoefenen. In de winter kunt u er zelfs skiën op de hoogste berg ‘Mont Préneley’ van 855 meter hoog.

HET GEHUCHT LANTY:
Het vakantiehuis ligt in het gehuchtje Lanty. Lanty beschikt over een mooi pitoresk kerkje en een ware heilige bron.

BOODSCHAPPEN en MARKT:
Twee maal per week komt de bakker door het gehuchtje. Hier kunt u heerlijk vers stokbrood kopen. In het dorp Luzy (10 min. rijden) bevinden zich o.a. enkele bakkertjes, 2 supermarkten, apotheek en diverse winkeltjes.Op vrijdag ochtend is er Markt In Luzy.
AFSTAND:
De vakantiewoning ligt op 780 km van Utrecht en 305 km van Parijs.

ZUID-BOURGONDIE:
Ten zuidoosten van Parijs ligt de regio Bourgondië. Met een oppervlakte van bijna 32.000 vierkante kilometer is de streek ongeveer net zo groot als België. Het departement Côte d’Or beslaat 8765 km2, Nièvre 6815 km2, Yonne 7425 km2 en Saône-et-Loire 8575 km2. Bourgondië wordt in het noorden begrensd door de Champagne, in het oosten door Savoye en Franche-Comté, in het zuiden door de Beaujolais en Lyonnais en in het westen door het Loire-dal.
Bourgondië telt een waar mozaïek aan karakteristieke landschappen, maar heeft vooral zacht glooiende heuvels (tussen 150 en 600 meter) en brede rivierdalen. Alleen de Morvan is wat bergachtiger met toppen tot 900 meter, onder andere de Mont Beuvray (821 m) en de Bois du Roi (902 m).
Bourgondië is in te delen in vier verschillende gebieden. In het oosten ligt de brede riviervlakte van de Saône. Het noorden en het westen bestaan uit vruchtbare vlakten die samen het sedimentaire bekken van de Basse-Bourgogne vormen, rond de steden Auxerre en Chablis.
In het centrum liggen kalksteenplateaus die in het oosten eindigen in steile hellingen, Arrière-Côte en Côte. In het zuiden liggen granietmassa's en plateaus van het prachtige, heuvelachtige natuurgebied Parc Naturel Régional du Morvan, en verder de Charolais en de Mâconnais.
Bourgondië is een zeer waterrijk gebied. In noordelijke richting stromen de Marne, de Aube, de Ource, de Seine, de Ozerain, de Armançon, de Serein, de Cure, de Yonne en de Loire met hun deels naar het zuiden stromende zijtakken zoals de Arconce, de Bourbince, de Arroux en de Nièvre. De Saône loopt naar het zuiden, met de noordwaarts stromende zijrivieren de Ouche, de Dheune en de Grosne. In de 19e eeuw werden de belangrijkste rivieren met elkaar verbonden door een aantal kanalen: Canal de Bourgogne (tussen Yonne en Saône), Canal de Centre (tussen Loire en Saône), Canal du Rhône au Rhin en Canal de la Marne à la Saône.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Manoir Bnburgundy heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wij, in totaal een groep van 12 personen, hadden geboekt voor augustus 2020. Door corona en daarbij behorende omstandigheden hebben wij helaas moeten annuleren. Wij kunnen dus niets zeggen over het huis of de plek, maar wel over het contact met Martijn en Frossja. Het contact verliep erg soepel, vlot, prettig en begripvol. Wij kregen steeds erg snel antwoord op onze vragen en ook het, helaas, annuleren verliep begripvol en correct. Wellicht kunnen we in de toekomst nog een keer boeken en alsnog het huis in frankrijk bezoeken.

  • Loubna Boushel uit Amsterdam

    8 sterren

    Wij hebben met onze 3 dochters twee heerlijke weken gehad in jullie huis. Het huis is ruim en het uitzicht is prachtig. We zijn helemaal tot rust gekomen. De kinderen hebben zich in en om het huis geen enkel moment verveeld. Er is veel te doen en e zien in de omgeving. Autun en Decize zijn leuke plaatsen waar je kunt waterfietsen, bootjes huren,vissen, wandelen, paardrijden en nog veel meer. Je kunt hier ook lekker eten. Monique en Nico en John de beheerder zijn lieve behulpzame mensen. Bedankt!

  • Jan Hogendorp uit Dronten

    9 sterren

    Mooi weer, super uitzicht van terras en tuin, leuk aangekleed huis. Erg netjes binnen. Leuke frans balken etc.
    Tuin is super voor de kinderen. Er is veel te spelen. Loopt een beetje schuin maar dat is niet erg. Er zijn ook vlakke terrassen. En wat een leuke lange houten tafel in de tuin. daar hebben we vele wijntjes gedronken. Beheerder was erg aardig en behulpzaam! Fijne wifi. En de Nederlandse Tv hebben de kids bijna niet gekeken omdat ze altijd bezig waren. Pingpongen en jeu-de boules tegenover het huis was ook heel leuk.

Culinair en wijn

Bourgondië staat gelijk aan de heerlijke wijnen en het fantastische Bourgondische eten. Dit vindt u overal in de buurt terug. In het huis liggen visitekaartjes van diverse restaurants.

Wat is er te doen

Voor kids en volwassenen hebben wij in en om de tuin een zwembad (Juni-September), levensgroot schaakspel, trampoline, een kampvuurplek, mooie grote houten tafel (12 pers), ligstoelen om te zonnebaden Tegenover het huis is een jeu-de-boules baan. In onze 'manoir' `zijn diverse bordspelen aanwezig. Ook hebben we vele (kinder) dvd's, cd's, boeken, magazines en donald ducks liggen.

ZWEMMEN/VISSEN:
In Luzy is er een openluchtzwembad, in Saint Honoré-les-Bains (15 min. rijden) een overdekt + openluchtzwembad zwembad en een spa, in La Nocle-maulaix (10 min. rijden) een vis meer en in de buurt van Remilly (10 min. rijden) een riviertje waarin gezwommen kan worden.

PRETPARKEN:
Er liggen 3 pretparken in de buurt van ons vakantiehuis in Lanty:
- Le Creusot: Parc Touristique des Combes: Park voor kinderen van 3 tot 99 jaar met 14 attracties zoals achtbaan, roddelbaan etc. Zie http://www.creusot.net/tourisme.pdf
- Toulon sur Arroux: Diverti'Parc: Park voor kinds van 0 tot 14 jaar met diverse niet-gemotoriseerde speelgelegenheden, 10 verschillendelabyrinten en koeien-voeder plek.
- Dompierre-sur-Besbre: Le Pal: groot pretpark voor iedereen tussen de 0 en 99 jaar. Zie http://www.lepal.com/.

KERMIS:
Frankrijks grootste kermis strijkt jaarlijks in juni neer in Decize (30 min. rijden)

KLIMMEN IN BOMEN:
Nabij Nevers in het parc Touristique.

VISSEN:
Er zijn vele vismeertjes en riviertjes. Een visvergunning kunt u op 10 min. rijden halen in Fours of Luzy.

DE LOIRE-RIVIER:
Op nog geen half uur rijden vindt u de Loire-rivier en kunt u één van de vele beroemde Loire-kastelen bezoeken. Daarnaast staat het Loire-gebied bekend om haar heerlijke (mousserende) wijnen. Op de rivier kunt u diverse boten huren.

STEDEN:
In Bourgondië vindt u vele Romeinse overblijfselen, kerken en steden. Lanty ligt op 45 min rijden van de mooie Romeinse stad Autun en 1 uur rijden van de dynamische stad Nevers.

SPA'S:
De mondaine dorpen Saint-Honore-les-Bains, Vichy en Bourbon-Lancy hebben een spa waar u helemaal tot rust kunt komen.

BROCANTES:
In de omliggende Bourgondische dorpjes en steden kunt u bijna dagelijks brocantes bezoeken.

NATIONAAL PARK DE MORVAN:
De vakantiewoning ligt aan de zuidrand van het prachtige natuurgebied De Morvan waar u kunt genieten van al het natuurschoon (bossen, rivieren en meren), kunt wandelen, fietsen, trektochten kunt maken en diverse (extreme) watersporten zoals raften en kanoën kunt beoefenen. In de winter kunt u er zelfs skiën op de hoogste berg ‘Mont Préneley’ van 855 meter hoog.

ZWEMMEREN: Lac de Pannecière (50 km), Lac des sentons (60 km) met veel watersport activiteiten , etang de Baye (50 km) met veel watersport activiteiten

KARTEN:
In Le Creusot (30 min.)

RACEN:
Op 1 uur rijden in Magny Cours:www.circuitmagnycours.com (1 uur)

STOOMTREIN:
In Le Creusot. Zie http://www.creusot.net/tourisme.pdf (30 min.)

GOLF:
In Le Creusot. Zie http://www.creusot.net/tourisme.pdf. (30 min.)

TENNISBAAN:
In Luzy (10 min.).

WEEKMARKT:
Elke vrijdagochtend in Luzy (10 min).

TERNANT:
Unieke triptieken van Ternant: dit altaarstuk illustreert de zeven fasen uit het leven van de Maagd, het is een drieluik dat bestaat uit geverfd en verguld houtsnijwerk en meerdere panelen van olieverf op hout, overgebracht op doek. De afmeting is indrukwekkend: 1.58 m hoog en 3.15 m lang.

VVV-KANTOOR:
In Luzy is een VVV-kantoor aanwezig. Daar spreekt men ook Engels.

FOLDERS:
In ons huis hebben we een hele stapel folders liggen van diverse leuke uitjes.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

In het hoogseizoen is het vakantiehuis alleen volledig te huur. In het midden- en laagseizoen kunt u ook allen het bovenhuis huren met 1 keuken, 1 woonkamer, 1 badkamer en 2 slaapkamers voor 4 personen.
Beide woongedeeltes hebben een eigen ingang en zijn van binnenuit verbonden met een vaste trap.
Diverse:
- badlinnen zelf meenemen. Bedlinnen verzorgen wij ivm afwijkende maten. Wij rekenen hiervoor €7,50,- pp
- roken niet toegestaan
- op locatie ligt een lijst met huisregels

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijzen voor 2 of 4 personen het laag seizoen (hele jaar m.u.v juli/ augustus & kerst vakantie):
2 Pers € 495 (incl schoonmaak excl toeristen bel)/ €70,- per dag excl €60 schoonmaakkosten
4 Pers € 550 (incl schoonmaak excl toeristen bel)/ €80,- per dag excl €60 schoonmaakkosten
Voor meer info neem contact met ons op!!
OVERIGE KOSTEN:
Toeristenbelasting: €1,10 pppn vanaf 18 jr
Hond: €25,-

Zelf meenemen

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 400,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 150,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 7,50

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 1.400

Prijs per week vanaf

€ 1.400

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie