Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enig verkeer

ARTISTIEK vrijstaand gerenoveerd huis 7 km. van zee in Zuid-Bretagne. . IN het laatste weekend van augustus vindt de pardon van Sainte Anne la Palud plaats. Het is dan praktisch altijd prachtig weer.
Het betreft een huis op kelder.In de kelder bevindt zich de garage, de wasmachine, wasrek en de opslag van hout en granules; tuinstoelen; ligbed en barbecue.

Een trap leidt naar de woonverdieping en een groot terras op het zuiden.
Op de verdieping bevinden zich de woon- en eetkamer. In de woonkamer staat een grote houtkachel. Er is een goed gevulde boekenkast aanwezig alsook een stereoinstallatie met radio, CD en cassettedeck. Naast twee luie stoelen is er een riante bank met veel kussens.
De schuifpui komt uit op een terras van 4 x 3,50 m. op het zuiden, vanwaar een prachtig uitzicht op de heuvels van Locronan.
Voor op het terras is er een tafel plus bank en stoelen.
In de eetkamer bevindt zich een grote eettafel en een ingebouwde kast met glas-in-looddeuren.

In de slaapkamer op de verdieping staat een tweepersoonsbed en grote linnenkast (tevens strijkplank en -bout aanwezig). Deze kamer lijkt uit op de achtertuin met een bossage van metershoge hortensia's.
Tegenover de slaapkamer bevindt zich de badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en electrische handdoekendroger. Er is een fraaie tegelvloer en een een glas-in-looddeur.
Het separate toilet bevindt zich tegenover de slaapkamer.
Op de bovenverdieping bevindt zich een grote slaapkamer met twee eenpersoonsbedden van elk 200x90 cm. Verder aanwezig: een zitje met twee stoelen, linnenkast en tafel.
https://www.gites.nl/admin/220649/rentals/16098/edit?stage=genera

De vrolijke en gezellige keuken is evenals de gang en het toilet recent gerenoveerd. Er staat een granulekachel in de keuken. De keuken is voorzien van een houten aanrecht, twee grote porceleinen spoelbakken. Verder is er de koelkast met apart vriesgedeelte; magnetron; gasfornuis met 4 pitten en oven; afzuigkap; koffiezetapparaat. De keulenuitrusting is zeer kompleet, zelfs de kaasschaaf ontbreekt niet. Verder staat er in de keuken voor het raam een marmeren tafel met kruk en stoeltje.

De voortuin is een aantal jaren geleden volledig nieuw aangelegd met een grasveld, en voorzien van vele bloeiende planten. Tot in de avonduren is overal zon en schaduw.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Internet
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Ty A Blamour d 'Anna'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Op het platteland, 4 km. vanaf het dorp Plonevez-Porzay met alle benodigde voorzieningen en op ongeveer 10 km. van diverse grote supermarktketens.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

Ty A Blamour d 'Anna heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.2 sterren
  • 8 sterren

    Een heerlijk huis en alles wat je nodig hebt, is aanwezig. De inrichting is huiselijk, artistiek en warm, vooral de keuken. Vanaf het terras een mooi uitzicht op de tuin en de omgeving. De boekenkast bevat voornamelijk thrillers en veel klassieke Cd's. De afmeting van het 2 persoons bed was weer even wennen, maar het harde matras was heerlijk om op te slapen. Qua ligging kan je alle kanten op, om het mooie Bretagne te ontdekken. Het strand is een aanrader, zeker als je van rust houdt. Alleen bij eb is het water een stuk lopen. We hebben genoten van deze plek.

  • 8 sterren

    We voelden ons erg thuis in dit huis en genoten van de mooie, kleurrijke en persoonlijke inrichting. Het glas-in-lood, de mozaïek en de betegeling in badkamer/wc was een waar genot om naar te kijken. Op het terras was het genieten van het gezang van de vogels, de wind in de bomen en het uitzicht over de korenvelden. Het huis bleek een prima startpunt voor allerlei uitjes naar mooie plaatsen en leuke strandjes. De sfeer deed mij denken aan mijn eerste bezoeken aan Bretagne, in de jaren ‘70 en ‘80: geen massa’s mensen en een ontspannen vriendelijke sfeer. De fietstochten in de omgeving waren heerlijk: ‘s avonds nog even op de fiets naar Locronan of afdalen naar het strandje van Sainte Anne la Palud om er te genieten van de zonsondergang. Mooie herinneringen. Heel fijn om via mail snel alles te regelen met de eigenaresse en ter plekke persoonlijk rondgeleid te worden door de contactpersoon en het verblijf ook persoonlijk af te sluiten, in plaats van ergens een sleutel in een brievenbus te droppen.

  • 9 sterren

    Eind augustus en 2 weken prachtig weer in Bretagne.
    Dit huis is prettig, rustig en gezellig. Uniek door de mooie glas en lood ramen en de mozaïek gemaakt door de eigenaresse. De contacten met haar voorafgaand en tijdens onze vakantie waren heel prettig. We voelden ons hier thuis in een prachtige omgeving, waar toerisme nog niet de boventoon voert. We komen heel graag terug.

Culinair en wijn

Overal creperies en restauantjes

Wat is er te doen

Vanaf de stranden Ty Anquer Plage en Sainte Anne la Palud vind je de zgn. 'Randonnees', wandelpaden die de kustlijn volgen en spectaculaire uitzichten bieden. Op het strand van Ty Anquer kun je strandzeilen bij de zoon van mijn buurvrouw.
In Plomodiern wordt in juli en augustus elke zondag een Fest Deiz georganiseerd, een dagfeest met livemuziek en Bretonse dansen, waar jong en oud kan meedansen. Er is een gezellig marktje waar je de locale lekkernijen kunt kopen.
In de zomermaanden zijn er in dorpjes en stadjes pardons, feesten ter verering van een heilige met vaak processies in klederdracht.
De grootste hiervan is wel de Pardon van Sainte Anne la Palud in het laatste weekend van augustus. Niet te missen!! Optocht met fakkels door de duinen op zaterdag en zondag de grote processie ter ere van Sainte Anne, de beschermheilige van de Bretons.
.

  • Bij wandelpaden

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Mochten Frankrijk, België of Nederland in lockdown gaan of zijn vóór uw vertrek, dan betaal ik de volledige huursom aan u terug.
Het huis dient bij vertrek schoon te worden achtergelaten.
Bijdrage in de kosten van de wifiverbinding bedragen € 20,-- per week.
Kosten van gebruik van haardhout en/of granules dienen apart te worden afgerekend.
.Desgewenst kan ik u door mij opgestelde toeristische info toesturen over de Finistère.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (optioneel) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 650

Prijs per week vanaf

€ 650