Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Johan Drost

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Ontdek Le Petit Tempelier, een stijlvolle Gite in hartje Sancerre. Perfect voor liefhebbers van wijn en cultuur, biedt deze centraal gelegen verblijfplaats een unieke mix van comfort en historische charme. Geniet van de nabijheid tot lokale wijngaarden en historische bezienswaardigheden, allemaal vanuit uw elegante uitvalsbasis in Sancerre."

Deze stadswoning combineert de historische charme van Sancerre met modern comfort en gemak. De woonkamer, verrijkt met een gezellige houtkachel, nodigt uit tot ontspannen avonden, terwijl de ruime master bedroom een toevluchtsoord van rust en luxe biedt. Een tweede slaapkamer, compleet met eigen douche en toilet, zorgt voor privacy en gemak voor gasten of familieleden. De goed uitgeruste, knusse keuken biedt alles wat nodig is om lokale gerechten te bereiden en te genieten van de culinaire rijkdom van de regio.

Voor grotere gezelschappen beschikt de woning over twee comfortabele boxspring bedden (180x220), die zorgen voor een goede nachtrust. Voor de 5e en 6e huurder is er een comfortabele slaapbank beschikbaar in de woonkamer, waardoor de woning flexibel en geschikt is voor verschillende soorten groepen.

Buiten vind je een charmante binnentuin, voorzien van een gezellig zitje en een BBQ, perfect voor zomeravonden onder de sterren of een rustige middag met een boek. Slechts tien passen van de woning verwijderd, ontdek je een gezellig pleintje met restaurants waar je kunt genieten van lokale wijnen en gerechten. En op slechts 100 meter afstand ligt het centrale plein van Sancerre, het hart van de stad, waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn.

Deze stadswoning biedt niet alleen een comfortabele en stijlvolle leefruimte, maar ook een unieke kans om volledig ondergedompeld te worden in de rijke cultuur en geschiedenis van Sancerre, terwijl je geniet van de lokale gastvrijheid en de natuurlijke schoonheid van de regio.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Petit Tempelier'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Deze stadswoning, genesteld in het hart van de middeleeuwse stad Sancerre, biedt een unieke woonervaring die de rijke geschiedenis en de adembenemende natuur van de regio omarmt. Direct grenzend aan de oude kasteelmuur, verbindt het huis zijn bewoners met het verleden, staande als stille getuige van de verhalen en geheimen die deze muren door de eeuwen heen hebben verzameld.

De locatie in het midden van de stad plaatst je op loopafstand van alles wat Sancerre te bieden heeft. Je bent omgeven door geplaveide straatjes die leiden naar sfeervolle pleintjes, historische bezienswaardigheden, en een keur aan winkels en restaurants die de lokale cultuur en gastronomie weerspiegelen.

Levend naast de kasteelmuur biedt niet alleen een dagelijkse herinnering aan de historische grandeur van Sancerre, maar plaatst je ook in het centrum van een levendige gemeenschap die de Franse levenskunst viert. Het is een plek waar geschiedenis en hedendaags comfort samenkomen, ideaal voor diegenen die de charme van het Franse land leven willen ervaren met alle gemakken van het stadsleven binnen handbereik.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • OV toegankelijk

Culinair en wijn

De cultuur van Sancerre is diep geworteld in de wijnbouw, een traditie die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze regio is wereldberoemd om zijn voortreffelijke wijnen, met name de aromatische Sauvignon Blanc en de verfijnde Pinot Noir. Het landschap is bezaaid met wijnboerderijen en kelders die generaties lang zijn doorgegeven, waar ambachtelijke wijnmakers met passie en precisie werken om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Deze toewijding aan de wijnbouw vormt de ruggengraat van de lokale cultuur, met jaarlijkse festivals, proeverijen en rondleidingen die bezoekers uitnodigen om deel te nemen aan deze rijke traditie.

De naam "Le Petit Tempelier" weerspiegelt de historische en culturele diepte van Sancerre. De Tempeliers, een ridderorde uit de Middeleeuwen, hadden een aanzienlijke aanwezigheid in deze regio en waren bekend om hun bijdragen aan de landbouw en wijnbouw. Hun erfenis in Sancerre is nog steeds voelbaar, met verschillende historische sites en legendes die getuigen van hun invloed. "Le Petit Tempelier" roept deze rijke geschiedenis op, waarbij het huis zowel een eerbetoon is aan de ridderlijke idealen van de Tempeliers als een knipoog naar de diepgewortelde wijntraditie van de regio. De naam suggereert een plek van rust, geschiedenis en culturele rijkdom, een toevluchtsoord waar de geesten van het verleden en de geneugten van het heden samenkomen.

Wat is er te doen

Gelegen in het hart van het pittoreske Sancerre, staat deze charmante stadswoning als een poort naar het verfijnde en het natuurlijke. Omgeven door de glooiende heuvels van een van Frankrijk's meest gerenommeerde wijnregio's, biedt dit huis niet alleen een comfortabele en elegante woonruimte, maar ook een unieke toegang tot een wereld van lokale schatten en natuurlijke schoonheid.

Direct vanuit je voordeur stap je in de levendige sfeer van Sancerre, met zijn boetiekjes, kunstgalerijen en markten die lokale ambachten en delicatessen aanbieden. De echte magie van deze locatie ligt echter in zijn diepe verbinding met de natuur en de rijke wijntraditie.

**Wijn en Gastronomie:**
De omgeving staat bol van de mogelijkheden om de lokale wijncultuur te verkennen. Met talloze wijnhuizen en proeflokalen op steenworp afstand, biedt de stadswoning een ideale uitvalsbasis voor liefhebbers van de fijne Pinot Noir en Sauvignon Blanc, waar Sancerre beroemd om is. Culinaire ervaringen in de regio variëren van gezellige bistro's tot haute cuisine restaurants, waar de lokale keuken perfect gepaard gaat met de uitstekende wijnen.

**Natuur en Ontspanning:**
Voor de avontuurlijk ingestelden en natuurliefhebbers, onthult de omgeving van Sancerre een netwerk van wandel- en fietspaden die door de wijngaarden en langs historische sites slingeren. De Loire, de laatste wilde rivier van Frankrijk, biedt serene plekjes voor picknicken, zwemmen en zonnebaden langs haar oevers. De wateren zijn verfrissend op warme zomerdagen, terwijl de zandbanken en grasrijke gebieden ideaal zijn voor ontspanning en recreatie. Kanoën en kajakken op de Loire bieden een uniek perspectief op het landschap en de kans om de lokale flora en fauna van dichtbij te beleven.

**Cultureel Erfgoed:**
De stadswoning ligt ook nabij historische bezienswaardigheden, waaronder het indrukwekkende kasteel van Sancerre, dat een panoramisch uitzicht biedt over de Loirevallei, en de eeuwenoude kerken en abdijen die verhalen vertellen van de rijke geschiedenis van de regio.

Of je nu op zoek bent naar de verfijning van de Franse levensstijl, met zijn nadruk op gastronomie en wijn, of naar de eenvoudige genoegens van het buitenleven langs de majestueuze Loire, deze stadswoning in Sancerre biedt een ongeëvenaarde ervaring die beide werelden samenbrengt.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Handdoeken

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 15,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Le Petit Tempelier heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 850

Prijs per week vanaf

€ 850

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie