Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Frans.
Fabienne MESNIER

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 4 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

In het hart van de grootste kastelen van de Loire-vallei (zie kaart), in een groene omgeving die bekend staat als de Verger des Châteaux, nestelen zich Maison La Rose (2 volwassenen) en het paviljoen Les Nymphéas (2 volwassenen), in een rustige omgeving tegenover de duizend jaar oude abdij van Pontlevoy.
De ommuurde boomgaard herbergt tal van fruitbomen (appel, pruim, kers, vijg, olijf, kiwi, enz.) en vele andere bomen en planten, evenals een vijver met waterlelies en papyrus. Het biedt een ruime keuze aan ontspanningsruimtes. Er is ook een verwarmd zoutwaterzwembad in een apart deel van de tuin, in de zon of in de schaduw van een plataan.
Maison La Rose biedt plaats aan 2 volwassenen en 1 kind jonger dan 3 jaar.
Het dankt zijn naam aan de prachtige Pierre de Ronsard roos die op de gevel bloeit.
De begane grond van 75 m2 bestaat uit een grote keuken/eetkamer, een comfortabele zitkamer en een hal. Boven is een grote, lichte slaapkamer, een grote doucheruimte en een toilet.
Het kan gehuurd worden in combinatie met het bijgebouw, tegenover gelegen op de binnenplaats. Pavillon les Nymphéas (33m2 op één niveau) biedt plaats aan 2 volwassenen (plus baby) in een grote slaapkamer, met een eigen doucheruimte en een aangenaam woongedeelte met keuken en zitkamer. Het geheel geeft uit op een eigen tuingedeelte met tafel, fauteuils, ligstoelen en parasol, in de schaduw van een majestueuze treurwilg.
La Maison La Rose en het Pavillon les Nymphéas bieden dus plaats aan 4 volwassenen en 2 kinderen (jonger dan 3) in verschillende combinaties: 2 vriendenparen of 1 stel met hun volwassen kinderen, of 1 stel met familie of vrienden... met behoud van ieders zelfstandigheid en met de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Verger des châteaux'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Verger des Châteaux ligt in het charmante dorpje Pontlevoy (1600 inwoners), met zijn duizend jaar oude abdij en mooie witte tufstenen huizen, in het departement Loir et Cher (41) in de regio Centre-Val de Loire, tussen de rivieren de Loire en de Cher, 26 km ten zuiden van Blois, 50 km van Tours en 210 km van PARIJS.
Ontdek het dorp Pontlevoy tijdens een wandeling van ongeveer anderhalf uur, ontdek het natuurlijke en bebouwde erfgoed en de vijfentwintig panelen van het "Museum in de straat", die het dagelijkse leven in Pontlevoy aan het begin van de 20e eeuw laten zien, dankzij een selectie uit de collectie Clergeau, een Pontiléviaanse fotograaf die meer dan 10.000 foto's heeft gemaakt.
De abdij van Pontlevoy organiseert al 34 jaar lang elke zomer een gerenommeerd festival met klassieke muziek.
Pontlevoy heeft de volgende essentiële winkels:
- Een bakker
- Carrefour Contact supermarkt met tankstation
- Een kaas- en delicatessenwinkel
- Le domaine St Gilles: lokale groenten, delicatessenwinkel
- Een apotheek
- Een boekhandel
- Een postkantoor
- Een bank
- Een kapper
- Een bar-tabakswinkel
- 2 restaurants
- Een tweedehandswinkel en bistro
Montrichard (8 km), het naburige marktstadje, en Blois (26 km), de grotere stad, vullen deze winkels gemakkelijk aan.
DE VAL DE LOIRE (Foto Chambord)
De Loire-vallei, met een treinreis van 90 minuten van de stations Paris Montparnasse of Paris Austerlitz naar het station Onzain/Chaumont (15 km), is de ideale regio om te genieten van het buitenleven, wandelen, pittoreske dorpjes, traditionele markten...
De kastelen van de Loire nodigen u uit om in de geschiedenis te stappen. Bewonder hun rijk versierde interieurs, wandel door de prachtige parken en tuinen, en waardeer hun bijzonderheid... Een unieke en onvergetelijke ervaring!
De Loirevallei heeft een verzameling tuinen die deel uitmaken van het erfgoed uit de Renaissance.
Van romantische tuinen tot kasteeltuinen en collectietuinen, er is voor elk wat wils!
Sinds 1992 is het Internationale Tuinenfestival van Chaumont sur Loire (12 km) een laboratorium voor hedendaags tuinontwerp en landschapsarchitectuur over de hele wereld. Een bezoek is een must tijdens uw verblijf in de Verger des Châteaux.
Ga naar Chédigny, een dorp dat het label "Opmerkelijke tuin" heeft gekregen!
Ontdek de Loirevallei op de fiets
Als u het toerisme langzamer, duurzamer en milieuvriendelijker wilt benaderen, dan kan dat. Slow tourism is de lof van traagheid toegepast op reizen. Het is een logische keuze in de Loirevallei, met zijn schilderachtige landschappen, architecturaal erfgoed, ongerepte natuur en prestigieuze kastelen. Hier, met familie of vrienden, kunt u genieten van een levenskunst vol zachtheid en vrijgevigheid!
Bij Le Verger des Châteaux kun je gemakkelijk op de fiets komen, je kunt fietsen laten bezorgen of je eigen fiets meenemen.
U hoeft alleen nog maar de fietspaden van de Loire à Vélo te verkennen. Alle belangrijke toeristische attracties zijn bereikbaar in minder dan 2 uur fietsen. Ik kan je een fietsenstalling bezorgen. Alle essentiële winkels zijn in het dorp Pontlevoy.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Verger des châteaux heeft de afgelopen 4 jaar 2 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.5 sterren
  • 9 sterren

    We really enjoyed our stay at le verger de chateau. (La Maison La Rose). The house has all the comforts you need for a comfortable stay. The bed is good (important), you can sit and enjoy in different places in the garden (in the sun or in the shade). It is quiet and a good starting point for exploring the Loire Valley.
    We had a good contact with Fabienne. She responded quickly to our questions and gave us a lot of tips. Definitely a place we recommend!

  • 10 sterren

    Wat een prachtig oud huis, goed gerenoveerd, sfeervol en voorzien van alle gemakken! Met uitzicht op de velden en een middeleeuwse abdij ligt het aan de rand van het kleine plaatsje Pontlevoy. Op de fiets of ander vervoermiddel kun je het dorp in zes verschillende richtingen verlaten voor schitterende tochten.
    Een vredige en stille plek, heerlijke tuin met zitjes en ook een zwembad. Niet onbelangrijk: goede bedden. Fijn contact met verhuurder Fabienne en toch totale privacy. Een absolute aanrader!

    Reactie van Fabienne MESNIER

    Thank you very much Robert and Marian for your positive comment!
    You describe perfectly well the advantages of "Le Verger des Châteaux": its ideal location for discovering the treasures of the region and the peace and quiet of the garden and swimming pool.
    I look forward to seeing you again
    Fabienne

Culinair en wijn

De gastronomie van de Loire-vallei proeven is ook een unieke ervaring die je niet mag missen.
De streek is beroemd om zijn geitenkaas, wijnen en groenten.
Ontdek de troglodieten kelders en wijngaarden van de Loire-vallei, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het op twee na grootste aantal appellations van Frankrijk heeft.
Lokale restaurants, waarvan sommige met een Michelin-ster, helpen je de lokale producten te ontdekken.

Wat is er te doen

Natuur, gastronomie, cultuur, geschiedenis.
Ideaal gelegen in het hart van enkele van 's werelds grootste kastelen (Chaumont 15 km, Chenonceaux 17 km, Cheverny 24 km, Amboise en Clos Lucé 25 km, Chambord 41 km...), is Le Verger des Châteaux een uitstekende uitvalsbasis om deze regio te verkennen, rijk aan cultuur, natuur en gastronomie, met talloze bezoeken en activiteiten: andere kastelen (ongeveer 80 in de Loir et Cher), de Loire op de fiets (800 km aan fietspaden), wandelingen in het bos, de lokale wijngaarden met hun 8 "appellations d'origine contrôlée", proeven van regionale producten waaronder geitenkaas, troglodieten woningen, kelders of paddenstoelenbedden, ballonvluchten boven de kastelen, boottochten met platte bodems op de Loire en de Cher, kajakken, golf... en natuurlijk de beroemde dierentuin van Beauval in St Aignan (22 km)...
Een uitstapje naar Parijs is ook mogelijk: 90 minuten met de trein vanaf het station Onzain/Chaumont (15 km) naar het station Paris Montparnasse of Paris Austerlitz.

De kastelen van de Loire nodigen je uit om in de geschiedenis te stappen. Bewonder hun rijk versierde interieurs, wandel door de prachtige parken en formele tuinen, en waardeer hun unieke karakter... Een unieke en onvergetelijke ervaring!
De Loirevallei heeft een verzameling tuinen die deel uitmaken van het erfgoed uit de Renaissance.
Van romantische tuinen tot kasteeltuinen en collectietuinen, er is voor elk wat wils!
Sinds 1992 is het Internationale Tuinenfestival van Chaumont sur Loire (12 km) een laboratorium voor hedendaags tuinontwerp en landschapsarchitectuur over de hele wereld. Een bezoek is een must tijdens uw verblijf in Verger des Châteaux.
Het dorp Chédigny is bekroond met het label "Opmerkelijke tuin".

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Het zwembad van 4 x 8 m is een zoutwaterzwembad dat verwarmd wordt tot 25/28° door de zon of de warmtepomp wanneer de nachttemperaturen niet te laag zijn. Het is geopend van mei tot september, als het weer het toelaat van april tot half oktober.
Door het gebruik van zoutelektrolyse is het water kristalhelder en zacht, met minder chemicaliën.
Het zwembad en het terras, uitgerust met ligstoelen, tafel en banken, liggen in een rustige omgeving met natuurlijke schaduw van de plataan of in de zon, zoals je verkiest.
Het ligt in een afgesloten gebied, maar kinderen zijn natuurlijk onder de verantwoordelijkheid van volwassenen.
Vergeet niet je strandhanddoeken en slippers mee te nemen om er optimaal van te genieten.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Inbegrepen in de prijs
schoonmaakkosten, beddengoed, badhanddoeken, keukenlinnen, kleine boodschappen (zout, peper, olie), huishoudelijke producten
water, elektriciteit, gas, verwarming (behalve van november tot maart: €50/week)

Niet inbegrepen in de prijs
borg: 250€ in contanten bij aankomst/teruggegeven bij vertrek indien geen schade
toeristenbelasting
strandlakens voor het zwembad

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 730

Prijs per week vanaf

€ 730

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie