Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anita van Amerongen

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 8 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Maison de Brandeville in een sfeervol en goed geoutilleerd huis, met onder andere een volle boekenkast en een muziekverzameling.
Het huis is ingericht met veel warme kleuren en straalt rust uit,.
Er is een stabiele internet verbinding in de vakantiewoning (glasvezel).

Een verblijf staat voor natuur, koken, lezen en genieten in de grote achtertuin.
Het kleine bloemrijke dorpje Brandeville ( zo'n 150 inwoners) is pitoresk en ligt in een dal.
Zes dagen per week komt de mobiele bakker door het dorp, deze toetert 's ochtends onderaan het talud voor het huis.
Wij laten helaas geen honden toe in Maison de Brandeville.

Indeling van het huis:
Het vakantiehuis heeft een aantal natuurstenen muren, maar ook in verschillende kamers authentiek Frans behang. Er is een handgemaakte eiken houten (open) keuken, die van alle gemakken is voorzien (zoals combioven, een grote koelvries combinatie). Er is een grote badkamer met douche en een emaille ligbad (op pootjes). In de zitkamer van Maison de Brandeville staat de houtkachel, grote eettafel en bij de houtkachel staan een chaise longue en een feateuil.
Vakantiehuis Maison de Brandeville heeft 2 grote slaapkamers, elk met een tweepersoonsbed en met uitzicht over het dorp en de velden,.

Audiovisueel:
Er staan een TV met DVD recorder in de slaapkamer. Er zijn veel films aanwezig in het huis, maar er is geen TV ontvangst.
In de woonkamer staat een goede muziekinstallatie.

Tuin en tuinmeubelen:
Vakantiehuis Maison de Brandeville heeft een diepe tuin, met meerdere terrassen en een mooi uitzicht over de omgeving. Het is er heerlijk en ongestoord toeven. Er staan fruitbomen en in het voorjaar en in de zomer bloeiende planten (we vragen de huurders altijd om deze met de gardena slangenwagen te begieten).
Er is ruim tuinmeubilair aanwezig in het vakantiehuis, waaronder een grote picknicktafel, relax -en ligbedden, parasols, maar ook een Weber BBQ.

Stoken is in de regel nodig voor 1 juni en na half september. De toeslag voor hout bedraagt 10,00 euro per dag

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Back to basic
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Kinderstoel
  • Speeltuin
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard
  • Haardroger
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Maison de Brandeville'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Op 400 kilometer van Utrecht ligt vakantiehuis Maison de Brandeville in het pittoreske dorpje Brandeville in een dal temidden van bossen en boomgaarden. Vakantiehuis Maison de Brandeville staat garant voor een fijne ontspannen vakantie in een sfeervol en goed uitgerust huis. De omgeving is heel landelijk en erg rustig. Voor wie de streek voor het eerst aandoet, zal versteld staan van de schoonheid van de omgeving en het dorpje zelf. Het vakantiehuis heeft een aantal terrassen, het achterste terras biedt een prachtig uitzicht over de hoger gelegen velden, die als een kraag om het dorp heen liggen.

Brandeville is een sympathiek dorpje met een eigen bron en bronwater dat u kunt tappen bij de waterplaats in het dorp. Er staat een grote gotische kerk in het hart van het dorpje met daartegenover een oeroude begraafplaats. Vakantiehuis Maison de Brandeville ligt op de hoek van een rijtje van drie huizen, op een talud. Naast het huis is veel ruimte, daar kunt u ook parkeren. Ook heeft u daar leuk zicht op het dorpse leven, zoals de postbode, schoolbus en een enkele tractor die op de weg beneden voorbij gaat.

Brandeville ligt aan een fietsroute. In de ochtend passeren kleine ploegjes fietsers, meest uit Nederland of Belgie; op het bankje voor de deur is het altijd leuk koffiedrinken in de zon.
Op 6 dagen in de week komt 's ochtends de mobiele bakker langs de deur.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Maison de Brandeville heeft de afgelopen 4 jaar 8 recensies gekregen met gemiddeld een:

8.625 sterren
  • 9 sterren

    We hebben een erg leuke week gehad, het huis lig midden in het dorp aan een weg maar wat een stilte.
    Het huis is erg leuk en Frans ingericht goed meubilair en je kan er echt tot rust komen, zeker met de muziek collectie die aanwezig is. Fietsen is ook erg mooi in de omgeving het was alleen warm maar in de avond was het erg lekker vertoeven in de grote tuin. Deze plek is zeker voor herhaling het is dichtbij en van alle gemakken voorzien.

    Reactie van Anita van Amerongen

    Beste Richard, dank je wel voor jullie positieve feedback.
    Je had me bij onze kennismaking gevraagd om een geschikte plek voor het plaatsen van de fietsen, wat in de stallen kan, heel leuk om nu te lezen dat het fietsen in de omgeving zo geslaagd was.
    En ook muziekliefhebbers dus, dat kwam dan mooi uit😊 Leuk!
    Hartelijke groet, Anita

  • 9 sterren

    J'ai retrouvé avec un grand plaisir ce petit village où une partie de ma famille vit encore ! La maison qui appartenait à l'ancienne factrice (Marguerite) quand j'étais enfant est très agréable, joliment décorée et j'y retournerai dès que possible. Le jardin est également superbe, nous avons dégusté quelques prunes avec gourmandise.... Merci Anita !

    Reactie van Anita van Amerongen

    Merci Corinne. J'espere jusqu'a la prochaine fois!

  • 8 sterren

    Heerlijke rustige plek om even weg te zijn van alle dagelijkse hectiek! Het huisje is knus en comfortabel, en voorzien van alle gemakken; allerhande keukenaccessoires en mooie LPs en CDs, waar mijn man en zoon (4) van genoten hebben. Brandeville ligt centraal in een mooie omgeving, waarbij we een goede afwisseling hadden tussen door kleine stadjes struinen, forten bezoeken, historie opsnuiven en lekker ontspannen aan Lac Vert plage en spannende activiteiten zoals het klimbos.

    Reactie van Anita van Amerongen

    Beste Mirjam, fijn te horen dat jullie het huis zo hebben kunnen waarderen, en ook muziekliefhebbers zijn! Dat jullie zoontje ook zo aan zijn trekken is gekomen bij zowel het meer als in het klimbos doet me deugd. Dank voor de mooie samenvatting van jullie verblijf😄

Culinair en wijn

In de buurt van vakantiehuis Maison de Brandeville zijn een aantal leuke restaurants. Een plat du jour eet je in de streek op veel plaatsen goed en voordelig. De streek La Meuse heeft de laatste jaren de eerste wijnbouw: de Cote de la Meuse (ter hoogte van Lac Madine). In het dorpje Cobres-sous-les-Cotes zijn verschillende wijnhuizen, waaronder "Muzy" Maar ook in Marville. vlakbij Brandeville kunt u wijnproeven.

De klassieke steden Metz en Nancy (beide binnen 100 km) zijn zeer de moeite van het bezoeken waard; hier vindt u een combinatie van culinair en cultuur.
Ook de champagnestreek en Reims zijn goed bereikbaar vanuit de gite. Naar het epicentrum van de champagnestreek is het 1,5 uur rijden. Een aanrader. Adressen van een paar kleinschalige champagnehuizen zijn in de gite aanwezig.
Verdun is de grootste stad bij Brandeville (30 km) met een biologische vrijdagmarkt in des Halles, maar heeft ook markt aan de kade van de Maas, met haar vele leuke terrasjes en kledingwinkels.
Voor uw dagelijkse boodschappen, Intermarche en Lidl kunt u naar Stenay of Dun sur Meuse (beide op 12 km).

Wat is er te doen

Vanuit vakantiehuis Maison de Brandeville kunt u:

- volop genieten van de natuur, wandelen en fietsen. U kunt als huurder van Maison de Brandeville gebruik maken van de fietsen, die in de stallen achter het woonhuis staan. Het is
heuvelachtig in de streek, maar er zijn ook vlakkere stukken waar het redelijk gemakkelijk fietsen is
- brocantes en artisanale marktjes bezoeken. Deze zijn er in volop in de directe omgeving
- fantastisch zwemmen in de (hier nog smalle) rivier de Maas (op 10 km), maar ook zwemmen en zonnebaden in een aantal meren vlakbij

- belangrijke herdenkingsplaatsen van WO I (la Grande Guerre) in de nabije omgeving bezoeken
- voor de kinderen is er een mini speeltuintje in het dorp en een groot houten klimparcours in de bossen vlakbij
- parapente, vanaf de hoge heuvel achter het huis (en zichtbaar vanuit de tuin)
- tennissen (op 12 km)
- paardrijden, met en zonder begeleiding (op 15 km)

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

De eerste brocantes zijn er vanaf begin mei. Artisanale marktjes vind u in de streek in de zomerperiode.

In het voorjaar wordt de hele omgeving opgefleurd door de bloei van de koolzaadvelden.
In juli/augustus staan rondom het dorpje overal de zonnebloemvelden in bloei.

Het bezoeken van de streek La Meuse is een aanrader voor geinteresseerden in de geschiedenis van WOI. In het huis zijn verschillende boeken over La Grande Guerre aanwezig.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De schoonmaak wordt door de huurders zelf gedaan, aan de hand van een verstrekte handleiding,
Bij gebruik van de houtkachtel hanteren we een bedrag van euro 10,00 per dag.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 495

Prijs per week vanaf

€ 495

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie