Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Wieneke Baas

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Het rustig en vrij gelegen ruime vakantiehuis (150m2) is een oud boerenhuis met modern en uitgebreid comfort, en is volledig voor u beschikbaar. Zorgvuldig opgeknapt en sinds 1 juli 2023 te huur, in elk seizoen comfortabel. Het terrein (1500 m2) is omheind en dus veilig voor kinderen en huisdieren. De oude balken (poutres), de authentieke schuur (grange), de gewelfde kelder (cave) en de sfeervolle houtkachel van Godin geven je het gevoel van historie. De keuken met alle voorzieningen (o.a. vaatwasser, combi-oven/magnetron, koelkast met vriesladen), het aparte toilet, de badkamer met wastafel en inloopdouche, centrale verwarming in alle (slaap)kamers, tv, internet en wifi, en een wasmachine en droger in de bijkeuken geven je het comfort van thuis. Het huis heeft een gezellige zitkamer (met smart-tv voor o.a. Netflix, YouTube etc., en een audio-installatie) met ruime hoekbank en diverse fauteuils, een eetgedeelte met oude houten ronde eettafel en een aparte stijlvolle tuinkamer met ronde tafel en boeken-/spellenkast. Op de begane grond is ook een ruime 2-persoons slaapkamer met elektrisch verstelbare lattenbodems . Vanuit alle ruimten op de begane grond is een prachtig uitzicht op de tuin en de glooiende omgeving. Op de bovenverdieping treft u een ruime overloop met zithoek, en twee 2-persoons slaapkamers met beide een prachtig uitzicht. Alle slaapkamers zijn voorzien van zeer goede matrassen en bedden en uiteraard voldoende kastruimte voor uw spullen. Op de bovenverdieping is ook nog een ruime 'speelkamer' met tafeltennistafel en diverse spelen voor binnen. In deze kamer kunnen in voorkomende gevallen eventueel 2 eenvoudige logeerbedden worden bijgeplaatst. Een babybedje en babystoel zijn aanwezig. In alle ruimten treft u draaikiepramen en aan de buitenzijde rolluiken. De inrichting is warm, ruim, comfortabel en gezellig. Nabij de houtkachel ligt het brandhout. In de schuur ligt nog meer brandhout, en ook de barbecue en kussens voor de diverse zitjes in de tuin. In de schuur kunt u ook eventueel uw fietsen plaatsen. De tuin is - met gras, diverse fruitbomen, (fruit)struiken, een kleine moestuin en bloeiende planten en bloemen - voorzien van diverse zitjes, een picknicktafel en eettafel, hangmatten, vuurkorf en losse ligstoelen/-bedden voor in de zon of in de schaduw onder de bomen of de parasol. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht op de glooiende omgeving, op de nabije bossen en weilanden met schapen en grazende koeien.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Maison Archon'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis ligt aan de rand van het gehucht Archon op de grens van het departement Aisne (streek Picardië, regio Hauts-de-France) en de Franse Ardennen. Dit beschermde natuurgebied heet 'de Thiérache', een afwisselend glooiend coulissenlandschap van weiden, akkers, heggen, bossen, beekjes en kleine gehuchtjes. De omgeving is erg rustig, ruim en groen met prachtige uitzichten. Het gebied is zeer dunbevolkt. Vanuit de tuin waar u heerlijk in de zon of in de schaduw van de bomen kunt vertoeven, kunt u genieten van de stilte en de prachtige vergezichten over het glooiende landschap. 's Avonds kunt u genieten van de mooie zonsondergangen en de indrukwekkende sterrenhemel. Kortom, een heerlijke plek om tot rust te komen. Vanuit het huis kunt u heerlijk wandelen en fietsen, u zult regelmatig o.a. reeën, roofvogels en eekhoorntjes zien. Op 3 km afstand van Archon ligt het stadje Rozoy-sur-Serre waar o.a. twee bakkers en (een kleine en grote) supermarkt zijn en een restaurant is. Ook vindt u hier op het plein tegenover het stadhuis elektrische laadpalen welke u tegen vergoeding kunt gebruiken. Eén van de mooiste dorpjes van Frankrijk, Parfondeval, ligt eveneens op 3 km afstand. De wandeling erheen is prachtig. In Pardondeval is een restaurant/café met terras. In ons huis hebben we voor u een map met nadere informatie over de omgeving.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig

Recensies

Maison Archon heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.2 sterren
  • 9 sterren

    We hebben een geweldige week gehad in het huis van Wieneke, mooie plek aan de rand van het dorp, heerlijk gewandeld en zelfs van de sneeuw kunnen genieten. Het is een compleet huis, zeker ook in de koude week dat wij er waren. Het huis is zeer goed te verwarmen middels CV maar nog veel fijner met de houtkachel. Echt een aanrader, we komen zeker terug in dit fijne huis.

  • 10 sterren

    Wat een feest. Waar je op hoopt maar dan net iets beter.
    Het enige doel was weg van het vuurwerk en een rustige omgeving voor onze bange hond, maar we kregen zoveel meer. Overcompleet, opgetuigde kerstboom, superwifi (jaaaa we komen voor de rust maar is gewoon handig toch?) een heerlijke bank en super leesstoelen bij de haard. Communicatie verliep zeer snel en zeer behulpzaam. Heerlijk dat de tuin volledig omheind is, onze hond voelde zich welkom en meteen thuis. Slaapkamer beneden ook fijn. Het huis is groot maar voelt knus door de verschillende ruimtes. Wandeltochten in de omgeving vragen om kaplaarzen want het is gewoon blubberig en nat, maar met de juiste kleding heb je daar geen last van. We willen zeker terugkomen in de zomer, omgeving nu al práchtig, benieuwd hoe dat in de zomer is.
    Bedankt voor de fijne ervaring Wieneke en Eric!

  • 9 sterren

    Leuk huis met een mooie omheinde tuin in een prachtige omgeving op een prettige afstand vanuit Nederland. Bij aankomst een hartelijke ontvangst en uitleg door Wieneke en Eric. Wij hebben elke dag 1 tot 2 wandelingen vanuit huis en in de omgeving gemaakt. Ondanks de mindere weersvoorspellingen hebben wij elke dag genoten van felle opklaringen. Volgende keer gaan de fietsen zeker mee, want er zijn hele leuke en afwisselende routes te maken. Pluspunten zijn de tuin voor de honden, een goed bed zodat je elke dag uitgerust opstaat en een goede douche om de dag fris te beginnen. Het huis heeft CV en een houtkachel en is ook erg comfortabel bij koud weer. Wij komen zeker terug!

Culinair en wijn

In de omgeving zijn diverse restaurants (zie o.a. de map in ons huis). De champagnestreek is nabij, met Reims als prachtige stad waar men, behalve vele goede wijnen kan verkrijgen, vooral ook de champagnehuizen en -kelders kan bezoeken, of een tour kan starten voor een ronde door de beroemde champagnestreek (o.a. Epernay).

Wat is er te doen

Vanuit het huis kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken door het glooiende landschap. Ook tochten met de auto of motor over de stille weggetjes zijn uiteraard mogelijk, o.a. de versterkte kerkenroute (églises fortifiées). In de nabijheid zijn prachtige gehuchtjes, iets verder liggen iets grotere steden (Vervins, Hirson). De streek en stadjes zijn rijk aan historie. In de omgeving zijn ook vismeren. Voor de sportieve bezoeker zijn er ook mountainbike-routes in de nabijheid. In de omgeving zijn diverse restaurantjes, o.a. in Aubenton (Table de Maya), Parfondeval (Le Relais de la Chouette) en in Vervins/Burelles, zie ook de map die in ons huis beschikbaar is. In Chaourse (ca 10 km) is een buitenzwembad. In Hirson (ca 25 km) is een zwembad (binnen- en buitenbad, sauna en bowlingbaan). Op de rivier de L'Oise (bij Autreppes, ca 30 km) kunt u kayak- en kanotochten maken. In Signy Le Petit is een zwemmeertje met strandje, en ook in de Franse Ardennen ligt een prachtig meer met watersportrecreatie (op 45 km, Lac des Vieilles Forges). De dichtstbijzijnde golfbaan is in St Quentin, in Reims en Laon zijn ook prachtige golfbanen. Grotere plaatsen op enige afstand (tot 50 km) zijn Charleville-Mézières, Sedan, Rethel, Laon, St Quentin en Reims, alle prachtige historische steden, met uiteenlopende winkels/winkeltjes, weekmarkten en horeca/terrassen. In de streek (o.a. Aubenton, ca. 14 km) worden ook regelmatig diverse cursussen gegeven: schildercursussen, yoga, beeldhouwen, pottenbakken etc. Hier dient u zich vooraf voor op te geven (als u hier nadere informatie over wenst, bel ons gerust). Paardrijden is op diverse plaatsen nabij Archon mogelijk. In Reims, met o.a. de beroemde kathedraal en de champagnehuizen en restaurants in diverse prijsklassen, bent u met de auto binnen 3 kwartier, naar Parijs is ca 2 uur rijden. In ons huis hebben we voor u een map met nadere informatie over de omgeving, voorzieningen, activiteiten, bezienswaardigheden, attracties, routes etc.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Inbegrepen is: Internet/wifi, bed-, bad- en keukenlinnen, hout bij de houtkachel, water, en gas om te koken.
Het huis wordt verwarmd met de houtkachel, als bijverwarming kan de centrale verwarming (cv) worden gebruikt. In het stookseizoen (oktober - maart) wordt in redelijkheid een bijdrage in de stookkosten met u overlegd.
Electra wordt na uw verblijf afgerekend (0.30€/kWh), bij 2 à 3 personen bij normaal gebruik is dat ca 15€ per week, in de donkere winterperiode ca 25€ per week.
De huurprijs zoals weergegeven is op basis van 2 personen, voor elke persoon extra wordt 25€/persoon per (totale) verblijf gerekend.
Voor honden wordt 25€ per (totale) verblijf gerekend (prijs is voor max. 2 honden samen).

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 150,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 480

Prijs per week vanaf

€ 480

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie