Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
John

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Het appartement op de eerste verdieping bestaat uit een ruime woonkamer met twee openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde, direct aan het strand en met de zee aan je voeten. Er is een aparte slaapkamer, een goed ingerichte aparte keuken, een toilet, en een aparte badkamer. Een gratis eigen parkeerplaats op een beveiligde binnenplaats, en twee gratis fietsen, maken het compleet. Dit is een ideale plek voor een zomerse vakantie aan zee, of, in het naseizoen, om lekker op adem te komen en uit te waaien op het brede strand en in de aangrenzende duinreservaten!
De slaapkamer heeft een prima nieuwe boxspring (160-200), en veel inbouw kastruimte. In de woonkamer staat een opklapbed met pocketveren matrassen (160-200), grote eettafel, tv, bank en relaxstoel, en een platenspelertje met vinyl (Franse chansons!). Er is een goed ingerichte keuken (vaatwasser, inductiekookplaat, oven, inbouwkoelkast met vriesvak). In de badkamer met douche staat een wasmachine. Alle elektrische apparatuur (elektrische radiatoren, boiler) is nieuw. Er is WiFi dankzij een glasvezelverbinding - dus ook streamen. NB: sorry, we accepteren helaas geen huisdieren!

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Huisje direct aan het strand '

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het appartement ligt pal aan zee, op de eerste verdieping, op de hoek van de Digue de Mer en de Avenue du General de Gaulle. Je eigen beveiligde parkeerplaats is ook hier, achter een afsluitbare poort. Je staat vanaf je voordeur in een paar stappen op het strand. Dit is de ideale plek voor sportieve watersport, zoals kite- en windsurfen, 'suppen', kanoën, en natuurlijk voor eindeloze wandelingen over het brede strand en de aangrenzende duinreservaten van ruim 550 hectaren. Op de beveiligde parkeerplaats kan je ook je watersportspullen kwijt.

  • In/bij een dorp
  • OV toegankelijk
  • Aan strand
  • Aan zwemwater

Recensies

Huisje direct aan het strand heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wij hebben genoten van ons verblijf in deze hele complete Gite. Zeer geschikt voor 2 volwassenen en eventueel een kind. Perfect bed! Mooi appartement met fantastisch uitzicht op de boulevard en zee. Heerlijk om op het balkon te zitten en te kijken naar de mensen die over de boulevard wandelen. Als verse vis liefhebbers, hebben goede vis kunnen vinden bij de Carrefour in het dorp maar beter nog in een viszaak op het marktplein in Veurne (15km) wat ook een erg leuk plekje is voor een lunch. In de buurt is er veel te doen. De weg direct langs de kust tussen Bray-Dunes en Boulogne Sure Mer is een aanrader.

    Reactie van John

    Dag Bas, bedankt voor je reactie. Erg fijn dat jullie zo hebben genoten van je verblijf! Veurne is trouwens ook een erg mooi middeleeuws stadje met een prachtig oud centrum en een paar uitstekende restaurants. Ideaal voor een uitstapje als je een dagje iets anders wilt dan zee, strand, fietsen of wandelen.

Culinair en wijn

Het stadje heeft een onmiskenbaar Frans karakter, in sfeer, activiteiten en het doen en laten van de mensen. Dit deel van Frankrijk staat bekend als Frans-Vlaanderen, vandaar de oude Vlaamse namen in omliggende dorpen, en veel ouderen hier spreken nog een aardig woordje Vlaams. Dat zie je terug in de keuken: veel lokaal bier, Vlaamse gerechten (stoverij, mosselen, frites, waterzooi), en daarnaast natuurlijk de gewone Franse keuken. Dit is dus evengoed een bierland als een wijnland: in de restaurants en supermarkt heb je een enorme keuze aan lokale en Belgische bieren, naast het gigantische wijnaanbod in de Carrefour Market. Er zijn diverse restaurantjes en veel lokale middenstand, zoals enkele uitstekende bakkers/patissiers, slagerij, een visboer, maar ook toeristische winkeltjes, een wasserette, een paar apotheken, een kleinere supermarkt in het dorp en een grote Carrefour Market net daarbuiten.

Wat is er te doen

Strand en zee, met veel watersportmogelijkheden zoals (kite)surfen, zee-kanoen, vliegeren, en natuurlijk eindeloze wandelingen over het brede strand en door de aangrenzende duinreservaten.
Het Franse kuststadje Bray-Dunes schurkt tegen de Belgische grens aan maar is onbetwist Frans-Vlaams in sfeer. Het ontstond in de 19e eeuw en groeide snel uit tot hét weekendadres voor de rijke inwoners van noordelijke steden als Lille (Rijsel). Zij bouwden hier prachtige villa’s en statige huizen. Deze oude panden bepalen nog steeds grotendeels het pittoreske karakter van Bray-Dunes. De nieuwbouw is, vergeleken met andere kustplaatsen in Nederland, België en Frankrijk, gemoedelijk en kleinschalig.
Sporen van de Tweede Wereldoorlog
Het strand van Bray-Dunes tot aan het 10 kilometer verderop gelegen Duinkerken was het strijdtoneel voor een van de meest ongelofelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eind mei en begin juni 1940 zaten hier honderdduizenden Britse en Franse soldaten in de val van de Duitse legers. Via een unieke reddingsactie over zee, operatie Dynamo geheten, werden ze geëvacueerd in alles wat kon drijven naar Engeland. Hierover is in 2017 de indrukwekkende film 'Dunkirk' gemaakt. In de duinen bij het strand liggen de resten van diverse bunkers, ook wel 'Blokhaus' genoemd, en schuin voor je appartement zie je bij eb nog twee wrakken liggen van Britse schepen.
Gratis openbaar vervoer, elke dag, 24/7!
Bijzonder gemakkelijk als je de omgeving eens wilt verkennen zonder direct in je auto te stappen: er gaat elke dag, ook 's avonds een gratis busdienst. Gewoon openbaar vervoer (dus geen toeristenlijntje), waarmee je snel een eenvoudig naar Duinkerken kunt reizen, tot in Gravelines (ofwel Grevelingen, voorbij Duinkerken) en Bourbourg, St. Omer en andere pittoreske steden en dorpen in de regio. De autobusdienst is voor iedereen gratis. Meer informatie krijg je bij je reservering.
Drie golfbanen in de buurt
Liefst drie verschillende golfbanen liggen op korte afstand van het appartement: Koksijde Golf ter Hille (20 km) (twee banen, 27 holes), bij Duinkerken ligt Golf Bluegreen Dunkerque (20 km) (twee banen, 27 holes), en op ongeveer 30 km afstand ligt Westgolf (bij Nieuwpoort, (1 baan, 9 holes).
Het overdekte zwembad
In het stadje is ook een prima overdekt gemeentelijk zwembad, waar je voor een paar euro terecht kunt. Je kunt hier dagelijks een paar uur terecht om baantjes te trekken.
De kusttram langs de Vlaamse kust tot aan De Panne
Om de hoek in De Panne begint de langste tramlijn van Europa: de Vlaamse kusttram. Deze lijn gaat in de zomermaanden dagelijks een groot aantal keren de hele kust af: van de Panne naar Knokke en weer terug. Je stapt op in De Panne, en stapt weer uit bij alle kust- en strandplaatsen. Ideaal tripje voor een dagje ertussen uit. Dagpas kost rond de vijf euro (kind) of 8 euro voor een volwassene.
Plopsaland: de Vlaamse Efteling
Net over de grens in België, op een kwartiertje rijden, ligt in het stadje Adinkerke de Vlaamse versie van de Efteling: Plopsaland. Het klinkt misschien als iets voor kleine kinderen, maar vergis je niet: het is een erg populair entertainment park voor het hele gezin, met een groot tropisch zwemparadijs. Ideaal voor een dagje uit als het weer even tegenzit of je even iets anders wilt dan het strand.
Duinkerken: havenstad met nieuw elan
Op ruim tien kilometer over het strand naar het zuiden ligt Duinkerken, dat in de laatste tien jaar een enorme transformatie heeft doorgemaakt. Na het vertrek van veel zware industrie zijn veel oude fabrieksgebouwen gerenoveerd en hebben een nieuwe bestemming. Opvallend is het gloednieuwe museum voor moderne kunst, de FRAC, ondergebracht in zo'n oud fabriekspand. Honderden gloednieuwe dure appartementen direct aan zee geven Duinkerken een nieuw imago, waarin oude industriële dynamiek wordt gekoppeld aan moderne kunst en nieuwe architectuur.
Duinkerken omvat ook de oude badplaats Malo-sur-Mer, waardoor dit hele stuk noord-Franse kust volop in de belangstelling is komen te staan van wandelaars, fietsers, kunstliefhebbers en strandbezoekers.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Let op: huisdieren zijn helaas niet toegestaan!
In de zomer is het hier gezellig en gemoedelijk, een echte familiebadplaats met veel ruimte voor watersport. In voor- en naseizoen kan je hier perfect tot rust komen, lekker uitwaaien, en eindeloos wandelen over strand en door de beschermde duinen. Het stadje heeft een typisch Franse indeling: een lange smalle wandelboulevard pal aan het strand, mooie oude panden en kleinschalige nieuwbouw.
De belangrijke voorzieningen zijn het hele jaar open, zoals bakker en slager, supermarkten, de zaterdagse markt, enkele restaurants, bioscoop, overdekt zwembad, etc.
Het appartement heeft WiFi en televisie via Internet, dus een groot aantal zenders met mogelijkheid om via je eigen streamingdienst (Netflix, HBO+) films te kijken.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Wil je een langere periode boeken of even overleggen over de tijdstippen? Stuur een mailtje met je plannen.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 50,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 375

Prijs per week vanaf

€ 375

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie