Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Johannes C. Landman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Het huis dateert uit de 17e eeuw en is bestemd voor 1 - 6 personen. Het maakt deel uit van een harmonisch en pittoresk groter geheel van 2 hoofd- en vier bijgebouwen op een geheel omheind perceel van 3000m2 met aaneengesloten binnenplaatsen en achtertuinen en aansluitend een eigen bos van 20ha. De familie verblijft een paar keer per jaar in het meer recentere,18 eeuwse, deel. Maar dat alleen als er geen gasten in de gîte vertoeven. Met zijn 90 m², verdeeld over twee verdiepingen, is de accommodatie ruim, licht en comfortabel. Een echt vakantie huis. Het bevat
- begane grond:
*grote woonkamer met openhaard, zithoek en eetkamer; moderne en volledig uitgeruste keuken;
*was- annex badkamer met douche, apart toilet en wastafel; en
*een extra kamer (met bank converteerbaar in twee persoons bed) met toegang tot tuin.
- eerste verdieping:
*hoofdslaapkamer met tweepersoonsbed (140 x 200 cm);
*slaapkamer met (2) stapelbedden (90 x 200 cm);
*badkamer met directe, aparte toegang vanuit beide slaapkamers, met kingsize douche, dubbele wastafel en toilet.

Het vakantie huis, samen met zijn eigen 2 bijgebouwen (garage met ping pong tafel en twee nieuwe fietsen, houtopslag, tuin meubilair, BBQ ...), vormt door zijn typische architectuur en vormgeving een exclusieve eigen wereld met bijzondere warme kleurschakeringen die kenmerkend zijn voor dit deel van Normandië.
Naast verschillende soorten spellen zoals Monopolie, Scrabble, kaart spelen, Poker, is er een "videotheek" met meer dan 120 DVD's, en een ruime bibliotheek (kinderboeken, romans, naslagwerken).

N.B. voor vakantie gangers met huisdieren: de binnenplaats en achtertuinen van bij elkaar bijna 5000m2 zijn geheel omheind; nagenoeg geheel ommuurd met, voor het uitzicht, een klein deel afrastering en hek dat toegang geeft tot weiland en bos.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Open haard

Beschikbaarheid van 'Le Prieuré'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het nu vakantiehuis werd begin 19e eeuw verbonden met een groter bouwwerk en in 1808 als Pastorie aan de gemeente ter beschikking gesteld samen met een koetshuis en stallen, door de toenmalige graaf van Beaurepaire. Deze pastorie werd in de twintigste eeuw aan de familie teruggegeven, en wordt nu en dan gebruikt voor vakanties.

Deze gebouwen, de oude Pastorie en het vakantie huis, tesamen, met 4 bijgebouwen, dubbele binnenplaats en achtertuinen, vormen een besloten gebied. Het voelt als een privé en autonoom gehucht midden in het dorp, maar met een directe wandel verbinding naar de bijbehorende 40ha bos. Het naast gelegen stadhuis werd trouwens indertijd ook geschonken aan de Gemeente. De schenker, een afstammeling van de graaf van Beaurepaire van 1808, was zelf meer dan 60 jaar burgemeester van Louvagny en het gemeentehuis lag zo op een paar passen afstand van zijn woonplaats.

Le Prieuré ligt dus in het hart van het dorp Louvagny, naast het stadhuis . Het dorp geniet bekendheid door zijn 17e-eeuwse kasteel - sommige delen zijn zelfs nog veel ouder - en is nauw verbonden met de graven van Beaurepaire van Louvagny en hun afstammelingen, die Frankrijk met onderscheiding hebben gediend onder alle koningen, van de 14e eeuwse Phillip V tot Lodewijk XVIII, onder de keizers Napoleon I en Napoleon III en in de Republiek.

In feite is de oude Heerlijkheid van Louvagny, het kasteel, de weiden, de velden en bossen rond het kasteel sinds feodale tijden eigendom van dezelfde familie. Het is nooit verkocht; alleen de naam van de eigenaren is soms veranderd door vererving en huwelijk.

Het kasteel zelf, op vijf passen afstand van de Prieuré, is gelegen op ruim 100 ha grond, volledig omheind door natuurstenen muren, met overblijfselen van de oude ophaalbrug (apart historische monument; een groot deel van de slotgrachten zijn gedempt in 1830 - 1840). Vermeldenswaard is ook de adelijke kapel van het dorpskerkje, direct verbonden met het kasteel. Die kapel is ook geklasseerd als historisch monument. Het vertelt de geschiedenis van de Heren van dit land en van het kasteel met tientallen fresco’s van wapenschilden van familieallianties, op de muren en op het houten plafond. De kapel en het kerkje met zijn barokke altaar en ander opmerkelijk kerk meubilair, beelden en schilderingen, kunnen op verzoek worden bezocht.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Prieuré heeft de afgelopen 4 jaar 13 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.615384615384615 sterren
  • 10 sterren

    Fijne week in een heel fijn huis! We hebben hier een week gelogeerd waarin alle weertypes voorbij kwamen, een zonnige aankomstdag met drankje buiten in de tuin, tot een avond met storm (Louis) binnen met de open haard. Het huis is echt fijn, verzorgd en gezellig, de buitenruimte fantastisch en de omgeving ook buiten het hoogseizoen prima! Leuke markt, ciderroute, invasiestranden zijn ook in februari het bezoeken waard, misschien zelfs beter, weinig drukte en overal is tijd voor een gezellig gesprekje. De ontvangst door Brigitte en Thierry was fijn, leuke mensen die meteen goede tips gaven, echt een hartelijke ontvangst. De restaurant tips van Adriaan ook gebruikt, en met succes, heerlijke 3-gangen lunch in Des Halles waar ook onze hond heel welkom was. Wij komen zeker terug!

  • 10 sterren

    Wat hebben wij genoten.Echt een oase van rust. Een enorme lap omheinde tuin waar de honden Donna en Ciro zich op konden uitleven.Daarnaast nog een privebos ter beschikking. Een heel mooi huis en een heel hartelijk welkom door Brigitte.Echt een aanrader...

  • 10 sterren

    Wat hebben wij genoten.Echt een oase van rust. Een enorme lap omheinde tuin waar de honden Donna en Ciro zich op konden uitleven.Daarnaast nog een privebos ter beschikking. Een heel mooi huis en een heel hartelijk welkom door Brigitte.Echt een aanrader...

Culinair en wijn

De regio is beroemd om zijn sterke drank, Calvados genaamd, zijn kaas, de Camembert, en zijn licht alcoholische appelsap, cidre. In de nabijgelegen stadjes Saint Pierre sur Dives en Falaise is een ruime keuze van gezellige restaurants, en in de wijdere omgeving tot en met drie sterren restaurants.

Wat is er te doen

PingPong, (in bijgebouw), fietsen ( beschikbaar), wandelen, met name in het bijbehorende bos van 40ha, zwemmen - zeestrand op drie kwartier afstand. Pittoreske dorpjes in een mooi landschap. Lekker eten in leuke restaurants. Veel golf courses - Normandie heeft er 47, en in de niet te verre omgeving zijn er een stuk of vijf, met name in Caen, Louvigny, Carcelles.
Veel historische bezienswaardigheden:

Louvagny ligt op minder dan 3km afstand van Courcy met bar/kruidenier voor dagelijks vers brood en andere nuttige zaken, waaronder een snel pomp voor elektrische autos ; XIIe- XIIIe eeuws kasteel resten en een 12e /13e eeuwse kerk

Op 8 km afstand van Saint Pierre-sur-Dives, beroemd om zijn 11e eeuwse markthallen, onderdeel van het middeleeuwse Normandische erfgoed van het stadje. Het verwelkomt elke maandagochtend een grote plattelandsmarkt: vers brood, kaas, vis, vlees, levende have, groenten en fruit , maar ook keukengerei, meubels, etc ... Het herbergt ook een aantal antiekwinkels geconcentreerd rond een binnenhof, en - elke eerste zondag van de maand - een grote antiekmarkt / Brocante met ongeveer 40 professionele dealers.

Op 15 km afstand van Falaise. De stad was de geboorteplaats van Willem de Veroveraar, de eerste van de Normandische koningen van Engeland. Het Château de Falaise (12e-13e eeuw), dat de stad domineert vanaf een hoge steile rots (Frans: falaise), was vroeger de zetel van de hertogen van Normandië. In de moderne tijd staat Falaise bekend om de slag om de "Falaise Pocket" tijdens de geallieerde herovering van Frankrijk (Operatie Overlord genaamd) in Augustus 1944. Daarbij werden twee Duitse legers omsingeld en vernietigd door de geallieerden. Ongeveer 10.000 Duitse troepen werden gedood en 50.000 man gevangen genomen. Elke zaterdagmorgen is er in het stadscentrum een levendige grote traditionele markt.

Louvagny bevindt zich verder op :
- 7,4 km van Vendeuvre: Kasteel, een parel van Normandië. In zijn museum, 's werelds eerste collectie miniatuurmeubilair. In het kasteel, het dagelijks leven in de 18e eeuw; zeer mooie antieke meubels. In de schitterende tuin verrassende waterspelen, labyrint ...;

- 45 km van Caen: Memoriaal van Caen (museum gewijd aan WO II en de Slag om Normandië / D-dag), middeleeuwse abdijen, kasteel van Caen ...;

- 50 km van Deauville: stranden, Grand Casino, paleis achtige hotels, golfbanen, paardenrennen en het jaarlijkse festival van de Amerikaans film;

- 60 km van de geallieerde invasiestranden: Juno Beach (Canadese landingen), en een beetje verder, het (VS) strand van Omaha;

- 65 km van Honfleur: oude haven omringd door authentieke 16e -18e-eeuwse huizen.

- 72 km van Bayeux: oude middeleeuwse stad, wandtapijt van Bayeux.

- 150 km van Mont Saint Michel.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

Over het huis zelf, met zijn twee met elkaar verbonden binnenplaatsen, achtertuinen en de veertig ha prive bos waartoe u vrije en exclusieve toegang heeft (met uitzondering van een paar Zaterdagen tijdens het jachtseizoen), het volgende.

Het dateert uit de 16 - 17e eeuw, telt twee verdiepingen en een (nog ) niet toegankelijke zolder etage, en is in 2017 met veel zorg gerestaureerd en voorzien van alle moderne comfort. Het is gelegen in het hart van het pittoreske dorpje Louvagny (63 inwoners, Calvados, Normandië), maar geheel eigenstandig en besloten, omgeven door een grote binnenplaats aan de voorkant en een met natuursteen omheinde eigen achtertuin van 1500 m² met een panoramisch uitzicht op weilanden, koeien en kalveren, velden en bossen..

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Er geldt een toeslag van 40€ per week per huisdier.
Er geld een toeslag van 35€ per week voor de verwarmingskosten tussen oktober een inkl. maart.

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00
  • Beddengoed - per persoon (optioneel) € 6,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 3,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 640

Prijs per week vanaf

€ 640

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie