Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Deze advertentie is automatisch vertaald door DeepL.com. De brontaal was Engels.
Mike & Lynda BRANNAN

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

*LET OP: 'SERENDIPITY' IS ONZE MEEST RECENTE GITE DUS WE HEBBEN NOG GEEN BEOORDELINGEN OMDAT DIT ONS 1E SEIZOEN IS *.

Serendipity : Zelfstandig naamwoord: Engelse definitie : Het voorkomen en de ontwikkeling van gebeurtenissen door toeval op een gelukkige of gunstige manier.
Sérendipité : Zelfstandig naamwoord: Franse definitie : Een gelukkig toeval

We hebben onze charmante gite 'Sérendipité' bij toeval gevonden en we hebben het inderdaad altijd beschouwd als ''Een gelukkig toeval'', zoals de Franse definitie suggereert!
Als laatste huis in het absoluut prachtige dorp Rouelle en alleen staand aan een zelden gebruikte weg is dit charmante traditionele stenen en colombage pand de perfecte plek om te ontsnappen naar het adembenemende Normandische platteland.
Een gewoonweg charmant huis dat grondig is gemoderniseerd, maar toch een gevoel van leeftijd en geschiedenis heeft behouden. Je komt aan bij de gite en parkeert je auto('s) op de ruime, aangrenzende privéparkeerplaats. Via de voordeur kom je in de ruime zit/eetkamer.
Twee comfortabele, leren banken staan voor de 'stenen' open haard onder de blik van de decoratieve hertenkop. Een tv met Engelse en Franse programma's staat in een grote gemodificeerde kast en de fusie van moderne technologie en ouderwetsheid wordt verhuld door de pracht en praal van een vervlogen tijdperk.
Aan de tegenoverliggende muur staat een grote eettafel met 4 bijpassende stoelen.
De volledig uitgeruste keuken ligt via een deur naast de zitkamer en heeft alle kookfaciliteiten, inclusief al het gebruikelijke servies en keukengerei dat je kunt verwachten. Hier vind je ook een keramische kookplaat en dubbele elektrische oven, magnetron, koelkast met vriesvak en vaatwasser. Eet smakelijk!
Via een andere deur in de keuken kom je in de bijkeuken waar je een wasmachine en kledingrekken vindt. Er is ook een toilet en wastafel in deze ruimte.

De originele eikenhouten trap komt uit op een kleine overloop met toegang tot de slaapkamers.
De eerste slaapkamer is een ruime kamer met een prachtig uitzicht over de grote achtertuin en daarachter. Het heeft een comfortabel bed (traagschuimmatras) met traditioneel Frans meubilair, inclusief kledingkast, kaptafel, 2 comfortabele stoelen en nachtkastje. De en-suite ('Jack & Jill') doucheruimte met toilet en wastafel is toegankelijk via een aparte (eigen) deur in de slaapkamer.
Slaapkamer 2 is ook toegankelijk vanaf de overloop en deze kamer heeft een raam met uitzicht op de pittoreske voortuin. Ook deze kamer heeft een comfortabel (traagschuim matras) bed met nachtkastjes, kaptafel/lades, kledingkast en comfortabele stoel. Een aparte (eigen) deur in de slaapkamer leidt naar de 'Jack & Jill', en-suite doucheruimte.

De doucheruimte bevat een wastafel, douchecabine en een discreet toilet en is toegankelijk vanuit beide slaapkamers via aparte (privé)deuren.

Zowel gezellig en comfortabel met de combinatie van traditionele Normandische charme en het gemak van het leven van de 21e eeuw maken dit een fantastische plek om te ontspannen, weg van de drukte van het moderne leven.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Sérendipité'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Als je op zoek bent naar rust en stilte en/of een gevoel van afzondering in een charmante, gemoderniseerde omgeving, dan is 'SERENDIPITÉ' iets voor jou.
De nabijheid van 'SERENDIPITÉ' is ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten. Het ligt op ongeveer 100 meter van de dichtstbijzijnde buur en grenst aan een landweggetje dat officieel 'LE MARAIS DE ROUELLÉ' heet. Het ligt letterlijk aan het begin van een oud landpad, dat dateert uit de 11e eeuw, dat zich kilometers uitstrekt door beschermde moerasgebieden. Hier word je opgenomen in een wereld van fauna en flora, trekvogels, herten en landbouw.
Het huis zelf staat alleen aan het laantje en heeft een grote, halfronde, sierlijke voortuin op 3 meter afstand. De tuin wordt omringd door bomen en velden. Hier kun je dineren aan de grote houten picknicktafel in de schaduw van een grote, volwassen eikenboom of gewoon genieten van de rust en stilte. Misschien zie je wel een rode eekhoorn als je geluk hebt!
De supergrote achtertuin met bomen geeft uitzicht op weilanden en bossen en geeft een gevoel van ruimte, rust en afzondering. Perfect om te ontspannen, te lezen of misschien gewoon in te wandelen.
Geniet van de ervaring van het horen of zien van niets dat door mensenhanden is gemaakt, het is adembenemend!
Af en toe zie je een wandelaar het huis passeren op weg langs de 'Marais'. Een beleefde zwaai of een simpele "Bonjour" (ze zijn meestal Frans!) resulteert meestal in een wederzijds antwoord of zelfs een gesprek als je er klaar voor bent!

Afhankelijk van het seizoen kun je ook af en toe een tractor tegenkomen op de rijbaan. De boeren zijn vriendelijk en reageren meestal op een zwaai.

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad

Culinair en wijn

Een gedetailleerde lijst met 'dingen om te doen en te zien' is beschikbaar in de gite.
Een paar minuten rijden (of een fietstocht van 20 minuten) brengt je naar de prachtige 'Fosse Artour' met zijn banden met koning Arthur. (''Ontdek deze prachtige plek waar de legende verhaalt over de liefde van koning Arthur en zijn vrouw. Ze vestigen zich in twee grotten, aan weerszijden van de rivier. De koning kan zich pas na zonsondergang bij zijn vrouw voegen. Maar op een dag, niet in staat om het nog langer uit te houden, gaat hij haar voor de avond opzoeken. Dan opent zich een kloof in de stroom en de koning verdwijnt en zijn koningin springt hem achterna in de rivier. Ze zijn nu samen, voor altijd.'') Hier kun je rond het prachtige meer wandelen of naar de top van de middelzware 'Calvary' met panoramisch uitzicht.
Rouelle is een charmant dorpje in de gemeente Domfront-en-Poirarie. Houd er wel rekening mee dat er hier geen winkels of faciliteiten zijn, maar op ongeveer 4 minuten rijden ligt het dorp St.-Georges-de-Rouelley waar je een bar/restaurant, een kapper en een paar winkels vindt. De andere kant op ligt het prachtige middeleeuwse stadje Domfront. Hier vind je een bloeiende gemeenschap met supermarkten, apotheken, restaurants en kappers, maar het echte plezier is de geschiedenis. Het kasteel (met kerkers!) is verbonden met Willem de Veroveraar en de 100-jarige oorlog en het plein in het centrum van de stad is gewoonweg prachtig, met geplaveide straatjes en overal houten huizen. Het uitzicht vanaf het kasteel is spectaculair.
Een korte wandeling door het kasteelterrein brengt je naar een huis dat in de zijkant van de klif is gebouwd. Hier vind je een gedenkplaat voor de onderduik van vliegeniers door het Franse verzet tijdens WO 11.
Op 30 minuten van Rouelle vind je het prachtige 'Belle Epoque' kuuroord Bagnoles de l'Orne en op 1 uur en 30 minuten in de andere richting vind je de Normandische kust en alle ongelooflijke geschiedenis en attracties die daar te vinden zijn, waaronder de landingsstranden uit WO 11, oorlogsbegraafplaatsen en andere nostalgie.

SERENDIPITY' is inderdaad 'ver van de drukte' maar biedt een uitstekende uitvalsbasis om de vele attracties van de prachtige Normandische regio te bezoeken.

Wat is er te doen

Alle genoemde activiteiten liggen op maximaal 30 minuten rijden. Sommige activiteiten zijn dichterbij. Raadpleeg de handleiding van de gite voor meer informatie over alle activiteiten.
Wandelen (georganiseerde groepen of individueel). Natuurpaden. Bergbeklimmen. Vogels kijken. Vissen. Zwemmen (open water, buitenzwembaden). Kajakken. Boomkroonwandelingen. Velo rail. Historische gebouwen. Vide Grenier (kofferbakverkoop). Brocante (antiek- en tweedehandswinkels). Paardrijden. Paardenshows. tennis Boogschieten. Themapark (voor kinderen).

Er zijn 4 fietsen beschikbaar bij de gite voor gebruik door de gasten.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Bij paardrijroute
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Als je op zoek bent naar een perfecte ontsnapping naar het platteland, zoek dan niet verder. SERENDIPITE' ligt diep op het Normandische platteland terwijl het toch dicht genoeg bij Domfront en de 'beschaving' is!

Een perfect uitje!

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Er worden geen schoonmaakkosten in rekening gebracht, maar er wordt wel verwacht dat de gasten de cottage in dezelfde staat achterlaten als waarin deze werd aangetroffen. Als de cottage niet in een redelijke staat wordt achtergelaten, kunnen er schoonmaakkosten worden ingehouden op de borg (tot op heden is dit in 10 jaar nog nooit gebeurd in een van onze vorige gites!)

*LIEVE OPMERKING* Tijdens de wintermaanden december en januari wordt er een toeslag van 15 euro per dag in rekening gebracht in verband met de elektrische verwarmingskosten. Deze toeslag moet bij aankomst aan de gastheer worden betaald.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Sérendipité heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 520

Prijs per week vanaf

€ 520

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie