Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Frank Koopmans

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

De Gîte is een vrijstaand authentiek stenen huisje met privé terras. Vanaf het terras is er een vrij en ongestoord zicht op het heuvellandschap van de Creuse. Je kunt er heerlijk staren naar de zonsondergangen en wolkenluchten. De hemel aan je voeten.
Op de begane grond treft u een volledig ingerichte keuken met eethoek. Er is een koelkast met vriesvak, waterkoker, koffiezetapparaat, elektrische oven en een 4-pits gasstel. Hier is ook de ruime en knusse woonkamer met openslaande deuren naar het terras. In de gezellige woonkamer kan de comfortabele zitbank eenvoudig worden omgebouwd tot een 2 persoonsbed (1.45 bij 2.00 meter).
Via een trap bereikt u de bovenverdieping met een ruime slaapkamer. Uitrusten verzekerd in een heerlijk grote boxspring van 1.80 bij 2.00 meter. Vanuit de slaapkamer komt u in de badkamer met wastafel, toilet, electrische handdoekendroger en comfortabele ruime inloopdouche.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Table d'hôtes
  • Internet
  • Fietsen bij huis

Beschikbaarheid van 'Le Monticule - gîte le Coquelicot'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Creuse is natuur! Heuvels, meren, bossen en rivieren en vele kleine weggetjes en paden om te wandelen en te fietsen. Le Monticule betekent kleine heuvel en de gite heeft een prachtig ver uitzicht over de omliggende heuvels met oude bomen en hagen. Het nabijgelegen Chambon-sur-Voueize en Evaux-les-Bains hebben een leuke, oude kern met een mooie abdijkerk. Aubusson is de tapijtstad van Frankrijk (Unesco werelderfgoed) bekend om haar weverijen die de beroemde Aubusson-tapijten maken. Montlucon is de dichtstbijzijnde grotere stad gelegen aan de rivier de Cher met een historische kern, gezellige restaurantjes en natuurlijk ook de grote franse supermarkten.
Er liggen meerdere kastelen in de omgeving. De kastelen van Boussac en Villemonteix zijn een bezoek meer dan waard. De vulkanische bergen van de Auvergne en het bosrijke Plateau de Millevaches vormen een leuke dagtrip. Door de centrale ligging van de Creuse in het hart van Frankrijk zijn minder bekende maar zeker niet minder interessante steden als Limoges, Clermont Ferrand, Vichy, Moulins en Bourges ook eenvoudig te bezoeken.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Monticule - gîte le Coquelicot heeft de afgelopen 4 jaar 9 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.666666666666666 sterren
  • 9 sterren

    Een hele goede week gehad. Mooi huisje, lekker 'eenzaam', ver weg van alle drukte. Mooi uitzicht en vriendelijke eigenaren.

  • 10 sterren

    Wij willen onze dank uitspreken naar Frank en Daniëlle. Wat een superlief, vriendelijk stel, wat alles doet om het je naar de zin te maken. De locatie is werkelijk fantastisch met een prachtig uitzicht waar wij helemaal tot rust kwamen! Wat een mooie volledig complete gite. Heel modern en helemaal compleet met een fantastisch bed om in te slapen. Je ziet dat er door deze twee mensen veel aandacht en liefde gestoken is in deze gite. Frank en Daniëlle, bedankt voor de hartelijke en liefdevolle ontvangst. We komen zeker terug. Voor rustzoekers is dit een echte aanrader. Jullie staan op de site met een score van 9.7 maar voor ons is dit zeker een 11!!!

    Reactie van Frank Koopmans

    Ach, hoe vriendelijker de gasten, des te eenvoudiger is het om vriendelijkheid terug te geven.

    Hopelijk tot ziens,

    Frank en Danielle

  • 9 sterren

    Wij hebben een heerlijk verblijf gehad in de gîte. Prachtig uitzicht over de landerijen. Genoten van de mooie zonsondergang. Daniëlle en Frank zijn zeer behulpzaam en vriendelijk en willen je het zeker comfortabel maken in hun verblijf !
    Mooi gebied, prettig verblijf, wij hebben mooie wandeltochten in de omgeving gemaakt en kijken terug op een fijne vakantie☀️
    Wim en Francisca

Culinair en wijn

We koken met plezier en op verzoek verzorgen we graag een maaltijd voor onze gasten (Rond E 18,50 inclusief een glas wijn). De maaltijden serveren we bij mooi weer natuurlijk buiten op het terras of in de tuin. Sowieso leuk !

Wat is er te doen

Vanaf de gite en in de directe omgeving zijn mooie wandelingen te maken, onder meer naar de rivier de Tardes, beneden aan onze heuvel, maar ook door bijvoorbeeld de gorges de la Voueize. Bijna altijd is rust wel gegarandeerd en vaak bieden wandelingen prachtige uitzichten.
Er zijn mountainbikeroutes uitgezet maar ook met een elektrische fiets of racefiets zijn er heerlijke tochten te maken langs de veloroutes (bewegijzerde fietsroutes).
Aan de andere kant van de vallei ligt het Etang des Landes, een vermaard vogelparadijs met een informatief bezoekerscentrum en diverse vogelspotplekken. Iets verder gelegen is een zwemmeer voor een frisse duik op hete zomerdagen. Kastelen bezoeken, kanoën over de rivier de Sioule of een bezoek brengen aan de wolven van Gueret, het is allemaal mogelijk.
Bijna alle dorpen kennen een wekelijkse markt waar verse groenten en natuurlijk franse kaasjes te koop zijn, vaak biologisch. In het hoogseizoen is er in diverse dorpen een Marché des Producteurs waar de aankopen gelijk aan lange tafels tussen de fransen kunnen worden opgegeten. Een belevenis!
Op ons terrein zijn altijd klusjes te vinden. De tuin krijgt al goed vorm met een aantal gezellige plekken om te ontspannen. Maar de tuin is deels ook nog in ontwikkeling, dus als je je groene vingers wilt inzetten .... altijd welkom!
Met een boek in de zon op het terras zitten of alleen van de rust en van het uitzicht genieten, dat kan natuurlijk ook. Lekker ontspannen en niks doen op het franse platteland.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Pretpark in de buurt
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Ook vakantiegangers met een vriendelijke hond zijn van harte welkom (max 1 hond). Als je eens een dag weg wilt zonder je viervoeter (lastig bij stedenbezoek, musea, kastelen) passen wij graag op de hond. Altijd in overleg!
Wilt u op ons terrein uw hond aan de lijn houden in verband met onze honden en kat en vee rondom het terrein. Er is wel een omheind speelveld op ons terrein.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Table d'hotes € 18,50 p.p. inclusief glas wijn

Komt u laat aan? Laat het ons weten, wij maken graag iets kleins voor u klaar.
Komt u met z'n tweeën maar wilt u toch ook gebruik maken van het bankbed in de woonkamer? Laat het ons van tevoren weten. We vragen wel een toeslag van € 10,- (per verblijf|) indien u dan het bankbed als bed wilt gebruiken.

Prijs is inclusief

Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 25,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 5,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 325

Prijs per week vanaf

€ 325

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie