Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Anneriek van Dis

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 2 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Op zoek naar rust, ruimte, privacy, zuivere lucht, pikdonkere sterrennachten en een authentieke Franse vakantie-ervaring?
In dit comfortabele Franse vakantiehuis oftewel gîte, met twee ruime slaapkamers en twee badkamers, is gelegen in een klein dorpje - omringd door een afwisselend landschap van bossen en weilanden - zult u dat zeker vinden. Er zijn dagen dat je niets anders hoort dan tjilpende vogels, zoemende insecten en het luide lied van de cigale.
Dit oude Périgordhuis is recent gerenoveerd en dit vakantiehuis met zwembad staat zelfstandig, met een eigen opgang en een eigen omheinde tuin (200m2), op het terrein van de eigenaar (2500 m2).
Op de begane grond is een ruime leefruimte met een grote open keuken, een lange eettafel met stoelen en een zithoek met een open haard. De keuken is voorzien van een afwasmachine, oven, magnetron, waterkoker, koffiezetapparaat, nespresso apparaat, etcetera. Tevens is er een ruimte met toilet en een wasmachine.
Op de eerste verdieping zijn twee zeer ruime slaapkamers met ieder een eigen luxe badkamer met toilet, wastafel en grote inloopdouche. In één slaapkamer bevindt zich een tweepersoonsbed (1.60m), in de andere 3 eenpersoonsbedden.
Buiten heeft dit vakantiehuisje de beschikking over een houten eettafelset met stoelen, luxe parasol, ligstoelen, barbeque etc.
Ook is er een zwembad waar u heerlijk kunt luieren in de zon aan de rand van het zwembad of op comfortabele ligbedden.
’s Nachts is het stil, op het geritsel van wat dieren na. Maar het is vooral ook donker, echt heel donker. En dat heeft als fantastisch voordeel: er is geen mooiere sterrenhemel te zien! Je wordt betoverd door een prachtige heldere Melkweg waar miljoenen sterren hun licht op je laten schijnen. Formidable!

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'le Temple des Fleurs'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onthaasten op het Franse platteland in de Dordogne: voor een ontspannen en rustgevende vakantie bent u hier op het juiste adres.
Op 5 km afstand ligt, al van ver te zien, het stadje Hautefort waar u voor de nodige boodschappen terecht kan en ook het kasteel met prachtige tuinen kunt bezoeken. In Tourtoirac (5 km), gelegen aan de rivier de Auvézère, is een prachtige druipsteen grot te zien. En in de sfeervolle dorpjes op nabije afstand zijn de mooiste middeleeuwse kerkjes te vinden. Binnen een half uur rijden bent u in Montignac, met de beroemde grot van Lascaux, en nog iets verder ligt het prachtige middeleeuwse stadje Sarlat. De Périgord staat bekend om o.a. de vele kastelen en haar eigen architectuur van huizen en natuursteen.
Het vakantiehuisje zelf is gelegen in een klein dorpje, genaamd Temple-Laguyon.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

le Temple des Fleurs heeft de afgelopen 4 jaar 19 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.68421052631579 sterren
  • 10 sterren

    Temple des Fleurs Is een vakantiehuis waar je echt tot rust kan komen. Het is een fantastische gites waaraan niets ontbreekt. Het zwembad is voortreffelijk. Ook bij erg warm weer ( wij hadden een week van 35+°) blijft de gites lekker koel. De gastvrouw is ook zeer betrokken en vriendelijk. Kortom wij hebben hier drie weken lang een geweldige vakantie mogen beleven.

  • 9 sterren

    We hebben 2 heerlijke weken gehad in le temple des fleurs. Het vakantiehuis is heel sfeervol en van alle gemakken voorzien. We hebben genoten van de heerlijke tuin met zwembad. Anneriek is een hele goede gastvrouw. Staat altijd voor je klaar en geeft goede tips.

  • 8 sterren

    Wij hebben een heerlijke tijd gehad in le Temple des Fleurs. Het huis staat in een klein landelijk dorp, op het terrein van de eigenaar midden in een paradijselijke tuin en is van alle gemakken voorzien. Prima meubilair en keukeninrichting, prima bed, goede wifi en een fijne gastvrouw. Je kunt hier heerlijk tot rust kunt komen in je eigen afgesloten tuingedeelte, maar ook genieten van het zwembad dat in het gedeelte van de eigenaar ligt. De hond Pip is vreselijk lief en houdt van een knuffel, maar leert van de baas dat ze niet bij de gasten in het gastengedeelte mag komen. De omgeving is erg mooi en er is genoeg te doen dichtbij, maar ook wat verder weg. Boodschappen haal je in Hautefort bij de Intermarche op ca. 10 minuten van het huis.

Culinair en wijn

Dit gebied met zijn eigen Perigordijnse keuken staat bekend om zijn eenden- en ganzenspecialiteiten, truffels, eekhoorntjesbrood (cèpes), walnoten en aardbeien. Hier passen de bekende streekwijnen van Bergerac zoals Pécharmant , Montbazillac, en St. Emillon heel goed bij.
In de nabije omgeving zijn diverse boerderijen die hun zelfgemaakte producten aan huis verkopen.
In Hautefort en omgeving zijn diverse restaurants te vinden.

Wat is er te doen

WANDELEN EN FIETSEN
Voor de wandelaar zijn er oneindige mogelijkheden. Vanaf het dorp zijn verschillende gemarkeerde wandelingen te belopen. Wandelkaarten/Documentatie is aanwezig in het vakantiehuisje.
Ook voor E-bikers, wielrenners en mountainbikers zijn er vele mogelijkheden. Dus ideale uitvalsbasis voor uw wandelvakantie of fietsvakantie.

TENNIS
Er is een tennisbaan op 8 km afstand.

KANO/KAYAK
Op 5 km afstand loopt de rivier de Auvézère, waar u een mooie kanotocht kunt maken (kanohuur beschikbaar). Ook kunt u iets verder weg, op de rivieren de Dordogne en de de Vézère de prachtigste tochten maken.

PAARDRIJDEN
Op 8 km afstand is er een manege: voor zowel ervaren ruiters als beginners worden er tijdens het hoogseizoen leuke buitenritten georganiseerd.

GOLF
De dichtsbijzijnde golfbaan (9-holes) is in St. Médard d'Exideuil (15 km). Bij Brive (ca. 45 km) en Perigueux (ca. 40 km) zijn 18-holes banen. Ook bij Bergerac is een golfbaan bij Château des Vigiers (18 holes) en bij Château les Merles (9-holes).

ZWEMMEN
Op een half uurtje rijden ligt het recreatiemeer van Rouffiac, met een strandje. Je kunt er zwemmen, en ook omheen wandelen. Ook zijn er picknicktafels.

  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Overige cursussen

Wat je ook moet weten...

Heerlijk opgemaakte bedden bij aankomst. Linnengoed is inclusief zoals beddengoed, badhanddoeken en keukentextiel. Badlakens voor het zwembad graag zelf meenemen. Er is een wasmachine aanwezig zodat u eventueel zelf uw wasgoed kunt wassen.
Ook zijn er basis benodigdheden (suiker, zout, peper, olie, azijn, toiletpapier, onderhoudsproducten enz. ).
Het zwembad wordt gedeeld met de eigenaar, die spaarzaam gebruikt maakt van het zwembad, en af en toe enkele gasten
Kinderbedje, kinderstoel, aankleedkussen, badje etcetera op reservering.
Huisdieren in principe niet toegestaan. De eigenaar zelf heeft een vriendelijke Golden Retriever hond.
Binnenshuis mag niet gerookt worden.
Normaal gebruik van electriciteit en water zijn inbegrepen.
Helaas, geen feesten of partijen.
Afval scheiden is verplicht in dit vakantiehuis.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Brandstoftoeslag in het stookseizoen € 75,- per week
Badlakens voor het zwembad dient u zelf mee te nemen.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 250,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 75,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 550

Prijs per week vanaf

€ 550

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.