Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Dirk Baeten

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Volledig rustig natuur- en stiltegebied

Van Harte welkom in dit vakantiehuisje Maison Blanche...een authentieke, gerestaureerde woning in de limousin. Het huis biedt ruim plaats voor 6 personen, maar er kunnen gemakkelijk 8 personen logeren. Het gelijkvloers is ingedeeld in 2 aparte ruimten die met elkaar verbonden zijn. Zowel in het linker als het rechter gedeelte is er een keuken aanwezig. Het salon is centraal gelegen en biedt toegang tot de tuin en tot een lounge gedeelte van de rechterzijde met open haard. De beiden delen beschikken over een badkamer met toilet, lavabo en douche.
In de ganse woning is gratis Wifi aanwezig. Er is TV aanwezig zowel in de lounge als in het salon en deze werken enerzijds met satelite en anderzijds met Chrome-cast.
Het zwembad ( 5 M x 10 M / 1,25 D) is gelegen ter hoogt van N° 10 en wordt gedeeld met de gasten van de minicamping. Deze ligt op ongeveer 200 meter van het huisje en is toegankelijk van mei tot oktober. Momenteel is het zwembad nog in aanbouw, dus kunnen we nog geen foto's tonen.

Faciliteiten

  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Moestuin
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Jacuzzi
  • Met zwembad

Beschikbaarheid van 'Maison Blanche'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Vakantiehuis Maison Blanche is gelegen in een klein gehuchtje “Cros” genaamd, dat deel uitmaakt van het dorp “Dompierre-les-Eglises”. Cros bestaat uit een twintigtal huizen waar de tand des tijds heeft stil gestaan. Het is een schilderachtig klein gehuchtje te midden van uitgestrekte, heuvelachtige landerijen, bossen en meren. De Haute Vienne is trouwens een streek die erg groen is met veel landelijke dorpjes. Ook een rustige streek waar toerisme nog niet geheel is doorgedrongen en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de schitterende natuur. De Haute-Vienne is één van de drie departementen van de Limousin, gelegen naast Creuse en Corrèze. Cros ligt ten midden van drie grote natuurparken. Ten zuiden liggen de parken regional Perigord- Limousin en Millevache en Limousin. Ten noorden grenst Cros aan het park naturel regional de la Brenne.
Het gebied staat bekend als het groene hart van Frankrijk! Er heerst nog volop ruimte en rust, zelfs complete stilte is hier nog te vinden. Er is ook een belangrijk erfgoed van architectuur en kunst aanwezig in de vele romaanse religieuze gebouwen, de versterkte kastelen, de middeleeuwse steden en de beroemde traditie van het porselein en leerbewerking

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

In “ Le Dorat” een klein dorpje op ongeveer 17 km van Cros, worden tijdens de zomermaanden (juli en augustus) telkens op donderdag de overheerlijke “Marches de Producteurs” georganiseerd. Plaatselijke boeren en handelaren in vlees, zuivel en groenten tonen hun beste waren. Deze worden uitgestald in diverse kraampjes op het marktplein. Je kan er vlees van het limousinrund kopen en plaatselijke groenten aan zeer democratische prijzen. En heb je geen zin om thuis alles klaar te maken…dan maken zij dit voor je klaar! Er staan verschillende BBQ,s waar je je vlees kan laten roosteren. Grote tafels staan gedekt, borden en bestek zijn aanwezig…gezelligheid troef!!
In een nabijgelegen dorp Magnac-Laval (9 km) is een heuse wijnbar/winkel gevestigd waar je ook kleine plaatselijke tapa's kunt verorberen.

Wat is er te doen

Uiteraard leent deze streek zich enorm om uitgebreide kleine en/of grote wandelingen en fietsroutes te organiseren. Zo zijn er verschillende routes die u mee voeren naar idyllische, nostalgische en romantische plekjes. Stafkaarten en diverse wandel-en fietskaarten zijn bij ons gratis te verkrijgen.
Zwemmen en andere Watersport:
Voor een gezellig familie-uitstapje kan je terecht aan het meer van Lac Saint Pardoux. Het meer is 300 ha groot en ligt verscholen tussen de bossen. Vanaf Maison Blanche is het een kleine vijfentwintig minuten rijden. Er worden heel wat activiteiten georganiseerd voor groot en klein. Zo kan men, naast de diverse wandelroutes, ook waterskiën, zwemmen, vissen, kanoën, zeilen, paardrijden, boogschieten, tennissen, mountainbiken…er is een beach volleybal veld en een heus avonturenpark aangelegd. Voor de allerkleinsten is er een mega-springkastelenpark.

Maison Blanche ligt in een schilderachtig klein gehuchtje te midden van uitgestrekte, heuvelachtige landerijen, bossen en meren. De Haute Vienne is trouwens een streek die erg groen is met veel landelijke dorpjes. Ook een rustige streek waar toerisme nog niet geheel is doorgedrongen en waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de schitterende natuur. De Haute-Vienne is één van de drie departementen van de Limousin, gelegen naast Creuse en Corrèze. Cros ligt ten midden van drie grote natuurparken. Ten zuiden liggen de parken regional Perigord- Limousin en Millevache en Limousin. Ten noorden grenst Cros aan het park naturel regional de la Brenne. 
Het gebied staat bekend als het groene hart van Frankrijk! Er heerst nog volop ruimte en rust, zelfs complete stilte is hier nog te vinden. Er is ook een belangrijk erfgoed van architectuur en kunst aanwezig in de vele romaanse religieuse gebouwen, de versterkte kastelen, de middeleeuwse steden en de beroemde traditie van het porselein.

In “ Le Dorat” een klein dorpje op ongeveer 17 km van Cros, worden tijdens de zomermaanden (juli en augustus) telkens op donderdag de overheerlijke “MARCHES DE PRODUCTEURS” georganiseerd. Plaatselijke boeren en handelaren in vlees, zuivel en groenten tonen hun beste waren. Deze worden uitgestald in diverse kraampjes op het marktplein. Je kan er vlees van het limousinrund kopen en plaatselijke groenten aan zeer democratische prijzen. En heb je geen zin om thuis alles klaar te maken…dan maken zij dit voor je klaar! Er staan verschillende BBQ,s waar je je vlees kan laten roosteren. Grote tafels staan gedekt, borden en bestek zijn aanwezig…gezelligheid troef.
Wens je een wijnproeverij? Dan sturen we een sommelier uit de beurt die je laat genieten van de heerlijke Franse wijnen gecombineerd met fijne vleeswaren en kaas uit de streek. Meer info ter plaatse.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen

Wat je ook moet weten...

Badlinnen te verkrijgen aan 10,00 euro per set!
(2 handdoeken - 2 washandje)
Verplichte schoonmaak: 115,00 euro
Extra ingerichte tent kun je bijhuren aan 250, euro per week (vermeld wel het aantal extra personen die eventueel in de tent blijven overnachten)
Een waarborgsom van 350,00 euro wordt voldaan op de volgende rekening IBAN BE21 0636 7774 5503 of te voldoen bij aankomst. 1 week na uw vertrek wordt de waarborg terug geplaatst op uw rekening indien er geen ernstige gebreken werden vastgesteld.
Huisdieren zijn enkel toegelaten na overleg. Prijs: € 10,00 per hond, per week

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Jacuzzi: 80,00 euro/week wordt niet per dag verhuurd!
Honden zijn welkom op het terrein aan 10,00 euro per verblijf per hond.
Een ingerichte tent bijhuren kan aan 250 euro per week. Vermeld wel hoeveel extra personen er eventueel bijkomen! Het aantal personen wordt dan berekend aan 50 euro per nacht per persoon.
Tijdens de periode van eind oktober tot eind maart wordt verwarming aangerekend aan kostprijs (Mazout)
Stookhout is te verkrijgen aan 100euro per M3

Prijs is exclusief

  • Borg € 350,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 115,00
  • Beddengoed - per persoon (verplicht) € 15,00
  • Handdoeken - per persoon (optioneel) € 8,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Maison Blanche heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 650

Prijs per week vanaf

€ 650

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie