Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Bart Mallee en Marianne Wochenauer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Het vakantiehuis bevindt zich net buiten Roquefixade, een dorpje met 120 inwoners. Roquefixade ligt aan de voet van de Pyreneeën in het departement Ariège tussen de departementen Lot et Garonne en de Pyrenees Orientales.
Vakantiehuis Gite Sent Martin (Sent is Occitaans voor Saint) is de helft van een meer dan 500 jaar oude boerderij.
Twintig jaar geleden was het huis een verwaarloosde grange, boerenschuur met een hooizolder (zie foto hiernaast), Na de verbouwing zijn er nu twee huizen, het vakantiehuis en het gedeelte waar wij wonen (wij zijn dus altijd voor u binnen "handbereik" voor hulp of het verstrekken van informatie).

Woonkamer.
Op de eerste verdieping is een woonkamer met vrij uitzicht.
Slaapkamers.
Op de eerste verdieping een ouder-slaapkamer met bed van 2 x 1.60m en een tweede slaapkamer
met 2 bedden (de bedden hebben een lengte van 2 meter!). De slaapkamers zijn voorzien van royale kastruimte.
Keuken/eetkamer.
De keuken is voorzien van: een wasmachine, vaatwasser, magnetron/hete lucht oven, gaskookplaat, senseo koffieapparaat en een ruime koelkast met apart vriesvak.
Badkamer.
De badkamer, met een aparte toiletruimte, heeft een wastafel, douchecabine, elektrische verwarming en handdoekdroger.
Terras.
Voor het huis is een terras van +/- 20 m2 met een picknicktafel.
Internet.
In de gite kunt u gebruik maken van (gratis) draadloos internet.
Capaciteit.
Vakantiehuis Gite Sent Martin heeft een oppervlakte van 60 m2, en biedt ruimte aan groepen/gezinnen van 4 personen (een vijfde ev. in/na overleg).
Verwarming.
Het huis maakt voor de kille dagen gebruik van verwarming op elektriciteit.

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Gite Sent Martin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Roquefixade is een dorpje uit de 14e eeuw en heeft, zoals dat hoort bij een echt Frans dorp, een kasteel, nu ja, kasteel, een ruïne.
Eind 1800 woonden er in Roquefixade ruim 600 mensen, nu 145. Het vakantiehuis zelf staat in St. Martin, een zoals dat heet, petit hameau (gehucht), ongeveer een kilometer ten zuiden van Roquefixade. St. Martin bestaat uit een 7 tal oude natuurstenen huizen en wat verder weg verspreid in de vallei nog een paar van een latere datum. Het vakantiehuis ligt op een hoogte van 636 m en kijkt in het zuiden uit op de Pic de St. Barthelemy met een hoogte van 2340m. Het land rond St. Martin wordt gebruikt als hooiland. Eenmaal per jaar wordt er gehooid, sommige stukken worden daarna nog afgelopen door een herder met zijn kudde schapen. Het gebruik als onbemest hooiland levert in het voorjaar een prachtig kleurenpalet op door de duizenden wilde veldbloemen. Binnen 100m van de gîte zijn zonder moeite een tiental soorten orchideeën te vinden. In de lucht zijn regelmatig vogels te zien als de steenarend, de slechtvalk en soms gieren tot en met een kleine kolonie mussen die in de klimop bij het vakantiehuis de thuisbasis heeft.

Outdoor
Op drie kwartier van het vakantiehuis is het buitensportcentrum Ascou la Forge/ Mountain Sports gevestigd. Via de Gite kun je je inschrijven
voor buitensportactiviteiten als raften, kajakken, via ferrata, speleologie, klimmen, canyoning enz.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Wat is er te doen

Foix met jazzfestivals, toneel en straattheater, Roquefixade met "Musica del Temps Passat", eind aug. begin sept. De activiteiten rond de transhumance in bijv. Saurat, eind mei begin juni (transhumance is het begeleiden van het vee
naar de zomerweiden).
Voor de liefhebbers van snuffelen op rommelmarkten organiseren alle dorpen in de buurt (en verder) een "vide grenier" (letterlijk "lege zolder"). Er valt wel eens een koopje te scoren.
Op de rotsen onder het kasteel zijn een aantal klimroutes uitgezet. Verder is er een uitgebreid aanbod van buitensport activiteiten als wandelen, raften, kajakken, via ferrata, grotten, canyoning enz.
Wil je de Ariège vanuit de lucht bekijken dan kan dat met een ULM.
In de Ariège zijn duizenden kilometers aan wandelroutes uitgezet, in moeilijkheidgraad variërend van eenvoudig tot zwaar. Het departement wordt doorkruist door meerdere GR's (Grande Randonnees). De GR10, een "wandeling" die begint aan de Middellandse Zee en eindigt op het strand van de Atlantische Oceaan. De GR107, de "Bonshommes", gaat door het land van de katharen en laat je vanuit het Noorden naar Spanje lopen. Vanaf de Middellandse Zee voert de Sentier Cathare je via Bugarach en Montsegur naar Foix. Een wandeling met een geschiedenis. Daarnaast heeft elk zichzelf respecterend dorp/canton of streek zijn eigen wandelingen. In de gîte hebben we kaarten en gidsen met wandelingen voor zowel de "promeneur" als de "randonneur expérimenté". Wij hebben ook ervaring in het begeleiden van wandelingen en kunnen je hoe dan ook op weg helpen.
Motorrijden. De vele bergwegen, vaak smal en bochtig, zorgen voor de motorrijder voor echte plezierritten met steeds nieuwe uitdagingen, vergezichten en een verlangen naar nog meer kilometers..

  • Aan fietsroute
  • Activiteitenprogramma
  • Bij wandelpaden
  • Bergsport
  • Vlieg en zweefsport
  • Langlaufen

Wat je ook moet weten...

Wandelen
In de Pyreneeën zijn duizenden kilometers aan wandelroutes uitgezet, in moeilijkheidgraad variërend van eenvoudig tot zwaar. Het departement wordt doorkruist door meerdere GR's (Grande Randonnees), de GR10, een "wandeling" die begint aan de Middellandse Zee en eindigt op het strand van de Atlantische Oceaan en de GR107, de "Bonshommes", laat je vanuit het Noorden naar Spanje lopen.
Je kunt er ook gewoon gedeeltes van doen, de "krenten uit de pap" methode. Vanaf de Middellandse Zee voert
de Sentier Cathare je via Bugarach en Montsegur naar Foix. Een wandeling met een geschiedenis. Daarnaast heeft elk zichzelf respecterend dorp/canton of streek zijn eigen wandelingen. In de gîte hebben we kaarten en gidsen met wandelingen voor zowel de "promeneur" als de "randoneur expérimenté". Wij hebben ook ervaring in het begeleiden van wandelingen en kunnen je hoe dan ook op weg helpen.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De genoemde prijzen zijn incl. water, gas, electriciteit, verwarming en internet
.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 35,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Gite Sent Martin heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Jan en Niké Kroes uit Oradour sur Vayres

    10 sterren

    Beste Marianne en Bart,
    Wat hebben wij een fijne tijd bij jullie gehad. Wat een gastvrijheid en de onverwachte attenties van jullie. Bart de bietensalade was heerlijk en een hele gezellige avond.
    Prachtig uitzicht vanuit het huis, fijn terras en heerlijke wandelingen kunnen maken in de omgeving met onze 4 hondjes en wat is de Ariege mooi. Marianne bedankt voor de ontdekkingen. We komen zeker terug. Liefs Jan en Niké en een dikke poot voor Luna en Iwan van Fleur, Piraat, Lela en Ratona.

  • Caspar Bielok uit Roosendaal

    10 sterren

    Gezellig en een zeer mooie omgeving, vooral om motor te rijden, ik heb er enorm van genoten. Zeer compleet uitgeruste gite en schappelijke prijzen. Ik ga snel weer terug.

  • Danny en Liliane De Smet uit Nederhasselt Belgie

    9 sterren

    Hartelijke ontvangst door de gastvrouw.De beschrijving van de gite klopt volledig met de werkelijkheid,éénvoudig maar compleet uitgerust.Prachtige omgeving met vele mogelijkheden en bezienswaardigheden.Alles wordt nog mooier door de gastvrijheid van de eigenaars die in hetzelfde kompleks verblijven.Voor herhaling vatbaar!

Prijs per week vanaf

€ 60

Prijs per week vanaf

€ 60

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie