Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Marietta Kenkel en Theo Noordewier

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 7 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving met enig verkeer

Rivatou biedt een comfortabel en gezellig verblijf voor maximaal 4 personen. Met twee slaapkamers, een volledig uitgeruste eetkeuken, een ruime woonkamer en de keuze uit een zon- of schaduwterras. De twee slaapkamers zijn uitgerust met naar wens twee- of eenpersoons bedden 90 x 200 of 180 x 200. Deze slaapkamers hebben airco en hun eigen badkamer.
Een kleinere slaapkamer heeft een stapelbed van 2 x 90 x 200.
Er is een recreatieruimte met een mini pool biljart, een ouderwetse sjoelbak en talloze spelletjes en puzzels. Deze ruimte heeft net als de woonkamer een flatscreen Smart TV met Chrome cast. Neem je eigen Netflix of Amazon prime abonnement mee of cast vanaf je mobiele apparaten.
Voor warme dagen heb je een lekker zwembadje tot je beschikking; geen olympisch bad, maar juist genoeg om af te koelen en te relaxen en kinderen kunnen er spelen onder toezicht van de ouders op het terras onder de luifel.
Er is een klein kantoortje voor als je werk en vakantie moet combineren; workation... :-)

Registratienummer

(MS)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Haardroger
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Privé zwembad
  • Oplaadpunt

Beschikbaarheid van 'Rivatou'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Le Rivatou is het vakantiehuis dat alles heeft wat u nodig heeft voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie in Vaour, de Tarn in Frankrijk.
Gelegen in een prachtig Natura2000 gebied aan de rand van het Forêt de la Gresigne met een nog ouderwetse biodiversiteit.
Le Rivatou ligt aan de rand van het dorp Vaour, een van de gezelligste dorpen van Frankrijk, op een omheind terrein van 2200m2.
In het dorp Vaour vind je een épicerie, waar je brood, lokale wijn, kaas en andere levensmiddelen kunt kopen.
Ook is er een biologische winkel, met lokale conserven en andere producten zoals biologische granen en olijfolie, én een winkeltje in tweedehandskleding, gerund door vrijwilligers van de organisatie Familles Rurales.
Naast de kerk staat een gebouw dat op vrijdagavond dienst doet als café associatif, een soort clubhuis, waar je tegen een lidmaatschap van 3 euro per jaar gezellig een drankje kunt drinken met dorpsgenoten of meedoen met de maaltijd die door vrijwilligers wordt klaargemaakt. Op woensdagavond is er een spelletjesavond.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Rivatou heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

9 sterren
  • 9 sterren

    Wij hebben met ons gezin in de zomervakantie 1 week in het mooie huis Rivatou in Vaour gelogeerd.
    We kregen bij aankomt een warm welkom door Marrieta en Theo.
    Na een rondleiding door het mooie huis en tuin met enige uitleg konden wij heerlijk gaan genieten van een koel drankje uit de koelkast die als welkom al klaarstond!
    Het huis heeft alles wat je nodig hebt!!
    Het dorpswinkeltje is ook zo leuk en smorgens heerlijk warm brood! Een loopje van nog geen 5min.
    Op Zondag zijn we met zn 4ren naar de ontzettend leuke markt in st Antonin de Noble Val geweest echt een aanrader
    We zijn een dag wezen kanoën Mariëtte heeft dat heel lief voor ons geregeld toen het reserveren ons niet lukte het is een prachtige tocht! Wij hebben 10km gedaan
    Ook zijn we weze eten in Penne, heel oud prachtig dorpje op 10 min rijden
    In de omgeving is genoeg te zien en te doen maar wij hebben ook heerlijke dagen in en rondom het huis gehad! Lekker relaxed in de hangmat,zwembad en heerlijke overdekte terras.
    Ook kwam er een avond een foodtruckje langs en werd er jeu de boules gespeeld achter de kerk(zie foto)
    S’avonds nog een keer spelletjes gedaan in de speelkamer en keertje film gekeken op onze eigen Netflix account.
    Kortom een heerlijke week gehad!
    Mariëtte en Tho bedankt voor de gastvrijheid en fijn dat jullie zo goed bereikbaar en behulpzaam waren!
    Jullie Gite Rivatou in Vaour is een aanrader
    Lieve groeten van ons
    Frans,Yvonne,Julia en Sarah

    Reactie van Marietta Kenkel en Theo Noordewier

    Beste Frans, Yvonne Julia en Sarah,

    Bedankt voor jullie lieve review. Fijn om te horen dat jullie het huis en ons dorp zo waarderen. Jullie waren geweldige gasten en als jullie terug willen komen weet je de weg.

    Vriendelijke groet,
    Marietta en Theo

  • 9 sterren

    Wij verbleven een weekje met onze dochter van 7 maand en onze hond in dit prachtige huis.
    We hadden een hele fijne tijd.
    Alles wat we nodig hadden was aanwezig. We hadden ook een zeer goed contact met de eigenaars. Zowel vooraf als tijdens ons verblijf konden we vragen stellen en zorgden ze ervoor dat we makkelijk konden reizen met onze baby. Er was een bedje, ververskussen, een babybadje, een eetstoel..
    Ook onze hond vond het fijn in de volledig afgesloten tuin.
    Het dorpje is heel rustig en je kan prachtige wandelingen maken in de streek.
    Bedankt Theo en Marietta voor deze aangename vakantie!

    Reactie van Marietta Kenkel en Theo Noordewier

    Dank je wel Marlies en familie, voor deze leuke recensie! We zijn blij dat het huis, de tuin en het dorpje jullie zo goed is bevallen en we hopen jullie nog eens terug te zien!
    Hartelijke groet, Marietta en Theo

  • 9 sterren

    My husband and I stayed as the first guests at Rivatau and had a very comfortable stay. The garden is large and fenced but could benefit from more defined seating areas and while there are a few small things in the house that just need finishing touches, the new pool was very welcome in the warm weather we had! The double en-suite room upstairs is lovely and the modern kitchen diner has everything needed. All in all, a relaxing stay in the heart of the village.

    Reactie van Marietta Kenkel en Theo Noordewier

    Thank you for your feedback Vikki! We were honored that you wanted to be our guinea pigs. We have now created a couple of nice extra seating areas in the garden, one with a hammock among the trees. We have also now purchased the items you were missing, including laundry rack, placemats, hair dryers, coasters and cushions for the garden chairs. You are always welcome back.
    Dank je wel voor je feedback Vikki! We waren vereerd dat jullie onze proefkonijnen wilden zijn. We hebben nu een paar leuke extra zitjes in de tuin gemaakt, waarvan een met hangmat tussen de bomen. Ook hebben we nu de spullen aangeschaft die je miste, waaronder wasrekje, placemats, haardrogers, onderzettertjes en kussentjes voor op de tuinstoelen. Jullie zijn altijd welkom terug.

Culinair en wijn

De Tarn is een regio die bekend staat om zijn heerlijke wijnen uit het Gaillac wijngebied, maar de culinaire mogelijkheden van deze regio zijn minstens zo indrukwekkend. Met een overvloed aan verse ingrediënten, lokale specialiteiten en topkwaliteit restaurants, is de Tarn een culinaire bestemming die niet gemist mag worden.
Of je nu op zoek bent naar haute cuisine of traditionele gerechten, de Tarn heeft voor elk wat wils. Er zijn tal van restaurants die lokale specialiteiten serveren, zoals foie gras, confit de canard en aligot, en er is een breed scala aan internationale gerechten om uit te kiezen. En wat is er beter dan genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je uitkijkt over de wijngaarden?

De markten in de Tarn zijn ook een must-visit voor fijnproevers. Hier vind je verse producten van lokale producenten, zoals knapperig brood, rijpe kaas, sappige groenten en fruit, en ambachtelijke charcuterie. Het is de perfecte plek om ingrediënten te kopen voor een picknick of om mee te nemen naar huis om te koken.

Met het Gaillac wijngebied in de buurt, is het geen verrassing dat er tal van wijnhuizen en proeverijen te vinden zijn. Proef de verschillende wijnen uit de regio en ontdek welke het beste bij je smaak past. En natuurlijk kun je ook een paar flessen kopen om mee naar huis te nemen als souvenir. Er staat een fles voor u klaar bij aankomst.

Wat is er te doen

De omgeving van Vaour is adembenemend. Je zit hier in het 'Pays de Bastides' waar je de prachtige versterkte dorpen die het landschap sieren kunt verkennen. Laat je betoveren door de charmante sfeer van Cordes sur Ciel, Castelnau de Montmiral, Puycelsi, Penne en vele andere pittoreske dorpjes die je haast terugbrengen naar de middeleeuwen.
Bezoek ook het beroemde middeleeuwse stadje Saint Antonin Noble Val, vooral leuk is de bruisende energie van de zondagmarkt, met een overvloed aan lokale delicatessen, handgemaakte producten en kleurrijke souvenirs. Het is niet verwonderlijk dat Saint Antonin het decor is geweest van meerdere bioscoopfilms (DVD's vind je in het huis!)
Maar deze omgeving heeft nog veel meer te bieden dan alleen de charmante dorpen en markten. Maak een uitstapje naar de nabijgelegen steden Albi en Toulouse en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van deze prachtige steden. Vergeet niet deze onvergetelijke ervaring vast te leggen!
Kom je de eerste week van Augustus, dan val je met de neus in de boter: het festival 'l'Été de Vaour', theaterfestival dat in heel Frankrijk bekend is, met een week lang voorstellingen en muziek in het hele dorp. In die week kom je niet voor de rust en stilte naar Vaour, maar kun je genieten van de geweldige, gezellige en gemoedelijke sfeer...

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route

Wat je ook moet weten...

Als je twee weken aaneengesloten boekt bieden wij je de boeking aan met 10% korting op de tweede week.

Video

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Huisdieren alleen in overleg.
Bij aankomst vind je een kleine voorraad vaatwastabletten, wascapsules, biologische handzeepjes, peper, zout, enkele keukenkruiden, nespressocapsules voor het nespressoapparaat en een voorraadje thee en kruidenthee. We zorgen voor voldoende keukendoeken, handdoeken en een badmatje in elk van de twee doucheruimtes.

Wil je buiten het seizoen langer verblijven? Neem contact met ons op via het formulier op deze advertentie. We kunnen dan een leuke aanbieding doen. Rivatou heeft een werkplek met snel internet, een comfortabel in hoogte verstelbaar bureau met een even comfortabele Herman Miller bureaustoel. Je werk gaat hier een stuk prettiger en die roman schrijft zich hier als vanzelf.
Workcation.... work-cation.... werkvakantie.

Er is een 32A laadpunt voor uw electrische auto. Het laden wordt apart afgerekend à € 0,17 per kilowatt.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 300,00
  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 60,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 400

Prijs per week vanaf

€ 400

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie