Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Karin Westerman

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

Een zeer comfortabele en ruime gîte voor 2 personen in een landelijke omgeving op slechts 12 minuten van een heerlijk strand aan de Atlantische oceaan.
Wij, Rik en Karin, hebben deze gîte gerealiseerd in een typische 'grange vendéen', een boerenschuur van begin 1800, gebouwd met dikke muren van natuursteen. Het plan is dit historische pand te transformeren tot een woonhuis en een aantal luxe gîtes. Het (nog te bouwen) zwembad zal de kers op de taart worden.

Voor nu is 1 gîte af en wij bieden hem met veel plezier aan voor deze zomer. De gîte is waar mogelijk gebouwd met natuurlijke materialen waaronder hennepkalkstuc en bestaat uit 1 ruimte, waarin zich een slaapgedeelte, een salon met open keuken en een aparte badkamer bevinden. Het 2-persoonsbed is 180x200, maar op verzoek kunnen wij ook twee 1-persoons bedden van 90x200 klaar maken.

Buiten beschikt u over een privéterras en een naastgelegen binnentuin waar zowel schaduw als zon de hele dag op te zoeken zijn. Onze tuin was eerst een weiland voor paarden en is sinds de afgelopen 3 jaar aangeplant met een variatie aan bomen en struiken. De weidsheid en rust die uitgaat van de tuin nodigt uit om erin te dwalen en te verblijven. Onze bedoeling is dat hier de komende jaren een lommerrijk park ontstaat met moestuinen, een mini-voedselbos, een jeu de boule baan en verschillende terrassen. De zwembadtuin, in het midden gelegen, wordt een zogenaamde 'jardin secret'.

Registratienummer

(RP)

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Alleen volwassenen
  • Vaatwasser
  • Strijkijzer
  • Moestuin
  • TV
  • Internet
  • Fietsen bij huis
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Villa Rikato'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

70, la Maison Neuve
85440 Poiroux

  • Landelijk
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Villa Rikato heeft de afgelopen 4 jaar 3 recensies gekregen met gemiddeld een:

10 sterren
  • 10 sterren

    We hebben een heerlijke tijd gehad in Villa Rikato. Een goed uitgeruste, sfeervolle gite waar alles aanwezig is wat je nodig hebt. Lekker veel buitenruimte waar je altijd wel een plekje in de zon of de schaduw vindt. De Vendee is een mooie streek waar we heerlijk gewandeld en gefietst hebben. We hebben genoten. Karin en Rik nogmaals bedankt.

  • 10 sterren

    Hele fijne gite met leuke tuin. Mooi ingericht en volledig met een goede keuken, heerlijke douche en fijn bed.
    De Gite is rustig gelegen. Op slechts 15 minuten rijden van het strand.
    We hebben genoten van de gastvrijheid van Karin en Rik. Echt een aanrader!

  • 10 sterren

    De 2-persoons gîte is voorzien van alle benodigdheden. Van oven, broodrooster en vaatwasser (incl. blokjes) tot een fijne bank en, erg belangrijk, een voortreffelijk 2-persoonbed met aparte dekbedden. Daarnaast is gîte met smaak ingericht. Het hoge plafond met de nog zichtbare oude balken vormen een mooie combinatie van hedendaags luxe en authenticiteit. Er zijn daarnaast voldoende zitjes rondom de gîte zodat er altijd wel een plekje/zitje is waar je uit de zon en/of wind kunt genieten van de rust. De goede wifiverbinding en centrale afzuiging maken deze gîte compleet.

    Poiroux vormt een goede uitvalsbasis naar zowel de mooie zandstranden als het binnenland van de Vendée. De kustplaatsen Noirmoutier en La Rochelle zijn binnen 1,5 uur goed bereikbaar. Sables d'Olonne ligt om max. 30 auto minuten. De stranden zijn erg schoon, de kustplaatsjes zijn gezellig en goed onderhouden. Deze zijn goed bereikbaar en parkeren is vrijwel overal nog kosteloos. Opvallend voor ons was de vriendelijke en relaxte sfeer aan zowel het stand als de kustplaatsjes.

    De eigenaren Karin en Rik zijn echte 'superhosts'. Ze kennen de regio, spreken de Franse taal en staan altijd voor je klaar voor tips, advies of als het je aan iets ontbreekt. Maar wel zodanig dat dit niet te koste gaat van je privacy.

    @Karin en Rik. Hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid en voor een fantastische week!

Culinair en wijn

De Vendée staat bekend om haar heerlijke oesters, mossels en 'mogettes', een kleine witte boon. Verder worden hier zeer fijne wijnen gemaakt.

Wat is er te doen

Zodra je naar de Vendée komt, zie je hoe fijn het hier is. Met zijn dijken, polders, duinen en zandstranden lijkt het zelfs een beetje op Nederland, maar dan met een microklimaat en met maar 600.000 inwoners op zo’n 6700 km2 een zee van ruimte, gezonde ruimte!
De Vendée ligt op een dag rijden van Nederland. Vlak onder de stad Nantes, waar de rivier de Loire uitmondt in de Atlantische oceaan, begint de 250 km lange kust met zandstranden, 1800 km fietspaden, de surfspots, twee bijzondere eilanden, mondaine badplaatsen en vissershavens.
De Vendée heeft daarnaast ook een prachtig achterland, met eindeloos groen landschap, bossen, meren en kastelen. Het natuurpark le Marais Poitevin, ook wel genoemd het ‘Groene Venetië, vindt je in het zuiden de Vendée. Hier kun je roeien door groene waterwegen. In het noorden ligt natuurpark le Marais Breton, een moerasgebied waar bevers, otters, roofvogels en palingen het rijk alleen hebben.
De twee eilanden liggen vlak voor de kust. Het Ile de Noirmoutier is het meer mondaine eiland, met zijn witte strandhuisjes op la Plage des Dames, mooie huizen en oesterkwekerijen. Je kunt hier zelfs met de auto naartoe als het eb wordt en er een smalle toegangsweg droog komt te liggen. In de 18e eeuw waren er al Nederlanders op het Ile de Noirmoutier om de eilanders te helpen polders en dijken aan te leggen. Het Ile d'Yeu kan alleen per boot bereikt worden en is een stuk ruiger. Je kunt er heerlijk fietsen langs de kliffen, door graslandschappen en duinen. In de kleine baaitjes kun je dan gaan zwemmen, zonnen of lekker op een terrasje gaan zitten. Wat een leven!
In de Vendée is heel veel te doen en te bezichtigen, voor ieder wat wils. Wij kunnen je daar uitstekend in adviseren. Daarnaast heeft het plaatselijke 'Office de tourisme' veel gerichte informatie en kaarten/ folders om mee te nemen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Vissen
  • Watersport
  • Vlieg en zweefsport

Wat je ook moet weten...

Villa Rikato is op een kwartier rijden van de kust gelegen. Een heel leuk strand, dat het meest dichtbij ligt, is het strand van Saint Vincent sur Jard. Hier kun je ook heerlijk onder de pijnbomen picknicken met zicht op de zee en de hele kustlijn. Verder liggen er verschillende soorten, wat meer drukke én rustige, (zand)stranden langs de hele kust.

Voor boodschappen is de Super U in Neuil le Dolent (7 km) het meest dichtbij. Hier is alles te vinden wat u maar nodig kunt hebben. In dit dorp is ook de dichtstbijzijnde warme bakker. Zo'n 19 km van hier, richting les Sables d'Olonne, is een groot winkelcentrum met daarin de 'Leclerc', een echt grote 'Franse' supermarkt.
In ons dorpje Poiroux is een café met buitenterras (loop-, fietsafstand). Hier is ook een kleine kruideniershoek ingericht en komt elke ochtend de warme bakker langs om stokbroden en wat croissants af te geven voor de dagelijkse 'dépôt de pain'.

Wij bieden 2 fietsen aan om te gebruiken (zie foto in fotocarrousel) . Daarnaast zijn er voor de liefhebbers ook nog 2 mountainbikes. Ook hebben we een fietsendrager voor degenen die een trekhaak op de auto hebben. In de Vendée is 1840 km aan fietspaden aangelegd in de afgelopen jaren.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 390

Prijs per week vanaf

€ 390

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.