Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Nathalie Snyers

Je bent te gast bij

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het is heerlijk genieten in dit stukje paradijs, uitstekend gelegen tussen Alpilles en Camargue, de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Gezellige dorpjes met hun typische marktjes et Provençaalse tradities ontdekken, heerlijke wandel- of fietstochten maken in de Alpilles, cultuur opsnuiven in Arles, Nîmes of Avignon, paardrijden of flamingo’s spotten in de Camargue, er is voor ieder wat wils, en dit binnen een straal van amper 50 km!

Je kan natuurlijk ook gewoon zalig nietsdoen, luieren in de hangmat, een partijtje petanque of Kubb spelen of een verfrissende duik nemen in het zwembad.
Alles kan, niets moet!

Le Rouiron is een gerieflijk en smaakvol ingericht vakantiehuis voor 8 à 10 personen, rustig en landelijk gelegen op amper 2 km van het dorp met alle nodige faciliteiten (supermarkten, bakkers, restaurants, viswinkel...). De woning biedt een ruime woonkamer met open keuken, 4 slaapkamers op de begane grond, 1 grote badkamer met dubbele wastafel, bad en douche, en 1 doucheruimte met wastafel., 2 aparte WC's.
Indeling kamers:
Kamer 1: 1 tweepersoonsbed (180 x 200 cm)
Kamer 2: 2 eenpersoonsbedden (90 x 200 cm)
Kamer 3: 2 eenpersoonsbedden (90 x 200 cm)
Kamer 4: op de begane grond een uitklapbare zetel (160 cm x 200 cm) et op de mezzanine 2 eenpersoonsbedden

Ook aan de allerkleinsten is er gedacht: er is een babybedje aanwezig, alsook 2 babystoelen en 2 kinderstoelen. Maar ook speelgoed, gezelschapspelletjes, petanqueballen, Kubb-spel, badmintonrakketten, …

De ruime woonkamer geeft uit op een al even ruim terras met barbecue.

Het huis is voorzien van alle comfort (airco, vaatwasmachine, oven, microwave, koffiezet, Nespressomachine, full HD TV en DVD/Blue Ray speler - hifi-installatie) om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

De grote tuin (2800 m2) wordt afgesloten met een automatische toegangspoort. Er is ruime parkeergelegenheid in de schaduw.

Het prachtige zwembad heeft royale afmetingen (11 x 5,5 m, diepte 1 m hellend tot 1,40 m + stukje “plonsbad” van 2 x 3 m, 40 cm diep) en kan ’s nachts afgesloten worden door middel van een rolluik, waardoor het water ’s nachts niet afkoelt. Dit biedt uiteraard ook een extra veiligheid voor jonge kinderen.

Het zwembad kan in het voor- en najaar verwarmd worden.

Er zijn voldoende ligstoelen aanwezig.

Registratienummer

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Wasdroger
  • Strijkijzer
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger
  • Bad
  • Airconditioning
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Le Rouiron'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Gezellige dorpjes met hun typische marktjes et Provençaalse tradities ontdekken, heerlijke wandel- of fietstochten maken in de Alpilles, cultuur opsnuiven in Arles, Nîmes of Avignon, paardrijden of flamingo’s spotten in de Camargue, er is voor ieder wat wils, en dit binnen een straal van amper 50 km!
Vakantiehuis Le Rouiron ligt in een van de mooiste streken van de Provence, aan de voet van de “Alpilles”. Deze bijzondere kalkformaties vormen een sprookjesachtig décor, dat ook Vincent Van Gogh enorm inspireerde. Even verderop rijdt u het natuurgebied de Camargue binnen, bekend om zijn wilde paarden, zwarte stieren en roze flamingo’s.
Kortom, de ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen in de natuur.
Maar ook de cultuurliefhebber komt hier aan zijn trekken. Avignon, Arles, Saint-Rémy de Provence liggen in een straal van amper 50 km. En mis zeker Les Baux de Provence niet (12km) en de “Carrières de Lumières”, een adembenemend licht- en geluidsspektakel.
En op een uurtje rijden: Aix-en-Provence, Aigues-Mortes, Marseille, Montpellier …

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Rouiron heeft de afgelopen 4 jaar 1 recensie gekregen met een:

10 sterren
  • 10 sterren

    Wat een fijne plek is Le Rouiron! Een mooi groot huis en goed onderhouden, we voelden ons direct thuis. Er ontbreekt niets aan de inrichting, overal is aan gedacht; als je van koken houdt zoals wij, alles is aanwezig in de keuken om elke dag heerlijk culinair bezig te zijn. Het contact met de eigenaars is zeer prettig en ze zijn zeer behulpzaam. Wij komen heel graag weer terug en hopen dan wat langer te kunnen genieten van deze prachtige plek!

    Reactie van Nathalie Snyers

    Hartelijk dank voor deze lovende woorden, daar worden wij heel blij van! :)
    Altijd welkom in Le Rouiron!

  • Gina Verhasselt uit Opwijk

    10 sterren

    Le Rouiron is een absolute aanrader. Het huis is groot, goed onderhouden en proper. De airco (in de leefruimte & op de slaapkamers) zorgt voor de nodige verkoeling. De tuin, het zwembad en het terras ademen een puur vakantiegevoel uit. De ligging is voortreffelijk als uitvalsbasis voor verschillende uitstappen. De eigenaars zijn super vriendelijk & correct. Wij zijn op een uitstekende manier ontvangen en gaan dan ook graag terug!

Culinair en wijn

La Vallée des Baux is gekend om zijn heerlijke olijfolie en aanverwante producten. De streek heeft ook meerdere goede wijnhuizen, al dan niet biologisch.

In Maussane-les-Alpilles (7 km), les Baux-de-Provence (10 km) en Saint-Remy-de-Provence (15 km) zijn tal van uitstekende en betaalbare restaurants. En heeft u echt iets speciaals te vieren, dan boekt u een tafeltje in een van de verscheidene sterrenrestaurants.

Wat is er te doen

Provençaalse marktjes
Wat is er leuker dan te flaneren op de Provençaalse marktjes, op zoek naar de lekkerste olijven, de smakelijkste kaas of de sappigste tomaten op woensdag in Saint-Remy-de-Provence, op donderdag in Maussane-les-Alpilles, op vrijdag in Saint-Martin-de-Crau of Eygalières.

Natuur
Aan afwisseling geen gebrek hier. Zowel het betoverende berglandschap van de “Alpilles” als het weidse moerasland van de Camargue met zijn unieke diersoorten zijn beschermd natuurgebied en nodigen uit tot prachtige wandelingen. En net achter de Camargue ligt dan weer de zee, op slechts een half uurtje rijden.

Golf
Wie een balletje wil slaan, heeft hiervoor twee van Frankrijks mooiste golfterreinen ter beschikking. De 'Golf de Servannes' in Mouriès (18 holes) en de 'Golf du Domaine de Manville' in Les Baux de Provence (18 holes) liggen beide op minder dan 15 km.

Paardrijden, klimmen, fietsen
Verschillende maneges in de omgeving bieden trektochten te paard aan door de Alpilles. Ook wie van bergbeklimmen houdt, vindt hier zijn gading. In de streek bevinden zich immers enkele fantastische klimsites. En met de iconische Mont Ventoux op amper 1 uur rijden is dit natuurlijk ook een paradijs voor wielertoeristen.

Folklore
Paard en stier staan centraal in tal van folkloristische evenementen. Ieder dorp in de buurt heeft dan ook zijn eigen arena waar elke week wel een “toro piscine” of “course camarguaise” georganiseerd wordt. Of kijk uit waar er een “abbrivado” op til staat. Het gaat er allemaal zeer ludiek aan toe, pret gegarandeerd!

    Overige prijsinformatie en aanbiedingen

    Toeristenbelasting niet inbegrepen in de huurprijs - wordt berekend in functie van periode en aantal volwassenen

    Prijs is inclusief

    Linnengoed

    Zelf meenemen

    Handdoeken

    Prijs is exclusief

    • Borg € 750,00
    • Schoonmaakkosten (verplicht) € 120,00

    Heb je vragen?

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

    Met hoeveel personen?

    Prijs per week vanaf

    € 1.700

    Prijs per week vanaf

    € 1.700

    • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
    • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
    • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
    • De host doet mee aan de Omboekgarantie