Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Shelley

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 12 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, bebouwde omgeving

Le Petit Jardin bevindt zich op de benedenverdieping van een liefdevol gerestaureerd, karakteristiek dorpshuis in de wallen van Sablet. Originele bogen en zichtbare stenen zijn slechts enkele van de authentieke kenmerken van dit huis - de hoofdslaapkamer bevindt zich in een torentje, een van de negen die te vinden is in de 15e-eeuwse wallen van dit pittoreske Provençaalse dorp. De traditionele stenen muren helpen om dit huis koel te houden in de hete zomermaanden en worden ook aangevuld met een volledige centrale verwarming, waardoor Le Petit Jardin geschikt is voor alle seizoenen. De volledig ingerichte keuken is modern, ruim en voorzien van een eethoek. De slaapkamer met twee eenpersoonsbedden heeft prachtige originele kenmerken en kijkt uit op de kleine tuin. Het zitgedeelte binnen is licht en ruim, met een groot openslaand raam dat uitkijkt over de aangrenzende terracotta daken en de plataan. De doucheruimte / wc is van vloer tot plafond betegeld en heeft een grote inloopdouche. Er is ook een bureau in de gang - een ideale plek voor je laptop! Verblijf in Le Petit Jardin, Sablet en geniet van een echt stukje Provençaalse geschiedenis .....

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Historisch pand
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Kinderoppas
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Petit Jardin'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Je komt Le Petit Jardin binnen vanaf een mooi geplaveid plein, omzoomd met cipressen, dennen en moerbeibomen en waar een prachtig panoramisch uitkijkpunt is. De Place des Barrys (Provençaals voor wallen) is slechts een van de verborgen juweeltjes van het dorp en een bekende plek voor spectaculaire zonsondergangen. Ga vanaf het plein door de smeedijzeren poort van Le Petit Jardin en stap de mooie tuin op het westen binnen met lavendel, oleanders, geplaveid terras en met wijnranken gedrapeerde pergola - een perfecte ruimte om te genieten van een zonsondergang of gewoon om te ontspannen tijdens de dag.
Sablet is een pittoresk Provençaals dorp, gelegen tegen de prachtige achtergrond van de ruige, dramatische Dentelles de Montmirail, genesteld in de uitlopers van de Mont Ventoux en omgeven door prachtige terrasvormige wijngaarden. Het wordt terecht omschreven als een levendig, gastvrij, authentiek dorp. Een van de belangrijkste evenementen op de kalender is de Journées du Livre (Boekenfestival) die begin juli plaatsvindt en schrijvers uit heel Frankrijk trekt, maar er zijn tijdens de zomermaanden tal van andere lokale festiviteiten en "hoogdagen". Het fonteinplein van het dorp is vernoemd naar de schrijver Yvan Audouard die schreef: "In de Provence komt de zon twee keer op: een keer 's ochtends en daarna na de siësta"
Als middeleeuws dorp heeft Sablet zijn authenticiteit en eigenaardigheid behouden. Dit betekent wel dat de toegang met de auto tot de oude wijk beperkt is vanwege de smalle straatjes, ontworpen voor paarden en mensen in plaats van auto's! De toegang tot Le Petit Jardin is te voet via de Place des Barrys, maar u kunt indien nodig uw bagage met de auto tot voor de nabijgelegen, historische, overdekte poort Le Petit Portail brengen, vanwaar het tot Le Petit Jardin slechts een korte wandeling is. Gratis parkeren in het dorp ligt op twee minuten lopen van Le Petit Jardin. Er is een beveiligde stalling voor fietsen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • In/bij een dorp
  • In/bij een stad
  • OV toegankelijk

Recensies

Le Petit Jardin heeft de afgelopen 4 jaar 5 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.8 sterren
  • 10 sterren

    Nous avons passé un agréable séjour dans l'appartement de Shelley. Celui-ci est très joliment décoré, confortable, fonctionnel (il ne manque rien!). Il est de plus très bien situé pour visiter la région (de nombreux départs de chemins pour les randonneurs, le Ventoux à proximité pour les "Cinglés" et Avignon/Orange pour les amoureux des vieilles pierres).
    Enfin, nous avons été accueillis chaleureusement par Shelley et Sarah. Très bonne continuation à vous deux.

  • 9 sterren

    Een prachtig verbouwd en stijlvol ingericht appartement in een 600 jaar oud gebouw. Van alle gemakken voorzien, met een uitstekend uitgeruste keuken. Met een eigen tuintje, maar ook het rustige romantische plein voor de deur is een prima plek om te zitten, van het uitzicht te genieten, en in de wind te vertoeven. Wij waren hier met z’n vieren, twee kinderen 16/18. Prima bedden, veel koelte (dikke muren, stenen vloeren), en mooie spullen aan de muur. Op 5 minuten lopen is een bakker, een goeie kruidenier, een markt en een paar restaurantjes. Hoe Frankrijk wil je het hebben?
    Shelley woont om de hoek, is zeer gastvrij en voelt goed aan hoeveel contact je wil. Communicatie met sms gaat vlot en vriendelijk. Er ligt heel veel documentatie en tips in het huisje om de mooie omgeving te verkennen. Aanrader

  • 10 sterren

    Truly a great house with a great view and a great host! Situated on the ramparts of Sablet which will take you right back into the Medieval. Except this house fully caters for modern society with a good kitchen, good bathroom, two well-sized bedrooms and WiFi (primal urge no.1 for kids these days). The local pub, the boulangerie and the small grocery store will do the rest.

    The perfect location to explore the Provence with its Mont Ventoux! Compliments for Shelley who made us feel very welcome during our stay!

Culinair en wijn

Le Petit Jardin ligt in het hart van het oude dorp en op loopafstand van alle lokale voorzieningen voor het dagelijks leven (café / bar, bakkerijen, apotheek, krantenwinkels, bloemist, slagers, mini-supermarkt, kapper, bibliotheek en het VVV-kantoor) waar u kunt genieten van een proeverij van lokale wijnen - Sablet heeft een overvloed aan wijnproducenten!). De plaatselijke winkeliers zijn vriendelijk en behulpzaam. Je wordt door Bruno altijd zeer hartelijk ontvangen in het Café des Sports waar je op het terras kunt zitten met een kopje koffie, een maaltijd of een glas wijn en kunt genieten van het dagelijkse dorpsleven. Sablet heeft elke vrijdagochtend een kleine markt op het centrale plein waar u een scala aan verse producten kunt kopen: fruit, groenten, vis, kaas, pasta en sauzen. Het dorp heeft ook een uitstekend medisch centrum met doktoren, tandartsen en apotheek. Vaison-la-Romaine is de dichtstbijzijnde stad, op slechts 10 minuten rijden en waar u een schat aan Romeinse ruïnes kunt ontdekken, restaurants voor elk wat wils, karakteristieke terrasjes en een levendige boetiekcultuur. Het heeft ook een van de grootste Provençaalse weekmarkten in de regio - een heerlijke reis voor de zintuigen.

Wat is er te doen

Dit is een gebied dat bekend staat om wandelen, fietsen, vissen, tennis (er is een kleine club in het dorp) en iets verder weg, rotsklimmen en kajakken. Binnen een gemakkelijke rit liggen de stranden, steden en kustlijn van de Middellandse Zee, de fantastische flora en fauna van de Camargue (slechts een van de 6 regionale natuurparken van de Provence), de Ardèche Gorges en nog veel meer... Voor enthousiaste volgers van de Tour de France is de iconische Mont Ventoux gemakkelijk te bereiken - twee etappes van de Tour de France 2021 gaan door dit gebied. Voor stadsliefhebbers is er Orange met zijn unieke en prachtige Romeinse amfitheater dat nog steeds wordt gebruikt als een belangrijke locatie voor culturele evenementen en concerten; Avignon, met zijn magnifieke pauselijk paleis en beroemde brug; Aix, met zijn dramatische Mont St Victoire-achtergrond, verbluffend licht en gekoesterde banden met beroemde artiesten als Cézanne en Vasarely; Arles, met zijn Van Gogh-pad en de rivier de Rhône; Les Baux de Provence met zijn spectaculaire show Carrières de Lumières en kunstgalerijen… En natuurlijk zijn in de zomermaanden de prachtige lavendelvelden van de Provence ook gemakkelijk te bereiken - die moet u niet missen!

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Bergsport

Wat je ook moet weten...

Le Petit Jardin is een ruim appartement waar de sfeer van de originele, historische kenmerken worden gecombineerd met alle comfort van het moderne leven.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

In de wintermaanden is er een toeslag voor verwarming
Korting is van toepassing voor weekenden buiten het hoogseizoen
Korting is van toepassing voor verhuur van meer dan 3 weken
Vraag ernaar als u reserveert.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Borg € 200,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 595

Prijs per week vanaf

€ 595

  • Er wordt nog niets in rekening gebracht.
  • Binnen 48 uur reactie van de verhuurder.
  • Na akkoord kan je jouw boeking bevestigen of kosteloos annuleren.
  • De host doet mee aan de Omboekgarantie