Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Peter Dufaux

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 3 dagen.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Het vakantiehuis "Lamoulière en La Maison des Vignerons" is het woonhuis "Lamoulière" aangevuld met de recent (2011) gerenoveerde gîte "La Maison des Vignerons" die vlak naast het huis is gelegen.
De oude boerderij uit circa 1800 ligt in Villeneuve de Duras, een dorpje op de as tussen St.Foy la Grande (12 km.) en Duras (9 km.). Woonhuis en gîte worden nooit aan twee verschillende families verhuurd: U bent dus steeds de enige gebruikers van domein, tuin en zwembad.
Het hele complex beschikt over 5 slaapkamers, drie moderne badkamers (met douche), een volledig uitgeruste keuken, een overdekt terras met teaken houten tuinstoelen, een verzorgde, afgesloten tuin van 36 a met een privé-bos en een verwarmd privé zwembad van 12 m op 6 m met pool house. Vanaf het zwembad heeft U een weids uitzicht op de omgeving. Rond het zwembad vindt U een ligweide, een zonneterras en voldoende ligstoelen.
Het sfeervol ingerichte huis "Lamoulière" bestaat uit 3 slaapkamers, een living/keuken en twee badkamers. Op het gelijkvloers vindt U een living/keuken (6*6m) met zithoek, een slaapkamer met twee bedden (90*200) en een badkamer met douche en WC. Op de eerste verdieping, te bereiken via een houten trap vanuit de living vindt U een zeer ruime slaapkamer (6*6m) met een tweepersoonsbed (160*200) en een zithoek. Op deze verdieping is er eveneens een tweede slaapkamer met vier bedden (90*200) en een tweede badkamer met douche en WC.

In het huis kan U beschikken over een volledig uitgeruste keuken met wasmachine, vaatwasser, oven, microgolf-oven, centrale verwarming, houtkachel, strijkplank en strijkijzer, babybedje en babystoel, een barbeque, TV met satellietontvangst, telefoon en een draadloze internet-verbinding (ADSL/Wifi).

Vlak naast het huis vindt U de gîte "La Maison des Vignerons". Recent (2011) verbouwden we deze schuur tot twee bijkomende kamers en een badkamer. Beneden vindt U een kamer die als zitruimte kan worden gebruikt. De ruimte werd uitgerust met met een stevige divan die tot een tweepersoonsbed kan worden omgevormd. Boven vindt U een bijkomende slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en een aparte badkamer met douche, wastafel en WC.
Lamoulière is een gehucht van vier huizen tussen Villeneuve de Duras en Saint Astier de Duras. Het gehucht ligt temidden van de wijngaarden en pruimenplantages op 800 meter van het centrum van Villeneuve de Duras.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Kinderbed
  • Kinderstoel
  • TV
  • Internet
  • Open haard
  • Met zwembad
  • Verwarmd zwembad
  • Privé zwembad

Beschikbaarheid van 'Lamoulière + Maison des Vignerons'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het huis is zeer rustig gelegen in een klein gehucht met 4 huizen tussen Villeneuve de Duras en Saint-Astier, op 800 meter van de hoofdweg tussen St. Foy en Duras. Het ligt temidden van de wijngaarden en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Wie op zoek is naar rust en kalmte is hier op de juiste plaats.

In Villeneuve de Duras vindt U een bakker, restaurant, kruidenier, garage met benzinestation en diverse wijnbedrijven. Van mei tot oktober is er een wekelijke markt met fruit en groenten, verse vis en vleeswaren. De woning ligt temidden van wijngaarden, pruimenboomgaarden en velden van zonnebloemen en koolzaad.

De regio rond Villeneuve de Duras heeft heel wat te bieden: een bezoek aan de diverse dorpjes in de buurt, het kasteel en de musea van Duras, de wijngaarden en wijndomeinen van de Côtes de Duras, golf, kanovaren op de Dordogne, de Lot of de Dropt, een bezoek aan één van de kastelen of grotten in de Dordogne, een daguitstap naar Bordeaux, Sain-Emilion of de bastide-stedenof lekker dineren in één van de vele typische restaurants.

Lekkere restaurantjes met een typische keuken vindt U in Duras, Sainte-Foy, Monteton, Saussignac en Auriac-sur-Dropt. Een frisse duik kan je nemen in je eigen privé-zwembad. Het zwembad wordt vanaf midden mei verwarmd tot 26° C. Golfen kan op het domein van het Château de Vigiers Country Club (op 6 kilometer).

In het kanton Duras valt er in vanaf begin mei tot eind oktober altijd wel wat te beleven: typische feesten in de verschillende dorpen, barbequen op een wijndomein, muziekconcerten in het kasteel van Duras, wandelingen en mountainbike-tochten.

Wie wat verder wil rijden kan een bezoek brengen aan St. Foy la Grande, gelegen aan de Dordogne (12 kilometer), Bergerac (25 kilometer) en de Middeleeuwse stad Saint-Emilion (40 kilometer). Een bezoek aan de streek van de Dordogne en de Perigord Noir met zijn vele kastelen, grotten en pittoreske stadjes zoals Sarlat is zeker een aanrader. Ook in het departement Lot-et-Garonne is er heel wat te bezoeken: de kleine dorpen en bastide-steden zoals Eymet, Monpazier, Monflanquin en Villaréal en het kasteel van Bonaguil.

Breng zeker ook een bezoek aan Bordeaux (80 kilometer) en aan het basin d’Arcachon met ondermeer de Dune de Pilat (hoogste duin van Europa), het parc ornitologique du Teich (vogelreservaat) en de stranden van de Atlantische oceaan (110 kilometer).

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Culinair en wijn

Villeneuve de Duras behoort tot het gebied waar de appelation côtes de Duras wordt gemaakt. In de omgeving van de vakantiewoning zijn verschillende wijnbedrijven te bezoeken waar naar hartelust kan worden geproefd en gekocht. Het huis is uitgerust met een wijnkelder met wijnen van diverse domeinen uit de omgeving. De wijnen kunnen aan de prijs van het domein worden geproefd !

Eten kan er in verschillende typische restaurantjes voor minder dan geen geld. Tel vanaf 18 EUR voor een uitgebreide viergangen maaltijd. 's Middags vindt U al een menu du jour voor 12 EUR. Wij kunnen U de beste en meest typische restaurantjes uit de buurt aanraden ! Typische gerechten uit de streek zijn: foie gras (ganzenlever), magret de canard (eend) en salade de gesiers (salade met gebakken eendemaagjes - een aanrader !).

In het zomerseizoen kan er ook worden gegeten op één van de vele volksfeesten in de omliggende dorpjes of op één van de wijnbedrijven.

Wat is er te doen

- fietsen en mountain-bike
- paardrijden
- wandelen
- zwemmen in een verwarmd privé-zwembad, in de Dordogne of in de Lot
- kano varen op de Dordogne, Vézère, de Lot en de Dropt
- golf
- tennis
- bezoeken van kleine dorpjes en markten
- bezoeken van kastelen, bastide-steden en musea

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Watersport

Wat je ook moet weten...

Beddelakens, badlinnen, handdoeken en keukenhanddoeken zijn inbegrepen in de prijs.
Verwarming, water en elektriciteit zijn eveneens inbegrepen.
Gratis kinderbedje en kinderstoelje.
De tuin is afgesloten en het zwembad is eveneens volledig afgesloten en voorzien van een alarm. Van midden mei tot midden oktober wordt het zwembad permanent verwarmd tot 26 °C. Er is een grote tuin met diverse fruitbomen en een bos. Het huis is uiterst geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Een pluspunt is zeker het klimaat: vanaf midden april begint het er aangenaam warm te worden. Mei en juni zijn zeer aangename voorjaarsmaanden; in juli en augustus stijgt de temperatuur vaak tot rond de 30 °C. September is een aangename maand en U heeft vaak mooie, zonnige dagen in deze streek tot ongeveer midden en zelfs eind oktober.

Afstanden:
Nabijgelegen dorp Villeneuve de Duras: 800 meter.
Bakker: 800 meter.
Restaurant en bar: 800 meter.
Golf: 6 kilometer.
Supermarkt: 9 kilometer.
Nabijgelegen stadje Duras: 9 kilometer.
Hasselt: 990 kilometer.
Brussel: 940 kilometer.
Utrecht: 1100 kilometer.

Eindschoonmaak verplicht: ofwel zelf te doen ofwel laten doen (100 EUR)
Waarborg van 300 EUR: deze wordt meteen na het verlaten van het huis teruggestort.
Voorschot van 300 EUR bij reservatie.
Helaas kunnen wij U niet terugbetalen indien uw vakantie onverwacht niet kan doorgaan. Gelieve zelf een annulatieverzekering te nemen.

Reisroute:
Per auto: Parijs - Orleans - Vierzon - Limoges - Perigeux - Montpon - Ste Foy - Villeneuve de Duras.
Per TGV: Brussel - Angoulème - Libourne (dagelijkse rechtstreeks verbinding). Mogelijkheid om U af te halen in het station van Libourne tegen betaling.
Per vliegtuig: Luchthaven van Bergerac: 30 kilometer. Mogelijkheid U af te halen aan de luchthaven van Bergerac tegen betaling.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

Hoogseizoen: de maanden juli en augustus (in 2023: van 01.07.2023 tot 02.09.2023).
Halfseizoen: de maanden juni en september (in 2023: van 27.05.2023 tot 01.07.2023 en van 02.09.2023 tot 30.09.2023).
Laagseizoen: alle overige maanden.

Prijs is inclusief

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 135,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Lamoulière + Maison des Vignerons heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

Prijs per week vanaf

€ 850

Prijs per week vanaf

€ 850