Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer
Jan Bruinsma

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 6 uur.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving

Op ons eigen terrein ligt "Le Tournesol", een sfeervol ingerichte 'gîte met uitzicht', geschikt voor 4 personen.
Beneden een woonkamer met goed geoutilleerde open keuken, badkamer en toilet. Boven zijn 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden.
Buiten beschik je over een eigen tuin met uitzicht op de glooiende velden waarop koolzaad, graan, zonnebloemen en maïs worden verbouwd. Ook onze boomgaard staat tot je beschikking. Je kunt er lekker luieren in de zon of schaduw. Of je kunt genieten van een kabbelend beekje dat via een pad achter de boomgaard bereikbaar is.
De gîte heeft wifi, Google Chrome Cast, een muziekinstallatie en een dvd-speler. Er is een infomap met alle bezienswaardigheden in de omgeving. Wandel- en fietsroutes zijn door Jan uitgezet en beschikbaar als GPX-bestand. Veel van die routes beginnen op ons eigen erf!
Le Tournesol bevindt zich op anderhalve kilometer van Bellenaves, waar je een bakker, slager, supermarkt, restaurant, bar, postkantoor en pinautomaat vindt.

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Niet-roken
  • Lokaal contact
  • Ecologisch
  • Veilig voor kleine kinderen
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Omheinde tuin
  • Huisdier welkom
  • Kinderstoel
  • Internet
  • Haardroger

Beschikbaarheid van 'Le Tournesol'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Bellenaves is een dorpje in het department 'Allier' in het noorden van Auvergne. Het ligt in een afwisselend heuvellandschap met akkers, weiden, bossen, beekjes en de rivieren de Sioule en de Bouble. Rond Saint-Pourcain bevindt zich een wijnbouwgebied met diverse "caves" waar de je de Saint-Pourcain-wijn wordt verbouwd..
Het gebied wordt ook wel de "Bourbonnais", genoemd naar de heren van Bourbon, die hier vroeger de dienst uitmaakten. Je vindt er dan ook veel kastelen en (romaanse) kerken. Het is een heerlijke omgeving om te wandelen en te fietsen en te genieten van rust, ruimte en natuur.
De steden Clermont-Ferrand, Vichy, Moulins en Montluçon liggen op minder dan één uur rijden van Bellenaves. Hetzelfde geldt ook voor het Parc Régional des Volcans d'Auvergne, een bijzonder natuurgebied met uitgedoofde vulkanen.

  • Landelijk
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • In/bij een dorp

Recensies

Le Tournesol heeft de afgelopen 4 jaar 10 recensies gekregen met gemiddeld een:

9.2 sterren
  • 9 sterren

    Heel gastvrij ontvangen met een drankje en hapje door Heleen en Jan. De gite is zeer schoon, verzorgd en ruim. Er is goede documentatie aanwezig over bijzonderheden in de omgeving en wandelingen.
    Ruime slaapkamers met goede bedden en uitgerust met airco.
    Wij hebben een hele fijne week gehad.

  • 9 sterren

    Gedurende de autorit waarbij uiteindelijk de lokale wegen en omgeving na de snelweg een steeds vriendelijker en pittoresk Frans karakter gaan krijgen wordt de nieuwsgierigheid naar de Gite alleen maar groter. Eenmaal gearriveerd bij de Gite in Boussat in de streek Auvergne en de motor van de auto uit gaat kom je tot de conclusie dat rust hier “koning” is. Het ijs wordt snel gebroken door een kort maar gezellig samenzijn met de gastheer en gastvrouw. Het koele welkoms drankje is een goede start van hetgeen ons staat te wachten. De ruimte’s in de Gite voldoen aan hetgeen je mag verwachten. Een uitgebreide beschrijving van alle mogelijke “to-do” mogelijkheden in de nabije omgeving is duidelijk en goed gedocumenteerd. En mocht je vragen hebben, Jan en Heleen, goed geïntegreerd in de samenleving zijn zeer bereidwillig om je wegwijs te maken. Gelukkig waren we hierdoor in de mogelijkheid om een lokaal feest te mogen bezoeken waarbij de buitenstaander als welkome gast wordt gezien. En mocht je door het ontstane thuisgevoel op het eind van je verblijf onverhoopt iets vergeten mee retour te nemen naar huis, zelfs dan staan Jan en Heleen nog paraat om te regelen dat alles alsnog wordt geregeld. Voor de rustgenieter is dit een welkom verblijf. We hebben genoten.

  • 9 sterren

    Wij zijn een week in de gites geweest van Heleen en Jan.
    Wat een prachtige gites, Je bent hier van alles voorzien, en het voelt of je thuis bent.
    Jan en Heleen zijn heel vriendelijke mensen die je overal mee willen helpen. Zo kregen wij een mooie digitale fietsroute van Jan. De gites ligt grotendeels uit het zicht van het huis van Heleen en Jan, daardoor heb je alle privacy die je wenst. Bovendien een heerlijke tuin met gemakkelijke stoelen van waaruit je uitkijkt over de glooiende landerijen. Kortom, alles is goed verzorgd door Heleen en Jan. Het was een heerlijk vakantie.

Culinair en wijn

In het dorp en de omgeving zijn diverse restaurants waar je voor een redelijke prijs lekker kunt eten. We geven je graag advies.
Je kunt ook een tochtje maken langs de caves rond Saint-Pourcain voor een wijproeverij.
Op de wekelijkse markten zijn veel verse en streekeigen producten te koop o.a. op de markt in Bellenaves op woensdagochtend.

Wat is er te doen

In de omgeving ook veel te zien en te doen:
- Maak een wandel- of fietstocht en ervaar de geuren en kleuren van het land.
- Ga op pad met de auto en ontdek het culturele erfgoed en het landschap van Auvergne.
- Een dagje sportief? Je kunt kanoën, paardrijden, golfen, zwemmen of vissen.
- Wil je "shoppen" dan kom je in Vichy of Clermont-Ferrand zeker aan je trekken.
- Struin de vele brocantes af en kijk wat er te koop is aan antiek en oude rommel.
- Verwen jezelf met een dagje wellness in een van de thermen.
Kortom, je hoeft je niet te vervelen. Voor vragen over wat er te doen is kunt u contact opnemen.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden
  • Aan mountainbike route
  • Bij paardrijroute
  • Vissen
  • Watersport

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De huurprijs is all-in, dus inclusief verwarming, gas, water, elektriciteit, bed-, bad- en keukenlinnen, eindschoonmaak en toeristenbelasting.

Prijs is inclusief

Schoonmaakkosten, Handdoeken, Linnengoed

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Prijs per week vanaf

€ 485

Prijs per week vanaf

€ 485