Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Je bent te gast bij

Reageert meestal binnen 1 dag.

Over dit vakantiehuis

  • Rustige, landelijke omgeving met enige landbouwactiviteit

In het noordelijke deel van de Ardèche ligt, vrij in de natuur gelegen, ons vakantiehuis Rossignol (Nachtegaal). Het is met vier slaapkamers geschikt voor gezelschappen tot 10 personen. In de zomer is het overdekte terras een fantastische buitenwoonkamer. Direct langs ons terrein (75 meter van het huis) loopt de rivier "Le Doux". Er is een ondiep gedeelte waar kleine kinderen kunnen spelen. En een dieper gedeelte om te zwemmen.

Indeling van het huis:

Begane grond:
• Goed geoutilleerde rustieke keuken met eethoek, vier pits fornuis, elektrische oven en magnetron. De keuken wordt verwarmd door een houtgestookte kachel. In de keuken is een houten trap naar de bovenverdieping.
• Naast de keuken is de cave met koelkast en afwasmachine.
• Woonkamer met authentieke open haard. Via een deur kun je naar de tuin. De kamer is voorzien van een eettafel, 3 fauteuils en een bank. In de woonkamer is een cd speler.
• Groot overdekt terras met een tafel en stoelen. Dit terras kan in de zomer als buitenwoonkamer worden gebruikt. Aan dit terras is een buitenbadkamer gebouwd met toilet, wastafel en douche, zodat na het zwemmen direct gedoucht kan worden.

Eerste verdieping:
• Op de eerste verdieping is een badkamer met ligbad/douche, wastafel en wasmachine. Naast de badkamer is een apart toilet. Beide zijn bereikbaar via de overloop.
• Drie slaapkamers (2 persoons). Eén kamer is voorzien van een tweepersoonsbed. De (nieuwe) bedden in de andere twee slaapkamers zijn voorzien van boxspringmatrassen en kunnen naar believen aan elkaar bevestigd worden of juist los van elkaar blijven.
• Een vierde zaal is ruim en voorzien van 4 eenpersoonsbedden.

Alle vertrekken zijn voorzien van elektrische verwarming.

Er zijn voldoende dekens/dekbedden en kussens aanwezig. Huurders dienen zelf hun bed- en badlinnen mee te nemen. Keukenlinnen is aanwezig (keukenhanddoeken, theedoeken, vaatdoeken etc).

Faciliteiten

  • Vrijstaand
  • Lokaal contact
  • Vaatwasser
  • Wasmachine
  • Strijkijzer
  • Huisdier welkom
  • Internet
  • Open haard
  • Bad

Beschikbaarheid van 'Rossignol'

In de buurt

Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Rossignol ligt in het dal van de Gorges du Doux. Deze gorges worden beschouwd als één van de mooiste gedeelten van de Noord-Ardèche. Bij Lamastre begint het Parc Naturelle Régional des Monts d’Ardèche. Dit beschermde natuurgebied bestaat uit groene gorges (Désaignes), hoogvlakten (St-Agrève en Nozières) en het hoogalpine landschap rondom de bergen Mont Mézenc en Gerbier de Jonc. Soms met uitzicht tot de Alpen (St. Barthlemie, La Louvesc).

Op 3 km afstand ligt Boucieu le Roi. Dit middeleeuwse dorpje is een ‘Village de Caractère’ en heeft daarmee een beschermde status. In het hart van het recent gerestaureerde dorp ligt een middeleeuwse kerk, een bescheiden winkel met dagelijks vers brood en een café-restaurant. Voor de grotere boodschappen kun je terecht in Lamastre, wat op 16 km. afstand ligt. Twintig km de andere kant op ligt Tournon, een oude Middeleeuwse stad, met alle voorzieningen.

  • Landelijk
  • Bergachtig
  • Heuvelachtig
  • Bosrijk
  • Aan zwemwater

Culinair en wijn

In de zomer vinden in de omgeving allerlei culturele activiteiten plaats. Kijk voor het gevarieerde aanbod aan concerten, exposities en festivals op de websites van Tournon s/ Rhône en Lamastre.

In Tournon en omgeving zijn gedurende de zomer meerdere festivals. In juli is ieder jaar het festival "Vochora": meerstemmige zang, zowel klassiek als jazz. De concerten zijn in Tournon en plaatsen in de omgeving. Meestal is er ook een concert op de binnenplaats van het klooster in Boucieu le Roi.
Voor mensen met een redelijke beheersing van de Franse taal zijn ook de festivals "Shakespeare" en "Comedie" interessant. Ook deze worden in Tournon en Tain L'Hermitage georganiseerd.

Veel dorpen in de omgeving hebben hun eigen jaarlijkse feestdag met een markt of brocante, muziek en dans. Enkele voorbeelden:
Juli: festival Médiévale in Désaignes met theatervoorstellingen, muziek en markt in Middeleeuwse stijl.
Augustus: frambozen festival met brocante in Nozières
September : uienfeest in Tournon
Oktober: kastanjefestival in Désaignes. Met kastanjemarkt, traditionele producten, brocante en muziek.

Bezienswaardigheden:
• Er zijn in de omgeving diverse boerderijen waar lokale specialiteiten worden geproduceerd en waar je rondleidingen kunt krijgen. Ook zijn er een aantal kunstenaars en ambachtslieden, die hun atelier openstellen voor bezoekers. Zie Lamastre
• In Lamastre is een traditionele bierbrouwerij, gevestigd in een oude watermolen
• In de buurt van Nozières is een boerderij waar speciale kaas en vruchtenlikeur wordt gemaakt
• Daarnaast zijn er in de omgeving diverse kastelen te bezichtigen. Aan te bevelen is een bezoek aan Château de Crussol in Saint Péray.
• In Tain L'Hermitage bevindt zich een wereldberoemde chocolade producent "Valrhona". Er is een Valrhona Boutique Chocolaterie aan de N7 in Tain L'Hermitage, vlak bij de brug over de Rhône.

Markten in de omgeving:
Maandag Saint-Agrève
Dinsdag Lamastre
Woensdag Le Cheylard
Donderdag Vernoux
Zaterdag Lamastre (boerenmarkt) en Valence (zeer uitgebreide groentemarkt)

Wat is er te doen

Velorail: In plaats daarvan kan over het spoor worden gereden met de Velorail. Dit lijkt op waterfietsen, maar dan op een spoorlijn. Een stuk van 12 km door het mooiste deel van de Gorge Du Doux. Vertrek bij het station van Boucieu le Roi. De terugreis in een "l’autorail" uit 1938.

Wandelen: Langs Rossignol loopt een gemarkeerde wandeling. Deze gaat over de berg aan de achterzijde van het huis en langs de rivier tot in Boucieu le Roi. Dit is de Boucle du Cédron.

In Boucieu le Roi is een wandeling gemaakt met beelden die het christelijke passie verhaal uitbeelden. Dit is het Parcours Pierre Vigne, dat eindigt bij het klooster dat boven Boucieu ligt. De reliëf beelden zijn begin vorige eeuw gemaakt. Pierre Vigne was een priester in de 18de eeuw die het klooster in Boucieu le Roi heeft gesticht.

  • Aan fietsroute
  • Bij wandelpaden

Wat je ook moet weten...

De natuur in de omgeving van Rossignol is van een overweldigende schoonheid: “Le Doux” meandert door groene gorges. Dit levert een afwisselend landschap op: weidse uitzichten en grillige rotspartijen.
Voor wandelaars en fietsers is het een schitterende omgeving. Rossignol ligt 3 km van het middeleeuwse dorpje Boucieu le Roi. In het dorp zijn een winkeltje (brood, eerste levensbehoeften), een bar en een restaurant. Supermarkten zijn in Lamastre en Tournon (ca. 16 km).

Rossignol is in alle seizoenen goed bereikbaar. Ongeveer 1000 km vanaf Utrecht, ca. 20 km van de snelweg.

Overige prijsinformatie en aanbiedingen

De huurprijs is exclusief: de verplichte eindschoonmaak van € 95.

Zelf meenemen

Handdoeken, Linnengoed

Prijs is exclusief

  • Schoonmaakkosten (verplicht) € 95,00

Heb je vragen?

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Met hoeveel personen?

Recensies

Rossignol heeft de afgelopen 4 jaar geen recensies gekregen.

  • Familie van der Vorm uit Vlist

    9 sterren

    Wij (gezin met kinderen in de leeftijden van 3,6,9,12) zijn een week in Rossignol geweest.
    Het huisje ligt heerlijk rustig. Overdag kwamen er een enkele wandelaar voorbij over het nabijgelegen wandelpad en af en toe komen de fietsen van de velorail achterlangs het huisje. De kinderen stonden op de uitkijk als de stoomtrein (2 keer per dag ) voorbij kwam. De afwezigheid van autoverkeer vonden we heerlijk.
    Wij waren er in een week met vriendelijk weer. Tussen de 22 en 32 graden. De tuin/ het nabijgelegen veld stond volop in bloei en we hebben ons verbaasd over de grote hoeveelheid vlinders in het gebied.
    'S nachts het raam open zetten kan zonder dat muggen je lek prikken.
    We hadden niet alle kamers nodig. Onze jongste kon zonder problemen de trap op en af. De kinderen waren blij met de extra boeken, spellen en ander speelgoed die in het huisje aanwezig blijken te zijn. Sowieso is het huisje erg compleet qua uitrusting (tuinstoelen, kookgerei etc).
    De overdekte buitenplaats is heerlijk schaduwrijk en een aangename plek om samen te eten.
    De rivier is op de meeste plekken - met name bij de stroomversnellingen- niet zo diep en helemaal niet koud. Dat was voor ons ideaal, want ook de jongste kon spelen in het stromende water zonder dat we direct bezorgd hoefden te zijn over het ontbreken van een zwemdiploma.
    Kortom, het huisje voldeed helemaal aan onze verwachtingen en was een van de mooiste plekjes waar we tot nu toe een vakantiehuisje hebben gehuurd.
    We overwegen zeker om een keer terug te komen.

Prijs per week vanaf

€ 560

Prijs per week vanaf

€ 560