Maisonneuve

Rhône-Alpes, Ardèche, Lamastre Elisabeth van Helden

Bekend bij Gites sinds 2010

Omschrijving

Het huis is ongeveer 300 jaar oud en was tot 1961 door een geitenhoeder in gebruik. Beneden woonde de boeren familie en bevond zich de stal, boven (waar nu de woonkamer en de keuken zijn) was de hooizolder. In het huis heeft U beschikking over een woonkamer, een keuken, drie ruime slaapkamers, allen met eigen sanitaire (douche n toilet) en met 2-persoonsbedden en een mezzanine waar twee 1-persoonsbedden staan.
Iedere slaapkamer heeft zijn eigen charme, de één met een mooie originele schouw, de ander met openslaande deuren naar buiten en weer een ander is gelijkvloers met de woonverdieping.
Naast een wasruimte is er ook een toilet voor ieders gebruik.

Voor kleinere kinderen is een kinderbedje en kinderstoel aanwezig.

Dekbedden en kussens zijn aanwezig, maar voor bed- en handlinnen dient U zelf te zorgen.

In de woonkamer zijn de originele stenen en balken te zien. Er is een houtkachel aanwezig en een open haard.
Het drinkwater komt van het gemeentelijk waterleidingbedrijf en kan zonder risico gedronken worden.

In de tuin is een zwembad met uitzicht over een rustige vallei.
Er zijn gemakkelijke tuinstoelen waarin U ontspannen van het mooie weer kunt genieten en een barbecue.

Er is een televisie (franse satelliet) met een dvd-speler. Met uw mobiele telefoon heeft u in en rond het huis gewoon verbinding en kunt u met een 3-G sleutel prima werken/het internet op.

 • vaatwasser
 • wasmachine
 • kinderledikant
 • kinderstoel
 • TV
 • telefoon
 • haard / houtkachel

Zoekt u rust, ruimte, natuur en het Franse plattelandsleven? Dan is Maisonneuve ideaal voor u.

Het huis ligt in het groene gedeelte van de Ardechestreek, ongeveer ter hoogte van Valence, ca. 30 km. westelijk van deze plaats, nabij het stadje Lamastre.
Het landelijke gebied kenmerkt zich door rust en ruimte. Er zijn nog veel boerenbedrijfjes, het landschap is bergachtig (tot ca. 1100 mtr.), weide en bossen wisselen elkaar af. In de omgeving lopen grillige rivieren (zoals de Doux) die in het landschap diepe geulen hebben uitgeslepen en daardoor spectaculaire landschappen hebben doen ontstaan. De rivier de Ardeche is daardoor zo bekend geworden vooral bij de Nederlanders.
In tegenstelling tot de rust in onze streek, trekt de rivier de Ardeche veel toeristen en vooral veel nederlanders, die zich zo’n 80 km zuidelijk van Lamastre ophouden, en daar een levendig en druk vakantiesfeertje kweken.
In Lamastre zult u dat niet aantreffen. Het stadje is erg gezellig, er zijn regelmatig markten en er worden ’s zomers meerdere festivals georganiseerd. Het stadje heeft een gezellig centrum met terrasjes en een plein en voldoende winkels voor alle noodzakelijke inkopen. Er zijn banken, hotels en een VVV. Ook kunt u er fietsen huren en vanaf het authentieke stationnetje rijdt enkele keren per dag een ouderwetse stoomtrein naar Tournon door het mooie dal langs de rivier de Doux (Gorges du Doux).

De winkels
In de directe omgeving van het huis (4 autominuten) treft u een grote supermarkt aan die een regionale functie vervult, terwijl u ca. 7 autominuten van de stadskern van Lamastre verblijft.

 • Landelijk
 • Bergachtig
 • Bos en veld
 • Agrarisch
 • Rustige landelijke omgeving met incidenteel enige agrarische activiteit

Recreëren
Voor mensen die van wandelen en fietsen houden is dit de ideale omgeving. Er zijn ontzettend veel verschillende routes te nemen, zowel op verharde wegen als op bospaadjes.
In de nabije omgeving (5 km. afstand) bevindt zich een natuurzwembad (in Desaignes) en op 12 km afstand is een nieuw groot zwembad (bij Le Cheylard), aande rand van de rivier met schitterend uitzicht op de rotsen aan de overkant.

Bij het VVV in Lamastre kunt u alle regionale informatie voor evenementen, bezienswaardigheden, sport en spel verkrijgen.

Het weer
Het weer in de Ardeche is in de zomer meestal goed. De temperatuur schommelt gemiddeld rond de 30 graden, maar natuurlijk kan het ook af en toe regenen, hoewel dat nooit erg lang duurt.

 • Klimsport
 • zwemmen
 • Golfen
 • Wandelen
 • Mountainbiken
 • Paardrijden
 • Watersport
 • Tennis
 • Bergsport

In de omgeving zijn diverse restaurants van verschillende kwaliteit tegen gemiddeld billijke prijzen.
De Fransen eten uitgebreid tussen de middag, waardoor u voor een goede lunch overal tercht kunt. In Lamastre heeft U veel keuze voor verschillende prijzen.

Ook ’s avonds kunt U terecht voor een maaltijd. Houdt er echter wel rekening mee dat dit gemiddeld later is dan in Nederland.

Het regionale eten is stevig, de boeren houden van vlees en worst. In de Supermarkt kunt u de gedroogde worsten goed krijgen. Probeer deze, met wat olijven en een glaasje regionale rode wijn in de avondzon ...

Gastenboek

uit Den Haag, te gast van zaterdag 9 augustus 2008 tot zaterdag 23 augustus 2008. Geplaatst op: zondag 07 september 2008, 02:00

Wat een paradijs is Maissonneuve! Prachtig huis met grote leuk aangelegde tuin. Wij hebben er 2 weken lang van genoten. Het was niet altijd mooi weer maar binnen was het ook gezellig. Met mooi weer - àls we er toe kwamen de heerlijke tuin met comfortabele ligstoelen en zwembad te verlaten - markten bezocht, gewandeld èn gefietst. Dat laatste is een aanrader: VVT's huren in Le Cheylard en van daaruit via langzaam stijgende oude spoorlijn richting St. Martin de Valamas. Je gaat dan langs de wild stromende Eyrieux. Wij zijn daar nog lang niet klaar dus komen zeker terug!

Meer berichten van gasten Deze Gite bezocht? Geef uw mening

Beschikbaarheid & prijzen

Klik of Tap op een dag om de bijbehorende prijs te zien. Bijgewerkt op: 15-06-2014

31 Beschikbaar

31 Last minute

31 Niet beschikbaar

31 Op aanvraag

31 Uw selectie

Overige prijsinformatie / aanbiedingen

prijzen zijn inclusief gas, licht, water en toeristenbelasting
Eenmalige schoonmaakkosten van 50 euro worden op de borg van 200 euro ingehouden.
Huisdieren zijn toegestaan, wel wordt er voor de schoonmaak een supplement van 10 euro gevraagd.

Inlichtingen en reserveren

Gites brengt u direct in contact met de verhuurder van het huis.

Contactpersoon: Elisabeth van Helden (Spreekt Nederlands / Engels / Frans / Duits)

Tel.: +33 475 066 973
+33 677 678 085

met
personen
Velden met een * zijn verplicht
Terug naar boven