Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Landgoed met manoir, 2 woningen, schuur, 2 zwembaden en tennisbaan

Authentiek huis
Bekijk album (41)
/
 • 16500
 • 515
 • 2
 • 22
 • 5

Beschrijving

Domaine Le Repaire is gelegen in de landschappelijk schitterende Périgord aan de rand van een klein gehucht, 2,5 km verwijderd van het plaatsje Mareuil en Périgord met alle voorzieningen en dichtbij het middeleeuwse stadje Brantôme.
Het markante Maison de Maître en aangebouwde schuur (gebouwd in 1717) vormen tezamen met de twee comfortabele woonhuizen een authentiek ensemble rond een grote romantische cour. Een majestueuze kastanjeboom en fontein zijn hier de beeldbepalende elementen. Het geheel is gelegen op een rotsachtige uitbouw aan de rand van een mooie vallei.

Manoir (315m2)
Het hoofdhuis bevat een fraaie entree en hal, groot woon/eetvertrek met schouw, bijkeuken, bibliotheek en salon, was/strijkruimte en toilet, geheel belegd met plavuizen. Op de 1e etage: 3 grote slaapkamers met eigen (en suite) badkamers met toiletten en 2 werk(slaap)vertrekken, geheel belegd met antieke vloerdelen. Grote zolderruimte (150 m2) met veel licht, momenteel gebruikt voor opslag, maar ook als atelier of extra woonruimte te gebruiken. Het manoir is centraal verwarmd.

Schuur (155 m2)
De schuur is aan het hoofdhuis aangebouwd en bevat een grote open ruimte voor stalling van auto’s, terrein materieel en opslag van tuingereedschappen etc. In de schuurruimte is een werkplaats en wijnkelder ingebouwd. In het atelier bevindt zich eveneens de C.V.-installatie (Viessmann 2001), een olieopslagtank (2000 lt.) en een water ontkalkingsinstallatie.

Twee woonhuizen (115m2 + 85 m2)
Deze voormalige natuurstenen bijgebouwen van het manoir zijn ingrijpend verbouwd tot ruime comfortabele woningen met behoud van de originele Périgourdine stijlelementen. De huizen zijn tot nu toe ingezet als gîtes voor vakantie- en buitenseizoen verhuur (met aanzienlijke verhuurinkomsten), maar kunnen op eenvoudige wijze worden samengetrokken, zodat een zeer ruime woning voor permanente bewoning kan worden verkregen.
Beide huizen hebben ruime en gezellige woon- en slaapvertrekken met elk een woonkeuken, zitkamer, 3 slaapkamers met badkamer/toilet en beschikken over elektrische verwarming en fraaie Deense houtkachels. Ieder huis heeft een eigen terras, met grote afgesloten tuin met uitzicht op de naastliggende vallei.

In het kort

Uniek ensemble van Maison de Maître, twee authentieke Périgourdine huizen en een grote schuur rondom een romantische cour met 2 zwembaden en een tennisbaan op 1,65 ha terrein met een bloeiende verhuur praktijk, gelegen in de Périgord nabij het stadje Brantôme.

 • Open haard
 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen
 • Watersport
 • Bergsport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Domaine Le Repaire ligt in het hart van het Regionaal Natuurpark Périgord-Limousin, een prachtige natuurgebied met vele meertjes. Het landgoed ligt in een kleine vallei in de campagne, op slechts 2,5 km van het stadje Mareuil en Périgord met alle voorzieningen. Het ligt halverwege de historische steden Angoulême en Périgueux en niet ver van het middeleeuwse stadje Brantôme. In de directe omgeving treft men er al 38 kastelen aan. Het gebied kenmerkt zich door glooiend heuvellandschap met prachtige vergezichten, afgewisseld door bossen, graan- en zonnebloemvelden en bloemrijke valleien.

Activiteiten
De omgeving biedt vele aantrekkelijke activiteiten en bezienswaardigheden, zoals kanoën, paardrijden, vissen, rotsklimmen en fietsen, af te wisselen met bezoekjes aan naburige markten, kastelen, meren, themaparken, ‘brocantes’ en bekende grotten met prehistorische vondsten. Voor golf kan men op drie 18-holes banen in de buurt terecht. De naburige steden Périgueux en Angoulême zijn rijk aan historische gebouwen en bieden allerlei culturele activiteiten en evenementen. Men vindt er vele moderne winkels en uitstekende medische voorzieningen.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • In/bij een dorp

Bouwstaat

Goed onderhouden


Alle huizen zijn met zorg gerenoveerd en goed onderhouden. Alle herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd met behoud van de originele Périgourdine bouwstijl met gebruik van vele natuurlijke materialen, zoals eiken balken en z.g.n. pierres apparentes. Veel van het meubilair en de uitrusting van de 2 woonhuizen zijn de afgelopen jaren vernieuwd en zijn in de koopprijs inbegrepen.
Er zijn geen bouwkundige ingrepen noodzakelijk; alle huizen zijn direct bewoonbaar.


Terrein en bijgebouwen

Het landgoed omvat 1,65 ha terrein, bestaande uit een park, glooiend grasland met fruitbomen, bos en op meerdere plaatsen weelderige bloementuinen en zitjes. Het terrein biedt naar alle kanten prachtige uitzichten. Vanaf de cour van het manoir daalt men via een bospad af naar een idyllisch gelegen terrein (5.000 m²) waar vele jaren een grote moestuin voorzag in groenten en fruit voor de bewoners. Hier bevindt zich een natuurlijke bron met originele stenen wasplaats.

Voorzieningen
- Groot zwembad van 6 x 12 m. (met onderwaterverlichting) en een kinder-
bad van 3 x 4 m., geheel met overdekt zonneterras, douche, meubilair en toilet
- Tennisbaan (hard core)
- Kinderspeelplaats met speeltoestellen, trampoline, tafeltennis, zandbak en volleybal/badminton veld
- Parkeerterrein
Aan de zijkant van het hoofdhuis bevindt zich een park met tuinen en een overdekte eethoek. Een breed gazon met fruitbomen scheidt het terras aan de achterzijde van het hoofdhuis en de voorzieningen.


Overige opmerkingen

Voor wie is het project interessant?
Het project is bij uitstek interessant voor ondernemende levensgenieters die een goed lopende vakantie-verhuurpraktijk willen voortzetten. Misschien kent u bevriende stellen die geïnteresseerd zijn hier hun 2e huis te realiseren. Voor u een mindere investering en voor hen een interessante belegging met een rendement in verhuuropbrengsten, woonplezier en veilig toezicht.

Bloeiende verhuurpraktijk
De huizen worden al vele jaren met succes verhuurd. Met een gem. bezetting per huis van 12 tot 14 weken in de zomermaanden, aangevuld met' lang verhuur' in het buitenseizoen kan een goed inkomen worden gerealiseerd. Desgewenst kunnen de opbrengsten worden vergroot met verhuur van het Manoir, chambres d’hôtes of een kleine campingactiviteit in de vallei (5000 m²).

Vraagprijs voor het project is € 660.000
In de vraagprijs zijn inbegrepen:
- Meubilair, inventaris en tuinmeubilair van alle vakantiehuizen
- Alle toebehoren bij de voorzieningen, zoals zomer- en winterdekkleden van
zwembad, schoonmaakapparaten, terrasmeubilair, spelmaterialen
- Overdracht van gebruikte websites, cliëntenoverzichten en gebruikte boekingsystemen.

Er zijn geen makelaarskosten verschuldigd die hier doorgaans ca. 5 % bedragen.


Video