Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Orgineel Château met geschiedenis

Recreatie
Bekijk album (30)
/
 • 20300
 • 300
 • 2
 • 7
 • 7

Beschrijving

Groot huis met vele authentieke details. Het is al meer dan 30 jaar in bezit en er is in al die jaren veel aan verbeterd.
Het staat te koop via Gites maar ook bij de plaatselijke immobiliers.
Het ligt geheel vrij en dat blijft zo daar het bestemmingsplan dit aangeeft. Aan de andere kant ligt het uniek daar je in 5 minuten ook in de supermarkt kan staan en met iets meer tijd je alles kunt bereiken wat de stad aanbiedt. Dit is voor de bewoner maar ook bewoner/verhuurder erg aantrekkelijk.

In het kort

Het kasteel is uit 1250 en heeft vele oude details en een archief met geschiedenis. Het diende als behuizing voor edellieden. Het is gerenoveerd en heeft een mooie tuin. Er zijn 2 zwembaden, een groot bad 11 x 5 meter en een klein kinderbad van 4 x 4 meter en er is 2,3 ha land.Er is een wijnkelder met uitstekende temperatuur en gebogen plafond.
De bedrading van elektra en telefoon is in de grond weggewerkt. Het huis heeft een eigen waterput die zeer goed werkt met behulp van een drukvat kun je het bad en de tuin hiermede water geven.In het kasteel is een kapel. Dat bevind zich in de linker toren op de beg. grond. Op de eerste etage zijn er in de 2 torens ronde badkamers gemaakt met marmer vloeren.
De schuur die bij het geheel hoort is zeer groot. Verder is er de Portierswoning en de " Barn". In het veld nog de oude Duiventil met ronde bogen.

Referentie Mocht u meer foto's of gegevens willen inzien neem dan contact met me op. Via gites.nl ben ik altijd bereikbaar en www.vakantiekasteel.net voor ENGELS en FRANS
 • Open haard
 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen
 • Watersport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Rustig gelegen dichtbij een flinke stad met veel winkels, supermarkten, plein-markten, terrassen, theater,bioskoop en een zeer groot nieuw ziekenhuis, dit alles op 5 minuten slechts met de auto te bereiken.Dus heel landelijk wonen en zeer dichtbij allerlei vormen van gemak door de ligging bij de stad Villeneuve sur Lot. Ook zal het om het huis groen blijven vanwege het bestemmingsplan .

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een stad

Bouwstaat

Goed onderhouden


Alle daken zijn vernieuwd en voorzien van zware moderne isolatie met uitzondering van de grote schuur, die niet geïsoleerd is. Verder zijn de extra huizen zeer licht en ruim d.m.v de vele ramen en ook dak-lichten..
Het kasteel heeft 5 open haarden en de Portierswoning 1 insert.
Water ( stads en putwater) functioneren goed. De septics zijn uitgebreid en pas nagezien
Groot en klein zwembad in uitstekende staat.Nieuwe liner, pomp, filter.
Grote kelder met gebogen plafond voor opslag van wijn met behoud van een zeer goede temperatuur,.
Er zijn prachtige originele eiken balken plafonds en fraaie ramen.
In de 2 torens zijn 2 ronde badkamers met marmer betegeld.
Ook is er naast de grote keuken een kapel met doopfond en wijwaterbakje.Hierover bestaat in het Archief van Agen een brief.
Daar het een groot oud gebouw is vergt het regelmatig onderhoud, daar moet wel rekening mee gehouden worden. Ook kunt u het huis helemaal naar uw eigen wensen inrichten.
Er zijn nu 2 keukens en daar kunt u 1 van maken en er zijn 4 badkamers en daar kunt u er ook meer van maken. Het is geheel naar eigen inzicht. Dit zijn meerkosten waar een budget voor moet zijn.


Indeling

Grote keukens 2x, kamer, hal , salon 2x , 2e entree met grote badkamer en 3 kamers naar erg groot balkon met fraai uitzicht.
Boven 2 ronde badkamers en 3 slaapkamers, studie en salon
Zolder met 2 kamers in de torens


Terrein en bijgebouwen

Het terrein is aan het einde van een weggetje waar verder niemand hoeft te zijn.Het ligt in agrarische bouwgrond. Een boer bewerkt dit en mijn terrein is 2.3 ha groot. Dit wordt ingevuld door een groot glooiend grasveld, een bomen-landje met 100 bomen , het zijgedeelte met fruitbomen, appels,,pruimen, kersen en noten.
In het noorden staat in de hoek van het terrein een grote Pigeonnier uit dezelfde periode als het kasteel.
De grote schuur 12 x 12 meter is hoog en heeft originele details en wordt afgesloten door 3 verschillende deuren.
Hierachter heb je een gîte , voor de details kijk op de andere site van verhuur.
Deze heeft een eigen tuin, een patio en een groot terras.
Aan de aangrenzende ruimte is de " Portierswoning" met eigen groot balkon en klein terras. Dichtbij de parkeerplaats .
Het voorterrein en deze parkeerplaats zijn in 2011 opnieuw geasfalteerd. In het midden van het voorterrein is een put met goed water.De put-opbouw is vernieuwd bovengronds en naar de diepte is het met de oude metselstenen. Ongeveer 8 meter diep.
Verder heeft het hoofdgebouw een zij en achter terras. Fraaie tuin met rozen , palmen, oleanders en bananen.
Vele fraaie struiken zoals sering en vlinderstruik.
Het hele jaar door zijn er bloemen. Er is ook een vijver met fraaie vissen en waterlelies.
Ook kijk je op de 2 zwembaden en de grote drainage-vijver van de buurman.
In het zuiden op een bos en naar het oosten zie je de enkele daken van de huizen die aan de weg staan naar de stad.


Overige opmerkingen

Het prettige van het huis is dat er verder rondom niet gebouwd mag worden maar dit geld niet voor mijn terrein.
Dus heerlijk in een rustige omgeving met bos, weilanden en een prachtige tuin maar ook zeer dicht bij de stad met alles wat dat biedt, zoals ziekenhuizen,theater, terrasjes en grote supermarkten.
Wilt u het bezoeken? Maak een afspraak. Als u contact met me opneemt dan kan ik ter plekke het huis aan u tonen.
Wel is het verstandig om eerst te corresponderen zodat ik inzage krijg in uw verwachtingen en u gelijk eerst advies kan geven.Dat bespaart onnodige visite.