Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Chambres d'hotes, gite én kleine privé woning in kasteelboerderij

Recreatie
Bekijk album (27)
/
 • 10000
 • 500
 • 3
 • 10
 • 5

Beschrijving

Goed lopende Chambres d'Hôtes (5 kamers/14 bedden, 3 badkamers), plus nieuw ingerichte 6-persoons gite (2016) en bescheiden privéwoning. Dit alles gevestigd in een voormalige kasteelboerderij van 40 meter lang. Gelegen in het bosrijke natuurpark Livradois Forez (Haute Loire) in de Auvergne op ongeveveer 950 km vanaf Midden-Nederland. Ideaal voor mensen die in het zomerseizoen (5 maanden) hard willen werken en 's winters willen genieten van de omgeving, willen reizen of tijdelijk weer terug willen keren naar Nederland.

In het kort

Prachtig gelegen kasteelboerderij in een bosrijke omgeving op 920 meter hoogte. In de nabijheid van bos, weidse uitzichten en prachtige landschappen. Op 950 km van Midden-Nederland. Winkels en supermarkt binnen handbereik, op 10 autominuten. Zwemmeer op 5 autominuten. En heel veel toeristische hotspots in de nabije omgeving.

 • Open haard
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Heeft u een zwak voor kleine Franse dorpjes, waar u de hanen hoort kraaien en de koeienbellen hoort rammelen? Voor plekjes waar het jachtige leven ver te zoeken is? Dan is La Fougeraie uw bestemming. Onze Chambres d'hôtes/gite ligt in het gehuchtje 'Folgoux' en is geheel in stijl ingericht. In een voormalige kasteelboerderij, waar in de oude koeienstallen een brocantewinkeltje gevestigd is.

Met een (zwem)meer op loopafstand, prachtige natuur voor wandelingen/fietstochten, leuke (brocante)markten binnen handbereik en zelfs de mogelijkheid tot het faciliteren van diverse workshops. Een klein paradijsje op 920 meter hoogte, ver weg van het gejaagde bestaan en toch op slechts een dagje rijden van Nederland.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Goed onderhouden


Het betreft hier een voormalige kasteelboerderij van 40 meter lang en 8 meter diep, welke in 2005-2007 grotendeels is gerenoveerd. Dak compleet vernieuwd. Electra, loodgieterwerk, het gehele sanitair en sceptic-tanks (3000 & 7500 liter + afwatervelden volgens geldende norm 2007) nieuw. Alle ramen in Chambres d'hotes en woning hebben enkel glas. In de gite dubbel glas.
Interieur opgeknapt en sinds 2010 in bedrijf zijnde als Chambres d'Hotes. Op details jaarlijks onderhoud nodig, zoals schilderwerk, kleine reparaties en tuin.


Indeling

In het langgerekte pand bestaat het linker (hoek) gedeelte uit onze gite, 3 verdiepingen van elk 40 m².
Naast de gite bevinden zich de 5 gastenkamers (3 verdiepingen, totaal 4 tweepersoonskamers, 1 familiekamer, 3 badkamers).
Het middengedeelte is de eetzaal annex ontspanningsruimte (240 m²).
Het rechter gedeelte is het privé woongedeelte (1e verdieping: woonkamer/keuken privé/badkamer,
1 verdieping lager: hotelkeuken en slaapkamer.)


Terrein en bijgebouwen

Ruim één hectare metende tuinweide met een gazon en overdekte houthokken.
Hout is gratis, we worden omringd door bossen, die toebehoren aan de vorige eigenaar en waarvan kaphout voor de kachels vrij verzameld mag worden.

Sinds kort hebben we ook een gite erbij.
De gite (120 m², verdeeld over 3 verdiepingen) biedt een fijne leefruimte met haardkachel, een open keuken, 6 slaapkamers en 1 badkamer en nog een apart toilet. Er is ook nog een ruimte voor het plaatsen van een 2e badkamer.
De gite zit aan ons vast, dus het pand bestaat van links naar rechts uit: gite, chambres d'hotes en privéwoning.


Overige opmerkingen

Het pand heeft overal houten vloeren en er heerst nog steeds de sfeer van weleer. Door de aanwezigheid van de grote ontspanningsruimte biedt het pand legio mogelijkheden voor het faciliteren van groepen (schilderen, yoga, bridgen e.a.).
Het object wordt compleet aangeboden inclusief de inboedel van het hotelgedeelte (en hotelkeuken) en de ontspanningsruimte. Ook het meeste witgoed zit in de overname. Meer specifieke informatie kunt u, bij serieuze interesse, via een mail opvragen.