Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Ruim huis met parktuin in rustig Franse dorpje als B&B of riante (2de) w...

Huis
Bekijk album (19)
/
 • 1428
 • 232
 • 2
 • 11
 • 2

Beschrijving

Een ruim huis van 232 m2 met BG en twee etages met een tuin van ca 1000 m2 in de kern van een typisch Frans dorpje in het midden van Frankrijk (Regio Bourgogne). Het huis was bewoond t.m. januari 2017 en is al die jaren (sinds de jaren 60) goed onderhouden. Het huis is daardoor direct bewoonbaar met mogelijke overname van een deel van de meubilair en zonder grote uitgaven te verwachten: CV ketel vernieuwd in 2013, dakbedekking recent vervangen.

In het kort

Het huis met bijbehorend parktuin heeft alles te bieden voor iemand die ruim wilt wonen in Frankrijk of om daar met een B&B te starten.
Op ca 7,5 uur rijden vanaf Utrecht, de rust van het platteland met de voordelen van een dorpskern (warme croissantjes op loopafstand) en op 20 km afstand van het provinciale stadje Moulins s/Allier.

 • Open haard
 • Pretpark in de buurt

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

In het dorp is er een tandarts, arts, fysiotherapeute, verpleegkundige praktijken bakker, slager, en minimarket aanwezig.. Moulins s/allier op 20 km afstand, stad van ca 20 000 inwoners met alle faciliteiten zoals winkels, horeca's, zwembad, treinstation...etc

 • Landelijk
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • In/bij een stad

Bouwstaat

Zeer goed onderhouden


Mijn ouders hebben daar meer dan vijftig jaar gewoond en geen bezuinigingen gedaan op het onderhoud.


Indeling

BG: Verhoogde (ca 1,2m) ingang met stenen trap, ruim ingang (13m2) met toegang tot twee kamers van 19 en 14 m2) een houtentrap (met traplift, mogelijk over te nemen) naar de eerste etage en toegang tot de eerste woonkamer (25m2) en naar de tuin; verder toegang naar een tweede woonkamer met open haard (29m2) en een keuken (11m2). Via de keuken toegang tot een (betonen bijbouw met platte dak) garage (30 m2). Via de garage toegang via twee brede schuifdeuren naar de tuin.

Eerste etage: 4 slaapkamers (10, 15, 19, 10 m2), badkamer (7 m2), WC (1 m2), houtentrap naar de tweede etage.

Tweede etage: drie slaapkamers (10, 11, 11 m2) onder schuine dak en houtenbalken op zicht, Badkamer met WC (4 m2), twee kamers (3,4 m2) voor opslag. Toegang tot nok (zonder vloer).


Terrein en bijgebouwen

De garage van beton met plat dak zit vast aan het huis, te betreden via de keuken.
Bij het huis hoort een parktuin van 1196 m2 met een vijver van ca 10x4m, water leidingen met meerdere aansluitpunten door de hele tuin, aangesloten aan een pomp met diepe toegang tot grondwater die nooit droog gevallen is. Naast de vijver een pergola bedekt met blauwregen en aan de andere kant een overdekt terras(dakpannen op houtentimmerwerk), waarbij er de mogelijkheid is om elektrisch te kunnen koken en te genieten van buitenshuis eten ( heerlijk in de zomer).
Verder in de tuin een brede strook zonder bomen van ca 20 m jaren in gebruik als bloemen- en moestuin. Aansluitend aan de tuin zelf, een stuk aangeplant met dennenbommen met daartussen een cirkelvormige wandelpad.


Overige opmerkingen

Het verkoop vindt plaats via een makelaar (advertentie: http://www.agencespohnvilleroy.com/annonces/achat/maison/lucenay-les-aix-58/121455179.htm)