Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Uniek groot huis aan het Lac des Settons in het hart van de Morvan!

Authentiek huis
Bekijk album (21)
/
 • 2525
 • 200
 • 2
 • 9
 • 3

Beschrijving

Uniek gezellig groot huis te koop direct aan het Lac des Settons in het hart van het natuurpark de Morvan!

In het kort

Het huis, gebouwd rond 1865, heeft dikke muren van graniet, gedolven uit de oude groeve aan de noordkant van het pand. In de loop van de jaren is het huis netjes gerestaureerd met behoud van de originele authentieke delen, zoals het lichte eiken Franse plafond, het parket en de karakteristieke tegelvloer.

 • Open haard
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen
 • Watersport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Op slechts 2 minuutjes lopen ligt ons kleine "privé" strandje van het door toeristen en natuurliefhebbers zeer gewaardeerde meer met fantastisch schoon water en zijn prachtige authentieke stuwdam. In het meer kan o.a. gezwommen, gevaren en gevist worden en via een 16 km lang wandelpad, is het 366 hectare tellende meer in ongeveer 4 uur te ronden. Eens in de 20 jaar vindt het bijzondere fenomeen van de "vidange" plaats, waarbij men het meer leeg laat lopen voor een inspectie van de dam. Rond het meer bevinden zich diverse campings en horecagelegenheden.

Het huis bevindt zich halverwege de rustige verbindingsweg tussen de dorpjes Montsauche les Settons in het noordwesten en Moux en Morvan in het oosten, waar diverse voorzieningen, zoals apotheek, artsenpraktijk (met Nederlands sprekende arts), bakker, bank, bouwmarkt, dierenarts (NL sprekend), fysiotherapie (NL sprekend), garage, kapper, proximarché en tankstation te vinden zijn evenals diverse horecagelegenheden en een wekelijkse markt.

Iets verderop vindt u kleine stadjes zoals Saulieu en Chateau Chinon en de wat grotere steden Autun en Avalon, waar ook grote moderne supermarkten en andere winkels en markten te vinden zijn. De wijnstreek ligt op nog geen uur rijden met namen als, Beaune, Santenay, Givry etc. Parijs ligt op 3 uur rijden. De TGV stations van Montbard en le Creusot liggen op 1 uur rijden.

De Morvan is een beschermd natuurgebied, waar geen fabrieken gebouwd mogen worden. Het is hier ’s nachts nog echt donker en bestaat uit prachtige natuur met bloemen, meanders, bronnen, heuvels, bossen en weides en elk jaargetijde is een feest.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Goed onderhouden


In 2011 is het leien dak vervangen.


Indeling

Op de woonverdieping bevinden zich de entree met vaste houten trap naar de bovenverdieping en een stenen trap naar de cave, een keuken, grote L-vormige woonkamer/salon, eet-/studeerkamer en een badkamer met douche en toilet. De bovenverdieping heeft een ruime overloop met 3 slaapkamers, 2 open ruimtes die dmv een wandje als aparte kamer ingezet kunnen worden en badkamer ook weer voorzien van douche en toilet. Het dak is geïsoleerd, waarbij de dakconstructie in het zicht is gelaten. De gewelfde cave is verdeeld in 2 ruimtes, te gebruiken als was-/opslagruimte en waar de cv-ketel zich bevindt. Daarnaast geeft de cave binnenshuis toegang tot de dependance.

De verwarming op de woonverdieping geschiedt dmv een oliegestookte cv-installatie en een houtgestookte inserthaard. De olietank voor de cv bevindt zich ondergronds. De grootste deel van de ramen is voorzien van dubbel glas. Het huis heeft een aansluiting op de openbare riolering.


Terrein en bijgebouwen

De dependance beschikt over een eigen entree en bestaat uit een salon, keuken, 2 slaapkamers en een ruime badkamer met douche en toilet. De salon is voorzien van een inserthaard (met rvs buis in de schoorsteen). Dit leuke huisje heeft uitstekende verhuurmogelijkheden en is in eerder jaren ook uitgebaat als gite, waarmee in de zomermaanden rond de €500/week aan inkomsten gegenereerd is.

Het terrein is rondom gesloten en beschikt over ruime parkeermogelijkheden met 2 toegangspoorten.


Overige opmerkingen

De ligging van het huis is zuidwest georiënteerd, waarmee u van de zon kunt profiteren vanuit de heerlijk ruime salon via meerdere openslaande deuren toegang heeft tot het fantastische grote terras (13,5 x 2,5 m), dat zich over de hele breedte van het huis uitstrekt en uitzicht geeft over de prachtig aangelegde en netjes onderhouden tuin met diverse zitjes. Tussen de volwassen bomen door, kunt u een glimp van het meer opvangen.

Het huis kan snel leeg opgeleverd worden, waardoor u nog deze zomer kunt genieten van dit heerlijke huis en prachtige omgeving!