Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Familiehuis/chambre d'hôtes in uitstekende staat

Authentiek huis
Bekijk album (20)
/
 • 2000
 • 200
 • 1
 • 13
 • 4

Beschrijving

Deze statige maison de maître is gebouwd in 1850 en heeft jaren dienst gedaan als zusterhuis van het dorpje Poil. In de jaren zeventig is het hele pand gerenoveerd. De grote ronde ramen zorgen voor een prachtige lichintval. Momenteel fungeert het huis als comfortabel woonhuis en goedlopende chambre d'hôtes. Het geheel oogt fris, maar met behoud van authentieke details die de historie van het pand verraden. Het huis is omgeven door 2000m2 tuin, waarvan de voortuin in 2017 volgens ontwerp van een tuinarchitect is aangelegd. De ruime huiskamer biedt toegang tot een zuid-tuin en een west-zonneterras. De garage biedt ruimte voor twee auto's en het huis is geheel onderkelderd (caves 70m2). Als u de chambre d'hôtes wilt voortzetten is de overname inclusief website (www.lapetitebourgogne.com) en de naam die gekoppeld is aan diverse bookingssites. Gastbeoordelingen scoorden in 2017 een 9,3 op booking.com. Wilt u geen chambre d'hôtes? De woning is uitstekend geschikt als familiehuis, waarbij ieder zijn/haar privacy heeft. Bij de verkoop is bijna de gehele inventaris (meubelen) inbegrepen.Het pand wordt verwarmd middels een olie gestookte cv installatie (2010, echter 3 jaar in gebruik)

In het kort

 • Open haard
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen
 • Watersport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Onze villa bevindt zich in 'Le Bourg' (de dorpskern) van het dorpje Poil, pal achter de kerk. In 'Le Bourg' wonen ongeveer 30 mensen, het gehele dorp telt 150 inwoners. Op 100 m afstand is een goed lopende Auberge/restaurant (Auberge de Poil). De omgeving is landelijk met enige agrarische activiteit. De Morvan is een voortreffelijk vakantiegebied. In de eerste plaats voor liefhebbers van een doe-vakantie. Vooral wandelaars, fietsers en in het bijzonder mountainbikers kunnen hier volop genieten. Bourgogne is bovendien de streek bij uitstek in Frankrijk waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart op kunnen halen. Door de centrale ligging in de Bourgogne kunnen er prachtige dagtochten worden gemaakt langs de kastelen aan de Loire of naar Beaune, het wijncentrum van de Bourgogne.
De Morvan staat bekend om zijn schone lucht (geen vervuilende industrie), witte koeien (Charolais), glooiende landschappen en hoge heuvels. De Morvan bestaat grotendeels uit coulissenlandschap. Dit zijn landerijen afgescheiden door wallen en heggen afgewisseld met losse groepjes bomen en struiken. Ongeveer 45% van de Morvan is bedekt met schitterende bossen.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • In/bij een dorp

Bouwstaat

Goed onderhouden


- Alle kozijnen en complete dak jaren 70 gerenoveerd en in uitstekende staat.
- 1e verdieping: 3 kamers met badkamers nieuwbouw 2016/2017. Mogelijkheid voor 4e kamer met badkamer.
- Massief eikenhouten keuken: 2016 met authentieke schouw.


Indeling

Begane grond: entree via veranda (2017). Ruime hal met ontvangstbalie voor gasten. Huiskamer met eetkamer en gezellige haard (schoorsteen 2017) en op meerdere plekken openstaande deuren, waarvan een naar groot buitenterras (40m2). Ruime woonkeuken met apparatuur en extreem veel bergruimte. Slaapkamer met aangrenzende badkamer (douche, bidet en ligbad) en apart toilet.
Verdieping: 3 ruime kamers met luxe prive-badkamer en 1 ruime kamer ( met voldoende ruimte voor kamer met prive-badkamer).
Ruime garage voor 2 auto's (40 m2) en caves (70m2), waaronder ketelhuis en diverse opslag.


Terrein en bijgebouwen

2000 m2 met grote omheinde buitenkennel met overdekte, geisoleerde ruimte voor honden.
Schuur en pierre met aangrenzende kapschuur