Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Het Grote Huis, Het Kleine Huisje, Hangar met werkplaats

Authentiek huis
Bekijk album (28)
/
 • 22000
 • 624
 • 2
 • 13
 • 3

Beschrijving

Te koop zijn: Het Grote Huis bestaande uit: vestibule, keuken, eetkamer, werkkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer, toilet, badkamer, kamer, atelier, mezanine, gîte met eigen ingang: keuken, WC , badkamer, slaap-woonkamer. Daarnaast een apart "Klein" Huisje: woonkamer/keuken, WC, douche, garage, 2 slaapkamers. Op het terrein staat ook een grote loods van 24*12 meter met daarin een werkplaats van 9*12 meter. Het terrein is 2 ha groot, 1 ha is een wei en 1 ha is de tuin.
De gîte en het kleine huisje kunnen verhuurd worden als B&B of als Gîte (3 épices). Er is vergunning voor een kleine camping met 6 plaatsen. WC's, douches en keuken zijn aanwezig in de loods. De werkplaats heeft veel ramen en is dus erg licht het kan ook als atelier dienen.
In de loods kunnen ook nog paardenboxen gemaakt worden.

In het kort

Mooi woonhuis met prachtig uitzicht over het dal. Volledig gerestaureerd. Mogelijkheid voor verhuur en kleine camping. Mooie grote werkplaats met 3 fasen stroom.

 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het Parc National Régional du Morvan (https://nl.wikipedia.org/wiki/Morvan) is een natuurgebied met veel bossen. Ideaal wandel, fiets en mountainbike gebied. Het dorp Anost ( ongeveer 1 km van het huis) heeft ongeveer 700 inwoners en is voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen: 2 kruideniers, slager, bakker, 2 restaurants, bar,nederlandse arts, tandarts, bioscoop en natuurlijk een museum. Autun ligt op 23 kilometer en Chateau-Chinon ligt op 19 km. Op 100 meter afstand ligt een klein zwemmeer. Op 23 km afstand ligt het Lac des Settons. Een mooi ondiep stuwmeer met schaduwrijke oevers. Op 23 km afstand ligt Bibracte met opgravingen uit de keltische en romeinse tijd.
Het huis is 's winters goed te bereiken.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Zeer goed onderhouden


In 2008 zijn we begonnen met de verbouwingen. Deze hebben 3,5 jaar geduurd. Hierbij zijn alle vertrekken verbouwd, sanitair aangebracht, geïsoleerd, nieuwe verwarmingsketel, houtkachels van Harrie Leenders. We hebben veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen: houtwolisolatie en leemstuc.


Indeling

Er zijn 2 woongebouwen. Het Grote Huis en het "Kleine" Huisje.
Het Grote Huis is onze woning, een groot atelier 5*7 m met vide/verdieping, en een gîte met aparte ingang. Het grote huis heeft een duiventoren (colombier) waar zo nu en dan een uil woont.
Het "Kleine" Huisje is niet echt klein want het is een volwaardige woning waar 4 personen in kunnen verblijven.


Terrein en bijgebouwen

1 ha bestaat uit grasland. 's Winters laat de boswachter er zijn paarden grazen.
De andere ha behoort bij het huis en is beplant met bomen, bessendragende heesters en grasland. Er is een kleine vijver die gevoed wordt door bronnen op het terrein. Het is een onderhoudsarme tuin. Alleen bij het huis onderhouden we enkele borders.
Op het terrein staat ook een grote loods die we afgebouwd hebben en bekleed hebben met in lijnolie gekookte douglas rabatdelen. Hierin is een grote werkplaats en de rest is opslag, maar je kan er ook paardenstallen van maken. Een deel van de hangar is ingericht met douches, WC's en een keuken voor de camping gasten.


Overige opmerkingen

Het uitzicht is het hele jaar mooi.'s Morgens kan je vanuit je bed de zon zien opkomen. Je maakt de wisseling van de jaargetijden mee. En het is stil. Achter het huis langs loopt de weg van Anost naar Arleuf. Er is wel verkeer maar je merkt er weinig van omdat je leeft aan de andere kant van het huis.