Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Bungalow te koop op unieke plek in de Zuid Bourgogne nabij Cluny

Huis
Bekijk album (34)
/
 • 1270
 • 100
 • 0
 • 5
 • 1

Beschrijving

Een buitenkans, want het huis is zeldzaam goed gelegen op een heuvel in een prachtige vallei op 300 m hoogte.
U heeft een panoramisch uitzicht naar oost, zuid en west. ’s Avonds verdwijnt de zon achter de kim waarop ons dorp La Vineuse ligt met haar sprookjesachtig verlichte kerktoren, 100 m hoger.
Het betreft een licht, gerieflijk huis, alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud. Zelfs de tuin, 1270 m.. vraagt slechts af en toe een maaibeurt.
Via een galerie, waar het gezellig zitten is, bereikt u een halletje waaraan een ruime, volledig ingerichte keuken ligt en een lichte ruime woonkamer met een houtkachel, met een drietal openslaande deuren naar terras.
Aan de gang grenzen twee slaapkamers èn een multifunctionele kamer die ook weer openslaande deuren naar het terras aan de achterkant heeft. Daar ligt trouwens ook de speelweide.
Natuurlijk is er een goede badkamer, met inloopdouche, bidet, dubbele wastafel en regelbare verwarming. Een apart toilet met fontein. Een gesloten voorraadkast waar de wijn koel blijft.
Van binnen uit bereikt u de garage, met water aansluiting, annex werkplek en de bijkeuken. Daar staat de wasmachine, boiler, gootsteen en opbergstellingen.
Buiten is nog een abri voor houtopslag, maaimachine e.d., afsluitbaar.

In het kort

 • Rolstoeltoegankelijk
 • Open haard
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

De Zuid Bourgogne, tegen de Beaujolais aan gelegen, is een prachtige, zeer heuvelachtige streek met schitterende uitzichten. Auto-tochtjes lopen altijd uit. Niet alleen wegens het natuurschoon. Want interessante steden als Lyon, Beaune, Paray le Monial zijn ook met een uur bereikbaar. Weer terug op de basis merkt u het micro klimaat op: wij genieten door het Rhônedal mee van de mediterrane luchtstroom.
Niet op de plattegrond aan te wijzen maar wèl voelbaar, is de ambiance van het huis. Vanaf de eerste minuut bent u op vakantie. U kijkt, als u wilt, gelijk op een Middeleeuwse toren.
De tuinstoelen staan overal: in de zon, uit de zon, in de wind, uit de wind, onder een boom of juist niet. En overal geniet u van het mooie uitzicht, een ruim coulissen landschap, zo kenmerkend voor de Zuid Bourgogne. Het betreft een huis uit 1982, goed geïsoleerd, met keramische radiatoren en houtkachel, buitenzijde in 2017 geschilderd.
Geschikt voor kinderen en ouderen, ook voor wie slecht ter been is. Het huis is rustig gelegen, 300 m van ons mini dorpje Sassy. En, zeker niet onbelangrijk, de supermarkt en de bakker vindt u al op 6 km.
De Frankrijk-liefhebbers weten dat Cluny e.o. bezocht wordt door de cultureel geïnteresseerde toerist wegens haar verleden met een belangrijke abdij en het middeleeuws karakter.  Cluny is echter bepaald geen ingeslapen stadje. Het heeft een levendige boerenmarkt op zaterdag, café’s met terrassen, restaurantjes, levendige winkelstand, èn een actief Bureau de Tourisme. Concerten in de Romaanse kerkjes alom, creatieve festivals in de buurt, de Voie Verte voor de fietsliefhebbers, twee zwem-meren op 20 min. rijden, golfbanen dito, niemand hoeft zich te vervelen. Vermeldenswaard zijn nog de (gratis) springwedstrijden van het hippisch zo actieve stadje, de tennisbanen en vooral een bezoek aan de ‘verloren’ abdij. Mėt gids!

Kijk ook nog even op onze eigen website die wij ooit maakten omdat het huis zo goed verhuurbaar is.
website: www.het-bourgondische-leven.nl
Deze plek, is een buitenkans, is te koop. Vraagprijs … 164.000 €
Van particulier naar particulier. Dat scheelt 8% makelaarskosten.
Het 'compromis de vente' loopt via de notaris.
Er is ruimte en mogelijkheid tot uitbouwen of plaatsen van een zwembad.
Het huis is geschikt voor permanente bewoning.
De inboedel is, in overleg, te koop.

 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • In/bij een stad

Bouwstaat

Goed onderhouden