Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Molencomplex, woonhuis met B&B, 2 gites en minicamping op 4.1 ha. met ri...

Authentiek huis
Bekijk album (7)
/
 • 41000
 • 420
 • 16
 • 9

Beschrijving

Op de rand van het "Parc naturelle du Morvan"in het hart van de Bourgogne op 300 meter hoogte ligt dit uniek ensemble van een groot woonhuis, een watermolen en een boerderij. Dit alles op een terrein van ruim 4 ha, omzoomd door bossen, weilanden, heuvels en begrensd door een meanderend riviertje.Wij, de huidige bewoners Marcel en Ineke Beljon hebben met veel liefde en aandacht tijdens de verbouwing gewerkt om de authenticiteit van de gebouwen te bewaren, daarbij de huidige milieu- en energienormen in het oog houdend. In het grote huis is de chambres d'hôtes (B&B), de watermolen en de boerderij zijn verbouwd tot 2 gîtes. Gelet het aantal jaren dat wij dit bedrijf gerund hebben, zijn wij toe aan een rustiger fase in ons leven. Toekomstige bewoners kunnen het bedrijf voortzetten en uitbreiden in aantal kamers voor de verhuur en het aantal campingplaatsen. Maar er zijn tal van mogelijkheden om deze unieke plek een andere bestemming te geven. De gebouwen bijvoorbeeld door meerdere gezinnen te laten bewonen. Alles bij elkaar genomen opent het perspectief om in dit prachtige gebied te gaan wonen. Wij, Marcel en Ineke zullen u na afspraak hartelijk ontvangen om u rond te leiden en van gedachte te wisselen.

In het kort

Het woonhuis ( 1910 ) ; grote hal, privé-gedeelte bestaande uit grote woonkamer met open haard, grote eetkeuken met open haard, kantoortje met toilet en een ruime slaapkamer en-suite.
1e etage een ruime overloop met 4 gastenkamers met 2 badkamers en-suite, en een te delen badkamer , 2 zolders van respectievelijk 74 m² en 30m² . Onder het gehele huis op tuinniveau
was/stookruimte, voorraad- en wijnkelder, werkplaats, opslagruimte en een paardenbox. Totaal 434m²
Boerderij ( 1686 ); Begane grond huiskamer met open keuken, slaapkamer met privé douche en wastafel en apart toilet. 1e etage 2 slaapkamers, grote badkamer met douche en apart toilet 120m²
Dichte stal met verdiepingsvloer en een open stal/garage 113m²
De watermolen ( 1686 ) ; begane grond grote huiskamer met open keuken, 1e etage 2 slaapkamers met grote douche 80x120 en apart toilet totaal 90m²
in het souterrain bevindt zich het sanitair voor de camping, 2 x douche 2x toilet en een afwasplaats 45 m².
De camping ligt in een park- bosachtige omgeving en heeft 6 ruime plaatsen met zowel zon als schaduw. Er is een mogelijkheid om de camping uit te breiden na aanvraag van een vergunning.
Op het terrein bevindt zich een oude wasplaats met bron, een molenkanaal met een sluis om het water te regelen naar het molenrad, er is een boomgaard met pruimen- peren- en appelbomen,
een tuin met klein fruit zoals aalbessen, zwarte bessen, frambozen. Er is een moestuin en een kippenhok met buitenverblijf met vrije uitloopkippen en wat eendjes.

 • Open haard
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Pretpark in de buurt
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Rustig gelegen maar niet geïsoleerd. op 600 meter van een doorgaande D-weg. tussen Autun en Luzy. Autun 15 minuten rijden, een geweldig Romeins stadje met veel bezienswaardigheden, 2x in de week een markt . De Mont Beuvray met zijn Keltische opgravingen en museum. De tempel van de 1000 Boudha's , Saint Didier-sur-Arroux, een klein dorp maar wel met 2 geweldige restaurants.
In Toulon-sur-Arroux een thema-park met zijn labyrinten. De wijnvelden en caves op 45 minuten rijden, Paardenmanege op 5 minuten rijden, een zwemmeer op 5 minuten rijden en een vismeer op 700 meter. Elk dorp heeft wel een rondwandeling variërend in lengtes en hoogtes..

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk

Bouwstaat

Zeer goed onderhouden


Het woonhuis met de B&B is door de vorige eigenaar (Fransman) gerestaureerd, wij hebben wat hedendaagse vernieuwingen aangebracht met o.a. extra badkamers. De molen (gîte van 90 m²) stond al 50 jaar stil er was geen elektra/water dus er was een grondige restauratie nodig. Met behoud van veel originele elementen tot een hedendaagse gîte was heel veel werk maar het resultaat is ernaar. Ook de boerderij (gîte van 120 m²) is grondig gerestaureerd. De originele balken zijn tevoorschijn gekomen, ook hier water en elektra aangelegd, de buitenmuren opnieuw gevoegd met o.a. leem en kalk. ook hier mag het resultaat er zijn. Alle gebouwen hebben minimaal dubbel glas. Het woonhuis heeft grotendeels 3-dubbel glas.


Indeling

Woonhuis; beg. grond grote entree, kantoortje, privé huiskamer, privé slaapkamer en-suite, een grote eetkeuken met kookeiland en tafel van 3 meter, 1e etage 4 kamers B&B, 2 grote zolders, voorraad kelders, wijnkelder, stook/was ruimte, werkplaats, opslagruimte en 2 paardenboxen. Molen 90 m² entree, open woonkamer met keuken, 2 deuren naar groot terras, binnentrap naar etage met 2 slaapkamers, grote badkamer en apart toilet. Boerderij, 120m² open woonruimte met keuken, slaapkamer met douche, apart toilet, trap naar etage, 2 slaapkamers, badkamer en apart toilet.


Terrein en bijgebouwen

Terrein van ruim 4 ha. waarlangs het riviertje La Braconne stroomt. er is een natuurcamping met 6 plaatsen, een boomgaard, moestuin, kippenhok met buitenverblijf, een speelweide, een open stal en een dichte stal met verdiepingsvloer met vaste trap. Een waterput, een oude wasplaats, een four au pain (broodoven) maar deze is niet meer te gebruiken. Een deel van het land wordt door een boer gebruikt om zijn koeien te laten grazen. Een deel van het land laten we uitgroeien tot een bos.


Overige opmerkingen

Het complex is van voor 1800. Chevannes is de naam van de Graaf die vlakbij in het Chateau de Chevannes woonde waar helaas niets meer van over is. Wel hebben wij foto's van de tekeningen met o.a. dit chateau gemaakt.
Er is een molenkanaal (bief) dat speciaal is gegraven om toentertijd het molenrad te kunnen laten draaien. Er is een sluis die met de hand bedient moet worden om de toevoer van het water te kunnen regelen en is nog steeds in gebruik.
Bij langdurige regen draaien wij hem open zodat het water rechtstreeks in de Braconne loopt.
Er is geen overstromings-gevaar voor de huizen. In het grote huis zijn 4 open haarden. Vrijwel alle verlichting is LED verlichting dus weinig energie verbruik. Sproeien doen we met water uit het molenkanaal.