Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

(Vakantie)huis in Canouville Normandië

Appartement
Bekijk album (13)
/
 • 900
 • 85
 • 1
 • 6
 • 2

Beschrijving

Het vrijstaande landhuisje (gite) ’Mignon Credôrye’ ligt op 5 km van zee en de gezellige boulevard van de badplaats Veulettes-sur-Mer.
De gite combineert de charme van een oud Frans boerderijtje (opgelet voor lange mensen: lage balken!), met hedendaags comfort. Het huis is uitgebreid met een living met insert kachel (deze stuurt de warmte door het hele huis) en gezellige eetkeuken.

Ruim geoutilleerde keuken met een fornuis (5 pitten, hete lucht oven/grill). Volledige keukeninrichting. Ruime ijskast met diepvriesdeel, afwasmachine, wasmachine, air flyer, pannen en bestek, borden, glazen etc. De eetkeuken staat in rechtstreeks contact met de living onder de rustieke boerderijbalken. Vanuit het keuken/eet gedeelte kijkt men op de schouw in de living met rondom ramen. De schouw en gezellige meubels maken dit tot een plezierig vertrek. Aan de andere kant van de keuken is een 2-persoons slaapkamer met openslaande deuren (op het zuidwesten) naar de tuin. Aansluitend aan deze slaapkamer is een badkamer met douche, wastafel en toilet.

Verdieping (deze is, conform de contouren van het boerderijtje laag):
Boven de parterre-slaapkamer is via een open trap verbinding een tweede 2-persoons slaapkamer op het zuidwesten. Boven het eetgedeelte is een kleine badkamer met toilet en klein bad.
Daarachter is een tussenzoldertje met een raampje, geschikt voor bijv. uw bagage. Boven de living is een vide met daarop twee bedden.

Het huis is geschikt voor 4 tot maximaal 5 personen. Vier bedden zijn 90x200 al dan niet te koppelen of te scheiden. Twee bedden zijn 80x195 (vide), desgewenst te koppelen. Tuinmeubilair is aanwezig.

De tuin is rondom afgezet en geschikt om honden vrij in te laten lopen. Vanuit het huis loopt men, binnen vijf minuten naar het dorpscentrum voor de dagelijkse boodschappen. En een gezellig babbeltje in het plaatselijke kroegje. Vanuit het huis loopt men binnen 2 minuten naar de Grand Randonnee en dus naar de ingang van uitgebreide (honden)wandelroutes. Vanuit het huis rijdt men binnen vijf minuten naar zee.
In Cany Barville (op 4,5 Km) is een moderne sportschool, een groot zwembad en een kinder-attractiedorp (Lac de Cany), waar o.m. aan watersport in allerlei vormen gedaan kan worden door volwassenen en kinderen.

Tussen Dieppe en Fécamp, direct ten zuidwesten van het mooie St. Valéry-en-Caux, vindt u deze fraaie omgeving van Canouville (236 inw.), met op 5 km afstand de ouderwets gezellige badplaats Veulettes-sur-Mer met haar gezellige boulevard en heerlijke zeezicht-restaurantjes.
Een echt landelijk dorp, als een door oude bomen beschermde plek van vestiging en ooit plaats biedend aan een Romeins amfitheater. Bijzonder fraai is de Eglise Notre Dame, met sporen uit de 13e eeuw.
In 5 uur rijden bent u vanuit Nederland bij de prachtige, hier en daar ook wat ruige Côte d’Albâtre. De badplaats Veulettes-sur-Mer is binnen vijf minuten te berijden en via verschillende wandelpaden in een uur te belopen. Zomer en winter is parkeren hier geen probleem!
De omgeving is geaccidenteerd en biedt uitzicht en ruimte door in elkaar lopende valleien en langs stromende riviertjes zoals de heldere Durdent.
De levendige vissers- en plezierhavens van Fécamp en St. Valery-en-Caux liggen op minder dan 15 minuten rij-afstand en de bekende kustplaats Étretat op ca. 30 minuten. De stad Rouen met zijn vele winkels en indrukwekkende kathedraal, bereikt u binnen 30-45 minuten.

In het kort

 • Open haard
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Vissen
 • Watersport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

 • Landelijk
 • In/bij een dorp

Bouwstaat

Goed onderhouden


het huis dateert -origineel- van begin 1900
Is aankocht door ons in 2006 en er is grondig gerenoveerd, zowel qua isolatie v /d muren, nieuw rietendak (ook in 2014 een groter deel).
Het is vergroot met ca. 30 m2 en voorzien van veel raam/kozijnen met HR++ dubbelglas, dus veel licht.
Vrijwel alle kozijnen en deur zijn voorzien van rolluiken.

Verwarming is vervangen in 2015 (elektrisch) en in 2016 is een insert geplaatst in 1 van de schouwen. Deze insert ( 28 KW) geeft zijn warme lucht af d.m.v. luchtkokers (geïsoleerd) en met behulp van de Turbo verwarmt dit systeem het gehele huis t/m de achterste badkamer./slaapkamer.

De nieuw aangelegde vloeren hebben een 15 cm dikke isolatielaag.


Terrein en bijgebouwen

Het gehele perceel is ca 950 m2 en de tuin is aangelegd met rozen partijen en een parking voor 2 auto's.
Het geheel is met hekwerk afgesloten voor bijv. honden en kleine kinderen.
Er is een zgn abri in de achtergedeelte v/d tuin waarin kleine opslag kan plaatsvinden, zoals fietsen, stookhout e.d.


Overige opmerkingen

Het huis bevindt zich op de rand van het dorp Canouville en heeft uitkijk over de landerijen en ligt ca 3,5 Km van de zee.
De lokale belasting is beperkt tot ca € 350 p/jr

Aan zee ligt Veulettes sur Mer met vele restaurantjes aan de boulevard, casino en een epicerie winkel.

Het gebied is fameus voor zijn randonees / wandelroutes.

Het geheel kan worden aangekocht zonder en met alle meubilair, uitstekende bedden [90x200], complete keuken, vaatwasser (siemens) en wasmachine en insert verwarmings-systeem

Prijzen verstaan zich als volgt:

zonder € 195.000
met € 200.000

Reden van verkoop is onze leeftijd en de afstand van 450 Km.