Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Landhuis met gite in de Limousin

Authentiek huis
Bekijk album (21)
/
 • 5000
 • 320
 • 3
 • 11
 • 2

Beschrijving

Landhuis met zwembad en gite in een park van 5000 m2

In het kort

Op nog geen 800 km van de Nederlands-Belgische grens, bevindt zich een fraai, in het groen verscholen landgoed, gelegen in de schitterende regio Limousin in de Zuidwesthoek van Frankrijk.
Het betreft een zeer charmant, mooi afgewerkt en goed onderhouden landhuis met veel originele details, gelegen nabij Bujaleuf, in het Franse departement Haute-Vienne. In een mooie, ca 5000 m2, parkachtige tuin bevinden zich behalve het hoofdhuis, een volledig zelfstandige gite en een overdekt zwembad (45 m2)
We wonen al bijna 20 jaar met buitengewoon veel plezier in de prachtige Limousin, maar als je tegen de 80 loopt wordt zelfs het vrij eenvoudige onderhoud van zo'n landgoed toch wat minder eenvoudig. Tachtig is prachtig, maar het wordt me te machtig.

 • Open haard
 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Vissen
 • Watersport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het Plateau de Millevaches is een schitterend wandelgebied. Hier kun je nog genieten van de echte, stille natuur. De stilte en de ruimte zijn overweldigend. In de omgeving van Bujaleuf zijn er diverse leuke dorpjes met restaurants en winkels. Het dorp zelf heeft een heel gezellig restaurant, een bakker, een supermarktje en een aantrekkelijk zwemmeer met een prachtig zandstrand.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • OV toegankelijk
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Goed onderhouden


Keuringsrapport met EPA-certificaat: "Le rapport officiel de diagnostic avec DPE", ter inzage.


Indeling

Het grote huis heeft ongeveer 300m2 woonoppervlak, verdeeld over twee verdiepingen met nog een zolder die kan worden verbouwd. Originele details; zoals, natuurstenen muren, bourgondische stenen vloeren, origineel tegelwerk, parketvloeren en open haarden.
Begane grond
Het hoofdgebouw bestaat uit een entree met toegang tot de grote woonkamer, een zijkamer een keuken en een bijkeuken. In alle ruimten een mooi afgewerkt en karakteristiek interieur met vaste en losse inrichting. Afwisselend zijn ruimten ingericht met klassieke meubels uit de jaren 30-50 en designklassiekers uit de jaren 60 -70.
Eerste verdieping
De bovenverdieping heeft drie slaapkamers en een woon-werkruimte. De slaapkamers zijn volledig gemeubileerd en hebben een prachtig uitzicht op de tuin en de omgeving. De zeer ruime woon/werkkamer met een mooi eiken plafond bevindt zich aan de andere zijde van de gang. Er is een ruime badkamer (douche, bad, toilet).
Zolder
Via een uitschuifbare trap bereikbare hoge ruime zolder met uitzicht op het park. Deze ruimte biedt mogelijkheden voor het realiseren van meer kamers, bijvoorbeeld voor chambres d’hotes of therapieruimtes. De meeste kamers hebben een open haard.
Kelder
Onder het huis bevindt zich de (wijn)kelder
Achterhuis
In het achterhuis dat toegankelijk is vanuit de keuken en bijkeuken, is een verwarmd zwembad gerealiseerd. Hier heerst een heerlijk microklimaat. De semi-transparantie dakdelen laten licht door en filteren het zonlicht. In de verkleedruimte naast het zwembad is een aparte douche.


Terrein en bijgebouwen

Bij het huis hoort een fraai, bijna een halve ha groot park met daarin onder andere twee eeuwenoude 30 meter hoge Atlas-ceders. De meer dan honderd verschillende bomen geven veel sfeer. Er zijn mogelijkheden voor een eigen moestuin of nog een bloementuin. Achter het park is een weiland waarop gekampeerd kan worden. Er zijn parkeerplekken voor de gasten en een carport voor de eigen auto.
De gite
Een degelijke stenen gite heeft een oppervlak van ongeveer 180m2 en kan worden gebruikt voor zeer veel verschillende doeleinden. Het is op zeer comfortabele wijze geschikt gemaakt voor bewoning met keuken, wc, douche en slaapkamers.
Naast de gite bevindt zich een ouderwetse broodbakkerij, die nu als werkplaatsje wordt gebruikt. Daarnaast zijn wat oude stallen, die worden gebruikt voor de opslag van hout en het tuingereedschap zoals bijvoorbeeld de zitmaaier.


Overige opmerkingen

De huizen zijn desgewenst geheel gemeubileerd en gestoffeerd op te leveren, inclusief keukenapparatuur, keukengerei, een 16 pk-zitmaaier en ander tuingereedschap. Beide huizen zijn onafhankelijk van elkaar centraal verwarmd met propaangas-cv-ketels. De tank is ingegraven in de tuin.