Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Dubbel woonhuis te koop

Authentiek huis
Bekijk album (88)
/
 • 12120
 • 467
 • 3
 • 22
 • 5

Beschrijving

Informatie verkoop Moulin de Boischenu

Als u op zoek bent naar een huis, wat verlaten staat van alles en iedereen, dan hoeft u niet verder te lezen. Als u echter, net als wij, geen probleem heeft met wat verkeer, en wat gezellige reuring rondom u heen, maar met heel veel privacy en de levendige stad Rochechouart op 1 km. dan moet u zeker verder lezen, en vindt u onze 2 huizen (onder 1 dak) wat wij te koop aanbieden op een unieke en prachtige plek, net buiten Rochechouart, aan het vismeer misschien ook wel, net als wij sinds 2000 de mooiste plek om te wonen. Wij wonen in het voorhuis en gebruiken het achterhuis als Gite/vakantiewoning, maar het geheel leent zich ook uitstekend voor dubbele bewoning.

Even wat historie; het betreft hier het hoofdgebouw van de papierfabriek (gebouwd 1894) waar het directie/kantoor gevestigd was (voorhuis) en het personeel en opslag van papier (achterhuis Gite/vakantiewoning). De fabrieksgebouwen zijn in 1963 bij een grote brand verwoest. Sinds 1954 is de papierfabricage gestopt en het hoofdgebouw kadastraal gesplitst in 2 woonhuizen en wij hebben in 2000 van twee verschillende Franse eigenaren de beide huizen onder 1 dak gekocht. In het achterhuis hebben wij nu sinds 2001 een vakantiewoning voor 14 personen gerund, en wij wonen zelf sinds 2001 in het voorhuis. Na verkoop willen wij in de stad Rochechouart blijven wonen, wij willen Moulin de Boischenu gaan verkopen omdat het geheel beheren en onderhouden voor ons teveel wordt. Tot zover een beknopte reden waarom wij dit prachtige huis willen gaan verkopen.

De twee woningen voldoen aan alle huidige eisen wat betreft de nutsvoorzieningen, in 2000 zijn van beide woningen de totale elektra installatie, nieuwe olie gestookte c.v. ketels, waterleidingen, nieuwe fosse septic, en de prachtig oude gietijzeren radiatoren voorzien van thermostatische radiatorkranen.

De zeer ruime woningen totaal ongeveer 950 m2 vloeroppervlakte en 467 m2 woonoppervlakte verdeeld over 2/3 verdiepingen bewoonbare oppervlakte, eventueel uit te breiden als u van de prachtige zolderverdieping, waar al 1 kamer is ook nog meerdere kamers etc. zou maken (de aanvoerleidingen voor verwarming, warm en koud water evenals een hoofdgroep voor electra liggen er al. De buitenmuren zijn opgebouwd uit natuursteen en ongeveer 50 cm dik.

Totaal grondoppervlak is plus minus 12120 m2 en bestaat uit grasland, kanaal, prachtige planten borders, geknotte linden, mooie oude fruitbomen etc.


Voorhuis (Maison de Maitre)

In het voorhuis zijn op de begane grond de plafonds 3.60 mtr. hoog en vindt u een prachtige ruime eetkeuken die helemaal klaar is, dit is de plek waar we als we niet buiten zijn, in huis hoofdzakelijk vertoeven. De rest van de woning is zo als men het soms noemt ‘shabby chic’ oftewel wij vinden het een heerlijk leefhuis, maar misschien wilt u het ‘mooier’ maken, dan zult u de plafonds moeten witten, en de muren schilderen/behangen. Verder is er op de begane grond een ruime entree van hoog 5 mtr., een bijkeuken, de salon en een kantoor/televisiekamer beide met indrukwekkende dubbele deuren van 3.00 mtr. hoog.
Op tussenverdieping is er een uitgebouwd toilet en douche welke tevens toegang geeft tot de tussenzolder, met toegang tot de vakantiewoning en garage.
Op de 1e verdieping zijn er 5 (slaap)kamers (4 met wastafel) en een badkamer met gietijzeren stalen bad, en wastafel.
Op de 2e verdieping bevindt zich de zolder (100 m2) met een bodekamer. Hier ziet u de prachtige imposante balken constructie van het dak.
Het huis is bijna (op de entree na) volledig onderkelderd, de kelder is volledig op stahoogte en hier staat tevens de c.v. ketel en bevindt zich de oude wijnkelder.
Achter in de tuin staat een ‘menagerie’, hier werden vroeger de duiven/konijnen/kippen gehouden, verder kunnen hier de tuingereedschappen etc. opgeslagen worden. Aan de kasteel kant is een schuur en kleine garage, en staat de olietank van 3000 ltr. Ook hebben wij hier een ‘tonnelle’ staan met zeildoek groot: 6.00 x 3.00 meter, heerlijk om onder te zitten en eten met uitzicht op de stad en kasteel.

Onder de tussenzolder van ongeveer 17 x 10 mtr. bevinden zich 2 garage,s en daarachter nog een opslag/klusruimte.

Kelder bestaat uit gang en twee ruimtes:
Kelder c.v. ketel
Kelder wijnkelder

Begane grond bevat 5 ruimtes:
Entree
Woonkeuken
Bijkeuken
Salon
Kantoor/televisiekamer

Halve 1e verdieping:
Toilet
Tussenzolder

1e verdieping bevat 6 ruimtes:
Kamer 1 kasteelkant
Kamer 2 kasteelkant
Kamer 3 kasteelkant
Badkamer
Kamer 4 tuinkant
Kamer 5 tuinkant

2e verdieping 2 ruimtes:
Zolder
bode-kamer

Achterhuis/vakantiewoning

Voor verdere info over de indeling achterwoning (vakantiewoning) en omgeving etc. kunt u een kijkje nemen op onze advertentie site van de vakantiewoning op Gites.nl:

https://www.gites.nl/vakantiehuizen/limousin/haute-vienne/rochechouart/moulin-de-boischenu-9860

Rochechouart is een gezellig stadje met een regiofunctie en ligt in het departement de Haute Vienne op de grens van de departementen, de Dordogne (10 km) en de Charente (5 km). In de stad zijn alle voorzieningen zoals, 3 bakkers, 3 banken, postkantoor, diverse scholen en ook een middelbare school, huisarts, apotheek, tandarts, diverse winkels, hotels/restaurants, supermarkten en bouwmarkten.


Verdere praktische info:
Overdracht in overleg na 1 september 2018.
Ziet u er niet tegenop om de administratieve werkzaamheden voor de aankoop zelf te doen dan kunt u het huis rechtstreeks van ons kopen, de vraagprijs is dan 380.000 euro voor het geheel excl. kosten eventuele aankoopmakelaar, notariskosten en overdrachtsbelasting.
Koopt u liever via een verkoopmakelaar dan verkopen wij het het huis (eventueel) via de makelaar Legget.

http://www.leggett-immo.com/acheter-vendre-une-maison/view/70633ED87/maison-a-vendre-a--haute-vienne-limousin-france#360tour

Wij verbruiken in het voorhuis per jaar:
ongeveer 3000 liter stookolie 2100/2700 euro afhankelijk van de literprijs
ongeveer 3500/4000 Kwh. 600 euro
water ongeveer 120 euro
Huisvuil ophalen 175 euro
Taxe foncière ongeveer 800 euro

Voorhuis heeft;
Energie klasse C

Achterhuis/vakantiewoning heeft;
geen Energie klasse, gezien het gebruik van de woning is er geen reëel energielabel te maken.

De inventaris van de vakantiewoning is in overleg ter overname, zodat de verhuur direct kan doorgaan.

Voor eventuele vragen en nadere informatie, kunt u contact opnemen met ons opnemen, via Email; j.adrietveld@gmail.com

In het kort

 • Open haard
 • Met zwembad
 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Pretpark in de buurt
 • Vissen

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een stad

Bouwstaat

Goed onderhouden


Constructie en daken in goede staat, In het voorhuis, Maison de maitre dient, indien gewenst cosmetische werkzaamheden (schilderen wanden, planfonds) uitgevoerd te worden.


Terrein en bijgebouwen

Het terrein bestaat uit grasland, oude fruitbomen, dennen, en prachtige bloemen borders. Er zijn diverse bijgebouwen voor het houden van dieren, opslag hout en garage.