Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

Landelijk gelegen gîtes, chambres d'hôtes en privéwoning in de Vogezen

Recreatie
Bekijk album (34)
/
 • 6063
 • 408
 • 3
 • 21
 • 6

Beschrijving

In prijs verlaagd van 399.000 naar 369.000!!
Deze voormalige boerderi ligt in de Vogezen; het zuidelijkste van de 4 departementen in de regio Lotharingen. In het dal van rivier de Taintroué ligt een klein dorp omringd door meerdere gehuchten. Aan de rand van gehucht Le Paire ligt dit gebouw dat wordt omringd door een prachtige tuin en boomgaard (appels en pruimen). Naast een ruime privéwoning over 2 etages zijn er 3 tweepersoons gastenkamers op de begane grond en 3 gîtes (6-4-2 pers.) voor de verhuur. Op de 1e etage in de grange is een sfeervolle eet/zitkamer/bibliotheek waar de gasten hun ontbijt en diner geserveerd krijgen en op koudere avonden bij de kachel kunnen zitten.
Het is heerlijk rustig wonen en leven in de Vogezen en met de verhuur van de gîtes en kamers is een goede boterham te verdienen. Het is een goedlopend bedrijf met de uitstraling van kleinschaligheid, gasten vinden hier de rust en ruimte om hun vakantie tot een succes te maken.

In het kort

- voormalige boerderij 36 x 10 meter
- op eigen terrein van ruim 6000m²
- privéwoning op 2e en 3e etage met privétuin
- op begane grond 3 gastenkamers voor elk 2 personen, 2 badkamers en hal met pantry
- achter de grote poort de grange met ontvangstruimte en toegang naar (wijn)kelder
- was- en opslagruimte
- op de 1e etage de eetkamer met zithoek en bibliotheek voor de gasten
- biljartruimte en op de voorzolder een bibliotheek
- aansluitend bergzolder
- 3 volledig ingerichte vakantiewoningen voor 6-4-2 personen
- in de achtertuin opslagschuurtje met terras
- in privétuin schuur als werkplaats
- gasgestookte cv-combiketels en pelletkachels in de huiskamers

 • Aan fietsroute
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Pretpark in de buurt

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Het pand ligt aan de rand van een gehucht met rondom weides en bossen, het dorp met een bakker ligt op 3 min. rijden. Alle andere voorzieningen (winkels, scholen, medisch) zijn te vinden in St.Dié op 15 min. rijden. De Vogezen is een fantastisch gebied om te wandelen, fietsen, toeren met motor of auto en in de winter is er in de hoger gelegen delen volop gelegenheid te skiën en te langlaufen.
De Vogezen behoort sinds 1989 tot een beschermd natuurgebied, het ‘Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges’. Het gebergte is landschappelijk een van de meest gevarieerde en natuurrijkste middelgebergtes van Europa en ruim 60 miljoen jaar geleden tegelijkertijd met het Zwarte Woud ontstaan. Aan de voet van de steile oostkant liggen de wijngaarden van de Elzas, in het westen daalt het gebergte geleidelijk af naar de Lorraine. Behalve rotspartijen die aan het hooggebergte doen denken, meren en bergkloven met watervallen vindt u hier bergtoppen, heuvels en bergweiden met uitzicht tot aan de Alpen. Bizarre rotsformaties doorbreken het groen van de bossen met overwegend gemengd woud. In de Vogezen treft u overal nog de sporen van vroegere gletsjerwerking aan, de graniettoppen zijn door grote gletsjers tot ronde ‘Ballons’ afgesleten. Ze zijn bedekt met weiden die elk voorjaar veranderen in een prachtige bloemenzee.
Het gebergte werd door de Kelten het ‘Vosgengebergte’ genoemd (Latijn: mons Vosegus) of ‘Vosgenwoud’ (Latijn: Vosega silva). In het Frans klinkt deze oude naam nog altijd door: les Vosges.

 • Landelijk
 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • OV toegankelijk

Bouwstaat

Goed onderhouden


In de afgelopen jaren hebben er veel renovatiewerkzaamheden plaatsgevonden, o.a. zijn 2 gîtes en het woonhuis van nieuwe ramen met dubbel glas voorzien en zijn alle badkamers en keukens vervangen.


Indeling

Het basisgebouw is gebouwd vanaf 1839 en is opgetrokken uit 60 cm massieve muren. Hierin bevinden zich de 2 grootste gîtes voor 6 en voor 4 personen. Ieder hebben zij een eigen voordeur, woonkamer en keuken, en op de eerste etage 2 slaapkamers en een badkamer, vanuit de keuken is er toegang naar een terras en de grote achtertuin. Onder de grootste woning bevindt zich een kelder. De gîte voor 2 personen met keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer is in de jaren 1940/1945 gebouwd op de plaats waar vroeger de paarden onder een afdak beslagen werden. Iedere woning heeft een eigen gasgestookte cv-combiketel en een pelletkachel in de huiskamer.
In het tussengedeelte achter de grote poort bevinden zich de algemene ruimtes zoals een opslagruimte, wasruimte, toegang naar de kelder en de trap naar de eerste etage. Hier bevinden zich de eetkamer met huiskamer voor de gasten, een biljartruimte en trap naar de zolder waarvan het voorste gedeelte een bibliotheek is. Deze etage ademt nog de sfeer van vroeger, de eiken balken zijn na de renovatie zichtbaar gelaten.
De privéwoning is in 1960 aangebouwd en vormt een geheel met het oudere gedeelte. De toegang is via een buitentrap en het balkon naar de eerste etage, hier bevindt zich de woonkamer, keuken en bijkeuken en op de tweede etage de slaapkamer en badkamer. Op de begane grond bevinden zich de 3 gastenkamers met 2 badkamers.
De gîtes en gastenkamers hebben een achteruitgang naar de grote achtertuin, het woonhuis heeft een eigen tuin!


Terrein en bijgebouwen

Het gebouw wordt omgeven door een eigen terrein van ruim 6000m². In de achtertuin (4000m²) zijn 2 vijvers, zitjes en een opslagschuurtje. In de privétuin: zitjes en een grote werkplaats (geïsoleerd en voorzien van elektra). Aan de overkant van het pand ligt een appelboomgaard en groot speelveld (2000m²).


Overige opmerkingen

De inventaris van de 3 gîtes, 3 gastenkamers en eetkamer met huiskamer is, op enkele persoonlijke spullen na, bij de prijs inbegrepen.
Verkoopprijs is inclusief de website verhuur van de 3 vakantiehuizen, 3 gastenkamers en klantenbestand.
Voor uitgebreide informatie en foto’s kunt u kijken op onze verkoopsite www.vogezenactief.com