Koophuizen in Frankrijk

Koop een vakantiehuis in Frankrijk van mensen die de omgeving goed kennen.

B&B, gite, mini camping 500m van de Tarn in landelijke omgeving

Recreatie
Bekijk album (32)
/
 • 140000
 • 450
 • 3
 • 26
 • 7

Beschrijving

Wij, eigenaren, van dit prachtige domein, zijn in 2004 gestart met een Chambres d'Hôtes, gîte en mini-camping in het zuiden van de Aveyron. Wij ontvangen gasten uit alle windstreken van de wereld, met name Nederlanders en Belgen, maar natuurlijk ook Fransen, Engelsen, zelfs af en toe mensen uit Nieuw Zeeland, Australië of Japan. In de loop der jaren hebben wij een goed lopend bedrijf opgebouwd waar onze gasten met veel plezier hun vakantie doorbrengen en alle stress en drukte van zich af kunnen schudden. Wij doen dit met heel veel plezier en toewijding. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat er een tijd komt dat ook wij het rustiger aan willen doen.

Zoals gezegd willen wij graag in contact komen met mensen die interesse hebben om ons bedrijf voort te zetten en bij wijze van spreken, van de ene op de andere dag willen starten en direct vakantiegasten in een fantastische entourage willen verwennen. Wij dragen niet alleen het onroerend goed over, maar ook de goodwill en de inventaris. Direct aan de slag dus en direct inkomen!
Wij zijn niet op zoek naar mensen die een stuk onroerend goed zoeken waar ze nog jaren aan willen slopen, verbouwen en veranderen.

Ons bedrijf is ons pensioen. Wij willen het daarom verkopen en zijn niet geïnteresseerd in huur, huur/koop of pacht constructies. Wij zoeken daarom belangstellenden met voldoende eigen middelen. Banken staan vandaag de dag niet te popelen om hoge hypotheken te verstrekken. Daarnaast zouden de lasten voor rente en aflossing te hoog worden,

In het kort

Het domein
Het domein is een landgoed van 14 ha bestaande uit voornamelijk grote eiken -en kastanjebomen, acacia's en essen. Aan de rand staan 3 gebouwen, vroeger een boerenhoeve daterend uit 1839.

Het Hoofdgebouw
Het hoofdgebouw is L-vormig. Een deel heeft 2 verdiepingen met op de begane grond de grote woonkeuken, spoelkeuken, linnenkamer, wc, trap, grote slaapkamer en kleine badkamer. Boven bevindt zich onze grote woonkamer met balkon, werkkamer en logeerkamer.
Het tweede deel heeft drie verdiepingen. In het souterrain bevindt zich sanitair (2 douches, 2 toiletten) en 2 werkplaatsen. Op de begane grond 2 gastenkamers, waarvan één met eigen sanitair, op de eerste etage 3 gastenkamers, waarvan 2 met eigen sanitair.
Het gehele gebouw is voorzien van een niet begaanbare vliering met loopplank.

De buren
Tegen ons huis staat een kleine woning; daar wonen onze Zwitserse buren; een echtpaar van net 70. Het zijn aardige mensen waar we een goede band mee hebben. We helpen elkaar en 's winters is het erg gezellig. Wanneer wij naar Nederland gaan, passen zij op ons huis en omgekeerd. Zij hebben verder geen terrein in eigendom.

De Grange
De grange heeft 2 verdiepingen. Beneden het sanitair (2 douches, 2 toiletten, 2 wastafels) voor de campinggasten en een voorraadruimte. Boven bevindt zich de recreatieruimte met bar. In deze ruimte wordt het ontbijt geserveerd en de avondmaaltijd indien het buiten te koud is. De gasten treffen elkaar hier, gebruiken de bibliotheek of de computer en drinken gezellig iets aan de bar.

De Gîte
De gîte bestaat uit 3 verdiepingen. Beneden een open garage en boven het vakantiehuis met de woonkamer, keuken en badkamer en op de vliering een slaapkamer.

De Camping
Op een steenworp afstand bevindt zich het kampeerterrein. Wij hebben een vergunning voor zes kampeerplaatsen. Op het terrein is een waterkraan en openluchtdouche en bevinden zich elektriciteitsaansluitingen met terreinverlichting.

De caravan
Op het kampeerterrein staat een grote moderne caravan voor 4 personen die we verhuren. De caravan is voorzien van een vast bed, zithoek en chemisch toilet.

Technische voorzieningen

Verwarming
Het L-vormige gebouw en de Grange zijn voorzien van centrale verwarming. Er zijn 2 verwarmingsketels geïnstalleerd; een moderne hoogrendementsketel op gas en een hout gestookte ketel. Men kan of de een of de andere of beide ketels tegelijkertijd laten draaien.
De gîte wordt verwarmd met elektrische radiatoren en een houtkacheltje.
Het 14 hectare grote bos is meer dan voldoende voor de eigen houtvoorziening.

Warm water
Het warm water wordt voor het gehele terrein geleverd door een 300 liter gasboiler. Het voordeel van deze boiler is dat hij in 20 minuten op temperatuur is en daardoor voldoende capaciteit heeft voor het gehele terrein. De gîte heeft een eigen elektrische boiler.

Riolering
Begin 2017 is de hele septic installatie vervangen. Er ligt een grote 8000 liter tank met daarachter 3 filterbakken. De installatie is uiteraard volgens de normen.

Elektriciteit
De hele elektrische installatie is vernieuwd en op norm. De elektriciteitsvoorziening wordt evenredig verdeeld over 3 fasen. Op het kampeerveld zijn 3 aansluitkastjes met ieder 4 aansluitingen van 16A en verlichting en aardlek veiligheidszekeringen aangelegd.

Telecommunicatie
We hebben ADSL-2. lekker snel internet dus. We bellen gratis naar vaste nummers, terwijl we dik 16 mbit/sec netto halen uit internet. Skypen geen probleem dus. We hebben voor de gasten een Wifi access point geinstalleerd en op het hele terrein is GSM ontvangst geen probleem.

Zwembad en tuin
Achter het huis bevindt zich een eenvoudig bovengronds zwembad met een doorsnede van 5,5 meter, voorzien van voetenbadje en douche. Rondom het huis bevindt zich een grote tuin met tal van zitjes en veel fraaie schaduw bomen. Achter het huis heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Daar bevinden zich ook diverse terrassen met een prieel en een speeltoestel.
Op het terrein staan diverse fruitbomen.

De winters
De winters zijn wisselend. In Oktober, November en December is het nog knap mooi weer. Januari en februari zijn doorgaans natte en grijze maanden en kan het 's nachts heel soms 5 tot 10 graden vriezen; echter als de zon schijnt, zitten we buiten. Op de kortste dag hebben we zon van 11 tot 16 uur. Sneeuw komt soms voor; 5 tot 10 centimeter gedurende enkele dagen.
Veel mensen vragen ons: "Wat doen jullie nu 's winters, is het dan niet eenzaam?"
Daar genieten wij juist intens van. Na een druk seizoen zijn we daar aan toe. We zoeken onze Nederlandse, Belgische, Engelse en Franse vrienden op die vaak ook een camping, chambres d'hotes of iets dergelijks hebben. We spreken vaak af voor een avondje "moules-frites" in het café, eten bij elkaar of gaan uit in Albi. Verder hebben we leuk aanspraak aan onze buren.
In het voorjaar begint het weer te kriebelen en kijken we er naar uit om weer gasten te ontvangen.

Voetnoot:
Wij hebben onderhandelingen achter de rug die tot niets geleid hebben. Dat is uitermate frustrerend en zonde van de tijd; voor u en voor ons.
Daarom hebben wij, voordat u met ons contact opneemt, 2 vragen:

Vraag 1
Vaak blijkt dat, zodra bij de kopers de knoop doorgehakt moet worden, één van de twee toch aarzelt en uiteindelijk de grote stap niet durft te maken. Zaken als familieband, de kinderen willen niet, angst dat het gaat mislukken, angst om het huidige "geborgen" bestaan vaarwel te zeggen, etc, etc. Indien één van jullie twee ook maar de geringste twijfel heeft, begin er dan niet aan.
Daarom de vraag:
Staan jullie beiden en dan bedoelen we jullie alle twee er 100% achter om te emigreren naar Frankrijk?

Vraag 2
Wij vragen een redelijke prijs voor ons domein. Ons bedrijf geeft jullie voldoende omzet om normaal van te kunnen leven, mits de hypotheeklasten niet te hoog zijn. Een groot deel van de koopsom zal dus uit eigen middelen voldaan moeten worden, anders worden de maandlasten veel te hoog. Daarom de vraag:

Kunnen jullie minimaal 75% van de koopsom uit eigen middelen financieren?

Indien jullie beide vragen met een volmondig ja kunnen beantwoorden, neem dan contact met ons op. Jullie zijn dan van harte welkom en dan willen wij jullie graag ons prachtige domein laten zien.

Referentie http://lekkernaarfrankrijk.nl/
 • Open haard
 • Met zwembad
 • Bij wandelpaden
 • Aan mountainbike route
 • Bij paardrijroute
 • Vissen
 • Watersport

In de buurt

location Klik op de afbeelding om een interactieve kaart te openen

Wij liggen tussen de departementen Aveyron en Tarn midden in de Vallée du Tarn, een prachtig natuurgebied dat deel uitmaakt van het "Parc Naturel des Grands Causses"
Het ligt 500 meter van de rivier de Tarn. Vanuit het huis loopt er een steil pad van 15 minuten naar de rivier waar je heerlijk kunt zwemmen en vissen. Daar ligt ook onze kano.

Winkels

Ons dorp La Bastide Solages bestaat uit een kerk, een gemeentehuis en 10 huizen. Voor de kleine boodschappen gaan we naar Trébas (4 km). Daar is een postkantoor, de dokter, een bakker, een apotheek en een supermarktje. Voor de wekelijkse boodschappen ga je naar Réquista (20 km) of naar Saint Affrique. De grote winkelketens en het uitgaansleven tref je aan in Albi (40 km).

Scholen

De lagere school bevindt zich in Trébas, Villeneuve sur Tarn of in Brasc (4 km). Kinderen worden met een busje gehaald en terug gebracht. Een middelbare school is er in Réquista of Saint Affrique. Dit zijn in de regel internaten. ('s Maandags naar school, Vrijdags thuis).

Restaurants

In een straal van 15 km bevinden zich een tiental typisch Franse restaurants.

Toerisme

Zoals eerder gezegd, de Vallée du Tarn is een prachtig natuurgebied en leent zich bijzonder goed voor wandelen, fietsen, mountain biken, kanoën en vissen. Albi is een prachtige stad met een middeleeuws centrum en een wereldberoemde kathedraal. Voor onze gasten hebben wij enorm veel activiteiten voorbereid, waaronder uitgezette wandelingen en autoritten, compleet met routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten.
Verder bezoeken veel gasten het viaduct van Millau, Roquefort en een van de vele middeleeuwse plaatsjes zoals Brousse le Chateau en Cordes sur Ciel. Ook de grote stad Toulouse is een publiekstrekker.

 • Heuvelachtig
 • Bosrijk
 • In/bij een dorp
 • Aan zwemwater

Bouwstaat

Goed onderhouden


Het geheel is goed onderhouden en in goede staat, recent al het houtwerk geschilderd. Een originele Aveyronaise boerderij, zoals je ze nog maar weinig aantreft.


Indeling

Hoofdgebouw van 3 etages bevat privé gedeelte, de 5 gastenkamers gescheiden van het privé gedeelte en in het souterrain 2 werkplaatsen. Een bijgebouw van 2 verdiepingen met een gite en een garage en een kleine stal, een bijgebouw waarin een groepsruimte met bar en beneden een opslagruimte en campingsanitair met 2 douches,2 wc's en 2 wastafels.


Terrein en bijgebouwen

14 ha bosgrond. Om het gebouw tuinen en bomen


Overige opmerkingen

In de tuin staat een grote barbecue die de gasten kunnen gebruiken. Tevens is er voor de gasten een zomerkeuken waar ze zelf een maaltijd kunnen maken.


Video